Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szonka wrote:Fajnie ja zaczynam ten stan za 2-3 tyg. Ale ja już mam wielkie plany co będę robic Nazamawiakam materialy i wreszcie będe miala czas szyc dla synka, maluszka, siebie kino, muzea, spacery po parkach juz nie mogę się doczekac.
-
nick nieaktualnyWitam sie w piątek co do spania u mnie jakoś słabo z wyspaniem dzisiaj. Mam ogromny katar w ogóle zimno w mam w mieszkaniu a kaloryfery juz grzeją. Miałam iść dzisiaj rano na wymaz z migdałków ale tak bardzo mi sie nie chciało, pójdę w poniedziałek... gdyby to było bliżej a tak musze jechać do samego starego miasta z nie umytymi zębami ehh
Ja tez przebudziłam sie bo jakoś mnje brzuszek pobolewal ale przestał i rano mi taki mocny bol przeszedł taki jak po mięśniu nie wiem jak to opisać jak przy kichaniu ale bez kichania -
No i witam się dzisiaj w 2 trynestrze, w skonczonym 14 tc U mnie coraz większe wybrzuszenie
Natalia-tosia, Iduna, Sansivieria, Kasiulka90, Mama360, valetta94, malutka_mycha, Paula 90, Kiwona, kamylalyt, Sana, Martusiazabka, sowa81 lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Uważaj na kontrolę ponoć teraz częste naloty robią.
Ja będę miala zwolnienie ze wzgledu na warunki pracy, bo do moich obowiązkow nalezy min. obsluga magazynu więc w grę wchodzi noszenie towaru, a nie ma mnie gdzie przeniesc bo firma jest mala więc o kontrole jestem spokojna. -
nick nieaktualnySzonka ty masz juz piękny brzuszek.
Ja dzisiaj rano tez juz stanęłam przed lustrem i widzę ze jest większy. Ja sie szykuje po mału do lekarza właśnie po przedłużenie L4.
Dziewczyny co mogę wziąć zapobiegawczo na gardło? Poza czosnkiem, zrobiłam sobie inhalacje zeby walczyć z katarem bo cos dzisiaj probuje mnie przeziębienie rozłożyć. -
Karmelllka90 wrote:Szonka ty masz juz piękny brzuszek.
Ja dzisiaj rano tez juz stanęłam przed lustrem i widzę ze jest większy. Ja sie szykuje po mału do lekarza właśnie po przedłużenie L4.
Dziewczyny co mogę wziąć zapobiegawczo na gardło? Poza czosnkiem, zrobiłam sobie inhalacje zeby walczyć z katarem bo cos dzisiaj probuje mnie przeziębienie rozłożyć.
Mozesz plukac gardlo wodą z sola lub sodą oczyszczona lub szalwią. Bardzo polecam tez syrop z czosnku czyli cala glowka czosnku, sok z 2 cytryn, 4 łyżki miodu i pól szklanki wody mineralnej to wszystko blendujesz i pijasz 3xdziennie po łyżce. A jak się jest zdrowym to 1 łyżka dziennie profilaktycznie. -
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Ja odkąd usunęłam migdały, nie znam bólu gardła. Wcześniej bolało mnie co kilka dni dosłownie.
Dziewczyny mi brzuch nic nie rośnie i to mnie martwi
Spokojne na pewno wszystko jest dobrze u mnie to 4 ciaza i pewnie dlatego tak szybko widac. Pozatym kazdy ma inną budowę. Znam dziewczyny u ktorych w 9 miesiacu brzuch był prawue nie widoczny, a urodziły zdrowe maluchy. -
nick nieaktualnyMam te tabletki prenalen ale one słabe sa. Co do brzucha moja przyjaciółka miała brzuch dopiero od 15/16 tyg taki malusi a szczupła i wysoka teraz jest w 32 tygodniu i ma brzuszek nie wiele większy od szonki.
Karolina ja właśnie jestem diagnozowana ze tak nazwę to w poniedziałek musze zrobić wymaz bo ja mam migdałki przerośnięte zwapnione do usunięcia No ale to po porodzie -
U mnie 3cia dlatego też mam szybko brzusio Szonka śliczny
Ja dziś się wyspałam, cała noc!! I energii za 3!! Mieszkanie wysprzatane, poodkurzane, pomyte podłogi, zaraz się za garderobę biorę sprzątać a potem w miasto!!
Szonka czujesz już jakieś ruchy w tym 14tym? W związku ze to 4ta ciąża?? -
Mama360 wrote:U mnie 3cia dlatego też mam szybko brzusio Szonka śliczny
Ja dziś się wyspałam, cała noc!! I energii za 3!! Mieszkanie wysprzatane, poodkurzane, pomyte podłogi, zaraz się za garderobę biorę sprzątać a potem w miasto!!
Szonka czujesz już jakieś ruchy w tym 14tym? W związku ze to 4ta ciąża??
Wczoraj pierwszy raz mialam wrazenie ze ktoś mnie puknal w polowie drogi miedzy pepkiem a spojeniem lonowym.Ale to wcale nie byly motylki tylko takie ewidentne szturchniecie od środka, ale nie wiem czt to dzidziuś. Moj maluch z USG jest o tydzien starszy wiec wg usg teraz byłby 15tc wiec moze to on ❤ a pozatym jednym razem na razie cisza. -
Szonka to jakiś nerwu będzie
Piękny brzuszek, ja czekam aż coś się pokaże, też za bardzo nie rośnie. Jedyna różnica to taka że jak się położę to już nie mam płaskiego tylko delikatnie coś odstaje a jak się położę na brzuchu to mnie gniecie.
Ja też się w końcu wyspałam! Ale nie jestem taka zwarta i gotowa jak Mama360 i jeszcze nic nie zrobiłam ale biorę się do roboty
Miłego dniaSzonka lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Szonka to jakiś nerwu będzie
Piękny brzuszek, ja czekam aż coś się pokaże, też za bardzo nie rośnie. Jedyna różnica to taka że jak się położę to już nie mam płaskiego tylko delikatnie coś odstaje a jak się położę na brzuchu to mnie gniecie.
Ja też się w końcu wyspałam! Ale nie jestem taka zwarta i gotowa jak Mama360 i jeszcze nic nie zrobiłam ale biorę się do roboty
Miłego dnia -
Witam się z Wami w pierwszym dniu 13 tygodnia Ja już od 6 w pracy
Ja mam tez już brzuszek ale w porównaniu z Waszymi jakie wystawiacie to jeszcze malutki i coś nie rośnie ostatnio👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mi się wydaje że to to. Z drugim W ciąży w ciąży poczułam szturchniecie w 16 tyg.. I jestem pewna ze to to bo się zaczęło!! Więc w 4 to już całkiem prawdopodobne, tym bardziej że dzidzia duża. U mnie też tydzień Starsza.
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny