Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A ile miał ostatnio?
    Mój w środę miał 3500g. Ja we wtorek mam usg u profesora,w środę u swojej gin.i w nastepna srode w klinice i już mam stres 🙄
    2 tyg temu mial 3300... ostatni dwutygodniowy przyrost wynosil 650g.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi o której masz jutro usg?
    11.30

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dobrze wiedzieć z tymi butelkami że nie ma co szaleć :)

Stresant ale Ci zazdroszczę że Ty już jutro będziesz po 🤩🤩

Valetta może te 15 minut jej wystarcza, podobno teraz te zapotrzebowanie jest malutkie. A spaść z wagi chyba zawsze spadają? Spróbuj u tej innej zmiany, może tam Ci któraś normalna doradzi.

Ja dziś cały dzień w trasie byłam, pojechalysmy babcie odwiedzić. Pogoda rewelacyjna, do tego piękna okolica, aż żal było wracać :) i super że tam pojechała, zmobilizowali ja żeby się więcej ruszała i po nie całym tygodniu widać poprawę.
    Wczoraj mnie cały dzień mdłości męczył a dziś w aplikacji czytam że może to być zapowiedź zbliżającego się porodu i że może to wystąpić nawet kilkanaście godzin przed. Mówię to mamie, która prowadziła. Myślałam że zawału dostanie, była pewna że za chwilę zacznę jej rodzic. Dawno jej tak spanikowanej nie widziałam 🤣🤣🤣🤣🤣

I też mam jutro usg, jestem baaaardzo ciekawa jaka wagę teraz poda lekarka. Ale do wieczora muszę czekać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 19:51

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Valetta pierwsze co to gratulacje 😍😍 śliczną masz córeczkę.

Co do tego spania , (nie mam żadnej praktyki ale ) nam na SR mówili że jeśli takie malutkie dziecko śpi długo i nie wybudza się na jedzenie to żeby samemu wybudzać. Bo to może zaszkodzić dziecku. Taka długa przerwa między karmieniem.
    Ale podobno też nie w pierwszej dobie. Ale na ten temat słyszałam też sprzeczne informacje. Ze niby w ciągu pierwszych 24h dziecko bardzo mało je a bardzo dużo śpi, więcej niż 3 h na raz

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja dziś większość dnia na zewnątrz u nas upał!!! Tyle spacerów u sprzątania ze może coś zdziałały hahah ;)

Stresant powodzenia jutro!!!

Wiewióra no masz niezłe ilości mleka-super!

Karmelka extra ze wyszłaś choć na chwile -mnie tez to będzie potrzebne...

Dziewczyny które jutro wizytują powodzenia!!!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta mnie kazali wybudzać ale w pierwszej sobie tez długo bardzo spała... i wszystko było ok! W drugiej już się darła i chciała wisieć cały czas:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant powodzenia jutro 😊 ale Ci zazdroszczę że już jutro przytulisz Franusia ❤️ będę trzymać kciuki ✊

My dziś byliśmy na spacerze w naszym ogrodzie zoobotanicznym, a później na lodach więc korzystaliśmy z pogody. Teraz młoda już śpi a mąż w pracy więc ja się nudzę przed tv... Ale za chwilę chyba też się położę bo zmęczona jestem.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wybrałam na spacerek. Ale co chwila cały brzuch mi twardniał. No i to ciągłe uczucie siku.
    To nie był relaksujący spacerek.
    Czy te twardnienia to coś niebezpiecznego? Czy to te całe skurcze przepowiadajace?
    No stara, a głupia jestem.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 wybudzaj ja koniecznie. Moja mała raz pospala 4h 20 min i dostałam "zrypke" że po 3 h mam ją wybudzić. Dziecko jest za malutkie i to jest niebezpieczne takie duże przerwy między posiłkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też się wybrałam na spacerek. Ale co chwila cały brzuch mi twardniał. No i to ciągłe uczucie siku.
    To nie był relaksujący spacerek.
    Czy te twardnienia to coś niebezpiecznego? Czy to te całe skurcze przepowiadajace?
    No stara, a głupia jestem.
    Skurcze skurcze. Pilnuj czy regularne. Bo u mnie bezbolesne regularne byly w pierwszej fazie porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:17

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Skurcze skurcze. Pilnuj czy regularne. Bo u mnie bezbolesne regularne byly w pierwszej fazie porodu
    No właśnie coś mi się wydaje, że nie dotrwam do tej cesarki.
    W czwartek idę na pierwsze ktg, ale jestem ciekawa co mi tam wyjdzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta z tego co pamiętam to co 3godziny maksymalnie noworodek w pierwszych dniach musi być wybudzony na jedzonko... ale najlepiej poradź się położnych(obyś trafiła na lepsze niż te poprzedniczki)

Stresant to już jutro Wasz dzień ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:25

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia bo wmowilam sobie ze to nie porod ;) ja mam rodzic jutro i podzialalo .....oj ja to umie bardzo wplynac na swoja psychike i cialo...jakos tak mam....takie wizje...dlatego tak sie boje jutra bo zadnej wizji nie mam ...ale to tez dobrze...
    Wiedzialam ze ciaze przed Frankiem poronie widzialam to w glowie i nawet wiedzialam jak.....w 6 tyg. Bylam na kontroli wszystko pieknie serduszko bilo jak dzwon...ja sie juz wtedy zapytalam lekarza czy moze jeszcze przestac bic bo czulam ze tak bedzie i tak tez sie stalo w 11 tyg.
    Ale dosc juz smucenia ;)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to pewnie przekroczył już 3500g ❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziewczynki ja dochodze do siebie, opisze wam jutro porod ale mam mega problem i potrzebuje pilnej rady. Malutka wczoraj po narodzinach ladnie zassala cyca, potem tez super jadła. O 18 zasnela i spala 7 h. Od tamtej pory wogole nie chce jesc, possala moze lacznie 15 min przez cały dzien. Ciagle spi i ciezko ja wybudzic dopiero zimne chusteczki water wipes dzialaja przy przebieraniu i sie budzi.. Zgłaszałam to a oni sie nie przejeli. Wielka laska zeby podac mleko modyfikowane. Ide zaraz bo polozne sie zmieniły i powiem ze chce MM bo sie boje ze ona w jakas śpiączkę mi zapadnie.. Pociumka kilka razy i wypluwa albo raczka zabiera.. od wczoraj do dzis rana spadła z wagi 5%.

Koleżance z pokoju dziecko tez nie chciało złapać cycka i nie jadlonz 12 h nawet się tym nie przejmowały pielęgniarki , No ale w końcu podali jej mm i dopiero na druga dobę kazali dostawiać co 3 h

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to już jutro. ☺
    Dzień spotkania z syneczkiem. ❤

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta nie pomogę, bo nie wiem co robić w takiej sytuacji.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was po cc miała problemy z sikaniem przez cewnik ?
    Mnie strasznie boli, dostałam już leki ale nie widzę poprawy 😕

Jutro chyba idziemy już do domu 😍😍

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie czytam ostatnie USG z piątku. Ignas teraz ma około 3-3,2kg i obwód główki 32cm.
    Zrobiłam sobie pętelkę z centymetra krawieckiego i ja nie wiem jak taki wielki łebek ma wyjść przez taki mały otwór.
    Nawet przymierzałam do siebie. No ogromna 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No to faktycznie duży jest. Mój teraz ma maks 3200g patrząc po maksymalnym zakresie tolerancji z USG.
    Ciekawe ile się urodzi. Aż ciekawa jestem ☺️

‹‹ 2636 2637 2638 2639 2640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ