Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dzwoniłam do Zusu zeby sie dowiedzieć jak to wyglada wiec wynagrodzenie jest liczone za pełne 12 miesięcy jak ja poszłam na L4 od września to mója średnia jest liczona od sierpnia 2017 do sierpnia 2018 do dnia porodu na L4 bede dostawać 100% tej kwoty a od porodu ja wybieram opcje 80% tej kwoty przez rok
Super, dzięki za info teraz już wszystko jasne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nawet nie przyznaje się już ile wydaje na Ali. Przez 4-5 lat poszło dobre kilka(naście?) tysięcy.
Ale raczej nie kupuje pierdol tylko to co mogę kupić taniej tam niż tu.
I tak na przykład właśnie ten laktator, u nas w Polsce jest dwa razy droższy ten sam.
Opaska miband2 kosztowała mnie 60zl(mialam kupon) kiedy u nas w Polsce kosztowała 150.
Owszem, czeka się długo, ale czasem udaje się w tydzień lub dwa coś dostać.valetta94 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Place przelewem z konta.
Wlicza się wszystko co dostałaś przez dwanaście ostatnich miesięcy, ale nie wlicza się roczna premia na przykład jeśli nie jest zależna od wynikow -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula przegapiłam laktator mozesz podesłać link?
ja wzięłam type 3:
https://pl.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.74b95c0fZR3KvI -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Jesli twoja praca nie wpływa na twoje samopoczucie a zależy ci na tym zeby mieć jednak większe wpieniazki to ja bym na twoim miejscu jeszcze popracowała. Ja nie pracuje bo ja miałam prace na bardzo odpowiedzialnym stanowisku i i ogromny stres i presja.
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:A kupowałyście już jakieś ubranka z Ali ? Jakie są jakościowo ?
Kasiulka90 na mnie ten stres wpływał bolał mnie brzuch a raz zemdlałam po tym jak miałam rozmowę dyscyplinująca z jedna z moich dziewczyn z zespołu. Nawet ostatnio w weekend miałam telefon od dziewczyn z pracy z taka informacja ze sie bardzo zdenerwowałam co mnie całkiem spięlo w środku. Dlatego teraz sie odcielam calkowicie -
nick nieaktualnyJa od 6 tygodnia na L4 (też miała podwyżkę przed zajściem w ciążę i mam mniej kasy na l4), cukrzyca, ciąża zagrożona, praca bardzo stresująca.
Mam zakaz seksu nadal, ledwo już ciągnę. Najpierw codziennie po dwa razy a teraz od ponad dwóch miesięcy nic.
Jak sobie radzicie przy zagrożonej ciąży, macie wysokie libido? Mi pomaga tylko myśl o tym, że mogę zaszkodzić dziecku. Ale jest trudno.
Mój mąż jakoś daje rade ale ja nie mogę doprowadzić się do orgazmu i mam uważać na podniecenie w ogóle. A nawet jak unikam tematu na co dzień to śnią mi się sny, o których potem myślę całymi dniami.
Zajmuję się sprzątaniem, gotowaniem, czytaniem. Pomaga na chwilę.
Za dwa tygodnie wizyta u gina. Może pozwoli nam w końcu.
A jeszcze gorsze jest to, że jogi też nie mogę praktykować. Zeświruję do reszty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:42
kamylalyt lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja od 6 tygodnia na L4 (też miała podwyżkę przed zajściem w ciążę i mam mniej kasy na l4), cukrzyca, ciąża zagrożona, praca bardzo stresująca.
Mam zakaz seksu nadal, ledwo już ciągnę. Najpierw codziennie po dwa razy a teraz od ponad dwóch miesięcy nic.
Jak sobie radzicie przy zagrożonej ciąży, macie wysokie libido? Mi pomaga tylko myśl o tym, że mogę zaszkodzić dziecku. Ale jest trudno.
Mój mąż jakoś daje rade ale ja nie mogę doprowadzić się do orgazmu i mam uważać na podniecenie w ogóle. A nawet jak unikam tematu na co dzień to śnią mi się sny, o których potem myślę całymi dniami.
Zajmuję się sprzątaniem, gotowaniem, czytaniem. Pomaga na chwilę.
Za dwa tygodnie wizyta u gina. Może pozwoli nam w końcu.
A jeszcze gorsze jest to, że jogi też nie mogę praktykować. Zeświruję do reszty.
A moje madre kolezanki, moze mi powiecie, czy jesli przed zajsciem w ciaze bylam 2 miesiace na zwyklym L4 i dostawalam 80% to tez sie to wlicza do średniej?
I druga sprawa. Kiedy i gdzie zglasza sie swoja decyzje o rozlozeniu zasilku macierzynskiego (80% lub 100%/60%)?
A i jestem sierota. Spadla mi pokrywka z gotujacego sie garnka i ja odruchowo chwycilam ja dlonia poparzylam sie siedze wypsikana panthenolem, ale bol jest okropny ;( niech mnie ktos przytuli ;( -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Paula, ja tez mam zakaz erotyczne sny mnie mecza, nawet raz mialam orgazm przez sen. Ciezko... Ja wizyte mam jutro ale nie sadze ze dostane zgode na seks.
A moje madre kolezanki, moze mi powiecie, czy jesli przed zajsciem w ciaze bylam 2 miesiace na zwyklym L4 i dostawalam 80% to tez sie to wlicza do średniej?
I druga sprawa. Kiedy i gdzie zglasza sie swoja decyzje o rozlozeniu zasilku macierzynskiego (80% lub 100%/60%)?
A i jestem sierota. Spadla mi pokrywka z gotujacego sie garnka i ja odruchowo chwycilam ja dlonia poparzylam sie siedze wypsikana panthenolem, ale bol jest okropny ;( niech mnie ktos przytuli ;(
Przytulam
Chyba nie wlicza się te dwa miesiące L4. Ale niech się ktoś mądrzejszy wypowie.
Ja dzisiaj mam jakieś załamanie chyba. Było już lepiej aż owi jest do dupyKiwona lubi tę wiadomość
-
Paula90, dwa raz dziennie? Twój mąż musi Cię ubóstwiać!
Kiwona, przytulam :* W ciąży wszystko ponoć szybciej się goi
Mnie coś gardło pobolewa, a jeszcze głupia zeżarłam loda, bo nie mogłam się powstrzymać.
Byłam dziś w HM. Jakie te spodnie ciążowe są śliczne!Kiwona lubi tę wiadomość