X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wogole to jak teraz jestem już w domu to praktycznie non stop chodzę na golasa bo smaruje się oliwka po sto razy na dzień i tak teraz patrzę,,,, chyba rano jak ścieliłam łóżko to dotknęłam się dupa o ścianę i odbiła się tam tłusta plama... nosz kurwa a dopiero co robiliśmy malowanie w sypialni😭

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, to może jednak powinnam zwrócić uwagę na dietę skoro mały ma kolki? Czyli nie wolno nabiału, warzyw wzdymających i smażonego?

Karmelka, słyszałam o tej fridzie do tyłka, ale ponoć właśnie rozleniwia jelita...walczę z sab simplex i espumisanem 100 póki co, jakieś masaże, termofor...

Dziś był u nas fizjoterapeuta, bo mały preferuje w jedną stronę trzymać głowę. Jejku, jak ja bym chciała tak umieć jak on...facet obracał Szymonem, a on spał w najlepsze!

Valetta, super odcinkowy opis :)

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kurde, wogole to jak teraz jestem już w domu to praktycznie non stop chodzę na golasa bo smaruje się oliwka po sto razy na dzień i tak teraz patrzę,,,, chyba rano jak ścieliłam łóżko to dotknęłam się dupa o ścianę i odbiła się tam tłusta plama... nosz kurwa a dopiero co robiliśmy malowanie w sypialni😭
    Jak masz zmywalnego beckersa to płynem do naczyń schodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła że te katetery rektalne to ostateczność kiedy wszelkie inne metody zawiodą. I używa się ich jak najrzadziej bo z jej doświadczenia mogą narobić więcej szkody niż pożytku

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Łącze się w bólu... Po wczorajszym spacerze dziś od rana mam taki ucisk na szyjke i dolny odcinek kręgosłupa że ustac ciężko... Kłuje, boli, ciekawe czy na to przełożenie na jakieś przygotowanie nie do porodu.

A ja wizytę u fryzjera mam w środę 😉 uznałam że 4 h rozjasniania nie wytrzymam więc kładę jeden ciemny kolor.

No ja tak chodzę i huśtam biodrami może skoro jest tak nisko to mu jakoś pomoże w przebiciu pęcherza :D

Paula ja też robiłam masaż sutków, był sex i też nadal czekamy :D może po paru takich dniach coś ruszy :D

Ja byłam u fryzjera na początku marca, ja tam zawsze siedzę 3-4 godziny i nie żałuje ze poszłam miesiąc temu, wtedy ledwo wysiedziałem a teraz to bym chyba nie wstała z tego fotela

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, tylko jak chcesz sprawdzic czy cos szkodzi to wycofuj po jednym produkcie, zebys wiedziala o ktory chodzi. I niestety trzeba wycofac na 3-4 tygodnie, bo dopiero podobno wtedy widac, ze szkodzil. Jak jest poprawa to nalezy wycofac. Potem mozna znow sprobowac wprowadzic, jak uklad pokarmowy troche dojrzeje.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nam położna mówiła że te katetery rektalne to ostateczność kiedy wszelkie inne metody zawiodą. I używa się ich jak najrzadziej bo z jej doświadczenia mogą narobić więcej szkody niż pożytku

Co to te katetery bo chyba coś pominęłam?

Aaa chodzi o te patyczki do tylka?
    To ja też słyszałam że to już naprawdę w akcie ostatecznej desperacji.

A próbowaliście z tym termoforkiem z pestek wiśni?

Jeżu ja chyba już pójdę spać, 3 razy czytam posta Wiewiórki i dopiero doczytałam że tam jest o tym termoforku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 22:01

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Zaliczyłam dzisiaj fryzjera. Ledwo wysiedziałam. Moja mała nie lubi fryzjera. Szalała jak nigdy. ☺

Siwizna zakryta. Kolor wyszedł taki jak przed ciążą.
    Chociaż gdyby wyszły zielone, to odwróciłyby uwagę od zmarszczek. 😜

Tunia jak masz świeży fryz i farbę to pokaż nam się :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka i Paula, wspulczuje wkurwa ;) Ja tez mam takiego jak trafie na beton, a nie ludzi ;)

o to to! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Co do wdzięczności lekarzowi to nawet mi do głowy nie przyszło, żeby coś specjalnego mu szykować w podziękowaniu. Tyle kasy płacę na prywatne wizyty, że juz sobie na mnie zarobił! Poza tym nawet nie wiem, czy na jego dyżur trafię przy porodzie, więc tym bardziej.

A chciałam Was zapytać jak długo czekałyście na wynik GBSa? Bo ja dopiero jutro na wizycie robię i nie wiem czy zdążę odebrać gdyby nagle się zaczęło??

ja czekałam tydzień na wynik GBS :)

tzn odebrałam po tygodniu :) wcześniej nie sprawdzałam, na szczęście ujemny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 22:50

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pod prysznic. Mam skurcze w brzuchu i krzyzu. I nie wiem czy to straszaki. M idzie zaraz na nocke ale uprzedzilam go by byl pod tel.

Mam nagly odpust obrzęku rąk.. Zalozylam obraczke i spokojnie by mi zsunels się z palca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 22:20

Fasolka77, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja tez biegam zmiekka szyjka.. ale chociaz rozwarcie zewnetrzne sie zrobilo.
    znow mialam czopa limonkowego.. tym razem zrobilam zdj w razie czego bo lekarz dzis nie mogl uwierzyc w jego barwe.
    ogolnie caly czas cos mnie kluje w srodku. moze jeszcze z tydzien sie po kulam i ruszy.

fasolka co sie stalo? czemu stracilas dobry nastroj?

napisałam na fejsie Daffi żalposta :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia jak masz świeży fryz i farbę to pokaż nam się :)
    Nie ma takiej możliwości. Nie robię sobie zdjęć. Nie lubię na siebie patrzeć.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja idę pod prysznic. Mam skurcze w brzuchu i krzyzu. I nie wiem czy to straszaki. M idzie zaraz na nocke ale uprzedzilam go by byl pod tel.

Mam nagly odpust obrzęku rąk.. Zalozylam obraczke i spokojnie by mi zsunels się z palca.

Leć Daffi i daj znać czy się wyciszą.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    Ja tu przyszłam sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok bo słabo czułam jego ruchy, myślałam ze sprawdza i mnie puszczą ale mnie zostawili. Następnego dnia miałam skurcze co 8 min i rozwarcie na 4cm... Ale wszystko ucichlo. Miałam po 3 dniach isc do domu ale dostałam strasznego twardnienia macicy. W sumie to bylo tak że ona csly czas byla twarda jak skala WGL jakby sie nie rozkurczala i tak po dzis dzień mam twardy brzuch i faszeruja mnie magnezem. Co jakiś czas mam skurcze takie konkret, rozwarcie w okolicach 4cm, jak to twierdzą szyjka wygląda jak po cewniku foleya, od soboty śluz z krwią. Dzisiaj robili mi usg to mlodu przez 2 tygodnie 140g przybrał, waży 3340, pepowina dalej na szyjce, przepływy ok, afi 8.
    Nie zapowiada sie żeby mieli mi cokolwiek na razie podać. Dzisiaj tylko powiedzieli że jak już tyle czasu leżę to mnie teraz nie wypisza

ja p****..... lepiej było iść do Matki Polki chyba....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A mi nawet czop nie odszedł :(

Ale czuje młodego tak nisko, tak napiera mi na krocze na odbyt że masakra...

u mnie brzuch dalej wysoko, skurcz na razie 1.. żaden czop się odpada... zastanawiam się poważnie czy się kłaść tego 8.04.. jak mam leżeć do 18.04 tak jak Nowakowa to na prawdę mi się nastrój jeszcze bardziej pier*****

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

poczekaj aż dzidzia zacznie raczkować i smarować ściany rączkami i nie tylko ... wtedy będziesz miło wspominać tą plamę :) dlatego my malować będziemy za kilka lat pewnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kurde, to może jednak powinnam zwrócić uwagę na dietę skoro mały ma kolki? Czyli nie wolno nabiału, warzyw wzdymających i smażonego?

Karmelka, słyszałam o tej fridzie do tyłka, ale ponoć właśnie rozleniwia jelita...walczę z sab simplex i espumisanem 100 póki co, jakieś masaże, termofor...

Dziś był u nas fizjoterapeuta, bo mały preferuje w jedną stronę trzymać głowę. Jejku, jak ja bym chciała tak umieć jak on...facet obracał Szymonem, a on spał w najlepsze!

Valetta, super odcinkowy opis :)

fride do tyłka też się ustami zasysa? ;)

Wiewióreczka, Kasiulka90, AniaKJ, DorotaAnna, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

co takiego??? katetery rektalne? ja pierdole.. Paula.. napisałaś chyba doktorat z macierzyństwa. .. ja pierdziu.. a ja taka zielona jak gil noworodka... o ile jest zielony?

Karollinax26, Kasiulka90, Paula 90, AniaKJ, estrella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

oho! ciekawe jakie newsy rano przeczytam./.. bo idę spać! trzymaj sie Daffi!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2655 2656 2657 2658 2659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ