X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahaha Paula! ;)

pokaż motylka, którego kupiłaś?

Laski ja dalej nie wiem co zrobić z tym monitorem oddechu... no poradźcie coś!
    Ja kupiłam dla spokojnej głowy ;-) inaczej ciągle bym pewnie stała nad łóżeczkiem i patrzyła czy oddycha, szczególnie po tych spadkach tętna na ktg :-). A i kupiłam też wagę, by mieć pewność, że mała się najada i nie podawać bez potrzeby mm :-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja pytałam też mojej położnej o ten monitor oddechu.Powiedziała mi, żeby poczekać na "po porodzie". Bo jeśli urodzi się o czasie, z dobrą wagą, nie będzie miał problemów z oddychaniem i będzie ładnie przybierał - to będzie to zbędny gadżet.

Wzięłam w końcu tego motylka z wkładką z Cottonmoose. Mąż wybierał, bo ja mam kryzys decyzyjny :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b82f2392086e.jpg

no to też czekam z decyzją :) tak samo jak z laktatorem.. na po porodzie! :)

piękny motylek :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tunia,tak to jest właśnie jak mamy otyłość. Mnie też lekarz i lekarka na usg genetycznych pierwsze co powiedzieli to "proszę kontrolować cukier". A jak Panu powiedziałam,że jestem po krzywej,która wyszła super i co miesiać robie też profilaktycznie glukoze z krwi i też jest super to pan doktor takie zdziwkoooo "taaakkk???nie no,to dobrze,ale jest pani trochę TĘGA,wiec trzeba kontrolować" :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cóż Ci kochana poradzić ? Gdyby się koleżanka nie zaproponowała za symboliczną cenę, to bym nie kupowała. Tylko, że Marcelina będzie ze mną w pokoju.

no Młody też z nami w sypialni ale jak mam stać całą noc nad łóżeczkiem i patrzeć czy oddycha to faktycznie lepiej kupić.. ale kupię po porodzie ten baby sense 7 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,też na to kiedyś patrzyłam,ale myślisz,że to pasuje do gondoli? Jakoś mi się wydawało,że to wkład taki do spacerówki...nie wiem już sama.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Paula,też na to kiedyś patrzyłam,ale myślisz,że to pasuje do gondoli? Jakoś mi się wydawało,że to wkład taki do spacerówki...nie wiem już sama.
    Niby po wymiarach (75/36) powinna być do gondoli spoko. Ciężko znaleźć takie typowo do gondoli. Jak przyjdzie to zobaczę i dam znać.

Teraz ogarnęłam, że to przyjdzie jak będę już w szpitalu. Albo nawet rozpakowana 036.gif

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no Młody też z nami w sypialni ale jak mam stać całą noc nad łóżeczkiem i patrzeć czy oddycha to faktycznie lepiej kupić.. ale kupię po porodzie ten baby sense 7 :)

Koleżanka powiedziała, że przy pierwszej córce nie miała i żałuje. Także przydatny gadżet.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze obserwacje dla planujących poród w Koperniku.
    Od razu w ambulatorium jest przebieranie w koszulę, szlafrok itp.
    A mąż ma zabrać ubrania w których się przyszło.
    Dlatego postanowiłam, że koszulę, szlafrok i klapki nie będę pchała do tej głównej torby. Wezmę taką osobną tylko z tymi rzeczami, przebiorę się i ubrania dla męża wrzucę do tej torby.

Dzisiaj zwracałam uwagę z czym przychodzą rodzące, to głównie były to duże torby fitness. Ja mam trochę mniejszą, ale może też uda mi się do niej pomieścić, jak nie będzie szlafroka, koszuli i klapek.
    Moje ubrania zajmują jednak sporo miejsca.

mysla.nieskalana, Rudzik1 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mierzyli ciśnienie 154/82 więc chyba coś jest na rzeczy😭.
    Tunia ja nie mam zadnych problemow z ciśnieniem a tez mi się taki pomiar zdarzył w szpitalu. To nie są nasze normalne warunki i łatwo się czymś zestresowac, zdenerwowac i już wyższy pomiar wychodzi. Także się wymienilyśmy wartą na patologii, ja wyszłam Ty zostałaś, przykro mi.

Mąż biega na orbitreku, więc mam chwilę żeby napisać że dziś usg robił mi doświadczony lekarz A nie ta siksa co w poniedziałek i oczywiście AFI wyszło 9, przepływy dobre, Filip waży 3230. Oczywiście najpierw kazali mi jeszcze czekać na badanie ginekologiczne więc czekałam na moje ulubione haki 😂, ale w końcu nie zrobili badania gin wcale tylko wypisali do domu, chwała Bogu. Jutro idę do swojego lekarza to mnie zbada po ludzku hihi. Filip już ta główkę ma tak nisko że nie mogłam w knajpie normalnie siedzieć bo mnie tak gniotl już. Ciekawe czy się to potwierdzi na badaniu czy to tylko takie wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:23

Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Gdzie tu sprawiedliwość ?! Terminowo byłaś na równi ze mną, później się ustawiłaś i załatwiłaś sobie CC 😁 a Krystuś i tak wyszedł wcześniej, moje dziecko będzie uparte, po matce! 💪🏼
    Hihi... No fakt.. Załatwiałam sprawę na cacy....
    Ale myślałam że pociągnie Cię za sobą :*

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Tunia ja nie mam zadnych problemow z ciśnieniem a tez mi się taki pomiar zdarzył w szpitalu. To nie są nasze normalne warunki i łatwo się czymś zestresowac, zdenerwowac i już wyższy pomiar wychodzi. Także się wymienilyśmy wartą na patologii, ja wyszłam Ty zostałaś, przykro mi.

Mąż biega na orbitreku, więc mam chwilę żeby napisać że dziś usg robił mi doświadczony lekarz A nie ta siksa co w poniedziałek i oczywiście AFI wyszło 9, przepływy dobre, Filip waży 3230. Oczywiście najpierw kazali mi jeszcze czekać na badanie ginekologiczne więc czekałam na moje ulubione haki 😂, ale w końcu nie zrobili badania gin wcale tylko wypisali do domu, chwała Bogu. Jutro idę do swojego lekarza to mnie zbada po ludzku hihi. Filip już ta główkę ma tak nisko że nie mogłam w knajpie normalnie siedzieć bo mnie tak gniotl już. Ciekawe czy się to potwierdzi na badaniu czy to tylko takie wrażenie.
    Dostałam już dopegyt.
    Mi dzisiaj po badaniu powiedział, że główka wysoko, szyjka twarda zamknięta. Do porodu daleko.
    Na Ktg skurczy 0.

A tak bym chciała już urodzić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja zrobiłam dziś śledziki z cebulką i zalałam olejem, mniam! 😋
    Mam teraz na nie ochotę! Ale mam też rurki z bitą śmietaną w lodówce, posram się jak zjem to i to ? 🤔
    Jedź śledzie , mi wyślij rurki ❤️

martusiawp lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No Tunia,tak to jest właśnie jak mamy otyłość. Mnie też lekarz i lekarka na usg genetycznych pierwsze co powiedzieli to "proszę kontrolować cukier". A jak Panu powiedziałam,że jestem po krzywej,która wyszła super i co miesiać robie też profilaktycznie glukoze z krwi i też jest super to pan doktor takie zdziwkoooo "taaakkk???nie no,to dobrze,ale jest pani trochę TĘGA,wiec trzeba kontrolować" :D
    Mi też powiedział że mam żarcie kontrolować , bo gabaryty też mam 😂 a krzywa wyszła ok 😃

mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Mi też powiedział że mam żarcie kontrolować , bo gabaryty też mam 😂 a krzywa wyszła ok 😃
    Ja się cieszę,że to nie był mój ginekolog,bo jakbym takiego miała cała ciążę to bym ześwirowała :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie takiego miałam ,😃 w sumie dobrze bo się z zarciem trochę opanowałam 😃

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam swój brzuch. Mamy 116cm.

Można zrobić ciekawy zabieg numerologiczny: 116 to 1+1+6=8
    8 kwietnia jedziemy do szpitala.
    Czyżby znak od gwiazd?
    027.gif

xKlaudiax, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Hihi... No fakt.. Załatwiałam sprawę na cacy....
    Ale myślałam że pociągnie Cię za sobą :*

A ja w czarnej dupie 🙄

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja się cieszę,że to nie był mój ginekolog,bo jakbym takiego miała cała ciążę to bym ześwirowała :D
    Mój gin nigdy nie powiedział nic na temat mojej masy. Zaraz na początku stwierdził, że dobrze by było gdybym przytyła max. 9-10kg.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Jedź śledzie , mi wyślij rurki ❤️

Zjadłam śledzia, wcześniej loda, trochę winogron, no najwyżej się posram 😁
    Wysyłam rurki! ❤️

Paula 90, DorotaAnna, martusiawp, Franka2104 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój gin nigdy nie powiedział nic na temat mojej masy. Zaraz na początku stwierdził, że dobrze by było gdybym przytyła max. 9-10kg.
    Mi powiedziała, że mam przytyć maks. 6kg, ale to tylko na początku i potem nawet nie wspominała o tym słowem.

Tunia76 lubi tę wiadomość

‹‹ 2702 2703 2704 2705 2706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ