Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyByłam dziś na badaniach dzidziol rośnie i ma 3,5 cm, serduszko pięknie bije, krwiak jest ale się zmniejszył więc zdaniem mojej Pani dr wszystko idzie w dobrą stronę. Cukrzycy nie mam. Mam się umówić na prenatalne. Kolejna wizyta dopiero 23.10.
india, Sansivieria, Natalia-tosia, malutka_mycha, Adonis_26, Sana, kamylalyt, siamyrka lubią tę wiadomość
-
U mnie w aplikacji też drugi trymestr jest od 14+0. I to chyba takie nawet logiczne bo badanie usg I trymestru robi się do 13+6. Mi to osobiście bez różnicy. Jak ktoś mnie pyta to i tak mówię w którym tygodniu jestem a nie w którym trymestrze. Jeśli rozmawiam z kimś bardziej medycznym np. Z pielęgniarka w laboratorium czy z Panią z rejestracji do prenatalnych to wyrażam się precyzyjnie który tydzień, który dzień👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Aasha wrote:KArmelka, w 1 trymestrze tez można farbować. Teraz większość farb, zwłaszcza w salonach fryzjerskich, jest bez amoniaku. Mamaginekolog tez o tym pisze ja farbowałam i w poprzedniej ciąży, i w tej. Tak samo robię hybrydy i rzesy. Nie dajmy się zwariować
W kazdej ciąży farbowałam. Teraz też, od 5 tyg , mam kolor co 4-5tyg -
nick nieaktualnyCybex priam z biało czarnymi kołami. Tylko kolor sie zastanawiam czy czarny czy szary czy ten szary z haftem. I widziałam dzisiaj ze jest opcja prostej spacerówki i kubełkowe prosta mi sie nie podoba jak bedzie sie dało dokupić właśnie ta kubełkowe to biorę ze spacerowka
-
nick nieaktualnyCo do włosów to ja rozjaśniam nie farbuje. Najadniacze śmierdzą ze aż gryzą i często szczypią w głowę płace za moje włosy na prawde duze pieniądze jakby mi wyszedł jakis pomarańczowy to bym sie zapłakała. Na razie mam mega odrost i sie kolor zrobił takie brzydki blond ale ja wytrzymam jeszcze te 2 tyg moze 3 tyg
-
Ja planuje stokke trailz na terenowych kołach. Tylko nie będę kupować nowego bo to bezsens. Przerabiałam już chyba każdy wózek i nic mi się nie podoba.
Dziś księgowy tak wyprowadził mnie z równowagi, że ja-twarda baba -wyłam w aucie jak szurnięta. Nie mogłam się przez godzinę uspokoić. Brzuch zaczął mnie okropnie boleć, myslałam, że to już koniec. Stary głupi dziad. Jedziemy zaraz z dziećmi na pizzę. -
Karmelllka90 wrote:Co do włosów to ja rozjaśniam nie farbuje. Najadniacze śmierdzą ze aż gryzą i często szczypią w głowę płace za moje włosy na prawde duze pieniądze jakby mi wyszedł jakis pomarańczowy to bym sie zapłakała. Na razie mam mega odrost i sie kolor zrobił takie brzydki blond ale ja wytrzymam jeszcze te 2 tyg moze 3 tyg
Rozjasnianie chocby olaplexem mozesz robić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:My sobie daliśmy na wózek budżet do 6 tys cybex sie super w tym mieści. Chociaż sama wiem ze to sa duze pieniądze ale wszytskie 3 modele jakie brałam pod uwagę sa w przedziale od 4500 do 6000.
-
Paula 90 wrote:Byłam u diabetologa. Mam zakaz chudniecia już w ciąży i drukowanymi literami wpisał mi w kartę "mniej rygorystyczne dieta"
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Paula a ile schudlaś? Ja ogólnie też się trochę obawiam bo mam 9 kg mniej ale nie idę do diabetologa bo chodzę prywatnie .Cukry mam wzorowe to po co kasę wydawać.Tez już trochę jem na chama ale nie mam apetytu.