X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A ile miał ostatnio?
    Mój w środę miał 3500g. Ja we wtorek mam usg u profesora,w środę u swojej gin.i w nastepna srode w klinice i już mam stres 🙄
    2 tyg temu mial 3300... ostatni dwutygodniowy przyrost wynosil 650g.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi o której masz jutro usg?
    11.30

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dobrze wiedzieć z tymi butelkami że nie ma co szaleć :)

Stresant ale Ci zazdroszczę że Ty już jutro będziesz po 🤩🤩

Valetta może te 15 minut jej wystarcza, podobno teraz te zapotrzebowanie jest malutkie. A spaść z wagi chyba zawsze spadają? Spróbuj u tej innej zmiany, może tam Ci któraś normalna doradzi.

Ja dziś cały dzień w trasie byłam, pojechalysmy babcie odwiedzić. Pogoda rewelacyjna, do tego piękna okolica, aż żal było wracać :) i super że tam pojechała, zmobilizowali ja żeby się więcej ruszała i po nie całym tygodniu widać poprawę.
    Wczoraj mnie cały dzień mdłości męczył a dziś w aplikacji czytam że może to być zapowiedź zbliżającego się porodu i że może to wystąpić nawet kilkanaście godzin przed. Mówię to mamie, która prowadziła. Myślałam że zawału dostanie, była pewna że za chwilę zacznę jej rodzic. Dawno jej tak spanikowanej nie widziałam 🤣🤣🤣🤣🤣

I też mam jutro usg, jestem baaaardzo ciekawa jaka wagę teraz poda lekarka. Ale do wieczora muszę czekać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 19:51

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Valetta pierwsze co to gratulacje 😍😍 śliczną masz córeczkę.

Co do tego spania , (nie mam żadnej praktyki ale ) nam na SR mówili że jeśli takie malutkie dziecko śpi długo i nie wybudza się na jedzenie to żeby samemu wybudzać. Bo to może zaszkodzić dziecku. Taka długa przerwa między karmieniem.
    Ale podobno też nie w pierwszej dobie. Ale na ten temat słyszałam też sprzeczne informacje. Ze niby w ciągu pierwszych 24h dziecko bardzo mało je a bardzo dużo śpi, więcej niż 3 h na raz

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja dziś większość dnia na zewnątrz u nas upał!!! Tyle spacerów u sprzątania ze może coś zdziałały hahah ;)

Stresant powodzenia jutro!!!

Wiewióra no masz niezłe ilości mleka-super!

Karmelka extra ze wyszłaś choć na chwile -mnie tez to będzie potrzebne...

Dziewczyny które jutro wizytują powodzenia!!!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta mnie kazali wybudzać ale w pierwszej sobie tez długo bardzo spała... i wszystko było ok! W drugiej już się darła i chciała wisieć cały czas:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant powodzenia jutro 😊 ale Ci zazdroszczę że już jutro przytulisz Franusia ❤️ będę trzymać kciuki ✊

My dziś byliśmy na spacerze w naszym ogrodzie zoobotanicznym, a później na lodach więc korzystaliśmy z pogody. Teraz młoda już śpi a mąż w pracy więc ja się nudzę przed tv... Ale za chwilę chyba też się położę bo zmęczona jestem.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wybrałam na spacerek. Ale co chwila cały brzuch mi twardniał. No i to ciągłe uczucie siku.
    To nie był relaksujący spacerek.
    Czy te twardnienia to coś niebezpiecznego? Czy to te całe skurcze przepowiadajace?
    No stara, a głupia jestem.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 wybudzaj ja koniecznie. Moja mała raz pospala 4h 20 min i dostałam "zrypke" że po 3 h mam ją wybudzić. Dziecko jest za malutkie i to jest niebezpieczne takie duże przerwy między posiłkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też się wybrałam na spacerek. Ale co chwila cały brzuch mi twardniał. No i to ciągłe uczucie siku.
    To nie był relaksujący spacerek.
    Czy te twardnienia to coś niebezpiecznego? Czy to te całe skurcze przepowiadajace?
    No stara, a głupia jestem.
    Skurcze skurcze. Pilnuj czy regularne. Bo u mnie bezbolesne regularne byly w pierwszej fazie porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:17

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Skurcze skurcze. Pilnuj czy regularne. Bo u mnie bezbolesne regularne byly w pierwszej fazie porodu
    No właśnie coś mi się wydaje, że nie dotrwam do tej cesarki.
    W czwartek idę na pierwsze ktg, ale jestem ciekawa co mi tam wyjdzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta z tego co pamiętam to co 3godziny maksymalnie noworodek w pierwszych dniach musi być wybudzony na jedzonko... ale najlepiej poradź się położnych(obyś trafiła na lepsze niż te poprzedniczki)

Stresant to już jutro Wasz dzień ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:25

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia bo wmowilam sobie ze to nie porod ;) ja mam rodzic jutro i podzialalo .....oj ja to umie bardzo wplynac na swoja psychike i cialo...jakos tak mam....takie wizje...dlatego tak sie boje jutra bo zadnej wizji nie mam ...ale to tez dobrze...
    Wiedzialam ze ciaze przed Frankiem poronie widzialam to w glowie i nawet wiedzialam jak.....w 6 tyg. Bylam na kontroli wszystko pieknie serduszko bilo jak dzwon...ja sie juz wtedy zapytalam lekarza czy moze jeszcze przestac bic bo czulam ze tak bedzie i tak tez sie stalo w 11 tyg.
    Ale dosc juz smucenia ;)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to pewnie przekroczył już 3500g ❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczynki ja dochodze do siebie, opisze wam jutro porod ale mam mega problem i potrzebuje pilnej rady. Malutka wczoraj po narodzinach ladnie zassala cyca, potem tez super jadła. O 18 zasnela i spala 7 h. Od tamtej pory wogole nie chce jesc, possala moze lacznie 15 min przez cały dzien. Ciagle spi i ciezko ja wybudzic dopiero zimne chusteczki water wipes dzialaja przy przebieraniu i sie budzi.. Zgłaszałam to a oni sie nie przejeli. Wielka laska zeby podac mleko modyfikowane. Ide zaraz bo polozne sie zmieniły i powiem ze chce MM bo sie boje ze ona w jakas śpiączkę mi zapadnie.. Pociumka kilka razy i wypluwa albo raczka zabiera.. od wczoraj do dzis rana spadła z wagi 5%.

Koleżance z pokoju dziecko tez nie chciało złapać cycka i nie jadlonz 12 h nawet się tym nie przejmowały pielęgniarki , No ale w końcu podali jej mm i dopiero na druga dobę kazali dostawiać co 3 h

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to już jutro. ☺
    Dzień spotkania z syneczkiem. ❤

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta nie pomogę, bo nie wiem co robić w takiej sytuacji.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was po cc miała problemy z sikaniem przez cewnik ?
    Mnie strasznie boli, dostałam już leki ale nie widzę poprawy 😕

Jutro chyba idziemy już do domu 😍😍

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie czytam ostatnie USG z piątku. Ignas teraz ma około 3-3,2kg i obwód główki 32cm.
    Zrobiłam sobie pętelkę z centymetra krawieckiego i ja nie wiem jak taki wielki łebek ma wyjść przez taki mały otwór.
    Nawet przymierzałam do siebie. No ogromna 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to faktycznie duży jest. Mój teraz ma maks 3200g patrząc po maksymalnym zakresie tolerancji z USG.
    Ciekawe ile się urodzi. Aż ciekawa jestem ☺️

‹‹ 2636 2637 2638 2639 2640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ