Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
angella908 wrote:Czy któraś z was po cc miała problemy z sikaniem przez cewnik ?
Mnie strasznie boli, dostałam już leki ale nie widzę poprawy 😕
Jutro chyba idziemy już do domu 😍😍 -
stresant wrote:no ja juz mam wszystko gotowe, teraz jeszcze smoczek i nakladki wyparzylam.....
bosze jakiego mam stresa.....10 lat temu sie tak nie stresowalam...chyba to wiekiem bedzie....
narazie nie jestem sobie wstanie wyobrazic ze jutro o tej porze bede karmila Franusia...robie jakies wizualizacje ale do dupy to wszystko i tak mysli negatywne........mam przyjechac dopoludnia do szpitala, ale chyba o 7 juz bede stepowac pod drzwiami
dzis zamierzam pozno isc spac....zeby chociaz do 4 pociagnac.....bo jak sie mam o 1 obudzic i do rana przewracac to sram to......chyba ze ktoras chetna do pisania w nocy
-
Espoir, dokładnie dziś o tym myślałam. To wszystko to chwyt marketingowy, rodzicom jest lżej psychicznie, bo coś robią, a ktoś niezły biznes ma, bo wiadomo, że każde pieniądze się wyda jak dziecko cierpi.
Kochane moje, to nie tak, że na dzień dobry miałam 250 mlprzez pierwsze dni była walka o każdy ml. Odciągałam do strzykawki ręcznie, był sukces jak miałam 5 ml. Dopiero w czwartej dobie jak wychodzilismy ze szpitala, ostatni raz podałam mm i już nie trzeba było więcej. I później w domu już po 60 ml, 80 ml, każdego dnia więcej.
W szpitalu pobudzałam laktację metodą 7-5-3, cycki miałam w strasznym stanie.
Stresant, mały główne ilości pożera z butelki, z cycka trochę possie i jest głodny jak wilk. Zastanawiam się czy nie przerzucić się zupełnie na laktator i małego karmić z butli moim mlekiem - mega wygoda. Mleko udojone w lodówce, w zamrażarce, można wyjść w razie potrzeby.
Angella, mnie bolało sikanie przez 1,5 tyg, musisz pić duże ilości wody i sikaj pod ciepłym prysznicem...samo powinno przejść.
Valetta, wybudzaj dzidzię co 3 godziny i dokarm mm, bo jak tak dalej pójdzie, to tak spadnie waga, że szybko nie wyjdziecie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 21:04
stresant lubi tę wiadomość
-
Angella ja nie byłam po cc a po sn ale też miałam cewnik i przez dobre 2 tygodnie siku tylko pod prysznicem robiłam 😉piekło i bolało na maxa przy cewce no i przy cięciu dodatkowo...
Paula aż zaraz sprawdzę jaką mój ma główkę wg ostatniego,środowego usg...jestem przerażona tym,że Młody będzie większy niż siostra zapewne i sn mnie czeka...😣 -
malutka_mycha wrote:Karola znasz jakąś fajną miejscówkę z domkami do wynajęcia i czystym jeziorem na Mazurach?
Albo jakaś inna uczynna dusza
Kochana, ja tu u siebie mam piękne widoki na jezioro że nawet nigdzie wyjeżdżać nie próbowałam, także pewnie nie pomogę .. ale może Ruciane Nida, Milolajki, Giżycko -
Valetta,ja miałam ceserke w narkozie, urodził się o 9.00. Jak się wybudzilam pobrali do strzykawki siare i mu podali. Zaczął jeść dopiero o 22 następnego dnia, bo nie potrafił się przyssać. Ale pierwsza dobę też spał, nie płakał na pewno z głodu. Też miałam stresa, ale u mnie mm podawali tylko na zlecenie pediatry. Jak już zassał to wszystko szło pieknie. powodzenia i gratuluję, wszystko będzie dobrze.
-
Paula 90 wrote:No to faktycznie duży jest. Mój teraz ma maks 3200g patrząc po maksymalnym zakresie tolerancji z USG.
Ciekawe ile się urodzi. Aż ciekawa jestem ☺️
tez jestem bardzo ciekawa. nasze zagadki rozwiaza sie juz pewnie niebawemmartusiawp, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Kochana, ja tu u siebie mam piękne widoki na jezioro że nawet nigdzie wyjeżdżać nie próbowałam, także pewnie nie pomogę .. ale może Ruciane Nida, Milolajki, Giżycko
tak mi też przez myśl przemknelo że jak ktoś tam mieszka to nie zna miejsc na wczasy
-
nick nieaktualny
-
Uff ja już wykapana siedzę w moim nowym fotelu do karmienia i się bujam😉 w końcu go dzisiaj kupiliśmy. Bardzo chciałam ten uszak z ikei, ale ze względu na brak miejsca w sypialni musieliśmy wybrać coś innego i kupiliśmy stricte do karmienia - fotel „pływający” z podnóżkiem. Mega mega mega wygodny!!
Jutro mam fryzjera. Czuje się jak Młody Bog😉Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość