X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mdłości męczą około 2 tygodnie. Praktycznie codziennie. Nie sądziłam, że to aż tak niemiłe i męczące. Ale przynajmniej dzięki temu wiem, że dzidzi rośnie :) Bo nie mam żadnych innych objawów.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nigdy nie wymiotowalam jak żyje.
    Bbsralam ten Millera, ale u mnie tragedia z dostępnością. Chyba na allegro zamówię jak mi się skończy femibion.

U mnie dzisiaj słabo. Głowa mnie zaczęła boleć i zmierzył ciśnienie, miałam 99/66. A to certyfikowana maszynka więc jej wierzę.
    Od razu położyłam się nogami do góry i leżała dłuższy czas. Dodatkowo straciłam apetyt.
    Sąsiadka mi dzisiaj powiedziała że wyglądam aż za dobrze, jak nie w ciąży :-)

Jeden z dziesięciu obejrzane więc idę się myć i chyba spać.
    Paula ja mam ciągle ciśnienie 90/60 od początku ciąży. Zawsze miałam niskie, ale teraz to już szczyt. Lekarz nawet zalecił mi dwie kawy dziennie, ale niestety odrzuciło mnie od kawy jakieś 2 tygodnie temu i ciągle chodzę jak trup.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam wyjścia musiałam zwrócić u trochę lepiej. Teraz herbatka i leżenie.
    Jeszcze dzisiaj na tych prenatalnych lekarz chciał mieć ładny widok wiec tak dociskał głowice do brzucha ze teraz czuje w tym miesicu ze mnie boli tak jak potłuczone miejsce. Troszkę pomarudzilam moze bedzie mi lepiej

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ dziewczyny, jak ja bym chciała mieć za niskie ciśnienie

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Zdecydowanie lepiej czasem zwymiotować. Ale mnie tez zoladek raczej trzyma, jesli juz wymiotuje to woda. Nie cierpie tego, ale rzeczywiscie daje ulge. Ciezko znosze te mdlosci, czasami odechciewa sie wszystkiego przez nie.
    Dziewczyny, sroda sie juz konczy a w piatek wizyta :) Oł je! ;) Jutro ide do endokrynologa, zobaczymy co powie na mohe tsh 1.58. Gin twierdzi ze 1.6 juz jest grozne ale ja mam od endokrynolog w zaleceniach zapis ze musi byc 0.5-2.5. Zobaczymy...

Moja endo kazała mi przyjść jak będzie powyżej 2, ja miałam przy ostatnich badaniach 1,7 więc za trzy tyg pewnie będzie dawka do poprawy. A ginekolozka jak zobaczyła ten wynik to też powiedziała że prawidłowy.

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi ucięło posta... chciałam napisać, ze marze o niskim ciśnieniu w ciąży, serio :) u mnie już teraz 139/77 a po połowie wiem ze będzie tylko gorzej i pewnie na lekach...po prenatalnych super, bardzo niskie ryzyko zd i innych zespołów, miałyście racje :) wszystko dobrze wyglada, dziec 5,5cm, nie ma się czego czepić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 20:45

Wiewióreczka, Kiwona, malutka_mycha, Sana, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelia piękne zdjęcia dzidziusia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Zdecydowanie lepiej czasem zwymiotować. Ale mnie tez zoladek raczej trzyma, jesli juz wymiotuje to woda. Nie cierpie tego, ale rzeczywiscie daje ulge. Ciezko znosze te mdlosci, czasami odechciewa sie wszystkiego przez nie.
    Dziewczyny, sroda sie juz konczy a w piatek wizyta :) Oł je! ;) Jutro ide do endokrynologa, zobaczymy co powie na mohe tsh 1.58. Gin twierdzi ze 1.6 juz jest grozne ale ja mam od endokrynolog w zaleceniach zapis ze musi byc 0.5-2.5. Zobaczymy...
    ja mialam tsh 2,21 i mi gin powuedział ze jest ok. hmmm. jak to jest z tym tsh, kiedy jest grozne?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    A jesteś ciągle na tak jakby zalogowanym koncie? Czasami pomaga wylogowanie i ponowne zalogowanie.
    wylogowywalam sie i jest bez zmian.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy tylko uwierzyłam, że jestem w ciąży - jestem tutaj. Raczej do tych niedoświadczonych należę, dlatego mało piszę, ale czytam wszystko i chłonę codziennie jakieś ważne informacje od Was, w większości już co najmniej z jednym Dzieciorkiem. Bardzo się cieszę, że tu zostałyście, bo fb to nie moja bajka, a tutaj o wszystko idzie zapytać!!
    Czekam z drżeniem na moją kolejną wizytę, która dopiero w poniedziałek. Odstęp między wizytami mam 4 tyg więc mogło się sporo wydarzyć...odganiam złe myśli i odliczam dni.
    Dobrej nocki, obyście mocno wypoczęły na nowy dzień!!

Wiewióreczka, Kasionek, Natalia-tosia, Paula 90, Kiwona, kamylalyt lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Od kiedy tylko uwierzyłam, że jestem w ciąży - jestem tutaj. Raczej do tych niedoświadczonych należę, dlatego mało piszę, ale czytam wszystko i chłonę codziennie jakieś ważne informacje od Was, w większości już co najmniej z jednym Dzieciorkiem. Bardzo się cieszę, że tu zostałyście, bo fb to nie moja bajka, a tutaj o wszystko idzie zapytać!!
    Czekam z drżeniem na moją kolejną wizytę, która dopiero w poniedziałek. Odstęp między wizytami mam 4 tyg więc mogło się sporo wydarzyć...odganiam złe myśli i odliczam dni.
    Dla mnie 4 tyg to też bardzo długo.Ale będzie dobrze .A poniedziałek tuż tuż .Bardzo szybko zleci.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Będzie dobrze. Tez chodzę co 4tyg, teraz mam prenatalne 10.10 . :) do poniedziałku już niedaleko:)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czas tak się dłuży, a jak już pojawią się maluszki to doba będzie za krótka ;)

Wiewióreczka, DorotaAnna, Natalia-tosia, Martusiazabka, kamylalyt lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio mój lekarz zaproponował kolejną wizytę za 4 tyg to aż się wzdrygnęłam. Jednak możliwość podglądania szkraba co 2 tygodnie działa na mnie jakoś uspokajająco.

Prenatalne w poniedziałek a ja już zaczynam mieć głupie sny...mam nadzieję, że wogole uda się badanie przeprowadzić. Termin wydaje mi się za wczesny, no nic najwyżej będę musiała wrócić za kilka dni na usg, ale już przynajmniej pobranie krwi będę miała z głowy.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja kochana mamusia powiedziała że zbrzydlam i będzie córcia hahaha

Super.. Zawsze mogłam na Nią liczyć :D

Kiwona lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Mi moja kochana mamusia powiedziała że zbrzydlam i będzie córcia hahaha

Super.. Zawsze mogłam na Nią liczyć :D

Trzeba było zapytać czy ma te wieści z gwiazd czy z autopsji?

Ja wstałam od dzieci na siku i tak leżę ponad 30 minut. Trafi mnie zaraz bo o 7 budzik zadzwoni...

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja znowu od 5 oka nie mogę przymknąć. Już mmarzę o dniu ww którym otworzę oczy tak chociaż około 7 ;-) przez to, że tak wcześnie się budzę to zasypiam około 21, prawie nie mam czasu dla męża :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się meczylam w nocy bardzo. Budziłam. Głowa mnie bardzo boli. Tez czekam na 7. Młodszy do szkoły, starszy zostaje chyba bo wczoraj się źle czuł.
    Ja juz na zwolnieniu od wczoraj. Dostałam od lekarza. Wcześniej niż planowałam i mówię Wam że jest mi mega cudnie. Miałam już dość szczerze mówiąc. Tylko dziś ta głowa aż do zatok boli :(

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Ja też mam 4 tygodnie odstępu ale mi pomaga uspokoić się detektor tętna. Włączam co drugi dzień choćby na chwilę, 20 sekund. I jestem spokojna :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spać nie mogłam. Śniło mi się że wyciągnęła z siebie płód przez skórę, on nagle urósł i zamienił się w nawiedzona lalkę. U mnie prenatalne we wtorek 9.10. Jeszcze 1,5 tygodnia.

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ