X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chcebycmama - ja też nie lubię dotykania sutków. I na mnie ten masaż chyba nie działa. Po 20 minutach masażu tylko bolały mnie sutki. Nam też na szkole rodzenia mówili że smarujemy pod pieluszkę czymkolwiek dopiero jak coś się dzieje.

Na mnie też średnio działa, wydaje mi się że my za bardzo zadaniowo do tego podchodzimy. Przynajmniej ja- ściskam te sutki i tylko myśle kiedy będą jakieś skurcze. A mąż wczoraj podotykal, raz delikatniej raz mocniej, dotykał całe cycuszki i jakoś tak lepiej było :) no bo jak my takie spięte to jak ta oksytocyna ma się uwalniać

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wczoraj mi maz masowal sutki... kurde jak ja tego nie lubie. Nie wiem moze jakas dziwna jestem, ale nigdy nie lubilam nawet dotykania piersi - wogole mnie to nie podnieca, nie dziala I jest nieprzyjemne. Nie wiem, czy w takim wypadku wytwarza sie u mnie ta cala oksytocyna. Za to masaz stop!! Aaa to jest to😜😜

Mam pytanie- moze wydac sie glupie, ale im blizej porodu tym ja bardziej glupieje -
    bo kupilam dla Malego jakies kremy do pupy, kremy przeciw odparzeniom, pudry, zasypki itd. Ale na szkole rodzenia gdy pokazywano nam jak zmieniac pieluszki to uzywalismy tylko cieplej wody i wacikow. To znaczy, ze dopoki nic sie nie dzieje to nie smarowac niczym, czy moze lepiej profilaktycznie smarowac i zasypywac co ktoras pieluszke...?

a ja mam odwrotnie! zawsze muszę się upominać o cycki :)

a jeśli chodzi o smarowanie to tak.. sama woda, co którąś zmianę pieluszki kremik ale nie sudocrem!!! sudocrem dopiero jak się coś zaczyna czerwienić!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no na pewno! nie czekają do terminu.. tylko ja jak pójdę w poniedziałek 8.04 to będę mieć 10 dni do terminu.. a jeśli dziś się okaże, ze szyjka nadal zamknięta na 4 spusty, skurcze się nie zapiszą...popytam dziś o procedury postępowania z cukrzycą.. ja się zaczynam obawiać jakiegoś masażu szyjki etc.. a wszystko wskazuje na to, że pewnie u mnie będzie trzeba jakoś wspomóc akcję...brrrr

Nie martw się nie będziesz sama u mnie na pewno tez tak będzie :D tylko ja mam termin na 11. Zobaczymy co będzie już i tak mamy bliżej niż dalej nie ma co się stresować bo to na pewno nie pomoże

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Z Julka mialam tylko dretwienia po nocy ale chwila moment ustępowalo. Ale za to mialam wiekszy bol spojenie ledwo chodzilam a tu teraz pokonuje godzinne spacery i zero bolu. Jedynie lekko cmi jak sie przekrecam w lozku.

Co do sukienki przymierzyla ale zapomniałam zdj zrobic. Jak wroci ze szkoly to założymy raz jeszcze.

Wybaczcie mam ciężki czas.. Moj humor jest średni boje sie ze nerwowo z tego bolu jeszcze tu wybuchne.

Paula
    Bylam w sobote na IP, w poniedziałek na wizycie w moim szpitalu jest 4 lekarzy ginekologow to maly oddzial i szpital mam isc i sie wprosic??
    Nie mam sil komentować takich rad zwlaszcza jak czytam o poczynaniach Twojej ginekolog.

Daffi! nie denerwuj się! każda chce dla Ciebie jak najlepiej! nikt nie jest złośliwy! Wiemy, że cierpisz! ale skoro byłas u lekarza i nie pomógł to idź jeszcze raz! może do innego teraz!

ps
    czekamy na zdjęcie Julki

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha powodzenia! ja też dziś wizytuję :) o 15 mam KTG a potem spotkanie z moją ginką... ciekawe co u nas... weszłam rano na wagę i mam 1 kg więcej jak tydzień temu...ciekawe ile Młody przybrał.. jak zaczął 0,5 kg na tydzień to się boję, żeby mi do porodu do 4kg nie dobił....
    śpię ostatnio jak zabita... 22-8... budzę się około 8 i jeszcze bym pospała ale muszę wstać zmierzyć cukier, ciśnienie i zjeść śniadanie...
    Ja w poniedziałek się pochwalilam lekarce jak super śpię i dwie ostatnie noce już do bani :D właśnie jeszcze rano dosypialam :)

Dzieci teraz tak skokowo przybierają że nie wiadomo czego się spodziewać, myślałam że przez te 2 tygodnie przybieze 0,5kg a tam tylko 200g. Więc na nic się nie nastawia :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Nie martw się nie będziesz sama u mnie na pewno tez tak będzie :D tylko ja mam termin na 11. Zobaczymy co będzie już i tak mamy bliżej niż dalej nie ma co się stresować bo to na pewno nie pomoże

Doroto to przetrzyj szlaki :) Daj znać co Twój gin na to wszystko, co planuje etc... :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, tylko spokojnie 😘 sama podejmiesz najlepsza decyzję, jak sobie pomóc.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie serio nie nadaje zeby pisac. Jestem zbyt rozgoryczona i z tego bolu juz mowie i pisze jak leci.
    To nie jest najlepszy czas dla mnie także wybaczcie nie bede sie udzielac poki sie nie polepszy.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie 39+0 i mam wizytę także wszystko potem Ci napisze

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Daffi będziemy Ci wspierać duchowo :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja w poniedziałek się pochwalilam lekarce jak super śpię i dwie ostatnie noce już do bani :D właśnie jeszcze rano dosypialam :)

Dzieci teraz tak skokowo przybierają że nie wiadomo czego się spodziewać, myślałam że przez te 2 tygodnie przybieze 0,5kg a tam tylko 200g. Więc na nic się nie nastawia :)

ja mam dziś zaplanowaną wizytę i KTG, przepływy mialam tydzień temu więc nie wiem czy mi dziś usg zrobi :) bo płacę za wizytę i KTG :) :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie serio nie nadaje zeby pisac. Jestem zbyt rozgoryczona i z tego bolu juz mowie i pisze jak leci.
    To nie jest najlepszy czas dla mnie także wybaczcie nie bede sie udzielac poki sie nie polepszy.

Daffi! ściskam!! ale to już tyle trwa, że samo się nie polepszy! MARSZ DO LEKARZA! I NIE DYSKUTUJ!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Jutro będzie 39+0 i mam wizytę także wszystko potem Ci napisze

super! czekam z niecierpliwością! Dorota Ty masz insulinę?
    ja dzisiaj dam znać wieczorem co moja powiedziała

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ginka wczoraj powiedziała, że jeżeli cukrzyca nie jest na insulinie tylko wystarczyła dieta to wtedy do szpitala w dniu terminu. A w normalnej ciąży 8 dni po terminie. Niby takie są zalecenia. Dlatego ja mam termin 21-22 kwietnia a że to święta to szpital 23.

Fryzjerka mi odwołała wizytę i jestem mega zla... Na szczęście udało się do innej umówić na jutro.

MamaAga to u Ciebie jeszcze większy kolosik niż moja. Powodzenia na wizycie.

Franka, jak wyniki badań? Chyba dziś miałaś się w szpitalu stawić?

Ja dziś biorę się za sprzątanie... Wykurze Olge przed terminem! 🙂

• ago91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie dość tego gadania innych 'zaraz koniec' 'już końcówka' drażni mnie to strasznie bo teraz jak na złość mi się dłuży...

Paula 90, Natalia-tosia, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurcze.. może ja jestem jakaś wyluzowana za bardzo ale ja sobie myślę, że jak mnie skurcze chwycą w samochodzie to się zatrzymuję, dzwonię na pogotowie i czekam... oczywiscie informuję K. i wszystkich innych zainteresowanych.. i czekam.. no bo co mogę więcej zrobić...
    Ja też się nadal czuje jak ryba w wodzie za kółkiem :D zrezygnowałam tylko dla męża, rzadko o coś prosi ja jeszcze rzadziej mu ustępuje :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - nie wiem co ma do tego moja "była" gin. Tak jak Dziewczyny piszą - ja również poszłabym jeszcze raz, do innego lekarza, do innej miejscowości jeśli w Twojej nie ma nikogo. No ale to Twoja decyzja, jeśli jesteś w stanie wytrzymać i uważasz że jest ok to pewnie tak jest. Sama sobie raczej nie pomożesz.
    Ja z moją rwą byłam już u dwóch ginekologów, rozmawiałam z ortopedą i fizjoterapeutą, założyłam plastry u położnej. Mimo, że mój stan nie zagraża ciąży w żaden sposób (poza tym, że ból powoduje wyrzuty kortyzolu, które mi zaburzają oksytocynę a tym samym zabija skurcze) to skonsultowałam się z kim się dało. Ale ja odkąd jestem w ciąży mam podejście takie, że jak coś jest nie tak to drąże do skutku albo aż wyczerpię wszystkie drogi.
    Mam nadzieje, że Ci to odpuści i to nic poważnego i nie będzie miało żadnego wpływu na dziecko :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Daffi kochana jestem z Tobą! Oby do porodu była jakaś poprawa :* Trzymaj się dzielnie, nie jest to cudowny czas, ale pamiętaj on minie i przyjdą cudowne dni! :*

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wlasnie myslalam, ze ewentualnie co ktoras pieluszke. Przypomnialo mi sie poprostu jak moja siostra rodzila swoje corki kilkanascie lat temu i jak przez mgle pamietam, ze przy zmianie pieluszki zawsze byl sudocrem i puder. To bylo kiedys - tak samo jak przemywanie pepka spirytusem. Ciagle sie zmienia, ale dzis chyba goruje poglad ‘im mniej tym lepiej’

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A moja ginka wczoraj powiedziała, że jeżeli cukrzyca nie jest na insulinie tylko wystarczyła dieta to wtedy do szpitala w dniu terminu. A w normalnej ciąży 8 dni po terminie. Niby takie są zalecenia. Dlatego ja mam termin 21-22 kwietnia a że to święta to szpital 23.

Fryzjerka mi odwołała wizytę i jestem mega zla... Na szczęście udało się do innej umówić na jutro.

MamaAga to u Ciebie jeszcze większy kolosik niż moja. Powodzenia na wizycie.

Franka, jak wyniki badań? Chyba dziś miałaś się w szpitalu stawić?

Ja dziś biorę się za sprzątanie... Wykurze Olge przed terminem! 🙂

Ja już sprzątam intensywnie przeszło tydzień i niestety efektów brak :D ale może Tobie się powiedzie :)

f1d9680377.png
‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ