Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAga85 wrote:A ile miał ostatnio?
Mój w środę miał 3500g. Ja we wtorek mam usg u profesora,w środę u swojej gin.i w nastepna srode w klinice i już mam stres 🙄
-
Wiewiórka dobrze wiedzieć z tymi butelkami że nie ma co szaleć
Stresant ale Ci zazdroszczę że Ty już jutro będziesz po 🤩🤩
Valetta może te 15 minut jej wystarcza, podobno teraz te zapotrzebowanie jest malutkie. A spaść z wagi chyba zawsze spadają? Spróbuj u tej innej zmiany, może tam Ci któraś normalna doradzi.
Ja dziś cały dzień w trasie byłam, pojechalysmy babcie odwiedzić. Pogoda rewelacyjna, do tego piękna okolica, aż żal było wracaći super że tam pojechała, zmobilizowali ja żeby się więcej ruszała i po nie całym tygodniu widać poprawę.
Wczoraj mnie cały dzień mdłości męczył a dziś w aplikacji czytam że może to być zapowiedź zbliżającego się porodu i że może to wystąpić nawet kilkanaście godzin przed. Mówię to mamie, która prowadziła. Myślałam że zawału dostanie, była pewna że za chwilę zacznę jej rodzic. Dawno jej tak spanikowanej nie widziałam 🤣🤣🤣🤣🤣
I też mam jutro usg, jestem baaaardzo ciekawa jaka wagę teraz poda lekarka. Ale do wieczora muszę czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 19:51
stresant lubi tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Valetta pierwsze co to gratulacje 😍😍 śliczną masz córeczkę.
Co do tego spania , (nie mam żadnej praktyki ale ) nam na SR mówili że jeśli takie malutkie dziecko śpi długo i nie wybudza się na jedzenie to żeby samemu wybudzać. Bo to może zaszkodzić dziecku. Taka długa przerwa między karmieniem.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja dziś większość dnia na zewnątrz u nas upał!!! Tyle spacerów u sprzątania ze może coś zdziałały hahah
Stresant powodzenia jutro!!!
Wiewióra no masz niezłe ilości mleka-super!
Karmelka extra ze wyszłaś choć na chwile -mnie tez to będzie potrzebne...
Dziewczyny które jutro wizytują powodzenia!!!stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStresant powodzenia jutro 😊 ale Ci zazdroszczę że już jutro przytulisz Franusia ❤️ będę trzymać kciuki ✊
My dziś byliśmy na spacerze w naszym ogrodzie zoobotanicznym, a później na lodach więc korzystaliśmy z pogody. Teraz młoda już śpi a mąż w pracy więc ja się nudzę przed tv... Ale za chwilę chyba też się położę bo zmęczona jestem.stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyValetta94 wybudzaj ja koniecznie. Moja mała raz pospala 4h 20 min i dostałam "zrypke" że po 3 h mam ją wybudzić. Dziecko jest za malutkie i to jest niebezpieczne takie duże przerwy między posiłkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:14
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Też się wybrałam na spacerek. Ale co chwila cały brzuch mi twardniał. No i to ciągłe uczucie siku.
To nie był relaksujący spacerek.
Czy te twardnienia to coś niebezpiecznego? Czy to te całe skurcze przepowiadajace?
No stara, a głupia jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:17
-
Karmelllka90 wrote:Skurcze skurcze. Pilnuj czy regularne. Bo u mnie bezbolesne regularne byly w pierwszej fazie porodu
W czwartek idę na pierwsze ktg, ale jestem ciekawa co mi tam wyjdzie. -
Valetta z tego co pamiętam to co 3godziny maksymalnie noworodek w pierwszych dniach musi być wybudzony na jedzonko... ale najlepiej poradź się położnych(obyś trafiła na lepsze niż te poprzedniczki)
Stresant to już jutro Wasz dzień ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:25
stresant lubi tę wiadomość
-
Tunia bo wmowilam sobie ze to nie porod
ja mam rodzic jutro i podzialalo .....oj ja to umie bardzo wplynac na swoja psychike i cialo...jakos tak mam....takie wizje...dlatego tak sie boje jutra bo zadnej wizji nie mam ...ale to tez dobrze...
Wiedzialam ze ciaze przed Frankiem poronie widzialam to w glowie i nawet wiedzialam jak.....w 6 tyg. Bylam na kontroli wszystko pieknie serduszko bilo jak dzwon...ja sie juz wtedy zapytalam lekarza czy moze jeszcze przestac bic bo czulam ze tak bedzie i tak tez sie stalo w 11 tyg.
Ale dosc juz smucenia -
valetta94 wrote:Dziewczynki ja dochodze do siebie, opisze wam jutro porod ale mam mega problem i potrzebuje pilnej rady. Malutka wczoraj po narodzinach ladnie zassala cyca, potem tez super jadła. O 18 zasnela i spala 7 h. Od tamtej pory wogole nie chce jesc, possala moze lacznie 15 min przez cały dzien. Ciagle spi i ciezko ja wybudzic dopiero zimne chusteczki water wipes dzialaja przy przebieraniu i sie budzi.. Zgłaszałam to a oni sie nie przejeli. Wielka laska zeby podac mleko modyfikowane. Ide zaraz bo polozne sie zmieniły i powiem ze chce MM bo sie boje ze ona w jakas śpiączkę mi zapadnie.. Pociumka kilka razy i wypluwa albo raczka zabiera.. od wczoraj do dzis rana spadła z wagi 5%.
Koleżance z pokoju dziecko tez nie chciało złapać cycka i nie jadlonz 12 h nawet się tym nie przejmowały pielęgniarki , No ale w końcu podali jej mm i dopiero na druga dobę kazali dostawiać co 3 h
-
nick nieaktualnyWłaśnie sobie czytam ostatnie USG z piątku. Ignas teraz ma około 3-3,2kg i obwód główki 32cm.
Zrobiłam sobie pętelkę z centymetra krawieckiego i ja nie wiem jak taki wielki łebek ma wyjść przez taki mały otwór.
Nawet przymierzałam do siebie. No ogromna 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:49
-
nick nieaktualny