X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Ja znowu śpiochów wcale nie kupuję. Body i spodenki. Dla syna miałam mnóstwo ani razu nie ubralam, ale też gustuje w nexcie :)
    Chodziło mi o pajacyki, takie do spania w nocy. Śpiochy to chyba takie na szelkach? Bo takich nie mam zamiaru kupować w ogóle, ale te nazwy mi się mylą :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • sowa81 Koleżanka

Wysłany: 28 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Emmaljungę. Wybraliśmy taki, ze względu na dużą gondolę i dobrą amortyzację. Siedzisko spacerówki też ma bardzo duże. Prowadzi się super. Jedyna wada - waga. Jest mega cieżki. No i wygląd. Eammaljungi do pięknych nie należą.
    Mamy też spacerówkę Valco Snap. Kupilismy, żeby mieć mniejszy wózek na wyjazdy i do samochodu. I różnica jest znaczna. Jest dużo gorzej amortyzowany, a ja go bardzo nie lubię prowadzić. Ale jest lekki przynajmniej.

07.2016 - córka
    02.2018 - [*] 7tc
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dużo jeździcie samochodem, to polecam bazę isofix do fotelika. Raz, ze zwiększone bezpieczeństwo, a dwa, ze szybko się wpina nosidełko i nie trzeba tyle walczyć z pasami. U nas się bardzo sprawdziła przy pierwszym dziecku. Z kolei jeśli chodzi o pajacyki, to rozmiary 56-68 super mi się sprawdziły z polskiej firmy Pinokio - bardzo ładne wzory i super jakość bawełny. Większe rozmiary już kupowałam bez stopek, bo dziecko mi się grzało :D a poza tym moja dziewczynka od rozmiaru 74 już zaczęła raczkować i stawać przy meblach, wiec taki pajac ze stopkami byłby trochę ryzykowny :) tak czy siak dla maluchów polecam Pinokio, a większe to już mi są w sumie obojętne, mamy i zare, i pepco, i hm. I wszystkie są ok.

Paula 90 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Wam pochwalę - idę w poniedziałek na naukę chustowania :-) już się nie mogę doczekać.
    Będziecie chustowac swoje dzieci? Może mamusie starszych maluchów macie jakieś doświadczenia?
    U nas ma być to głównie na spacery z psem wokół bloku, bo po 2 tygodniach zostanę sama i z 3 piętra latać z całym majdanem do wózka mi się nie uśmiecha a pies mały, nielubiacy spacerów i po maks 8-10 minutach ciągnie do domu. Może mi się spodoba i będę nosić częściej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mam liczne ketony. Wierzę mojemu lekarzowi i słucham jego zalecen

Paula ja wiem, ze masz mówiłaś ze ci wyszło w badaniach. Ale ja nie pisałam absolutnie o tobie. W ogóle tamta widomosc pisałam szybko i nie widziałam ze tel mi pozmieniał i wyszło nie zrozumiale.

Co do fotelika my nie mamy zamiaru na nim oszczędzać i uważam ze fotelik musi mieć bazę i jak widzę foteliki przypięte pasami to juz widzę jak te pasy sie ześlizgują. Brrrrt

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chustowac jesli nasza mała tylko bedzie lubiła, ja na warsztaty pójdę z mężem chce zeby on tez umiał i uczestniczył w tym wszystkim. Ja na szczęście mieszkam na parterze ale ogródek tez jest duża wygoda.
    Aasha dzisiaj byłam w entliczku a tam właśnie jest Pinokio w moim odczuciu wszytsko takie sztywne i jakosci gorszej niż pepco w dotyku takie sztywne a ceny bardzo wygórowane.

Dziewczyny z nexta trzeba zamawiać bezpośrednio z UK??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula ja wiem, ze masz mówiłaś ze ci wyszło w badaniach. Ale ja nie pisałam absolutnie o tobie. W ogóle tamta widomosc pisałam szybko i nie widziałam ze tel mi pozmieniał i wyszło nie zrozumiale.

Co do fotelika my nie mamy zamiaru na nim oszczędzać i uważam ze fotelik musi mieć bazę i jak widzę foteliki przypięte pasami to juz widzę jak te pasy sie ześlizgują. Brrrrt

A może to ja źle załapałem. Moja percepcja teraz jest na poziomie ameby :-D

Na fb możesz sobie polubić fotelik.info i nie pamiętam teraz nazwy ale cały fsnpage jest o fotelikach montowanych tyłem do kierunku jazdy. Tam jest również wiele cennych informacji - nie tylko o fotelikach montowanych tyłem.

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny z nexta trzeba zamawiać bezpośrednio z UK??

Z UK,ale przesyłka po 2-3 dniach jest już u mnie. Od 150 zł przesyłka za darmo, a tak to 15 zł.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to my przy córce mieliśmy Bebetto Holland. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, ale już spacerówka była niepraktyczna i zmieniliśmy na Joie Litetrax 4 Plus. Jest super, teraz bym tylko wybrała koła pompowane zamiast piankowych :) póki co nie mamy wybranego żadnego wózka. Na pewno nie zamierzam na niego wydawać "milionów monet", bo gondola nam pewnie posłuży z 6 miesięcy, a potem zmienimy ten zestaw na lekką spacerówkę i w nią wolę zainwestować więcej.

Jeśli chodzi o foteliki, przy córce na początku mieliśmy Maxi Cosi Cabriofix, teraz jeździ w Joie Stages. Dla maluszka chcemy kupić albo Maxi Cosi Cabriofix, albo Cybexa.

Chustowanie... z córką się nie chustowałyśmy, czasem tego żałowałam. Teraz chciałabym spróbować. Mieszkamy wprawdzie na parterze, ale córka na wiosnę będzie miała prawie 4 latka - myślę, że wolne ręce często mi się przydają :D

I minął nam kolejny tydzień... ja wkroczyłam właśnie w cudowny II trymestr :D idę sobie obejrzeć Chirurgów a potem padnę w objęcia Morfeusza :D dobranoc <3

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja budzę się w nocy i nie mogę zasnąć ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Nie tylko Ty :-)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 nie spie

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogladalam do pozna mecz i przespalam cala noc, z 1 wizyta w toalecie. Jestem podjarana wczorajsza wizyta i kipie szczesciem :D Wyznaje milosc moim chlopakom bez przerwy :P
    U Was tez tyle komarow? Pozbylam sie ledwo (chyba) moli, za to jestem pokasana przez komary. Dziennie jakiegos ubijam.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ale się wczoraj rozposalyscie! Moj kocioł w pracy zakończył się sukcesem i poszliśmy na obiad do restauracji - tak mi smakowała a potem modliło mnie koszmarnie aż do 4 rano.... także dla mnie jedzenie domowe:(

Co do wózków my mamy abc design viper po córce i gondole na pewno będziemy używać. Spacerówka jest beznadziejna bo małe dziecko siedzące ciagle w niej zjeżdża w dół... a nasz lekka spacerówka jest tak wysłużona ze nadające się do kosza. A powiedzcie dziewczyny co maja już wiech dzieci sprawdzały wam się takie nakładki do stania na wózku dla starszego dziecka?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja się Wam pochwalę - idę w poniedziałek na naukę chustowania :-) już się nie mogę doczekać.
    Będziecie chustowac swoje dzieci? Może mamusie starszych maluchów macie jakieś doświadczenia?
    U nas ma być to głównie na spacery z psem wokół bloku, bo po 2 tygodniach zostanę sama i z 3 piętra latać z całym majdanem do wózka mi się nie uśmiecha a pies mały, nielubiacy spacerów i po maks 8-10 minutach ciągnie do domu. Może mi się spodoba i będę nosić częściej :-)
    Ja przy synku kupilam chusrę, ale mi nie podpasowała. Byla strasznie dluga i to motanie się w nią mi nie pasowalo, on też dlugo w niej nie wysiedzial. Zresztą urodzil się we wrześniu i szybko zrobilo sie zimno, a po zimie juz był za duży zeby co ciagle nosic. Teraz zamiezam.kupić chustę kolkowa, podombo są krotsze i latwiej się mota, moze też pojdę na jakieś warsztaty. Zobaczymy :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka mi bardzo podoba się babydesign dotty.Bardzo wysoka jakosc wykobania, dobre materialy i ma wszystko co dla mnie wazne. Początkowo miakam kupic jakąs tania gondole, a potem lepszą spaceriwke, ale jak popatrzylam to ceny wozkow glębokich są prawie takie same jak tych 3w1. Z synkiem mieliśmy Rico Nano - nie polecam. Gondolka byka super, ale spacerowka beznadziejna. Z corkami mieliśny Tutki, ale oba wozki bardzo szybko pordzewiały też nie polecam. Tego baby design ma moja koleżanka i już sluzy jej przy kolejnym dziecku wiec mam nadzieje ze spelni moje oczekiwania :) Czekam tylko na niwy rok z nadzieją ze pojawią sie nowe kolory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 07:22

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolnych rąk nie potrzebuje więc na razie nie planuje chustowania. Jakoś mnie to w ogóle nie jara. Przy moich młodszych miałam nosidełka (nie byli chust wtedy) ale nie używałam w ogóle. Może jeszcze mi się zmieni ale na razie nie czuje tego w ogóle. Ja lubie przestrzeń.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie tylko ty kochana. Ja zasnełam dzisiaj po 24 bo o 24 miałam takiego głoda, że musiałam coś przekasić, a obudziłam się o 4.30 i chwile po 5 musiałam już wstać na sniadanie bo znowu głodna byłam.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny.Ja nie mam dobrego humoru.Tak jak zaczęłam już trochę wierzyć w tą ciążę to teraz znowu zeszłam na ziemię.W czwartek wieczorem odebrałam wyniki z od stężenia heparyny w krwi.Były poniżej normy.Wizyta u immunologa za 3 tyg i ginekologa tez.Całą noc przełamałam.Rano wyslałam smsa do mojego ginekologa,myślalam że odpiszę że mam to olać i że to może czekać ale on też się przestraszył .Jechałam do niego wczoraj do prywatnej kliniki gdzie przyjmuję u kogoś bo muszę natychmiast zwiększyć dawkę leku.Wczoraj dostałam 4 dawki bo prywatnie mogł mi zapisac tylko na 100%a w poniedziałek jadę do niego po resztę.I nie chcę myśleć co mogło się stać przez ten czas.Ale już wiem na pewno,że jednak nie będzie tak prosto jak by się wydawało .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Sana Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córką też spać nie mogłam ;) ale teraz przy 3latce po całym dniu śpię jak niedźwiedź :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ