Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny muszę się wyżalić
cały tydzień nie miałam siły tu zagladać, bo tyle dobrego się dzieje I wszystkie nowe dzieciaczki takie cudowne. W poniedziałek byłam na wizycie u prof i okazuje się, że z żoładkiem jest coś nie tak...wyglada na za mały. To w połaczeniu z powiększonym jelitkiem i wysokim poziomem afi wskazuje na możliwość przetoki przełyku. Do tego mały zaczał jakoś dziwnie szybko przybierać tzn przeskoczył z 70 na 90 centyl, a kość udowa o 5 tyg “młodsza” od reszty. W środę mam się stawić na oddziale z nastawieniem na cc. Jestem totalnie wypeniana.
...a jakby tego bylo mało to cały weekend myślałam że się zadrapię na śmierć, mam nadzieje że to nie ta przeklęta cholestaza, byłam dziś w labo I teraz czekam na wyniki -
ja nie wiem o jakich rurkach do kolek mówicie.. ani hakach do sprawdzania wód płodowych.. masakra....
Karmellka liczyłyśmy na codzienną fotorelację outfitów Leonkizwłaszcza jak dziś macie mają rocznicę- tygodniówkę!
Karola coś się od rana zmieniło?Marcepan dalej pływa?
Mycha powodzenia na wizycie popołuniu!!!
Angella Wy już w domku?pokaż nam tą Kruszynkę
Basia a Wy? czy czekacie do jutra? doczytałam, że jednak jutro... wytrzymacie! Pogoda piękna na porody! za chwilę odpalisz bolida i wio na spacerek z Zosią!
Valetta piękny opis!!!! aż się chce rodzić
Lolka nie denerwuj się.. masz opiekę.. wytrzymasz! dasz radę!wszystko dla dobra dzidzi! ja wiem, że te pomiary są wkurzające ale to już końcówka!
Ago91 wszystkiego naj! naj! naj! na nowej drodze życia!!!!
Daffi 3,7 kg szczęściado 4 kg pewnie dobijecie
to czekamy razem aż się coś zacznie
poza jabłkami nic lekarz nie jest w stanie zaproponować? lepiej się w ogóle czujesz po tych jabłkach? mniej boli?
MamaAga85 współczuję tych bóli.. ale to już końcóweczka! damy radęno chyba, że nas kurierzy będą wkurwiać! Wrócił??
Paula tylko się cieszyć, że dzidzia ok! a skurcze jeszcze przyjdą.. nie martw się
DorotaAnna pewnie Cię właśnie podpinają pod KTG - daj znać po jaki zapis
chce_byc_mama easy! jeszcze się doczekamy takich skurczy, że nam bokiem wyjdzie ten ból
mysla_nieskalana nie śmieszą Cię takie żarciki?.. mnie też nie
ciekawe czy w enel- medzie nie zrobili mi prima aprilis.. a mogli powiedzieć,że mykogram będzie jutro.....
Syska Ty też dziś wizytujesz? daj cynka!
Estrella i barbillla86 witajcie w gronie donoszonych!
Bubek jest stres przed jutrem czy tylko ekscytacja?!
niby taki dzień żartów a widzę, że większość z nas chodzi wkurzona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:19
ago91, mysla.nieskalana, estrella, martusiawp, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:Uuu... no jak jutro będą wyniki to jakbyś najpóźniej od środy wzięła antybiotyk to tak będzie na styk. Ja się kompletnie nienorientuje rozumiem że niebezpiecznie rodzić z tym niewyleczonym?
nawet nie myślę, żeby iść do porodu z jakąś infekcją.. w sumie nie wiem czy taka grzybica nie jest wskazaniem do cesarki.. napisałam do ginki- kazała kupić pimafucin.. idę zaraz do sąsiada, żeby wydał bez recepty a w środę po wizycie mu receptę podrzucę.. mam nadzieję, że mykogram potwierdzi wrażliwość tego ustrojstwa na pimafucinFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Anete wrote:Kurcze masz się z tymi grzybkami... może smaruj już clotrimazolum, łykaj provag. Kontaktowałaś się ze swoim ginem?
Anete tak.. kontaktowałam się.. clotrimazolem smaruję już kilka dni i nie widzę poprawy więc pewnie nie jest wrażliwa ta cholera... provag cały czas łykałam.. od 1,5 tyg lactovaginal dopochwowo..
mam wyniki moczu... liczne paśma śluzu i leukocyty 3-5.... to przez grzybicę?? wiedziałam ku*** , że na koniec jakieś atrakcje się szykują...Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:FasOlka a Ty sama z siebie se te dziwne badania pochwy robisz czy to jakieś znów wskazania przed porodem,o których ja nie wiem i się wkurwie bardziej?
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Fasola - Ty się nie denerwuj, bo to bez sensu. Jak się nie uda przeleczyć to Cię jeden dzień więcej przetrzymają najwyżej przed porodem. Jak postawili mykogram to zaraz będą wyniki.
Już jeden dzień w te czy we wte to już żadna różnica
Mnie moje dziecko zadziwia.
Już tyle prostaglandyn co on dzisiaj dostał, bujania na piłce, herbaty z liści, masowania sutków i NIC!!! Nawet jeden nanoskurczyk mnie nie złapał.
A jeszcze się wkurwiłam w Biedrze bo mi jakaś pierdolnięta ekspedientka zaczęła się drzeć, że przede mną stał Pan. Ja mówię do niej, że jestem w ciąży i nikogo nie było przy kasie więc mnie to wali. Nie będę szukać ludzi po sklepie. A ona, że mam mu ustąpić. No kurwa to wyjebania. By ją szlag trafił. Tak na mnie wlazła, że przepuściłam tego faceta (miał wodę i jakąś mąkę tylko) ale no szczyt bezczelności. Mam nadzieję, że karma do niej wróci.
hahaha i Ty mi Paula mówisz,żebym się nie denerwowała!kutas z faceta i pizda z laski! ale tak jak mówisz.. karma wraca!!!
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
ago91 wrote:Dziewczyny o co chodzi z tą grupa krwi, dowiedziałam się że muszę mieć potwierdzona, na moich karteczkach jest napisane wynik grupy krwi niepotwierdzony... domyślam się że muszę zrobić jeszcze raz ?
ja mam z dwóch różnych labo, z różnych lat, oba niepotwierdzone.. pytałam lekarki czy musze robić jeszcze raz ale powiedziała, że nieago91 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Franka2104 wrote:Dziewczyny muszę się wyżalić
cały tydzień nie miałam siły tu zagladać, bo tyle dobrego się dzieje I wszystkie nowe dzieciaczki takie cudowne. W poniedziałek byłam na wizycie u prof i okazuje się, że z żoładkiem jest coś nie tak...wyglada na za mały. To w połaczeniu z powiększonym jelitkiem i wysokim poziomem afi wskazuje na możliwość przetoki przełyku. Do tego mały zaczał jakoś dziwnie szybko przybierać tzn przeskoczył z 70 na 90 centyl, a kość udowa o 5 tyg “młodsza” od reszty. W środę mam się stawić na oddziale z nastawieniem na cc. Jestem totalnie wypeniana.
...a jakby tego bylo mało to cały weekend myślałam że się zadrapię na śmierć, mam nadzieje że to nie ta przeklęta cholestaza, byłam dziś w labo I teraz czekam na wyniki
Franka .. współczuję stresów.. nie mam kompletnie pojęcia jak Cię pocieszyć .. może Mama18 coś zaradzi? oj miała trochę stresów z pierwszym synkiem ale chłopak rośnie jak dąb więc może po porodzie lekarze są w stanie zoperować dzidzię i wszystko będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:25
Fasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:FasOlka a Ty sama z siebie se te dziwne badania pochwy robisz czy to jakieś znów wskazania przed porodem,o których ja nie wiem i się wkurwie bardziej?
zrobiłam bo czułam dyskomfort w podwoziu..no podejrzewałam, że to jakiś grzybek..
Fasolka77
-
fasolka cholera wie czy te jablka cos daja.. dretwieja i parzą...ale lepiej zdecydowanie niz w sobotę.
wspolczuje ci stresow z wynikiem i zmartwieniem o antybiogram. to przeciez takie wazne dla was jest.
chce zadzwonic do tej poloznej ale ja nie wiem co ja mam jej powiedziecWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:25
-
Paula 90 wrote:Bo kogoś łatwiej uspokoić niż siebie
oj tak!
już się uspokoiłam bo sama zadzwoniłam do alabu.. przed chwilą dzwoniła też laska z enel- medu.. takiego im maila wysmarowałam, że sama zadzwoniła i powiedziała, że mykogram nastawiony i jutro powinny być wynikiciśnienie zeszło!
Paula 90, DorotaAnna, Natalia-tosia, Tunia76 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Anete tak.. kontaktowałam się.. clotrimazolem smaruję już kilka dni i nie widzę poprawy więc pewnie nie jest wrażliwa ta cholera... provag cały czas łykałam.. od 1,5 tyg lactovaginal dopochwowo..
mam wyniki moczu... liczne paśma śluzu i leukocyty 3-5.... to przez grzybicę?? wiedziałam ku*** , że na koniec jakieś atrakcje się szykują...Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelllka90 wrote:Aha położna powiedziała że mała miała w nocy problemu z brzuszkiem bo zjadłam fileta smażonego
Fasolka77, Kiwona, AniaKJ, martusiawp, Mistella, espoir, malutka_mycha, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień