Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama36 wrote:U Nas była Polozna. Młody przybiera jak szalony w sobotę w szpitalu 3670.. Dziś 3750 także mówi szybicje osiagnie wagę porodowa niż to wskazane więc u Nas nie wybudzac absolutnie! Ma jeść swoim rytmem tym Bardziej że tylko na cycu.
Mamy podjechać tylko zbadać poziom zoltaczki. Jej zdaniem jest na granicy. Na oko takie 10... I po prostu żeby ręcznie zbadali.
A tak cudnie wszystko. Na spaerki już uciekać
noooo w takiej jadłodajni to sie nie dziwię, że rośnie jak szalony!!!Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Jestem po wizycie😁
Raczę się właśnie kawą i bułeczką zapiekana ze szpinakiem kurczakiem i pomidorkami a na potem serniczek z wiśnia😋😋
Nic na poród się nie zapowiada na tą chwilę.Szyjka zamknięta,wysoko,ponad 3cm.
Mały nawet u mojej lekarki wymierzony na ok.3950g i 56cm(czyli wymiary mojej córeczki w dniu porodu).Ona rekomenduje cesarke i zaprasza do siebie do kliniki z tym,że jeżeli cokolwiek będzie nie tak z Małym to Nas rozdzielą i On pojedzie do kliniki tej, w której ew.mam rodzić.
Dlatego na gorąco decyzji nie podejmuje bo termin rozmowy w klinice mam 9 kwietnia a wizyte u mojej gin 10 kwietnia.
Ona mówi, że jeżeli podejme decyzje co do porodu w tej klinice innej niż jej to mam 9 kwietnia na rozmowie wprost powiedzieć,że wolałabym cesarskie cięcie ze wzgledu na swoje obawy o uszkodzenia okoloporodowe u dziecka,swoją cukrzycę plus jak się okazuje znaczenie ma tu to,że przy pierwszym porodzje byłam łyżeczkowana i po dwóch poronieniach również...
Także mały wdech i wydech i czekam do rozmowy w klinice😁
Aga to relaks do 9.04Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:O serio tak się u Was robi? Zaraz se policzę ile mój książę ma bo mi się wydaje ze jest dość krótki 😂
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Mama na rzęsach a my z siostrzenica spędzamy fajnie czas. Tak się za nią stesknilam 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:50
martusiawp, Misiabella, Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Aga2606 wrote:Ja tam dalej jeszcze jeDze komunikacja miejska i się nie przejmuje- wlanie byłam na jodze dla ciężarnych ale się wkurzyłam bo było zastępstwo i mi babeczka zupełnie nie podpasowala...
Czy wasze dzieciaczki maja wszystkie plecki z lewej a nóżki z prawej strony? Podobno hak tak są to łatwiej rodzic ;moj oczywisice odwrotnie). Polecała stronkę https://spinningbabies.com/ - może dla kogoś z was ciekawa wiec wrzucam:)
Franka dobrze ze jesteś w dobrych rękach! -
Fasolka77 wrote:Aga to relaks do 9.04
Jeszcze remont kończymy.
Aaa...wogole to jeżeli u mojej prowadzącej bym się na cięcie zdecydowała to 18.04 wstępnieFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStresant Domyślam się jak się czujesz, ale kochana zobaczysz ból powoli minie, z dnia na dzień co raz lepiej będziesz funkcjonowała i szybko zapomnisz o tych gorszych doświadczeniach, a maluszek wypełni cały świat.
Ja sama jak wspomnę czas w szpitalu po porodzie to jeszcze płaczę, nie mogę sobie poradzić ze świadomością, że nie mogłam zając się moim dzieciątkiem we właściwy sposób. Ciągle mam wrażenie, że robiłam mu krzywdę, przecież on mi tam ciągle płakał. Teraz mam wyrzuty sumienia, że dałam się tak szybko wypisać ze szpitala bo mały w domu złapał żółtaczkę, ale położna która nas odwiedza twierdzi, że nie jest delikatna i nie wymaga interwencji medycznej. Ale twardo staram się myśleć pozytywnie, mój stres źle będzie wpływał na małego, a nie chciałabym też stracić pokarmu bo teraz to jest najlepsze co mogę dać mojemu małemu cycoholikowiDzisiaj w nocy co 1h /1,5h wisiał na cycu, cała noc nieprzespana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 17:34
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Ooo to wykorzystujac ta metode mnozenia przez siebie moj maly mial w tamten czwartek okolo 48 cm.
U mnie też 48 cm ale to pomiary z przed 2 tygMisiabella lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyJa też już po wizycie
Wyniki wszystkie ok, wszystkie badania już do końca ciąży z głowy
za 2 tygodnie mam przyjść na usg ostatnie
Hm, to według tego co piszecie z pomiarami kości udowej przez 7, to 3 tygodnie temu moje dziecko miało 42 cm, ciekawe :>MamaAga85, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
A ja się umówiłam na pierwsze KTG na 12 kwietnia
Całe szczęście, że mamy na opolszczyźnie te programy unijne i mogę sobie chodzić raz na tydzień za free, więc zamierzam korzystać.
Wczoraj mieliśmy gości i specjalnie pojechałam do najlepszej cukierni w mieście, wybrałam 2 śliczne i pyszne ciasta i zadowolona wróciłam, pokroiłam je i ułożyłam na tacy. Kiedy zaczęliśmy jeść, okazało się, że w obu czuć alkohol 😂😂😂 Nosz kurde, takie poświęcenie, a tylko 3 gryzy zjadłam 😅 A w sumie to powinnam tam jeszcze raz pojechać i opierdzielić babkę, która kobiecie w widocznej ciąży sprzedała ciasta z alkoholem i słowem się nie odezwała. Wiadomo, że to śladowe ilości %, ale moim zdaniem powinna gdzieś wisieć taka informacja.malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
martusiawp wrote:Franka to duży dzidziuś się szykuje:) A co na tą cholestaze mówili?
A to chcieliby jutro CC robić ? Czy wywoływać? Mówili cos?
No właśnie nie mówili tu jeszcze nic o metodzie, ja przy moich gabarytach i psychice serio nie czuje sie na siłach na SN. Jak rozmawiałam z lekarzem, miałam tylko częściowe wyniki, więc póki co potraktowali to jako podejrzenie cholestazy. Czekam spokojnie na jutrzejszy poranek, a tymczasem na KTG pisza się ładne regularne skurcze z gatunku tych bezbolesnych -
nick nieaktualnyZoltaczka 9,3 także wszystko super. Karmić cycem spacerki spacerki i jeszcze raz spacerki i będzie cudnie.
Szwy zdjete.
Kocham ten szpital co rodzilam w Nim... Bez jaj
P. S. Położne że szpitala powiedziały że jak jest tylko na cycu to moze się utrzymywać i do 3 Msc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 15:48
malutka_mycha, DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp, Natalia-tosia, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:
Karmelciu, fizjoterapeutke od blizny mam dopiero 17-ego i nastawiam się na hardcore, bo sprawdziła mi już, że zrosły mi się tkanki...daj proszę znać jak będziesz po, jak to wygląda.
Z odbijaniem mam tak samo. Położne pierdzieliły, że nie trzeba przez ramię tylko wystarczy lekko spionizować, tak pod ukosem...ani razu w ten sposób nie odbił, za to jak dam go na ramię, to w 70% przypadków. Nie jest to łatwe i nie lubię tego, ale skuteczne. Wy też na ramię dajecie? Ile trzymacie? Ja zazwyczaj 3-4 min.
Kurcze, wiem że powinno się przebrać pieluchę przed karmieniem. Ale ja nie wybudzam małego na mleko, dopiero jak się obudzi i zaczyna wpychac łapki do buzi, to daję mu jeść i dopiero pielucha...
Ile śpią Wasze dzieci? Albo ile mają godzin czuwania? Kiedy powinny wodzić wzrokiem za przedmiotem? Mój patrzy w każdą stronę, ale jak czymś jadę mu przed oczami to nie skupia na tym wzroku..
Czemu masz fizjoterapeutke od blizny ?
Ja odbijam do góry bardziej skuteczne 😊 pare minut jeśli nic się nie dzieje odkładam
Z Pielucha mam tak samo wole robic to po karmieniu bo zawsze w trakcie jedzenia narobi do pampersa
Mój narazie duzo przesypia, No ale twój synek jest najstarszyto już pewnie bardziej aktywny
Wiewióreczka lubi tę wiadomość