Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj mam 12+5/ 12+0 No ale uznaje 12+0 wg owulacji bo mi sie to idealnie pokrywało z pomiarami dzidziusia na wczesnym etapie ciazy. Czyli licząc ze II trymestr to 14+0 wiec jeszcze równe 2 tygodnie. A w drugim trymestrze chciałabym włosy pomalować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurczę jakie wy ambitne dziewczny na L4, wszystko juz ogarniete, inne planuja co będą robiły. A mnie na tym wolnym po po tym ciągłym leżeniu to taki leń dopadł, że nic mi się nie chce. No ale ide przebieram się z pizamki i chociaż pranie i zupę zrobie
-
Ja chyba jeszcze maleństwa nie czuje, myślę, ze to chyba jednak jelita, które w ciąży sa niezwykle aktywne bo tak sobie myślę czy byłabym w stanie poczuć te tycie stópki i rączki?? Maleństwo choc bardzo ruchliwe nie wiem czy juz jestem w stanie wyczuć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 11:00
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Przepraszam, moja komórka sobie poprawia jak jej wygodnie. Miało być ze nerwus będzie i już Cie od srodka szturcha
Może być, synek jak na końcówce dawał o sobie znać to cały brzuch mi latał wrzuciłabym wam filmik, ale nie wiem jak. -
Ale się rozpisały! Lubię Was czytać tak hurtem
Ja od rana aktywnie, najpierw wyprawiłam syna do szkoły, potem odebrałam wyniki badań a potem tesco. Kupiłam moim męczyznom prezenty na dzień chłopaka I parę innych rzeczy. Potem kolejna galeria i odebranie zamówienia w empiku, małe zakupy, prezent na roczek dla córy przyajciółki, rossmann (kupiłam farbę i miałam farbować jutro włosy, myslicie że to zły pomysł?). Wpadłam również do h&m pooglądać ciążowe ciuchy i są rzeczywiście śliczne! Chyba sobie za jakiś czas sprawię takie
No i tak pozakupowałam i teraz zjadłam drugie śniadanie. Chwilkę odsapnę i biorę się za obiad. Napięty grafik mam dzisiaj
Z tymi kontrolami, to chyba nie ma co panikować, nie? Ja nie mam nakazu leżenia, więc choćby na spacer mogę sobie pójść, nie? Myślicie, że jest się czego bać?
Co do mdłości i mniejszych dolegliwości, to wykrakałam sobie, bo w nocy już biegałam siku i piłam dużo a rano podczas jazdy samochodem prawie zwymiotowałam, aż syn się wystraszył, bo musiałam się zatrzymać na jakiś czas... Teraz też mnie mdli, ale staram się o tym nie myśleć
A jeśli już przy mało przyjemnych sprawach jestem, to czy macie również rewolucje jelitowe? U mnie zaparcia na zmianę z rozwolnieniami, dosłownie kilka razy w ciągu dnia potrafi mi się to zmienić. Myślicie, że to ciążowe?
Fajny dzisiaj dzień Słonko, ale dość rześko, fajna jesień A na 17.30 wizyta Oł jea!Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
KArmelka, w 1 trymestrze tez można farbować. Teraz większość farb, zwłaszcza w salonach fryzjerskich, jest bez amoniaku. Mamaginekolog tez o tym pisze ja farbowałam i w poprzedniej ciąży, i w tej. Tak samo robię hybrydy i rzesy. Nie dajmy się zwariować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wiem ze mozna farbować czytam mamę ginekolog haha ale ja sobie tak powiedziałam ze bede farbowała juz w II trymestrze chce to ograniczyć a akurat na wszystkich świętych zrobię sobie.
Ja mam L4 przedłużone na miesiąc, myślałam ze dzisiaj tylko tyle ale moja ginekolog chciała jeszcze przeanalizować wyniki prenatalnych zadowolna ze jest Ok. Powiedziała ze mam sobie głowy nie zawracać tym łożyskiem bo takie jest w zdecydowanej większości i jest czas na podniesienie. Kolejne co to to ryzyko porodu przed 34 tyg. czysta statystyka większość gabinetów juz tego nie podaje zeby nie wprowadzać nerwówki u kobiet w ciazy bo to jest takie gdybanie.
Ja prenatalne miałam 11+5 miałam przez brzuch ale mocno dociskał głowice bolało na prawde, aż do dzisiaj czuje taki bol jak po uderzeniu jednak naciskał przez około 20 min ale zrobił wszytskie pomiary pózniej miałam dopochwowo ale gorzej było widać. Połówkowe tez bede robiła u niego bo na prawde super koleś świetnie tłumaczy opisuje.
No i pyta mnie moja gin dzisiaj czy chce zajrzeć do dzidziusia a ja ze pewnie. A mała siedzi sobie na pupie haha jeszcze w takiej pozycji jej nie widziałam. Straszna wiercipietka ruchliwa kiedy ona spi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 13:07
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
można do was dołączyć? szukałam wątku jakiś miesiąc temu i nie znalazłam
.
To moja 2 ciąża, mam już synka który ma 2 lata, termin mam na 9.04 ( będziemy razem świętować bo ja mam urodziny 8.04)
We wtorek wybieram się na badania prenatalne i już nie mogę się doczekać
siamyrka, Natalia-tosia, Kiwona, Martusiazabka, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Byłam u diabetologa. Mam zakaz chudniecia już w ciąży i drukowanymi literami wpisał mi w kartę "mniej rygorystyczne dieta"
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj męża zabieram wieczorem do H&M, chce kupić dla naszej małej cos ale chce bardzo zeby tatuś miał mozliwosc wybrania. Postanowiłam ze co miesiąc sukcesywnie bede dokupować cos a jakby taka konkretna juz wyprawkę skompletować chce w styczniu na wyprzedazach