Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Karmelka mój synek też mało przybiera bo on z kolei ciągle śpi i na początku w nocy budziliśmy go tylko raz na jedzenie jak zobaczyłam ile waży to się przeraziłam i zaczęłam go budzić równo co 3 godziny od początku karmienia do początku następnego karmienia od razu waga skoczyła do góry w nocy Mleko jest bardziej treściwe i tuczące może nie rezygnuj od razu z karmienia piersią w nocy po prostu częściej małą przestawiaj w nocyi kontroluj wage. Jak zaczniesz teraz wprowadzać mm to zmniejszy i się laktacja.
-
Daffi wrote:Ja sie nie zdziwię jak Ty dotrwasz do terminu albo przenosisz. Oczywiście życzę Ci tego by bylo jak sobie zamarzysz ale Twoj Marcepanek przypomina mi moją Julke.
Kochana, też bym się wcale nie zdziwiła, oj nie. Niby krótka szyjka, straszenie mnie porodem przedwczesnym, leżenie a tu już 39 tc.
Marcepan będzie śmieszkowy po ojcu i myślę, że księżniczka jeszcze będzie kazała na siebie poczekać 😋Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:Ja sie nie zdziwię jak Ty dotrwasz do terminu albo przenosisz. Oczywiście życzę Ci tego by bylo jak sobie zamarzysz ale Twoj Marcepanek przypomina mi moją Julke.
Tak mi jej szkoda z tymi wszystkimi dolegliwościami, że życzę aby to było już dziś w nocy, żeby nie narzekała, że pryma aprilis 😂Daffi lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Paula 90 wrote:A niby nie ma diety matki karmiącej. Ja już nie wiem komu wierzyć.
Paula 90, martusiawp, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
Mozna takie mleko podac, dziecku nic nie bedzie
przeciez jak za mocno zassie piers to tez troszke krwi poleci. Gdybyscie widzialy moje sutki po 2 dniowym karmieniu.. Krew lata sie strumieniem a polozne ciagle zeby dziecko przykladac a ja sie balam ze sie mala zadlawi strupkami z krwia.. Ciekawe jak teraz bedzie wygladalo to moje karmienie.
Karmelka mozesz mi opisac ten laktator tzn czy ma jakies predkosci odciagania, czy latwo sie go czysci, czy te przyssawki do piersi dobrze trzymaja? Jestem na kupnie a moj nr 1 to tomme tippee ale nadal sie zastanawiam bo nie mam nikogo kto by go uzywal zeby posluchac opinii.. -
nick nieaktualnyangella908 wrote:Dziewczyny mały mi podrażnił brodawki teraz odciągam mleko patrzę a tan krew leci 😕 mogę takie mleko podac ? Czy nie powinno się ?
Taka ciekawostka - w mleku krowim dostępnym w sklepie może być do 10% zanieczyszczeń typu krew, ropa itp. Te krowy z chorymi wymionami nadal dają mleko.
Dla jasności -piję mleko z kartonu -
Karmelllka90 wrote:Nowym laktatorem odciagnelam 180 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka888 wrote:Też tak wywrozylam Karoli, takie mam przeczucie 😜
Tak mi jej szkoda z tymi wszystkimi dolegliwościami, że życzę aby to było już dziś w nocy, żeby nie narzekała, że pryma aprilis 😂
Menka, wybacz kochaniutka ale napisałaś też że słaba z Ciebie wróżka i pozwoliłam sobie tej wróżby nie wziąć do siebie 😁
A tak całkiem serio, to chciałabym jak najszybciej, bo naprawdę czuje się bardzo źle. I mam już dość 😊
W piątek mam wizytę, czy ona powinna dać mi już wtedy jakieś skierowanie do szpitala ? Czy mam czekać do terminu ? -
Fasolka77 wrote:i od czego zaczęłaś?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
angella908 wrote:Dziewczyny mały mi podrażnił brodawki teraz odciągam mleko patrzę a tan krew leci 😕 mogę takie mleko podac ? Czy nie powinno się ?
-
Karollinax26 wrote:Kochana, też bym się wcale nie zdziwiła, oj nie. Niby krótka szyjka, straszenie mnie porodem przedwczesnym, leżenie a tu już 39 tc.
Marcepan będzie śmieszkowy po ojcu i myślę, że księżniczka jeszcze będzie kazała na siebie poczekać 😋Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:czy któraś z Was wykorzystała 1 kwietnia i wkręciła kogoś, ze rodzi czy wszystkie grzeczne?
Karollinax26, Fasolka77, martusiawp, xKlaudiax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Franka przykro mi, że Was takie coś spotkało. Może diagnoza się nie potwierdzi, a jak się potwierdzi to na pewno się synkiem bardzo dobrze zaopiekują, teraz są bardzo duże możliwości leczenia. Będzie dobrze, nie martw się na zapas 😘
Franka2104 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Od sciemy. Dzien dobry.. Powiedziałam że mam nadzieje ze nie dzwonię za pozno ale dopiero dzis zwrocilam uwage na ta informacje by zglosic sie do poloznej miedzy 21tc a 40tc. Pani sie zaśmiała powiedziała ze jest ok.. Spytałam o jakies spotkanie to uznala ze juz dosc pozno jest w każdej chwili moge sie rozwiązać opowiedziałam po krotce jak ciąża przebiega o planach indukcji porodu. Umowilysmy sie wobec tego na czwartek by sie poznać.. Jestem ciekawa reakcji jak mnie zobaczy że to ja. Bo mowi ze moze będę chciala inna polożna.. Na co zdecydowanie odparlam ze ja juz Pania Zofie znam bo byla polożna corki i teraz chce jednak czegos nowego.. To smiala sie jeszcze bardziej. Ona jest cudowna kobieta. Jestem szczesliwa ze nie uslyszalam hasla zw pozno lub ze juz nie ma możliwości czasowych. Bo oblegana jest niesamowicie.
super!Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77