X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzwoniłam do Zusu zeby sie dowiedzieć jak to wyglada wiec wynagrodzenie jest liczone za pełne 12 miesięcy jak ja poszłam na L4 od września to mója średnia jest liczona od sierpnia 2017 do sierpnia 2018 do dnia porodu na L4 bede dostawać 100% tej kwoty a od porodu ja wybieram opcje 80% tej kwoty przez rok

Super, dzięki za info teraz już wszystko jasne.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta tez zamówiłam te pierwsze buciki z twojego linku!! <3

valetta94 lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie buciki niechodki w Smyku po 50 zł chodzą a tam po 1-3 dolary :o Więc żal przepłacać tym bardziej, że to i to robione w chinach. W porządne buciki można inwestować jak będą uczyć się chodzić :)

Karmelllka90, Sana lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie przyznaje się już ile wydaje na Ali. Przez 4-5 lat poszło dobre kilka(naście?) tysięcy.
    Ale raczej nie kupuje pierdol tylko to co mogę kupić taniej tam niż tu.
    I tak na przykład właśnie ten laktator, u nas w Polsce jest dwa razy droższy ten sam.
    Opaska miband2 kosztowała mnie 60zl(mialam kupon) kiedy u nas w Polsce kosztowała 150.
    Owszem, czeka się długo, ale czasem udaje się w tydzień lub dwa coś dostać.

valetta94 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Place przelewem z konta.

Wlicza się wszystko co dostałaś przez dwanaście ostatnich miesięcy, ale nie wlicza się roczna premia na przykład jeśli nie jest zależna od wynikow
    ale płacisz ze zwykłego konta złotówkowego, czy trzeba mieć walutowe?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    ale płacisz ze zwykłego konta złotówkowego, czy trzeba mieć walutowe?
    Zwykłe złotówkowe.

Szonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przegapiłam laktator mozesz podesłać link?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać aż się dowiem kto tam mieszka, żeby zacząć polowanie na ali. Na dziewczynkę mam całą tonę prawie nowych i nowych ciuszków. Ale jak będzie chłopak to sprzedaje wszystko co mam i zacznie się polowanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula przegapiłam laktator mozesz podesłać link?

ja wzięłam type 3:
    https://pl.aliexpress.com/item/Breast-Pumps-With-Milk-Bottle-Cold-Heat-Pad-Double-Electric-Powerful-Nipple-Suction-USB-Breast-Pump/32775419890.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.74b95c0fZR3KvI

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez go włożyłam do koszyka. Dzięki!! Bede teraz szukała opinii o nim

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jesli twoja praca nie wpływa na twoje samopoczucie a zależy ci na tym zeby mieć jednak większe wpieniazki to ja bym na twoim miejscu jeszcze popracowała. Ja nie pracuje bo ja miałam prace na bardzo odpowiedzialnym stanowisku i i ogromny stres i presja.
    Niestety mam sporo stresu :( Dlatego zdecydowałam się powiedzieć szefowi od razu o ciąży. Liczyłam na taryfę ulgową. Niestety nie uniknęłam deadline'ów i straciłam sporo nerwów w tym tygodniu :/ Ale pisałyście tutaj wielokrotnie, że stres związany z pracą nie wpływa negatywnie na dziecko. A poza tym staram się zmienić podejście i bardziej olewać pewne sprawy ;) Także walczę ze stresem sama :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupowałyście już jakieś ubranka z Ali ? Jakie są jakościowo ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A kupowałyście już jakieś ubranka z Ali ? Jakie są jakościowo ?
    Ja zanim kupie czytam opinie oglądam zdjęcia w opiniach. Uważam ze jakość jest taka sama jak w smyku czy hm - przynajmniej tak czytam na forach nie z mojego doświadczenia. Pamietajmy ze to co kupujemy w sklepach jest z tych samych fabryk.

Kasiulka90 na mnie ten stres wpływał bolał mnie brzuch a raz zemdlałam po tym jak miałam rozmowę dyscyplinująca z jedna z moich dziewczyn z zespołu. Nawet ostatnio w weekend miałam telefon od dziewczyn z pracy z taka informacja ze sie bardzo zdenerwowałam co mnie całkiem spięlo w środku. Dlatego teraz sie odcielam calkowicie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 tygodnia na L4 (też miała podwyżkę przed zajściem w ciążę i mam mniej kasy na l4), cukrzyca, ciąża zagrożona, praca bardzo stresująca.
    Mam zakaz seksu nadal, ledwo już ciągnę. Najpierw codziennie po dwa razy a teraz od ponad dwóch miesięcy nic.
    Jak sobie radzicie przy zagrożonej ciąży, macie wysokie libido? Mi pomaga tylko myśl o tym, że mogę zaszkodzić dziecku. Ale jest trudno.
    Mój mąż jakoś daje rade ale ja nie mogę doprowadzić się do orgazmu i mam uważać na podniecenie w ogóle. A nawet jak unikam tematu na co dzień to śnią mi się sny, o których potem myślę całymi dniami.
    Zajmuję się sprzątaniem, gotowaniem, czytaniem. Pomaga na chwilę.

Za dwa tygodnie wizyta u gina. Może pozwoli nam w końcu.

A jeszcze gorsze jest to, że jogi też nie mogę praktykować. Zeświruję do reszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:42

kamylalyt lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam kilkanaście razy ubrania dla córki i wszystkie miały duuuużo lepsza jakość niż np te z Pepco :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja od 6 tygodnia na L4 (też miała podwyżkę przed zajściem w ciążę i mam mniej kasy na l4), cukrzyca, ciąża zagrożona, praca bardzo stresująca.
    Mam zakaz seksu nadal, ledwo już ciągnę. Najpierw codziennie po dwa razy a teraz od ponad dwóch miesięcy nic.
    Jak sobie radzicie przy zagrożonej ciąży, macie wysokie libido? Mi pomaga tylko myśl o tym, że mogę zaszkodzić dziecku. Ale jest trudno.
    Mój mąż jakoś daje rade ale ja nie mogę doprowadzić się do orgazmu i mam uważać na podniecenie w ogóle. A nawet jak unikam tematu na co dzień to śnią mi się sny, o których potem myślę całymi dniami.
    Zajmuję się sprzątaniem, gotowaniem, czytaniem. Pomaga na chwilę.

Za dwa tygodnie wizyta u gina. Może pozwoli nam w końcu.

A jeszcze gorsze jest to, że jogi też nie mogę praktykować. Zeświruję do reszty.
    Paula, ja tez mam zakaz :( erotyczne sny mnie mecza, nawet raz mialam orgazm przez sen. Ciezko... Ja wizyte mam jutro ale nie sadze ze dostane zgode na seks.

A moje madre kolezanki, moze mi powiecie, czy jesli przed zajsciem w ciaze bylam 2 miesiace na zwyklym L4 i dostawalam 80% to tez sie to wlicza do średniej?
    I druga sprawa. Kiedy i gdzie zglasza sie swoja decyzje o rozlozeniu zasilku macierzynskiego (80% lub 100%/60%)?

A i jestem sierota. Spadla mi pokrywka z gotujacego sie garnka i ja odruchowo chwycilam ja dlonia :( poparzylam sie :( siedze wypsikana panthenolem, ale bol jest okropny ;( niech mnie ktos przytuli ;(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Paula, ja tez mam zakaz :( erotyczne sny mnie mecza, nawet raz mialam orgazm przez sen. Ciezko... Ja wizyte mam jutro ale nie sadze ze dostane zgode na seks.

A moje madre kolezanki, moze mi powiecie, czy jesli przed zajsciem w ciaze bylam 2 miesiace na zwyklym L4 i dostawalam 80% to tez sie to wlicza do średniej?
    I druga sprawa. Kiedy i gdzie zglasza sie swoja decyzje o rozlozeniu zasilku macierzynskiego (80% lub 100%/60%)?

A i jestem sierota. Spadla mi pokrywka z gotujacego sie garnka i ja odruchowo chwycilam ja dlonia :( poparzylam sie :( siedze wypsikana panthenolem, ale bol jest okropny ;( niech mnie ktos przytuli ;(

Przytulam :-)

Chyba nie wlicza się te dwa miesiące L4. Ale niech się ktoś mądrzejszy wypowie.

Ja dzisiaj mam jakieś załamanie chyba. Było już lepiej aż owi jest do dupy

Kiwona lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam problemu z libido bo mąż wyjechał 3 dni przed pozytywnym testem i wraca 26 pazdziernika, czyli juz prawie w połowie ciąży :D Zostawił mi taką niespodziankę :) Więc będzie się działo dopiero jak wróci :P

Kiwona, Lili90 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90, dwa raz dziennie? Twój mąż musi Cię ubóstwiać! :D
    Kiwona, przytulam :* W ciąży wszystko ponoć szybciej się goi :)
    Mnie coś gardło pobolewa, a jeszcze głupia zeżarłam loda, bo nie mogłam się powstrzymać.
    Byłam dziś w HM. Jakie te spodnie ciążowe są śliczne!

Kiwona lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam spodnie ciążowe z HM są mega wygodne! Kiwona przytulam, uważaj na siebie bardziej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:16

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ