Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde, wogole to jak teraz jestem już w domu to praktycznie non stop chodzę na golasa bo smaruje się oliwka po sto razy na dzień i tak teraz patrzę,,,, chyba rano jak ścieliłam łóżko to dotknęłam się dupa o ścianę i odbiła się tam tłusta plama... nosz kurwa a dopiero co robiliśmy malowanie w sypialni😭
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kurde, to może jednak powinnam zwrócić uwagę na dietę skoro mały ma kolki? Czyli nie wolno nabiału, warzyw wzdymających i smażonego?
Karmelka, słyszałam o tej fridzie do tyłka, ale ponoć właśnie rozleniwia jelita...walczę z sab simplex i espumisanem 100 póki co, jakieś masaże, termofor...
Dziś był u nas fizjoterapeuta, bo mały preferuje w jedną stronę trzymać głowę. Jejku, jak ja bym chciała tak umieć jak on...facet obracał Szymonem, a on spał w najlepsze!
Valetta, super odcinkowy opismysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnychce_byc_mama wrote:Kurde, wogole to jak teraz jestem już w domu to praktycznie non stop chodzę na golasa bo smaruje się oliwka po sto razy na dzień i tak teraz patrzę,,,, chyba rano jak ścieliłam łóżko to dotknęłam się dupa o ścianę i odbiła się tam tłusta plama... nosz kurwa a dopiero co robiliśmy malowanie w sypialni😭
-
nick nieaktualny
-
estrella wrote:Łącze się w bólu... Po wczorajszym spacerze dziś od rana mam taki ucisk na szyjke i dolny odcinek kręgosłupa że ustac ciężko... Kłuje, boli, ciekawe czy na to przełożenie na jakieś przygotowanie nie do porodu.
A ja wizytę u fryzjera mam w środę 😉 uznałam że 4 h rozjasniania nie wytrzymam więc kładę jeden ciemny kolor.
No ja tak chodzę i huśtam biodrami może skoro jest tak nisko to mu jakoś pomoże w przebiciu pęcherza
Paula ja też robiłam masaż sutków, był sex i też nadal czekamymoże po paru takich dniach coś ruszy
Ja byłam u fryzjera na początku marca, ja tam zawsze siedzę 3-4 godziny i nie żałuje ze poszłam miesiąc temu, wtedy ledwo wysiedziałem a teraz to bym chyba nie wstała z tego fotela👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewioreczko, tylko jak chcesz sprawdzic czy cos szkodzi to wycofuj po jednym produkcie, zebys wiedziala o ktory chodzi. I niestety trzeba wycofac na 3-4 tygodnie, bo dopiero podobno wtedy widac, ze szkodzil. Jak jest poprawa to nalezy wycofac. Potem mozna znow sprobowac wprowadzic, jak uklad pokarmowy troche dojrzeje.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Nam położna mówiła że te katetery rektalne to ostateczność kiedy wszelkie inne metody zawiodą. I używa się ich jak najrzadziej bo z jej doświadczenia mogą narobić więcej szkody niż pożytku
Co to te katetery bo chyba coś pominęłam?
Aaa chodzi o te patyczki do tylka?
To ja też słyszałam że to już naprawdę w akcie ostatecznej desperacji.
A próbowaliście z tym termoforkiem z pestek wiśni?
Jeżu ja chyba już pójdę spać, 3 razy czytam posta Wiewiórki i dopiero doczytałam że tam jest o tym termoforku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 22:01
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Tunia76 wrote:Zaliczyłam dzisiaj fryzjera. Ledwo wysiedziałam. Moja mała nie lubi fryzjera. Szalała jak nigdy. ☺
Siwizna zakryta. Kolor wyszedł taki jak przed ciążą.
Chociaż gdyby wyszły zielone, to odwróciłyby uwagę od zmarszczek. 😜
Tunia jak masz świeży fryz i farbę to pokaż nam sięFasolka77
-
Sansivieria wrote:Co do wdzięczności lekarzowi to nawet mi do głowy nie przyszło, żeby coś specjalnego mu szykować w podziękowaniu. Tyle kasy płacę na prywatne wizyty, że juz sobie na mnie zarobił! Poza tym nawet nie wiem, czy na jego dyżur trafię przy porodzie, więc tym bardziej.
A chciałam Was zapytać jak długo czekałyście na wynik GBSa? Bo ja dopiero jutro na wizycie robię i nie wiem czy zdążę odebrać gdyby nagle się zaczęło??
ja czekałam tydzień na wynik GBS
tzn odebrałam po tygodniuwcześniej nie sprawdzałam, na szczęście ujemny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 22:50
Sansivieria lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Ja idę pod prysznic. Mam skurcze w brzuchu i krzyzu. I nie wiem czy to straszaki. M idzie zaraz na nocke ale uprzedzilam go by byl pod tel.
Mam nagly odpust obrzęku rąk.. Zalozylam obraczke i spokojnie by mi zsunels się z palca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 22:20
Fasolka77, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:ja tez biegam zmiekka szyjka.. ale chociaz rozwarcie zewnetrzne sie zrobilo.
znow mialam czopa limonkowego.. tym razem zrobilam zdj w razie czego bo lekarz dzis nie mogl uwierzyc w jego barwe.
ogolnie caly czas cos mnie kluje w srodku. moze jeszcze z tydzien sie po kulam i ruszy.
fasolka co sie stalo? czemu stracilas dobry nastroj?
napisałam na fejsie Daffi żalpostaFasolka77
-
Daffi wrote:Ja idę pod prysznic. Mam skurcze w brzuchu i krzyzu. I nie wiem czy to straszaki. M idzie zaraz na nocke ale uprzedzilam go by byl pod tel.
Mam nagly odpust obrzęku rąk.. Zalozylam obraczke i spokojnie by mi zsunels się z palca.
Leć Daffi i daj znać czy się wyciszą. -
Nowakowa92 wrote:Ja tu przyszłam sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok bo słabo czułam jego ruchy, myślałam ze sprawdza i mnie puszczą ale mnie zostawili. Następnego dnia miałam skurcze co 8 min i rozwarcie na 4cm... Ale wszystko ucichlo. Miałam po 3 dniach isc do domu ale dostałam strasznego twardnienia macicy. W sumie to bylo tak że ona csly czas byla twarda jak skala WGL jakby sie nie rozkurczala i tak po dzis dzień mam twardy brzuch i faszeruja mnie magnezem. Co jakiś czas mam skurcze takie konkret, rozwarcie w okolicach 4cm, jak to twierdzą szyjka wygląda jak po cewniku foleya, od soboty śluz z krwią. Dzisiaj robili mi usg to mlodu przez 2 tygodnie 140g przybrał, waży 3340, pepowina dalej na szyjce, przepływy ok, afi 8.
Nie zapowiada sie żeby mieli mi cokolwiek na razie podać. Dzisiaj tylko powiedzieli że jak już tyle czasu leżę to mnie teraz nie wypisza
ja p****..... lepiej było iść do Matki Polki chyba....Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:A mi nawet czop nie odszedł
Ale czuje młodego tak nisko, tak napiera mi na krocze na odbyt że masakra...
u mnie brzuch dalej wysoko, skurcz na razie 1.. żaden czop się odpada... zastanawiam się poważnie czy się kłaść tego 8.04.. jak mam leżeć do 18.04 tak jak Nowakowa to na prawdę mi się nastrój jeszcze bardziej pier*****Fasolka77
-
chce_byc_mama wrote:Kurde, wogole to jak teraz jestem już w domu to praktycznie non stop chodzę na golasa bo smaruje się oliwka po sto razy na dzień i tak teraz patrzę,,,, chyba rano jak ścieliłam łóżko to dotknęłam się dupa o ścianę i odbiła się tam tłusta plama... nosz kurwa a dopiero co robiliśmy malowanie w sypialni😭
poczekaj aż dzidzia zacznie raczkować i smarować ściany rączkami i nie tylko ... wtedy będziesz miło wspominać tą plamędlatego my malować będziemy za kilka lat pewnie
Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Kurde, to może jednak powinnam zwrócić uwagę na dietę skoro mały ma kolki? Czyli nie wolno nabiału, warzyw wzdymających i smażonego?
Karmelka, słyszałam o tej fridzie do tyłka, ale ponoć właśnie rozleniwia jelita...walczę z sab simplex i espumisanem 100 póki co, jakieś masaże, termofor...
Dziś był u nas fizjoterapeuta, bo mały preferuje w jedną stronę trzymać głowę. Jejku, jak ja bym chciała tak umieć jak on...facet obracał Szymonem, a on spał w najlepsze!
Valetta, super odcinkowy opis
fride do tyłka też się ustami zasysa?Wiewióreczka, Kasiulka90, AniaKJ, DorotaAnna, estrella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Nam położna mówiła że te katetery rektalne to ostateczność kiedy wszelkie inne metody zawiodą. I używa się ich jak najrzadziej bo z jej doświadczenia mogą narobić więcej szkody niż pożytku
co takiego??? katetery rektalne? ja pierdole.. Paula.. napisałaś chyba doktorat z macierzyństwa. .. ja pierdziu.. a ja taka zielona jak gil noworodka... o ile jest zielony?Karollinax26, Kasiulka90, Paula 90, AniaKJ, estrella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:Ja idę pod prysznic. Mam skurcze w brzuchu i krzyzu. I nie wiem czy to straszaki. M idzie zaraz na nocke ale uprzedzilam go by byl pod tel.
Mam nagly odpust obrzęku rąk.. Zalozylam obraczke i spokojnie by mi zsunels się z palca.
oho! ciekawe jakie newsy rano przeczytam./.. bo idę spać! trzymaj sie Daffi!!!!Fasolka77