X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Paula90, dwa raz dziennie? Twój mąż musi Cię ubóstwiać! :D
    Kiwona, przytulam :* W ciąży wszystko ponoć szybciej się goi :)
    Mnie coś gardło pobolewa, a jeszcze głupia zeżarłam loda, bo nie mogłam się powstrzymać.
    Byłam dziś w HM. Jakie te spodnie ciążowe są śliczne!

On już miał momentami dosyć :-) Wtedy robiliśmy przerwę i po kilku dniach wracał wyglodnialy.

Ja się raczej nie pisze na spodnie ciążowe inne niż legginsy. U mnie sukienki i tuniki królują

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja też jestem sukienkowa i tunikowa :) Spodnie noszę może raz-dwa w miesiącu. Ale jak zobaczyłam dziś te w HM - idealne rureczki, cienkie, miękkie, we wszystkich kolorach, świetna jakość. Naprawdę sexy i prześliczne. Czekam na sobotę na wizytę u gina i jak będzie OK, to chyba się skuszę :)
    Póki co jestem zakochana w rajstopkach ciążowych z Marylin :)

Twój chłop nie wie jaki skarb ma w domu :D Myślę, że każdy by tak chciał :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orgazm przez sen miałam dwa razy na szczęście krwiak nawet z tymi orgazmami sie wchłonął.
    Ale cieżko było. Paula a czemu ty masz zakaz sexu? Ja juz dostałam pozwolenie ale jakoś sobie teraz wkręciłam ze skoro mam nisko łożysko to bede unikać wiec jesli bedzie juz taka chcica hoho to wtedy dopiero. A męża da sie w rozny sposób odprężyć wiec ;)

Dzisiaj przyjechała moja przyjaciółka w ciazy i poszłyśmy sobie na lumpem który nam poleciła moja sąsiadka pierwszy raz spotkałam soe z takim tanim lumpeksami z tak super ciuchami a te dla dzieci rewelacj wszytsko na woeszaczkach kupiłam reklamówkę rzeczy a zapłaciłam 57 zł najdroższy pajacyk 10 zł wszytsko wyglada jakby było po prostu raz uprane a jedne body na 7 zł mam z metka nowiutkie. Wydaje mi sie ze dużo rzeczy tam kupie oczywiście nie powstrzymam sie od kupowania w sklepie np newbie bo jestem zakochana ale kupiłam rzeczy z nexta z hm takie uniwersalne proste bo na razie dziewczynka na 80% wiec jak sie synek okaże to cos założę a resztę nawet szkoda nie bedzie bo takie tanie

valetta94 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na moją wiewiórkę z avatara. Czy ona nie jest jakaś tłusta? Pewnie niedługo tak będę wyglądać ;)
    Któraś z Was pytała wczoraj czy można w ciąży nosić wysokie buty...właśnie mam na sobie 9 cm ;) Z tym że ja całe życie na szpilach, więc raczej na płaskich dziwnie mi się chodzi. Nie zaszkodzi to dzidzi. Choć teraz oczywiście będę zakładać wysokie na krótko i do okazji, bo nie ma co przeginać. Dzidzią za bardzo by gibało ;)
    Dziewczyny, niedługo wszystkie wkroczymy w II trymestr...jak cudownie :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz sie pogubiłam... 12 tydzień ciazy, szybko mi to zleciało? Czy nie szybko ;D

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja juz sie pogubiłam... 12 tydzień ciazy, szybko mi to zleciało? Czy nie szybko ;D

Niedługo sezon na połówkowe :D

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Orgazm przez sen miałam dwa razy na szczęście krwiak nawet z tymi orgazmami sie wchłonął.
    Ale cieżko było. Paula a czemu ty masz zakaz sexu? Ja juz dostałam pozwolenie ale jakoś sobie teraz wkręciłam ze skoro mam nisko łożysko to bede unikać wiec jesli bedzie juz taka chcica hoho to wtedy dopiero. A męża da sie w rozny sposób odprężyć wiec ;)

Dzisiaj przyjechała moja przyjaciółka w ciazy i poszłyśmy sobie na lumpem który nam poleciła moja sąsiadka pierwszy raz spotkałam soe z takim tanim lumpeksami z tak super ciuchami a te dla dzieci rewelacj wszytsko na woeszaczkach kupiłam reklamówkę rzeczy a zapłaciłam 57 zł najdroższy pajacyk 10 zł wszytsko wyglada jakby było po prostu raz uprane a jedne body na 7 zł mam z metka nowiutkie. Wydaje mi sie ze dużo rzeczy tam kupie oczywiście nie powstrzymam sie od kupowania w sklepie np newbie bo jestem zakochana ale kupiłam rzeczy z nexta z hm takie uniwersalne proste bo na razie dziewczynka na 80% wiec jak sie synek okaże to cos założę a resztę nawet szkoda nie bedzie bo takie tanie
    Lumpeksy są super.Ale trzeba dobrze trafić.Ja kiedyś to miałam takie zdobycze ,że aż oczy wychodziły.Ale ostatnio jakoś zrobiło się tam drogo i dodatkowo nic nie ma.Dziewczyny zazdoszczę każdej tego wysokiego libido.Ja nigdy nie miałam wysokiego ale od kiedy jestem w ciąży spaldo na poziom -0.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam bardzo wysokie ale też w ciąży mi spadło i to sporo. Zazwyczaj to ja miałam większy apetyt a tu teraz zonk i mąż się doprasza.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka - tak na prawdę nie wiem czy jest jeden powód czy wszystkie się złożyły. Mam niewyjaśnione poronienie z kwietnia, tylozgięcie, cukrzycę (i ona jest w tym wszystkim najgorsza bo może nawet zabić płód) i to chyba tak profilaktycznie. Od razu dostałam L4, zakaz ćwiczeń, seksu, dźwigania i denerwowania się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido było niskie jak brałam tabletki. Ja brałam od 16 roku życia do zeszłego roku (12 lat prawie ). Ale dla mnie niskie to tak raz dwa razy w tygodniu. Był też czas ze 3 tygodnie nic.
    A od odstawienia piguł wzrosło. A w ciąży wzrosło jeszcze bardziej. Nawet jak było mi niedobrze to myślałam o seksie.
    Dla mnie to bardzo ważny aspekt życia. Czuję się spełniona i szczęśliwa po seksie. I wali mi na dekiel, robię się wredna i czepialska bez. Mąż wie że jak zaczyna być źle to trzeba żonke poobracac.
    U mnie działa powiedzenie że kobieta bez bolca dostaje pier... :-P

Kiwona lubi tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień na zwolnieniu i jestem w Raju. Nie zrobiłam nic :p

Kiwona, kamylalyt lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:

Ja już mam powoli dość nicnierobienia :-D

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dlugo maxie brac luteine i duphaston przy zagrozonej ciazy? Mowil Wam cos gin o tym, ze po 12 tc cos sie odstawia?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona mi jeszcze nic nie mówił, ale pewnie dopóki mi krwiak nie zginie to będę musiała brać, tak mi się wydaje

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można mieć zapalenie pęcherza bez bólu?
    od poniedziałku mam mega parcie na pęcherz a jak korzystam z toalety to mało co leci. Ale nic mnie nie boli, nie piecze itd. A ostatnie badanie z środy w zeszłym tyg było ok. To ciąża może aż tak wpływać? I to z dnia na dzień?

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Odpoczywając dzisiaj wieczorem przebrnęłam przez kilka stron żeby was nadrobić. Dużo piszecie :)
    Wypowiem się od razu w kilku tematach żeby było za jednym razem.

Co do tych suplementów diety to fajny ten artykuł tego farmaceuty. Sprawdziłam sobie to co biorę i wg jego opinii jest 5/5 i brak uwag. Biorę Prenatal Duo i w sumie cenowo wcale nie wychodzi tak źle. Teraz zapłaciłam 50zl ale widziałam w aptekach internetowych za 43zl i zamówię sobie na zapas kilka opakowań :)

Piszecie że martwi was brak objawów, albo że objawy coraz słabsze. Trzeba się cieszyć a nie tego bać.
    Ja bardzo się cieszę i z tego korzystam. Moje delikatne mdłości ustąpiły około 11+0, a zasadzie to ani raz w tej ciąży nie wymiotowałam, tylko co najwyżej rano miałam odruch wymiotny przy myciu zębów ale na tym się skończyło.
    Funkcjonuję normalnie, moim jedynym objawem który był uciążliwy to było ciągle zmęczenie które już dawno minęło.
    Ciąża prawie bezobjawowa i ja się tym wcale nie martwię, a wręcz przeciwnie, bardzo się cieszę! Róbcie to samo zamiast się zamartwiać.

Wspominacie też coś na temat seksu, że macie ogromną ochotę. Szczerze wam powiem że tu jestem akurat wyjątkiem.
    Przed ciążą seks był kilka razy w tygodniu, a teraz z powodu zmęczenia na początku nie miałam siły, a teraz wcale nie czuję potrzeby. Nie miałam zakazu od lekarza więc nie rezygnujemy z mężem z seksu ale ja go przestałam inicjować :(
    Chciałabym znowu mieć ochotę jak dawniej, zazdroszczę wam tego. Dla mnie w tym momencie seks mógłby nie istnieć. Oby to się zmieniło wkrótce bo przecież normalni ludzie mają swoje potrzeby :)

Ja jeszcze nadal na wakacjach, pozdrawiam! :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u mnie znowu bezsennosc poranna a już było lepiej;/ mam dzis ważny deadline w pracy i aż mi się śniły te projekty...

Mnie właśnie mdłości wróciły - tzn nie wymiotuje ale przez cały dzień praktycznie nigdy nie czuje prawdziwego głodu, jem bo trzeba. Ale już bliżej niż dalej (i do weekendu tez:)) miłego piątku!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dziewczyny, jak dlugo maxie brac luteine i duphaston przy zagrozonej ciazy? Mowil Wam cos gin o tym, ze po 12 tc cos sie odstawia?

Czytałam na forum o przypadkach że lekarz kazał brac od początku do 30tc. Wszystko zależy.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień sdobry, ja też już nie śpię od dłuższego czasu... mam nadzieję,że jeszcze zdążę się wyspać zanim się dzidzia urodzi.
    Miałam dziś koszmarne sny w nocy, że nam cofnęli pozwolenia na budowę, bo mieszkańcy zrobili strajk a ja weszłam w sam środek tego strajku i chcieli mnie zlinczować. Obudziłam się cała spocona z bólem brzucha i złymi myślami...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Fajnie :D ja zaczynam ten stan za 2-3 tyg. Ale ja już mam wielkie plany co będę robic :) Nazamawiakam materialy i wreszcie będe miala czas szyc :D dla synka, maluszka, siebie :D kino, muzea, spacery po parkach :D juz nie mogę się doczekac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 07:06

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ