Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adonis_26 wrote:Ja znowu śpiochów wcale nie kupuję. Body i spodenki. Dla syna miałam mnóstwo ani razu nie ubralam, ale też gustuje w nexcie
-
My mamy Emmaljungę. Wybraliśmy taki, ze względu na dużą gondolę i dobrą amortyzację. Siedzisko spacerówki też ma bardzo duże. Prowadzi się super. Jedyna wada - waga. Jest mega cieżki. No i wygląd. Eammaljungi do pięknych nie należą.
Mamy też spacerówkę Valco Snap. Kupilismy, żeby mieć mniejszy wózek na wyjazdy i do samochodu. I różnica jest znaczna. Jest dużo gorzej amortyzowany, a ja go bardzo nie lubię prowadzić. Ale jest lekki przynajmniej.07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
Jeśli dużo jeździcie samochodem, to polecam bazę isofix do fotelika. Raz, ze zwiększone bezpieczeństwo, a dwa, ze szybko się wpina nosidełko i nie trzeba tyle walczyć z pasami. U nas się bardzo sprawdziła przy pierwszym dziecku. Z kolei jeśli chodzi o pajacyki, to rozmiary 56-68 super mi się sprawdziły z polskiej firmy Pinokio - bardzo ładne wzory i super jakość bawełny. Większe rozmiary już kupowałam bez stopek, bo dziecko mi się grzało a poza tym moja dziewczynka od rozmiaru 74 już zaczęła raczkować i stawać przy meblach, wiec taki pajac ze stopkami byłby trochę ryzykowny tak czy siak dla maluchów polecam Pinokio, a większe to już mi są w sumie obojętne, mamy i zare, i pepco, i hm. I wszystkie są ok.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się Wam pochwalę - idę w poniedziałek na naukę chustowania już się nie mogę doczekać.
Będziecie chustowac swoje dzieci? Może mamusie starszych maluchów macie jakieś doświadczenia?
U nas ma być to głównie na spacery z psem wokół bloku, bo po 2 tygodniach zostanę sama i z 3 piętra latać z całym majdanem do wózka mi się nie uśmiecha a pies mały, nielubiacy spacerów i po maks 8-10 minutach ciągnie do domu. Może mi się spodoba i będę nosić częściej -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Mam liczne ketony. Wierzę mojemu lekarzowi i słucham jego zalecen
Paula ja wiem, ze masz mówiłaś ze ci wyszło w badaniach. Ale ja nie pisałam absolutnie o tobie. W ogóle tamta widomosc pisałam szybko i nie widziałam ze tel mi pozmieniał i wyszło nie zrozumiale.
Co do fotelika my nie mamy zamiaru na nim oszczędzać i uważam ze fotelik musi mieć bazę i jak widzę foteliki przypięte pasami to juz widzę jak te pasy sie ześlizgują. Brrrrt
-
nick nieaktualnyMy będziemy chustowac jesli nasza mała tylko bedzie lubiła, ja na warsztaty pójdę z mężem chce zeby on tez umiał i uczestniczył w tym wszystkim. Ja na szczęście mieszkam na parterze ale ogródek tez jest duża wygoda.
Aasha dzisiaj byłam w entliczku a tam właśnie jest Pinokio w moim odczuciu wszytsko takie sztywne i jakosci gorszej niż pepco w dotyku takie sztywne a ceny bardzo wygórowane.
Dziewczyny z nexta trzeba zamawiać bezpośrednio z UK?? -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula ja wiem, ze masz mówiłaś ze ci wyszło w badaniach. Ale ja nie pisałam absolutnie o tobie. W ogóle tamta widomosc pisałam szybko i nie widziałam ze tel mi pozmieniał i wyszło nie zrozumiale.
Co do fotelika my nie mamy zamiaru na nim oszczędzać i uważam ze fotelik musi mieć bazę i jak widzę foteliki przypięte pasami to juz widzę jak te pasy sie ześlizgują. Brrrrt
A może to ja źle załapałem. Moja percepcja teraz jest na poziomie ameby
Na fb możesz sobie polubić fotelik.info i nie pamiętam teraz nazwy ale cały fsnpage jest o fotelikach montowanych tyłem do kierunku jazdy. Tam jest również wiele cennych informacji - nie tylko o fotelikach montowanych tyłem.
-
Co do wózków to my przy córce mieliśmy Bebetto Holland. Z gondoli byłam bardzo zadowolona, ale już spacerówka była niepraktyczna i zmieniliśmy na Joie Litetrax 4 Plus. Jest super, teraz bym tylko wybrała koła pompowane zamiast piankowych póki co nie mamy wybranego żadnego wózka. Na pewno nie zamierzam na niego wydawać "milionów monet", bo gondola nam pewnie posłuży z 6 miesięcy, a potem zmienimy ten zestaw na lekką spacerówkę i w nią wolę zainwestować więcej.
Jeśli chodzi o foteliki, przy córce na początku mieliśmy Maxi Cosi Cabriofix, teraz jeździ w Joie Stages. Dla maluszka chcemy kupić albo Maxi Cosi Cabriofix, albo Cybexa.
Chustowanie... z córką się nie chustowałyśmy, czasem tego żałowałam. Teraz chciałabym spróbować. Mieszkamy wprawdzie na parterze, ale córka na wiosnę będzie miała prawie 4 latka - myślę, że wolne ręce często mi się przydają
I minął nam kolejny tydzień... ja wkroczyłam właśnie w cudowny II trymestr idę sobie obejrzeć Chirurgów a potem padnę w objęcia Morfeusza dobranocNatalia-tosia lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
nick nieaktualny
-
A ja ogladalam do pozna mecz i przespalam cala noc, z 1 wizyta w toalecie. Jestem podjarana wczorajsza wizyta i kipie szczesciem Wyznaje milosc moim chlopakom bez przerwy
U Was tez tyle komarow? Pozbylam sie ledwo (chyba) moli, za to jestem pokasana przez komary. Dziennie jakiegos ubijam. -
Cześć! Ale się wczoraj rozposalyscie! Moj kocioł w pracy zakończył się sukcesem i poszliśmy na obiad do restauracji - tak mi smakowała a potem modliło mnie koszmarnie aż do 4 rano.... także dla mnie jedzenie domowe:(
Co do wózków my mamy abc design viper po córce i gondole na pewno będziemy używać. Spacerówka jest beznadziejna bo małe dziecko siedzące ciagle w niej zjeżdża w dół... a nasz lekka spacerówka jest tak wysłużona ze nadające się do kosza. A powiedzcie dziewczyny co maja już wiech dzieci sprawdzały wam się takie nakładki do stania na wózku dla starszego dziecka?
-
Paula 90 wrote:A ja się Wam pochwalę - idę w poniedziałek na naukę chustowania już się nie mogę doczekać.
Będziecie chustowac swoje dzieci? Może mamusie starszych maluchów macie jakieś doświadczenia?
U nas ma być to głównie na spacery z psem wokół bloku, bo po 2 tygodniach zostanę sama i z 3 piętra latać z całym majdanem do wózka mi się nie uśmiecha a pies mały, nielubiacy spacerów i po maks 8-10 minutach ciągnie do domu. Może mi się spodoba i będę nosić częściejPaula 90 lubi tę wiadomość
-
Co do wozka mi bardzo podoba się babydesign dotty.Bardzo wysoka jakosc wykobania, dobre materialy i ma wszystko co dla mnie wazne. Początkowo miakam kupic jakąs tania gondole, a potem lepszą spaceriwke, ale jak popatrzylam to ceny wozkow glębokich są prawie takie same jak tych 3w1. Z synkiem mieliśmy Rico Nano - nie polecam. Gondolka byka super, ale spacerowka beznadziejna. Z corkami mieliśny Tutki, ale oba wozki bardzo szybko pordzewiały też nie polecam. Tego baby design ma moja koleżanka i już sluzy jej przy kolejnym dziecku wiec mam nadzieje ze spelni moje oczekiwania Czekam tylko na niwy rok z nadzieją ze pojawią sie nowe kolory.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 07:22
-
Ja wolnych rąk nie potrzebuje więc na razie nie planuje chustowania. Jakoś mnie to w ogóle nie jara. Przy moich młodszych miałam nosidełka (nie byli chust wtedy) ale nie używałam w ogóle. Może jeszcze mi się zmieni ale na razie nie czuje tego w ogóle. Ja lubie przestrzeń.
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Czy tylko ja budzę się w nocy i nie mogę zasnąć ?
-
Hey dziewczyny.Ja nie mam dobrego humoru.Tak jak zaczęłam już trochę wierzyć w tą ciążę to teraz znowu zeszłam na ziemię.W czwartek wieczorem odebrałam wyniki z od stężenia heparyny w krwi.Były poniżej normy.Wizyta u immunologa za 3 tyg i ginekologa tez.Całą noc przełamałam.Rano wyslałam smsa do mojego ginekologa,myślalam że odpiszę że mam to olać i że to może czekać ale on też się przestraszył .Jechałam do niego wczoraj do prywatnej kliniki gdzie przyjmuję u kogoś bo muszę natychmiast zwiększyć dawkę leku.Wczoraj dostałam 4 dawki bo prywatnie mogł mi zapisac tylko na 100%a w poniedziałek jadę do niego po resztę.I nie chcę myśleć co mogło się stać przez ten czas.Ale już wiem na pewno,że jednak nie będzie tak prosto jak by się wydawało .