Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Czy któraś z was po cc miała problemy z sikaniem przez cewnik ?
    Mnie strasznie boli, dostałam już leki ale nie widzę poprawy 😕

Jutro chyba idziemy już do domu 😍😍
    Ja mialam przez 2tyg. Moglam sikac tylko pod prysznicem po rozgrzaniu bo tak bolalo...podobno zuravit pomaga ale nie probowalam

• Bubek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no ja juz mam wszystko gotowe, teraz jeszcze smoczek i nakladki wyparzylam.....

bosze jakiego mam stresa.....10 lat temu sie tak nie stresowalam...chyba to wiekiem bedzie....
    narazie nie jestem sobie wstanie wyobrazic ze jutro o tej porze bede karmila Franusia...robie jakies wizualizacje ale do dupy to wszystko i tak mysli negatywne........mam przyjechac dopoludnia do szpitala, ale chyba o 7 juz bede stepowac pod drzwiami :)

dzis zamierzam pozno isc spac....zeby chociaz do 4 pociagnac.....bo jak sie mam o 1 obudzic i do rana przewracac to sram to......chyba ze ktoras chetna do pisania w nocy :)
    Ja dokladnie tak samo jutro bede miala, nie zasne pewnie pol nocy a najlepsze ze dzis juz kiszki mi skreca i malo sraczki nie dostane

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, dokładnie dziś o tym myślałam. To wszystko to chwyt marketingowy, rodzicom jest lżej psychicznie, bo coś robią, a ktoś niezły biznes ma, bo wiadomo, że każde pieniądze się wyda jak dziecko cierpi.

Kochane moje, to nie tak, że na dzień dobry miałam 250 ml :) przez pierwsze dni była walka o każdy ml. Odciągałam do strzykawki ręcznie, był sukces jak miałam 5 ml. Dopiero w czwartej dobie jak wychodzilismy ze szpitala, ostatni raz podałam mm i już nie trzeba było więcej. I później w domu już po 60 ml, 80 ml, każdego dnia więcej.
    W szpitalu pobudzałam laktację metodą 7-5-3, cycki miałam w strasznym stanie.

Stresant, mały główne ilości pożera z butelki, z cycka trochę possie i jest głodny jak wilk. Zastanawiam się czy nie przerzucić się zupełnie na laktator i małego karmić z butli moim mlekiem - mega wygoda. Mleko udojone w lodówce, w zamrażarce, można wyjść w razie potrzeby.

Angella, mnie bolało sikanie przez 1,5 tyg, musisz pić duże ilości wody i sikaj pod ciepłym prysznicem...samo powinno przejść.

Valetta, wybudzaj dzidzię co 3 godziny i dokarm mm, bo jak tak dalej pójdzie, to tak spadnie waga, że szybko nie wyjdziecie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 21:04

stresant lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola znasz jakąś fajną miejscówkę z domkami do wynajęcia i czystym jeziorem na Mazurach?
    Albo jakaś inna uczynna dusza :)

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella ja nie byłam po cc a po sn ale też miałam cewnik i przez dobre 2 tygodnie siku tylko pod prysznicem robiłam 😉piekło i bolało na maxa przy cewce no i przy cięciu dodatkowo...

Paula aż zaraz sprawdzę jaką mój ma główkę wg ostatniego,środowego usg...jestem przerażona tym,że Młody będzie większy niż siostra zapewne i sn mnie czeka...😣

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karola znasz jakąś fajną miejscówkę z domkami do wynajęcia i czystym jeziorem na Mazurach?
    Albo jakaś inna uczynna dusza :)

Kochana, ja tu u siebie mam piękne widoki na jezioro że nawet nigdzie wyjeżdżać nie próbowałam, także pewnie nie pomogę .. ale może Ruciane Nida, Milolajki, Giżycko :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta,ja miałam ceserke w narkozie, urodził się o 9.00. Jak się wybudzilam pobrali do strzykawki siare i mu podali. Zaczął jeść dopiero o 22 następnego dnia, bo nie potrafił się przyssać. Ale pierwsza dobę też spał, nie płakał na pewno z głodu. Też miałam stresa, ale u mnie mm podawali tylko na zlecenie pediatry. Jak już zassał to wszystko szło pieknie. powodzenia i gratuluję, wszystko będzie dobrze.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No to faktycznie duży jest. Mój teraz ma maks 3200g patrząc po maksymalnym zakresie tolerancji z USG.
    Ciekawe ile się urodzi. Aż ciekawa jestem ☺️
    Jest jeszcze nadzieja na granice bledu i na to ze zacznie w koncu mniej przybierac.
    tez jestem bardzo ciekawa. nasze zagadki rozwiaza sie juz pewnie niebawem :)

martusiawp, nick nieaktualny, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sikanie i kupa nie bolały w ogóle. Ale macica później oj taaaak

Wysłany: 31 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, ja tu u siebie mam piękne widoki na jezioro że nawet nigdzie wyjeżdżać nie próbowałam, także pewnie nie pomogę .. ale może Ruciane Nida, Milolajki, Giżycko :)
    :( tak mi też przez myśl przemknelo że jak ktoś tam mieszka to nie zna miejsc na wczasy :)

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta wybudzać co 3 h żeby nie spadła z wagi i żebyście nie kiblowaly w szpitalu

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha na Mazurach to tylko OW wodnik w Rucianem :) bylam sprawdzilam wszystko super wpisz w google to wyjedzie

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już któryś skurcz z kolei!! 😨

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide lezec moze zasne ogolona od stop do glow ;) az sie w lustrze wystraszylam ;)
    ale dyskomfort jak nie wiem noga o noge sie ociera ;) pewnie beda jakies sny erotyczne w nocy....obojetnie bylebym tylko spala ....

Wysłany: 31 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja mam już któryś skurcz z kolei!! 😨
    Oo to licz i obserwuj!

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo to licz i obserwuj!

Ostatni miałam 10 minut temu, teraz mam znów.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinac rodzisz dzis? ;)

Stresant trzymam kciuki za jutro golasie :D

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - licz i powodzenia.

My już idziemy spać a jutro inicjacja planu pod kryptonimem NAKAZ EKSMISJI.

Dobrej nocy, udanych porodów ;-)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola chce nas chyba wkręcić w Prima Aprilis 😂😂😂

Syska2202, nick nieaktualny, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja już wykapana siedzę w moim nowym fotelu do karmienia i się bujam😉 w końcu go dzisiaj kupiliśmy. Bardzo chciałam ten uszak z ikei, ale ze względu na brak miejsca w sypialni musieliśmy wybrać coś innego i kupiliśmy stricte do karmienia - fotel „pływający” z podnóżkiem. Mega mega mega wygodny!!
    Jutro mam fryzjera. Czuje się jak Młody Bog😉

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 2637 2638 2639 2640 2641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ