Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
angella908 wrote:Taak walsnie był kolejny obchód i mamy isc już do domu, z tego co słyszałam jest 11 wypisów
wiec 29 marzec był naprawdę zwariowan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:37
martusiawp, Reniiata, DorotaAnna lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
ago91 wrote:Ah ten 29 marca.. ja np zostałam mężatka tego dnia:* tego roku oczywiście:*
Ja się powoli szykuje na wizyte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 10:40
ago91 lubi tę wiadomość
-
Po odejściu cieplutkich wod zaczela sie jazda bez trzymanki. Momentalnie dostalam skurcz z krzyza i taki z macicy i pochwy :o Tamte skurcze z krzyza byly w porównaniu do tych lekkim bolem okresowym.. Wzieli mnie na podloge w pozycji takiej jak przedtem bo dawala mi ulge. Ale teraz ledwo zeszlam z lozka do tej pozycji. Jak juz bylam na czworaka to wylecial ze mnie skrzep z krwia czyli standard. Pobylam tak trochę moze z 10 min i wzieli mnie na lozko bo tak krzyczalam. Dostałam gaz, na znieczulenie za pozno bo juz 9 cm rozwarcia nagle sie zrobilo i po kilku min skurcze parte. W zyciu nie myslalam ze to tak moze bolec, ani ze moge tak krzyczec. Ja raczej z tych opanowanych co nie chcą robic sensacji. Powbijalam paznokcie w meza az ma strupy. Lapalam sie tez za polozna, potem sie ze mnie smiala. Przy porodzie byly 3 fajne mlodziutkie polozne i jedna mloda neonatolog. Po lekarza dzwonily Ale nie zdążył. Super mnie instruowaly, czasem mialan ochotę przec a one kazały czekac aby ochronić krocze. Jak zaczęła wychodzic główka to pytaly czy chce dotknac a ja ze w zyciu nie chce!! Haha taka bylan przerażona ze faktycznie wychodzi ze mnie dziecko
W gruncie rzeczy lekko peklam. Jak juz wyskoczyła to bylam w takim szoku, maz sie poplakal. Wyszla z rączką przy glowce. Od razu kontakt skora do skory przez ponad2 h. Jak wyskoczyła glowka to reszta cialka az sama wyleciała. Zaraz po chwili lozysko przy leciutkim parciu wyskoczylo podobno mega duże, maz widzial i podziwial gdzie to sie zmieściło. Maz spal na krzeselku od 9 do 12 dopiero wstal na wlasciwy porod haha, niezle chrapal. Ciesze sie ze byl ze mna, teraz widzi jaki to trud i jakie poswiecenie wydsc na swiat dziecko. Malutka jest cudowna
W nocy dokarmialysmy MM, wczoraj nic nie jadla tylko spala. O 4 rano sie obudzila z letargu i chyba do niejdotarlo ze jest na świecie i ssala 1,5 h
Na wadze duzo nie spadla a balam sie ze w jakas spiaczke wpadnie. Jest szansa, ze dzis wyjdziemy jak po wazeniu o 17 duzo nie spadnie z wagi. Kochane w czasie porodu mialam w glowie nigdy wiecej dzieci!! A teraz juz zapomniałam o tym bolu i mam moj najwiekszy cud przy sobie! Wy tez dacie radę, trzymam za was kciuki. Musze was ponadrabiac ale w szpitali ciagle cos sie dzieje, nawet umyc sie nie ma czasu.. A jak mnie zszywal to ze znieczuleniem czasami puszczalo to odurzalam sie gazem. Po szyciu zadnego dyskomfortu, normalnie siadam nic mnie nie boli. Czasemprzy siusiu pieccze i pod prysznicem. Ale pianka ginexid robi swoje! Polozne anioly lekarz tez przesympatyczny, normalnie trafilam na super ekipe!! Maz jak pojechal do McDonald po sniadanko w dniu porodu to kupil położonym ciasto aby sie wkupic w ich laski
Porod to mega sprawa!!!
AniaKJ, Lolka30, mysla.nieskalana, Mama36, Tunia76, Misiabella, xKlaudiax, estrella, Bubek, Kiwona, Sansivieria, Kasiulka90, martusiawp, Anete, DorotaAnna, ago91, Reniiata, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
No i dupa, ja nie wychodzę. Ordynator mówił na obchodzie że zrobią mi przepływy i poziom wód i jak będą ok to jutro lub pojutrze wyjdę, ale wody mi wyszlo 5,2... uważam że ten pomiar jest zanizony bo widziałam jak mierzyli te kieszonki ale co zrobić. Jedna babka jest na obserwacji z poziomem 5,7 i nie chcą jej puścić.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:No i dupa, ja nie wychodzę. Ordynator mówił na obchodzie że zrobią mi przepływy i poziom wód i jak będą ok to jutro lub pojutrze wyjdę, ale wody mi wyszlo 5,2... uważam że ten pomiar jest zanizony bo widziałam jak mierzyli te kieszonki ale co zrobić. Jedna babka jest na obserwacji z poziomem 5,7 i nie chcą jej puścić.
No ale jak wód jest mało to może warto poobserwowac -
mysla.nieskalana wrote:Valetta ,super opis,ale Tobie też coś dali do ćpania skoro kolejna pisze,że poród to super sprawa!
Wyście pogłupiały!
Haha porod to super sprawa, ale współczuję tym które to jeszcze czekaGdzie tu logika!!
mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Basiu co u Was? Idziecie do domu?
Valetta gratulacje!
Super się czytało, jak serial odcinkowy!Poród miałaś szybki i po twoim opisie trochę wydaje mi się podobny do mojego, tylko mój sobie powoli ruszał w domu, tu różnica.
Powiem Ci że też nie spodziewałam się że będę krzyczeć, a zdarłam sobie gardłoale to jest odruch, nie panuje się na tym. A dziś już tego bólu nie pamiętam
Życzę wszystkim takich szybkich porodów jak nasze!
Ciekawe jak tam strssant, być może już się tulą
Kto jeszcze dziś rodzi?valetta94, malutka_mycha, xKlaudiax, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Lolka30 wrote:No i dupa, ja nie wychodzę. Ordynator mówił na obchodzie że zrobią mi przepływy i poziom wód i jak będą ok to jutro lub pojutrze wyjdę, ale wody mi wyszlo 5,2... uważam że ten pomiar jest zanizony bo widziałam jak mierzyli te kieszonki ale co zrobić. Jedna babka jest na obserwacji z poziomem 5,7 i nie chcą jej puścić.
Ale może lepiej, że obserwują. Gdyby jednak coś się działo to jesteś pod opieką. -
Tylko że ja widziałam jak oni mierzą i widziałam że nie zaznacza całej kieszonki do pomiaru także dla mnie to nie jest wiarygodny pomiar. Przy przyjęciu miałam też badany i był taki jak zawsze czyli 7-8. A pomiar robiła laska co ledwo to usg obslugiwala, drugi lekarz jej co chwila rękę prowadził.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
Basiu no niestety weekend w szpitalu to masakra, nic nie robią.
Kurcze to Krmelllke po cc wypisali szybciej niż Ciebie.
Mnie czekają święta w szpitalu. Niby mój gin twierdzi, że Kopernik wypisuje 7dni w tygodniu, bo łóżek brak, ale jakoś wierzyć mi się nie chce.