X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Karmelka mój synek też mało przybiera bo on z kolei ciągle śpi i na początku w nocy budziliśmy go tylko raz na jedzenie jak zobaczyłam ile waży to się przeraziłam i zaczęłam go budzić równo co 3 godziny od początku karmienia do początku następnego karmienia od razu waga skoczyła do góry w nocy Mleko jest bardziej treściwe i tuczące może nie rezygnuj od razu z karmienia piersią w nocy po prostu częściej małą przestawiaj w nocyi kontroluj wage. Jak zaczniesz teraz wprowadzać mm to zmniejszy i się laktacja.
    W nocy odciągam pokarm. Ja jej częściej daje pokarm odciągnięty przystawianie ja hobbistycznie. Nie ukrywam że to ze względów na moja psychikę. Jak wiem ile zjadła czuję się lepiej zwłaszcza teraz jak ta waga nie jest taka jak powinnam. Ale u nas błąd był taki że ona usypiała i ja odkładałam nikt mi nie powiedział zeby budzić do skutku bo ma zjeść tyle i tyle i ona też lubi spać, gdyby nie te bolesne prykanie co jej się trafia to anioł jest 🥰🥰🥰🥰🥰 tfu tfu tfu

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie nie zdziwię jak Ty dotrwasz do terminu albo przenosisz. Oczywiście życzę Ci tego by bylo jak sobie zamarzysz ale Twoj Marcepanek przypomina mi moją Julke.

Kochana, też bym się wcale nie zdziwiła, oj nie. Niby krótka szyjka, straszenie mnie porodem przedwczesnym, leżenie a tu już 39 tc.
    Marcepan będzie śmieszkowy po ojcu i myślę, że księżniczka jeszcze będzie kazała na siebie poczekać 😋

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    O ja też mam ten lakta electric, daj proszę znać jak się sprawuje.
    Rewelacja!!!! Będziesz zadowolona... Nie ma porównania.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie nie zdziwię jak Ty dotrwasz do terminu albo przenosisz. Oczywiście życzę Ci tego by bylo jak sobie zamarzysz ale Twoj Marcepanek przypomina mi moją Julke.
    Też tak wywrozylam Karoli, takie mam przeczucie 😜
    Tak mi jej szkoda z tymi wszystkimi dolegliwościami, że życzę aby to było już dziś w nocy, żeby nie narzekała, że pryma aprilis 😂

Daffi lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A niby nie ma diety matki karmiącej. Ja już nie wiem komu wierzyć.
    A propos diety karmiącej mamy to powiem tak, jak rodziły się moje córki 15 i 12 lat temu Wtedy jeszcze była dieta karmiących której przestrzegałam i dzieci nie miały żadnych problemów z brzuszkami, gdy 4 lata temu urodziłam synka dieta mam karmiących stała się mitem i mówili że wszystko można jeść synek miał takie kolki że kilka tygodni mam wyjętych z życia dopóki nie odstawiłam całkowicie nabiału i po dwóch dniach Jak ręką odjął. Także trzeba po prostu obserwować dziecko i samemu wyciągać wnioski co można a co nie można.

Paula 90, martusiawp, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• czekoladowa201 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna takie mleko podac, dziecku nic nie bedzie :) przeciez jak za mocno zassie piers to tez troszke krwi poleci. Gdybyscie widzialy moje sutki po 2 dniowym karmieniu.. Krew lata sie strumieniem a polozne ciagle zeby dziecko przykladac a ja sie balam ze sie mala zadlawi strupkami z krwia.. Ciekawe jak teraz bedzie wygladalo to moje karmienie.
    Karmelka mozesz mi opisac ten laktator tzn czy ma jakies predkosci odciagania, czy latwo sie go czysci, czy te przyssawki do piersi dobrze trzymaja? Jestem na kupnie a moj nr 1 to tomme tippee ale nadal sie zastanawiam bo nie mam nikogo kto by go uzywal zeby posluchac opinii..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Dziewczyny mały mi podrażnił brodawki teraz odciągam mleko patrzę a tan krew leci 😕 mogę takie mleko podac ? Czy nie powinno się ?
    Możesz.

Taka ciekawostka - w mleku krowim dostępnym w sklepie może być do 10% zanieczyszczeń typu krew, ropa itp. Te krowy z chorymi wymionami nadal dają mleko.
    Dla jasności -piję mleko z kartonu ;)

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nowym laktatorem odciagnelam 180 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
    Wow! Ależ mleczna lawina! To ten laktator że smyka?

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was wykorzystała 1 kwietnia i wkręciła kogoś, ze rodzi czy wszystkie grzeczne? :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Też tak wywrozylam Karoli, takie mam przeczucie 😜
    Tak mi jej szkoda z tymi wszystkimi dolegliwościami, że życzę aby to było już dziś w nocy, żeby nie narzekała, że pryma aprilis 😂

Menka, wybacz kochaniutka ale napisałaś też że słaba z Ciebie wróżka i pozwoliłam sobie tej wróżby nie wziąć do siebie 😁
    A tak całkiem serio, to chciałabym jak najszybciej, bo naprawdę czuje się bardzo źle. I mam już dość 😊
    W piątek mam wizytę, czy ona powinna dać mi już wtedy jakieś skierowanie do szpitala ? Czy mam czekać do terminu ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    czy któraś z Was wykorzystała 1 kwietnia i wkręciła kogoś, ze rodzi czy wszystkie grzeczne? :)

Ja tam z tych „grzecznych” 😁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i od czego zaczęłaś? :)
    Od sciemy. Dzien dobry.. Powiedziałam że mam nadzieje ze nie dzwonię za pozno ale dopiero dzis zwrocilam uwage na ta informacje by zglosic sie do poloznej miedzy 21tc a 40tc. Pani sie zaśmiała powiedziała ze jest ok.. Spytałam o jakies spotkanie to uznala ze juz dosc pozno jest w każdej chwili moge sie rozwiązać opowiedziałam po krotce jak ciąża przebiega o planach indukcji porodu. Umowilysmy sie wobec tego na czwartek by sie poznać.. Jestem ciekawa reakcji jak mnie zobaczy że to ja. Bo mowi ze moze będę chciala inna polożna.. Na co zdecydowanie odparlam ze ja juz Pania Zofie znam bo byla polożna corki i teraz chce jednak czegos nowego.. To smiala sie jeszcze bardziej. Ona jest cudowna kobieta. Jestem szczesliwa ze nie uslyszalam hasla zw pozno lub ze juz nie ma możliwości czasowych. Bo oblegana jest niesamowicie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Dziewczyny mały mi podrażnił brodawki teraz odciągam mleko patrzę a tan krew leci 😕 mogę takie mleko podac ? Czy nie powinno się ?
    Mozesz karmic bez obaw. Ale smaruj sutki swoim mlekiem lepiej sie goi a jak będzie bol to tluczona kapusta w cycki i kapturki na 2-3dni az sie zagoja no i smarowac tez w miare możliwości np bepanthenem.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, też bym się wcale nie zdziwiła, oj nie. Niby krótka szyjka, straszenie mnie porodem przedwczesnym, leżenie a tu już 39 tc.
    Marcepan będzie śmieszkowy po ojcu i myślę, że księżniczka jeszcze będzie kazała na siebie poczekać 😋
    Ma swoj charakter dziewczynka. Wie czego od zycia chce i juz od zycia płodowego ustala reguły i zasady. Ma byc tak jak ons chce :P

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nic a nic nie nabralam bo pozniej mi nikt nie uwierzy jak naprawdę sie cos zacznie.

Karollinax26, Fasolka77, martusiawp, xKlaudiax lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ma swoj charakter dziewczynka. Wie czego od zycia chce i juz od zycia płodowego ustala reguły i zasady. Ma byc tak jak ons chce :P

Aż się boję 😁
    Kochana, jak się czujesz ? Poprawiło się trochę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Aż się boję 😁
    Kochana, jak się czujesz ? Poprawiło się trochę ?
    Mniej parzy ale dretwieja caly czas. Zdecydowanie wole dretwienie od tych pozarow.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Wow! Ależ mleczna lawina! To ten laktator że smyka?
    Tak!!!! Jestem taka szczęśliwa że masakra...

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka przykro mi, że Was takie coś spotkało. Może diagnoza się nie potwierdzi, a jak się potwierdzi to na pewno się synkiem bardzo dobrze zaopiekują, teraz są bardzo duże możliwości leczenia. Będzie dobrze, nie martw się na zapas 😘

Franka2104 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Od sciemy. Dzien dobry.. Powiedziałam że mam nadzieje ze nie dzwonię za pozno ale dopiero dzis zwrocilam uwage na ta informacje by zglosic sie do poloznej miedzy 21tc a 40tc. Pani sie zaśmiała powiedziała ze jest ok.. Spytałam o jakies spotkanie to uznala ze juz dosc pozno jest w każdej chwili moge sie rozwiązać opowiedziałam po krotce jak ciąża przebiega o planach indukcji porodu. Umowilysmy sie wobec tego na czwartek by sie poznać.. Jestem ciekawa reakcji jak mnie zobaczy że to ja. Bo mowi ze moze będę chciala inna polożna.. Na co zdecydowanie odparlam ze ja juz Pania Zofie znam bo byla polożna corki i teraz chce jednak czegos nowego.. To smiala sie jeszcze bardziej. Ona jest cudowna kobieta. Jestem szczesliwa ze nie uslyszalam hasla zw pozno lub ze juz nie ma możliwości czasowych. Bo oblegana jest niesamowicie.

super! :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ