Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina ja bym na twoim miejscu załatwiła sobie kogoś kto mógłby cię zawieść do szpitala jak hybsie coś szybko rozkręciło a zawsze M może dojechać
raczej porody noe są takie szybkie , a jak już będą te skurcze prawdziwe to będziesz wiedziała ze to to
-
mysla.nieskalana wrote:A Lolka jak tam???Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ja już po przyjęciu na oddział, czekam na łóżko I zaraz tu zasnę bo jestem na nogach od 6:00. Mały na USG >3800g, dostałam też wyniki kwasów żółciowych i niestety sa za wysokie więc wyglada to na cholestazę
Jutro od rana mam być na czczo, podczas obchodu ma zapaść decyzja co ze mna dalej będa robić.
-
Kochane moje, tak Wam wszystkim kibicuję, żebyście dobrze się czuły i wkrótce tuliły zdrowe maleństwa...czytam Was cały czas, ale nie sposób odnieść się do wszystkiego.
Karmelciu, fizjoterapeutke od blizny mam dopiero 17-ego i nastawiam się na hardcore, bo sprawdziła mi już, że zrosły mi się tkanki...daj proszę znać jak będziesz po, jak to wygląda.
Z odbijaniem mam tak samo. Położne pierdzieliły, że nie trzeba przez ramię tylko wystarczy lekko spionizować, tak pod ukosem...ani razu w ten sposób nie odbił, za to jak dam go na ramię, to w 70% przypadków. Nie jest to łatwe i nie lubię tego, ale skuteczne. Wy też na ramię dajecie? Ile trzymacie? Ja zazwyczaj 3-4 min.
Kurcze, wiem że powinno się przebrać pieluchę przed karmieniem. Ale ja nie wybudzam małego na mleko, dopiero jak się obudzi i zaczyna wpychac łapki do buzi, to daję mu jeść i dopiero pielucha...
Ile śpią Wasze dzieci? Albo ile mają godzin czuwania? Kiedy powinny wodzić wzrokiem za przedmiotem? Mój patrzy w każdą stronę, ale jak czymś jadę mu przed oczami to nie skupia na tym wzroku..xKlaudiax lubi tę wiadomość
-
angella908 wrote:Karolina ja bym na twoim miejscu załatwiła sobie kogoś kto mógłby cię zawieść do szpitala jak hybsie coś szybko rozkręciło a zawsze M może dojechać
raczej porody noe są takie szybkie , a jak już będą te skurcze prawdziwe to będziesz wiedziała ze to to
Kochana, w razie gdy się zacznie zawiezie mnie koleżanka, a jak nie to taxi, tego się nie obawiam, bo jak już mówiłam w szpitalu będę w ciągu 4 minut 😉 -
Jeju, Karola ty masz już 39tc! Wow. U mnie znajoma pierworodka na porodowke z regularnym skurcz ami pojechała o 00:30 a dziecko tulila już o 1:55 także nie ma reguły. Jej mama miała tak samo ekspres porody.
Karollinax26 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Ja tam dalej jeszcze jeDze komunikacja miejska i się nie przejmuje- wlanie byłam na jodze dla ciężarnych ale się wkurzyłam bo było zastępstwo i mi babeczka zupełnie nie podpasowala...
Czy wasze dzieciaczki maja wszystkie plecki z lewej a nóżki z prawej strony? Podobno hak tak są to łatwiej rodzic ;moj oczywisice odwrotnie). Polecała stronkę https://spinningbabies.com/ - może dla kogoś z was ciekawa wiec wrzucam:)
Franka dobrze ze jesteś w dobrych rękach!Misiabella lubi tę wiadomość
-
Franka2104 wrote:Ja już po przyjęciu na oddział, czekam na łóżko I zaraz tu zasnę bo jestem na nogach od 6:00. Mały na USG >3800g, dostałam też wyniki kwasów żółciowych i niestety sa za wysokie więc wyglada to na cholestazę
Jutro od rana mam być na czczo, podczas obchodu ma zapaść decyzja co ze mna dalej będa robić.
Franka2104 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFranka2104 wrote:Ja już po przyjęciu na oddział, czekam na łóżko I zaraz tu zasnę bo jestem na nogach od 6:00. Mały na USG >3800g, dostałam też wyniki kwasów żółciowych i niestety sa za wysokie więc wyglada to na cholestazę
Maluszek spory więc co by się nie działo poradzi sobie. Dawaj znać jakie mają plany w stosunku do Ciebie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! ✊Franka2104 lubi tę wiadomość
-
Franka2104 wrote:Mój też zdecydowanie plecki z lewej strony bo prawe żebro mam bardziej skopane
Aga, Ty jeszcze dajesz radę jogować?? Zazdro, bo ja ledwo buty wiażę, a przed założeniem skarpet robię rozgrzewkę!
No jakoś daje radę! Ale ja bez jakiegoś sportu (o ile jogę dla ciężarnych można tak nazwac🤣) to dopiero mnie wszystko boli!
-
Anete wrote:MamaAga jak ona Ci długość dziecka wymierzyła? 🤔
Mama18 super! To przyjemnych spacerków 😊
Moje dziecko ma znowu stopy po lewej stronie... ja nie wiem jak on to robi 🙄
-
MamaAga85 wrote:Mnożyła długość kości udowej przez coś ale nie wiem przez co.Oczywiscie jak sama dodala to takie szacunkowe😉ale mój lekarz w PL tez tak mierzył Małą dwa tyg.przed porodem i się zgadzało 😉
u nas też tak się liczy
MamaAga85 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
KarmeLoVe wrote:Przez 7
u nas też tak się liczy
O serio tak się u Was robi? Zaraz se policzę ile mój książę ma bo mi się wydaje ze jest dość krótki 😂👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️