X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam 12+5/ 12+0 No ale uznaje 12+0 wg owulacji bo mi sie to idealnie pokrywało z pomiarami dzidziusia na wczesnym etapie ciazy. Czyli licząc ze II trymestr to 14+0 wiec jeszcze równe 2 tygodnie. A w drugim trymestrze chciałabym włosy pomalować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrze na wasze zdjęcia i wy jesteście takie zgrabne ja mam pupę bardzo odstającą wiec wyglądam juz zbitym moim wybitym brzuchem jak kaczka nie bede ładna ciazarowka. Nie bede ciężarówka świątecznej coca coli tylko ciężarówka Schmitz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jakie wy ambitne dziewczny na L4, wszystko juz ogarniete, inne planuja co będą robiły. A mnie na tym wolnym po po tym ciągłym leżeniu to taki leń dopadł, że nic mi się nie chce. No ale ide przebieram się z pizamki i chociaż pranie i zupę zrobie :)

• india Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jeszcze maleństwa nie czuje, myślę, ze to chyba jednak jelita, które w ciąży sa niezwykle aktywne ;) bo tak sobie myślę czy byłabym w stanie poczuć te tycie stópki i rączki?? Maleństwo choc bardzo ruchliwe nie wiem czy juz jestem w stanie wyczuć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 11:00

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Przepraszam, moja komórka sobie poprawia jak jej wygodnie. Miało być ze nerwus będzie i już Cie od srodka szturcha :)

:D

Może być, synek jak na końcówce dawał o sobie znać to cały brzuch mi latał :) wrzuciłabym wam filmik, ale nie wiem jak.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jakiego programu używasz do obróbki?

aplikacja baby story

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisały! :D Lubię Was czytać tak hurtem :D
    Ja od rana aktywnie, najpierw wyprawiłam syna do szkoły, potem odebrałam wyniki badań a potem tesco. Kupiłam moim męczyznom prezenty na dzień chłopaka :) I parę innych rzeczy. Potem kolejna galeria i odebranie zamówienia w empiku, małe zakupy, prezent na roczek dla córy przyajciółki, rossmann (kupiłam farbę i miałam farbować jutro włosy, myslicie że to zły pomysł?). Wpadłam również do h&m pooglądać ciążowe ciuchy i są rzeczywiście śliczne! Chyba sobie za jakiś czas sprawię takie :D
    No i tak pozakupowałam i teraz zjadłam drugie śniadanie. Chwilkę odsapnę i biorę się za obiad. Napięty grafik mam dzisiaj :)
    Z tymi kontrolami, to chyba nie ma co panikować, nie? Ja nie mam nakazu leżenia, więc choćby na spacer mogę sobie pójść, nie? Myślicie, że jest się czego bać?

Co do mdłości i mniejszych dolegliwości, to wykrakałam sobie, bo w nocy już biegałam siku i piłam dużo a rano podczas jazdy samochodem prawie zwymiotowałam, aż syn się wystraszył, bo musiałam się zatrzymać na jakiś czas... Teraz też mnie mdli, ale staram się o tym nie myśleć ;)

A jeśli już przy mało przyjemnych sprawach jestem, to czy macie również rewolucje jelitowe? U mnie zaparcia na zmianę z rozwolnieniami, dosłownie kilka razy w ciągu dnia potrafi mi się to zmienić. Myślicie, że to ciążowe?

Fajny dzisiaj dzień :D Słonko, ale dość rześko, fajna jesień :) A na 17.30 wizyta :D Oł jea! :D

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArmelka, w 1 trymestrze tez można farbować. Teraz większość farb, zwłaszcza w salonach fryzjerskich, jest bez amoniaku. Mamaginekolog tez o tym pisze :) ja farbowałam i w poprzedniej ciąży, i w tej. Tak samo robię hybrydy i rzesy. Nie dajmy się zwariować :-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też farbowalam. Akurat się złożyło że na początku ciąży wymagały odświeżenia, poczytałem sugestie i składy farb i wyszlo że bezpieczne.

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kupiłam Olię bez amoniaku, chyba jest ok.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, usg genetyczne miałyście już przez brzuch czy jeszcze dopochwowe ?
    Mnie czeka w czwartek.

india lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopochwowo i przez brzuch, ale ja byłam w 11+3.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przez brzuch :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze mozna farbować czytam mamę ginekolog haha ;) ale ja sobie tak powiedziałam ze bede farbowała juz w II trymestrze chce to ograniczyć a akurat na wszystkich świętych zrobię sobie.

Ja mam L4 przedłużone na miesiąc, myślałam ze dzisiaj tylko tyle ale moja ginekolog chciała jeszcze przeanalizować wyniki prenatalnych zadowolna ze jest Ok. Powiedziała ze mam sobie głowy nie zawracać tym łożyskiem bo takie jest w zdecydowanej większości i jest czas na podniesienie. Kolejne co to to ryzyko porodu przed 34 tyg. czysta statystyka większość gabinetów juz tego nie podaje zeby nie wprowadzać nerwówki u kobiet w ciazy bo to jest takie gdybanie.

Ja prenatalne miałam 11+5 miałam przez brzuch ale mocno dociskał głowice bolało na prawde, aż do dzisiaj czuje taki bol jak po uderzeniu jednak naciskał przez około 20 min ale zrobił wszytskie pomiary pózniej miałam dopochwowo ale gorzej było widać. Połówkowe tez bede robiła u niego bo na prawde super koleś świetnie tłumaczy opisuje.

No i pyta mnie moja gin dzisiaj czy chce zajrzeć do dzidziusia a ja ze pewnie. A mała siedzi sobie na pupie haha jeszcze w takiej pozycji jej nie widziałam. Straszna wiercipietka ruchliwa kiedy ona spi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 13:07

• angella908 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    można do was dołączyć? szukałam wątku jakiś miesiąc temu i nie znalazłam :P
    .
    To moja 2 ciąża, mam już synka który ma 2 lata, termin mam na 9.04 ( będziemy razem świętować bo ja mam urodziny 8.04)

We wtorek wybieram się na badania prenatalne i już nie mogę się doczekać :)

siamyrka, Natalia-tosia, Kiwona, Martusiazabka, india lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u diabetologa. Mam zakaz chudniecia już w ciąży i drukowanymi literami wpisał mi w kartę "mniej rygorystyczne dieta"

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Angella :) witamy w naszym gronie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Byłam u diabetologa. Mam zakaz chudniecia już w ciąży i drukowanymi literami wpisał mi w kartę "mniej rygorystyczne dieta"
    Paula bo dieta dla cukrzyków w całe nie musi być rygorystyczna byś ty sie głodziła. Ja jutro robię glukoza na czczo zobaczymy co mi tam wyjdzie ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj męża zabieram wieczorem do H&M, chce kupić dla naszej małej cos ale chce bardzo zeby tatuś miał mozliwosc wybrania. Postanowiłam ze co miesiąc sukcesywnie bede dokupować cos a jakby taka konkretna juz wyprawkę skompletować chce w styczniu na wyprzedazach

• Sana Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne miałam tylko przez brzuch ;)

Cześć angella908 :)

Ale u nas dziś pięknie, słonecznie i ciepło, aż żyć się chce :D

Kiwona lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ