X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Czy któraś z was po cc miała problemy z sikaniem przez cewnik ?
    Mnie strasznie boli, dostałam już leki ale nie widzę poprawy 😕

Jutro chyba idziemy już do domu 😍😍
    Ja mialam przez 2tyg. Moglam sikac tylko pod prysznicem po rozgrzaniu bo tak bolalo...podobno zuravit pomaga ale nie probowalam

• Bubek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no ja juz mam wszystko gotowe, teraz jeszcze smoczek i nakladki wyparzylam.....

bosze jakiego mam stresa.....10 lat temu sie tak nie stresowalam...chyba to wiekiem bedzie....
    narazie nie jestem sobie wstanie wyobrazic ze jutro o tej porze bede karmila Franusia...robie jakies wizualizacje ale do dupy to wszystko i tak mysli negatywne........mam przyjechac dopoludnia do szpitala, ale chyba o 7 juz bede stepowac pod drzwiami :)

dzis zamierzam pozno isc spac....zeby chociaz do 4 pociagnac.....bo jak sie mam o 1 obudzic i do rana przewracac to sram to......chyba ze ktoras chetna do pisania w nocy :)
    Ja dokladnie tak samo jutro bede miala, nie zasne pewnie pol nocy a najlepsze ze dzis juz kiszki mi skreca i malo sraczki nie dostane

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, dokładnie dziś o tym myślałam. To wszystko to chwyt marketingowy, rodzicom jest lżej psychicznie, bo coś robią, a ktoś niezły biznes ma, bo wiadomo, że każde pieniądze się wyda jak dziecko cierpi.

Kochane moje, to nie tak, że na dzień dobry miałam 250 ml :) przez pierwsze dni była walka o każdy ml. Odciągałam do strzykawki ręcznie, był sukces jak miałam 5 ml. Dopiero w czwartej dobie jak wychodzilismy ze szpitala, ostatni raz podałam mm i już nie trzeba było więcej. I później w domu już po 60 ml, 80 ml, każdego dnia więcej.
    W szpitalu pobudzałam laktację metodą 7-5-3, cycki miałam w strasznym stanie.

Stresant, mały główne ilości pożera z butelki, z cycka trochę possie i jest głodny jak wilk. Zastanawiam się czy nie przerzucić się zupełnie na laktator i małego karmić z butli moim mlekiem - mega wygoda. Mleko udojone w lodówce, w zamrażarce, można wyjść w razie potrzeby.

Angella, mnie bolało sikanie przez 1,5 tyg, musisz pić duże ilości wody i sikaj pod ciepłym prysznicem...samo powinno przejść.

Valetta, wybudzaj dzidzię co 3 godziny i dokarm mm, bo jak tak dalej pójdzie, to tak spadnie waga, że szybko nie wyjdziecie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 21:04

stresant lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola znasz jakąś fajną miejscówkę z domkami do wynajęcia i czystym jeziorem na Mazurach?
    Albo jakaś inna uczynna dusza :)

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella ja nie byłam po cc a po sn ale też miałam cewnik i przez dobre 2 tygodnie siku tylko pod prysznicem robiłam 😉piekło i bolało na maxa przy cewce no i przy cięciu dodatkowo...

Paula aż zaraz sprawdzę jaką mój ma główkę wg ostatniego,środowego usg...jestem przerażona tym,że Młody będzie większy niż siostra zapewne i sn mnie czeka...😣

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karola znasz jakąś fajną miejscówkę z domkami do wynajęcia i czystym jeziorem na Mazurach?
    Albo jakaś inna uczynna dusza :)

Kochana, ja tu u siebie mam piękne widoki na jezioro że nawet nigdzie wyjeżdżać nie próbowałam, także pewnie nie pomogę .. ale może Ruciane Nida, Milolajki, Giżycko :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta,ja miałam ceserke w narkozie, urodził się o 9.00. Jak się wybudzilam pobrali do strzykawki siare i mu podali. Zaczął jeść dopiero o 22 następnego dnia, bo nie potrafił się przyssać. Ale pierwsza dobę też spał, nie płakał na pewno z głodu. Też miałam stresa, ale u mnie mm podawali tylko na zlecenie pediatry. Jak już zassał to wszystko szło pieknie. powodzenia i gratuluję, wszystko będzie dobrze.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No to faktycznie duży jest. Mój teraz ma maks 3200g patrząc po maksymalnym zakresie tolerancji z USG.
    Ciekawe ile się urodzi. Aż ciekawa jestem ☺️
    Jest jeszcze nadzieja na granice bledu i na to ze zacznie w koncu mniej przybierac.
    tez jestem bardzo ciekawa. nasze zagadki rozwiaza sie juz pewnie niebawem :)

martusiawp, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sikanie i kupa nie bolały w ogóle. Ale macica później oj taaaak

Wysłany: 31 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, ja tu u siebie mam piękne widoki na jezioro że nawet nigdzie wyjeżdżać nie próbowałam, także pewnie nie pomogę .. ale może Ruciane Nida, Milolajki, Giżycko :)
    :( tak mi też przez myśl przemknelo że jak ktoś tam mieszka to nie zna miejsc na wczasy :)

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta wybudzać co 3 h żeby nie spadła z wagi i żebyście nie kiblowaly w szpitalu

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha na Mazurach to tylko OW wodnik w Rucianem :) bylam sprawdzilam wszystko super wpisz w google to wyjedzie

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już któryś skurcz z kolei!! 😨

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide lezec moze zasne ogolona od stop do glow ;) az sie w lustrze wystraszylam ;)
    ale dyskomfort jak nie wiem noga o noge sie ociera ;) pewnie beda jakies sny erotyczne w nocy....obojetnie bylebym tylko spala ....

Wysłany: 31 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja mam już któryś skurcz z kolei!! 😨
    Oo to licz i obserwuj!

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo to licz i obserwuj!

Ostatni miałam 10 minut temu, teraz mam znów.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinac rodzisz dzis? ;)

Stresant trzymam kciuki za jutro golasie :D

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - licz i powodzenia.

My już idziemy spać a jutro inicjacja planu pod kryptonimem NAKAZ EKSMISJI.

Dobrej nocy, udanych porodów ;-)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola chce nas chyba wkręcić w Prima Aprilis 😂😂😂

Syska2202, Mama36, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja już wykapana siedzę w moim nowym fotelu do karmienia i się bujam😉 w końcu go dzisiaj kupiliśmy. Bardzo chciałam ten uszak z ikei, ale ze względu na brak miejsca w sypialni musieliśmy wybrać coś innego i kupiliśmy stricte do karmienia - fotel „pływający” z podnóżkiem. Mega mega mega wygodny!!
    Jutro mam fryzjera. Czuje się jak Młody Bog😉

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 2637 2638 2639 2640 2641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ