X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Fajnie :D ja zaczynam ten stan za 2-3 tyg. Ale ja już mam wielkie plany co będę robic :) Nazamawiakam materialy i wreszcie będe miala czas szyc :D dla synka, maluszka, siebie :D kino, muzea, spacery po parkach :D juz nie mogę się doczekac.
    Uważaj na kontrolę ;-) ponoć teraz częste naloty robią.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piątek :) co do spania u mnie jakoś słabo z wyspaniem dzisiaj. Mam ogromny katar w ogóle zimno w mam w mieszkaniu a kaloryfery juz grzeją. Miałam iść dzisiaj rano na wymaz z migdałków ale tak bardzo mi sie nie chciało, pójdę w poniedziałek... gdyby to było bliżej a tak musze jechać do samego starego miasta z nie umytymi zębami ehh

Ja tez przebudziłam sie bo jakoś mnje brzuszek pobolewal ale przestał i rano mi taki mocny bol przeszedł taki jak po mięśniu nie wiem jak to opisać jak przy kichaniu ale bez kichania

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się dzisiaj w 2 trynestrze, w skonczonym 14 tc :D U mnie coraz większe wybrzuszenie :)
    a8004159b9769c79med.jpg

Natalia-tosia, Iduna, Sansivieria, Kasiulka90, Mama360, valetta94, malutka_mycha, Paula 90, Kiwona, kamylalyt, Sana, Martusiazabka, sowa81 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Uważaj na kontrolę ;-) ponoć teraz częste naloty robią.

Ja będę miala zwolnienie ze wzgledu na warunki pracy, bo do moich obowiązkow nalezy min. obsluga magazynu więc w grę wchodzi noszenie towaru, a nie ma mnie gdzie przeniesc bo firma jest mala więc o kontrole jestem spokojna.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Ciężko noc za mną :( obudzilam się na siku po 1 i zasnelam po 4 :((( a o 8 obudził mnie Synek.. Także cudowny dzień przede mną. Do 20-tej w pracy. Ehhh.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ty masz juz piękny brzuszek.
    Ja dzisiaj rano tez juz stanęłam przed lustrem i widzę ze jest większy. Ja sie szykuje po mału do lekarza właśnie po przedłużenie L4.
    Dziewczyny co mogę wziąć zapobiegawczo na gardło? Poza czosnkiem, zrobiłam sobie inhalacje zeby walczyć z katarem bo cos dzisiaj probuje mnie przeziębienie rozłożyć.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szonka ty masz juz piękny brzuszek.
    Ja dzisiaj rano tez juz stanęłam przed lustrem i widzę ze jest większy. Ja sie szykuje po mału do lekarza właśnie po przedłużenie L4.
    Dziewczyny co mogę wziąć zapobiegawczo na gardło? Poza czosnkiem, zrobiłam sobie inhalacje zeby walczyć z katarem bo cos dzisiaj probuje mnie przeziębienie rozłożyć.

Mozesz plukac gardlo wodą z sola lub sodą oczyszczona lub szalwią. Bardzo polecam tez syrop z czosnku czyli cala glowka czosnku, sok z 2 cytryn, 4 łyżki miodu i pól szklanki wody mineralnej to wszystko blendujesz i pijasz 3xdziennie po łyżce. A jak się jest zdrowym to 1 łyżka dziennie profilaktycznie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop bede miała właśnie jutro mam mi robi z czosnku cebuli imbiru i miodu. Ale cos czuje ze mnie gardło łapie właśnie ehh

• Iduna Koleżanka

Wysłany: 28 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka śliczny brzuszek!

Ja leczyłąm się litrami herbaty z cytryną, miodem i sokiem malinowym. Na gardło można Tantum Verde, albo z serii Prenalen

dev112prs__.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd usunęłam migdały, nie znam bólu gardła. Wcześniej bolało mnie co kilka dni dosłownie.

Dziewczyny mi brzuch nic nie rośnie i to mnie martwi :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja odkąd usunęłam migdały, nie znam bólu gardła. Wcześniej bolało mnie co kilka dni dosłownie.

Dziewczyny mi brzuch nic nie rośnie i to mnie martwi :(

Spokojne na pewno wszystko jest dobrze :) u mnie to 4 ciaza i pewnie dlatego tak szybko widac. Pozatym kazdy ma inną budowę. Znam dziewczyny u ktorych w 9 miesiacu brzuch był prawue nie widoczny, a urodziły zdrowe maluchy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te tabletki prenalen ale one słabe sa. Co do brzucha moja przyjaciółka miała brzuch dopiero od 15/16 tyg taki malusi a szczupła i wysoka teraz jest w 32 tygodniu i ma brzuszek nie wiele większy od szonki.

Karolina ja właśnie jestem diagnozowana ze tak nazwę to w poniedziałek musze zrobić wymaz bo ja mam migdałki przerośnięte zwapnione do usunięcia No ale to po porodzie

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3cia dlatego też mam szybko brzusio :) Szonka śliczny :)
    Ja dziś się wyspałam, cała noc!! I energii za 3!! Mieszkanie wysprzatane, poodkurzane, pomyte podłogi, zaraz się za garderobę biorę sprzątać a potem w miasto!!
    Szonka czujesz już jakieś ruchy w tym 14tym? W związku ze to 4ta ciąża??

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    U mnie 3cia dlatego też mam szybko brzusio :) Szonka śliczny :)
    Ja dziś się wyspałam, cała noc!! I energii za 3!! Mieszkanie wysprzatane, poodkurzane, pomyte podłogi, zaraz się za garderobę biorę sprzątać a potem w miasto!!
    Szonka czujesz już jakieś ruchy w tym 14tym? W związku ze to 4ta ciąża??

Wczoraj pierwszy raz mialam wrazenie ze ktoś mnie puknal w polowie drogi miedzy pepkiem a spojeniem lonowym.Ale to wcale nie byly motylki tylko takie ewidentne szturchniecie od środka, ale nie wiem czt to dzidziuś. Moj maluch z USG jest o tydzien starszy wiec wg usg teraz byłby 15tc wiec moze to on ❤ a pozatym jednym razem na razie cisza.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka to jakiś nerwu będzie :)
    Piękny brzuszek, ja czekam aż coś się pokaże, też za bardzo nie rośnie. Jedyna różnica to taka że jak się położę to już nie mam płaskiego tylko delikatnie coś odstaje a jak się położę na brzuchu to mnie gniecie.

Ja też się w końcu wyspałam! Ale nie jestem taka zwarta i gotowa jak Mama360 i jeszcze nic nie zrobiłam :D ale biorę się do roboty :)

Miłego dnia :)

Szonka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Szonka to jakiś nerwu będzie :)
    Piękny brzuszek, ja czekam aż coś się pokaże, też za bardzo nie rośnie. Jedyna różnica to taka że jak się położę to już nie mam płaskiego tylko delikatnie coś odstaje a jak się położę na brzuchu to mnie gniecie.

Ja też się w końcu wyspałam! Ale nie jestem taka zwarta i gotowa jak Mama360 i jeszcze nic nie zrobiłam :D ale biorę się do roboty :)

Miłego dnia :)
    Być może, ale nigdy wcześnuej mi tam nerw zaden o sobie znać nie dał :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w pierwszym dniu 13 tygodnia :) Ja już od 6 w pracy :)

Ja mam tez już brzuszek ale w porównaniu z Waszymi jakie wystawiacie to jeszcze malutki :( i coś nie rośnie ostatnio :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że to to. Z drugim W ciąży w ciąży poczułam szturchniecie w 16 tyg.. I jestem pewna ze to to bo się zaczęło!! Więc w 4 to już całkiem prawdopodobne, tym bardziej że dzidzia duża. U mnie też tydzień Starsza.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Być może, ale nigdy wcześnuej mi tam nerw zaden o sobie znać nie dał :)
    Przepraszam, moja komórka sobie poprawia jak jej wygodnie. Miało być ze nerwus będzie i już Cie od srodka szturcha :)

Szonka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    No i witam się dzisiaj w 2 trynestrze, w skonczonym 14 tc :D U mnie coraz większe wybrzuszenie :)
    a8004159b9769c79med.jpg

Jakiego programu używasz do obróbki?

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ