X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    super! czekam z niecierpliwością! Dorota Ty masz insulinę?
    ja dzisiaj dam znać wieczorem co moja powiedziała

Ja nie mam insuliny.

Estrella mój też tak ostatnio mówił ale powiedział że się jeszcze zastanowi co ze mną na jutrzejszej wizycie- wiadomo każdy przypadek trzeba indywidualnie rozpatrywać. Dlatego tak się zastanawiam czy da mi to skierowanie czy nie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysprzątałam cały dom i poza tym, że boli mnie też lewa strona (dotychczas tylko prawa) nic się nie wydarzyło.
    Kładę się i będę czekać. Już mam dość wywoływania :D
    Przynajmniej na dziś :P

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha usuń pls posta bo ja nie wiem kto to\ czyta także wiesz :)

miałam echo serca dzidzi "po starej znajomości" za free :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:10

Kiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja już sprzątam intensywnie przeszło tydzień i niestety efektów brak :D ale może Tobie się powiedzie :)

Cicho! Nie odbieraj mi nadziei 😃 ja wierzę, że to coś da 😜

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja nie mam insuliny.

Estrella mój też tak ostatnio mówił ale powiedział że się jeszcze zastanowi co ze mną na jutrzejszej wizycie- wiadomo każdy przypadek trzeba indywidualnie rozpatrywać. Dlatego tak się zastanawiam czy da mi to skierowanie czy nie

Masz rację, są jakieś odgórnie zalecenia ale każda pacjente trzeba traktować indywidualnie... Wiadomo u jednej łożysko szybciej się starzeje u innej gorsze przepływy i wtedy pewnie kierują do szpitala. Cóż nam zostaje, trzeba ufac lekarzowi i tyle 🙂 powodzenia na wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:13

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, mam głupie pytanie ale może chociaż trochę mi przybliżycie.
    Wiecie jaką mam sytuację z M .. on dojedzie do mnie w ciągu 3h, tylko kiedy powinnam mu powiedzieć żeby się już zbierał ? Chodzi mi o te skurcze, co ile mogą być ? Teraz siedzę sobie właśnie w cieplej wodzie a ten brzuch mi się cały czas napina.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po tych waszych dolegliwościach to się zaczynam martwić,że mnie nic nie boli.. :D
    Ostatnio nawet rozmiawiałam z koleżankami,że ja mogłabym w tej ciąży chodzić,bo poza zgagą i czasem wkurwem to nic takiego mi się nie dzieje.
    Wiadomo,ciężko czasem,bo brzuch duży i moich kg jeszcze więcej,ale jakoś tak..Raz dziennie może złapie mnie jakiś chyba skurcz w dole brzucha ,który boli pare sekund i tyle. Obawiam się zatem,że to za dużo dobrego jak na jedną osobę i porodu mogę nie przeżyć przez to..te bóle czekają na mnie po prostu aż zacznę rodzić i jak pierdoolnnnąąą! :D

FasOlka,znalazła Pani pochwę,mogę jechać odebrać i odbyt i pochwe :D

MamaAga,nie stresuj się,najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy ,nikt na pewno nie będzie ryzykował waszym zdrowiem i zrobią CC jak uznają,że SN niebezpieczne.

Karmelka,mnie przeraża to karmienie..bo Ty tak piszesz naturalnie,że tu odciągasz,tu przystawiasz..jakieś dziwne terminy.. no czarna magia dla mnie!

Daffi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:15

Syska2202, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiecie jaką mam sytuację z M .. on dojedzie do mnie w ciągu 3h, tylko kiedy powinnam mu powiedzieć żeby się już zbierał ? Chodzi mi o te skurcze, co ile mogą być ? Teraz siedzę sobie właśnie w cieplej wodzie a ten brzuch mi się cały czas napina.
    Kochana, każda kobieta rodzi inaczej. Jedna po tych 3 godzinach będzie już po a druga będzie się męczyła ponad 24h. Nie ma tutaj niestety złotej rady.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za miłe słowa Kochane❤❤❤

Ja już czekam u ginki. Jakieś 10 osób przede mną czyli standrdowe opóźnienie🙄🙄🙄

Daffi współczuję Ci Kochana tego bólu i dolegliwości...😥

Po wizycie o ile nie zaczęłam rodzic a nie czuje😂 idę na kawę i ciastko 😋😋😋
    Rety...Jakieś gorąco mnie oblewa...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,mnie przeraża to karmienie..bo Ty tak piszesz naturalnie,że tu odciągasz,tu przystawiasz..jakieś dziwne terminy.. no czarna magia dla mnie!

I dla mnie! Dlatego to mnie też dołuje, bo nic nie wiem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Tutaj chyba nikt Ci nie pomoże. Może być tak, że będziesz miała skurcze co 5 minut przez 12 godzin a może być tak, że jak dojdziesz do skurczy co 5 minut to w ciągu dwóch godzin urodzisz (rzadko, ale się zdarza). Porody są tak nieprzewidywalne (mamy żywe przykłady na forum :) ), że ciężko coś doradzić.

Mój jest pół godziny ode mnie jak jest w pracy i żyje w strachu, że nie zdąży. Ja mam wysoki próg bólu i boję się, że nie ogarnę, że to już. Przeszłam dwie kolki nerkowe na nospie w domu. Za drugim razem jak lekarz zobaczył moją nerkę to stwierdził, że cierpienie musiało być niewyobrażalne. A ja nie byłam pewna czy to na pewno kolka. Teraz na rwie chodzę a znam osoby, które rwa kompletnie wyłącza z życia. Dlatego liczę, że odejdą mi wody i będę miała jasny sygnał.

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Czy wy też macie dość tego gadania innych 'zaraz koniec' 'już końcówka' drażni mnie to strasznie bo teraz jak na złość mi się dłuży...

Tak to jeszcze ok dla mnie, najgorzej jak pytają "to kiedy dokladnie koniec" bo tego w sumie nie wie nikt skoro nastawiam się na poród naturalny.

Ściągnęłam tejpy przez wizytą i brzuch mi żyje własnym życiem, jak patrzę na pępęk to tam już na bank jest przepuklina :-(
    Powodzenia wszystkim wizytującyn dzisiaj, dopijam kawę i też się zbieram.

xKlaudiax lubi tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    mysla.nieskalana wrote:

I dla mnie! Dlatego to mnie też dołuje, bo nic nie wiem.

Ale myślę,że nie ma się co dołować. Wszystko jest trudne zanim stanie się proste! :D Damy radę-zadziała nam instynkt i jakoś pójdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:28

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha usuń pls posta bo ja nie wiem kto to\ czyta także wiesz :)

miałam echo serca dzidzi "po starej znajomości" za free :)
    Ooo sory, porypalo mi się. Wybacz

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie wkurzają te powiedzenia że już końcówka. W ogóle Wy piszecie o wkurwie a ja zauważyłam że zlagodnialam i to bardzo. Mam wyj*bane na wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:55

ago91, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Karola tego nie wie nikt :) najwyżej się chłopina kilka razy na MAZURY kopsnie :)

mysla.nieskalana, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja to po tych waszych dolegliwościach to się zaczynam martwić,że mnie nic nie boli.. :D
    Ostatnio nawet rozmiawiałam z koleżankami,że ja mogłabym w tej ciąży chodzić,bo poza zgagą i czasem wkurwem to nic takiego mi się nie dzieje.
    Wiadomo,ciężko czasem,bo brzuch duży i moich kg jeszcze więcej,ale jakoś tak..Raz dziennie może złapie mnie jakiś chyba skurcz w dole brzucha ,który boli pare sekund i tyle. Obawiam się zatem,że to za dużo dobrego jak na jedną osobę i porodu mogę nie przeżyć przez to..te bóle czekają na mnie po prostu aż zacznę rodzić i jak pierdoolnnnąąą! :D

FasOlka,znalazła Pani pochwę,mogę jechać odebrać i odbyt i pochwe :D

MamaAga,nie stresuj się,najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy ,nikt na pewno nie będzie ryzykował waszym zdrowiem i zrobią CC jak uznają,że SN niebezpieczne.

Daffi <3

czyli jeszcze nie znasz wyników? na razie wiesz, że masz pochwę i odbyt!? :)

ja tez sie boję tego karmienia, wybudzania, kupek no ale chyba damy radę to ogarnąć, co? :)

i tak jak Ty! czuję się świetnie w ciąży ale myślę, że to jest zbyt piękne i przy porodzie będzie jakaś kumulacja....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wydaje mi się że gdy skurcze będą regularnie co 10-8 minut przez przynajmniej godzinę chociaż z porodem to nigdy nie wiadomo może być dużo dużo szybciej nie mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:56

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszła paczka..a ja nic nie zamawiałam. Patrzę a tam od koleżanki ubranka dla Brunia,smoczki i chmurka grajek :) Mega miło,nie spodziewałam się!

Fasolka77, DorotaAnna, estrella, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 10:56

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 2677 2678 2679 2680 2681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ