Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:hahaha Paula!
pokaż motylka, którego kupiłaś?
Laski ja dalej nie wiem co zrobić z tym monitorem oddechu... no poradźcie coś!inaczej ciągle bym pewnie stała nad łóżeczkiem i patrzyła czy oddycha, szczególnie po tych spadkach tętna na ktg
. A i kupiłam też wagę, by mieć pewność, że mała się najada i nie podawać bez potrzeby mm
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja pytałam też mojej położnej o ten monitor oddechu.Powiedziała mi, żeby poczekać na "po porodzie". Bo jeśli urodzi się o czasie, z dobrą wagą, nie będzie miał problemów z oddychaniem i będzie ładnie przybierał - to będzie to zbędny gadżet.
Wzięłam w końcu tego motylka z wkładką z Cottonmoose. Mąż wybierał, bo ja mam kryzys decyzyjny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b82f2392086e.jpg
no to też czekam z decyzjątak samo jak z laktatorem.. na po porodzie!
piękny motylekPaula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
No Tunia,tak to jest właśnie jak mamy otyłość. Mnie też lekarz i lekarka na usg genetycznych pierwsze co powiedzieli to "proszę kontrolować cukier". A jak Panu powiedziałam,że jestem po krzywej,która wyszła super i co miesiać robie też profilaktycznie glukoze z krwi i też jest super to pan doktor takie zdziwkoooo "taaakkk???nie no,to dobrze,ale jest pani trochę TĘGA,wiec trzeba kontrolować"
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Cóż Ci kochana poradzić ? Gdyby się koleżanka nie zaproponowała za symboliczną cenę, to bym nie kupowała. Tylko, że Marcelina będzie ze mną w pokoju.
no Młody też z nami w sypialni ale jak mam stać całą noc nad łóżeczkiem i patrzeć czy oddycha to faktycznie lepiej kupić.. ale kupię po porodzie ten baby sense 7Fasolka77
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Paula,też na to kiedyś patrzyłam,ale myślisz,że to pasuje do gondoli? Jakoś mi się wydawało,że to wkład taki do spacerówki...nie wiem już sama.
Teraz ogarnęłam, że to przyjdzie jak będę już w szpitalu. Albo nawet rozpakowanamysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:no Młody też z nami w sypialni ale jak mam stać całą noc nad łóżeczkiem i patrzeć czy oddycha to faktycznie lepiej kupić.. ale kupię po porodzie ten baby sense 7
Koleżanka powiedziała, że przy pierwszej córce nie miała i żałuje. Także przydatny gadżet.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Pierwsze obserwacje dla planujących poród w Koperniku.
Od razu w ambulatorium jest przebieranie w koszulę, szlafrok itp.
A mąż ma zabrać ubrania w których się przyszło.
Dlatego postanowiłam, że koszulę, szlafrok i klapki nie będę pchała do tej głównej torby. Wezmę taką osobną tylko z tymi rzeczami, przebiorę się i ubrania dla męża wrzucę do tej torby.
Dzisiaj zwracałam uwagę z czym przychodzą rodzące, to głównie były to duże torby fitness. Ja mam trochę mniejszą, ale może też uda mi się do niej pomieścić, jak nie będzie szlafroka, koszuli i klapek.
Moje ubrania zajmują jednak sporo miejsca.mysla.nieskalana, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Mierzyli ciśnienie 154/82 więc chyba coś jest na rzeczy😭.
Mąż biega na orbitreku, więc mam chwilę żeby napisać że dziś usg robił mi doświadczony lekarz A nie ta siksa co w poniedziałek i oczywiście AFI wyszło 9, przepływy dobre, Filip waży 3230. Oczywiście najpierw kazali mi jeszcze czekać na badanie ginekologiczne więc czekałam na moje ulubione haki 😂, ale w końcu nie zrobili badania gin wcale tylko wypisali do domu, chwała Bogu. Jutro idę do swojego lekarza to mnie zbada po ludzku hihi. Filip już ta główkę ma tak nisko że nie mogłam w knajpie normalnie siedzieć bo mnie tak gniotl już. Ciekawe czy się to potwierdzi na badaniu czy to tylko takie wrażenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 18:23
Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Gdzie tu sprawiedliwość ?! Terminowo byłaś na równi ze mną, później się ustawiłaś i załatwiłaś sobie CC 😁 a Krystuś i tak wyszedł wcześniej, moje dziecko będzie uparte, po matce! 💪🏼
Ale myślałam że pociągnie Cię za sobą :* -
Lolka30 wrote:Tunia ja nie mam zadnych problemow z ciśnieniem a tez mi się taki pomiar zdarzył w szpitalu. To nie są nasze normalne warunki i łatwo się czymś zestresowac, zdenerwowac i już wyższy pomiar wychodzi. Także się wymienilyśmy wartą na patologii, ja wyszłam Ty zostałaś, przykro mi.
Mąż biega na orbitreku, więc mam chwilę żeby napisać że dziś usg robił mi doświadczony lekarz A nie ta siksa co w poniedziałek i oczywiście AFI wyszło 9, przepływy dobre, Filip waży 3230. Oczywiście najpierw kazali mi jeszcze czekać na badanie ginekologiczne więc czekałam na moje ulubione haki 😂, ale w końcu nie zrobili badania gin wcale tylko wypisali do domu, chwała Bogu. Jutro idę do swojego lekarza to mnie zbada po ludzku hihi. Filip już ta główkę ma tak nisko że nie mogłam w knajpie normalnie siedzieć bo mnie tak gniotl już. Ciekawe czy się to potwierdzi na badaniu czy to tylko takie wrażenie.
Mi dzisiaj po badaniu powiedział, że główka wysoko, szyjka twarda zamknięta. Do porodu daleko.
Na Ktg skurczy 0.
A tak bym chciała już urodzić. -
Karollinax26 wrote:Ja zrobiłam dziś śledziki z cebulką i zalałam olejem, mniam! 😋
Mam teraz na nie ochotę! Ale mam też rurki z bitą śmietaną w lodówce, posram się jak zjem to i to ? 🤔martusiawp lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:No Tunia,tak to jest właśnie jak mamy otyłość. Mnie też lekarz i lekarka na usg genetycznych pierwsze co powiedzieli to "proszę kontrolować cukier". A jak Panu powiedziałam,że jestem po krzywej,która wyszła super i co miesiać robie też profilaktycznie glukoze z krwi i też jest super to pan doktor takie zdziwkoooo "taaakkk???nie no,to dobrze,ale jest pani trochę TĘGA,wiec trzeba kontrolować"
mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mysla.nieskalana wrote:Ja się cieszę,że to nie był mój ginekolog,bo jakbym takiego miała cała ciążę to bym ześwirowała
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Mój gin nigdy nie powiedział nic na temat mojej masy. Zaraz na początku stwierdził, że dobrze by było gdybym przytyła max. 9-10kg.
Tunia76 lubi tę wiadomość