X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiefióra,poka że jakie nowe zdjęcieee <3

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Miałaś nie dotrwac i oszczędzić... I tego Ci życzę!! Jeszcze noc przed Nami :)

Ej ja też tak pomyślałam: a może nie dotrwam i 150zł w kieszeni xd ale mój gin zrobił mi dzisiaj niespodziankę i powiedział ze chce tylko 100 zł 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:50

Fasolka77, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu na oddziale. Ktg piękne, skurczy zero. Usg mała 3400g (ale robił jakiś bardzo młody lekarz).
    Mięśniak 6cm, czyli zmniejszył się (z 9cm na początku ciąży). Nie przeszkadza w porodzie SN.
    Prawdę mówiąc to nie wiem, czy się cieszyć czy płakać. Nastawiłam się na cesarkę przed świętami.
    Ciśnienie na oddziale 147/71.
    Dostałam dietę cukrzycową. Pomiary glukozy po 3 posiłkach.
    Godzinę po obiedzie miałam 105. To dobrze, czy źle?

Paula 90, B_002, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Kasiulka90, Fasolka77, MamaAga85, Rudzik1, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - godzinę po posiłku powinno być do 140. Czyli 105 to bardzo ładnie ;-)

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ej ja też tak pomyślałam: a może nie dotrwam i 150zł w kieszeni xd ale mój gin zrobił mi dzisiaj niespodziankę i powiedział ze chce tylko 100 zł 😂

Moja to materialistka, weźmie 140!!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u mojej już nie wizytuje. Ostatnie ktg robiła na oddziale, za tydzień zrobi ktg i usg na oddziale za free. Więc fajnie się zachowala

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra, mi to z lenistwa nie chce się malować 😋 ale teraz robię to codziennie, żeby się w szpitalu mnie nie wystraszyli 😁

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a dlaczego położna poleciła motylka do wózka? Mam wbite do głowy, że dziecko ma mieć płasko, a wszelakie poduszki najwcześniej od 6. miesiąca życia.

espoir lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, a dlaczego położna poleciła motylka do wózka? Mam wbite do głowy, że dziecko ma mieć płasko, a wszelakie poduszki najwcześniej od 6. miesiąca życia.
    Może położna szyje takie bajery i chciała opchnąć :D Żarcik ofkors!

Kasiulka90, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Mi powiedzieli tak samo ale dziś zamówiłam komplet 😜 nie mogłam się oprzeć 😂

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Powiedziała nam, że z doświadczenia widzi że wiele dzieci nie chce leżeć w wózku bo tam jest za duża przestrzeń i główka lata na boki. I dziecko się wybudza, jest niespokojne.
    Dodatkowo dzieci często rodzą się z przykurczem na jedną stronę i ten przykurcz też można w bardzo łagodny sposób "rozpuścić" na tym motylku.
    No i ostatnie, że to dobra amortyzacja tym bardziej że u nas tutaj dużo kocich łbów na drogach i w calutkim rynku.

Mówiła też że jeśli mamy dziecko w wózku i patrzymy na nie cały czas to nie ma możliwości żeby taki młody człowiek się wtulił buźka i poddusil na takiej podusi.

Poleciła wybrać taką, która na środku jest płaska (i zmieści się w tym zagłębieniu główka) a tylko po bokach ma te "skrzydła". Więc taki dzidziuś leży nadal na płaskim ale ma "zderzaki" po bokach i nie lata mu ta główka

Kasiulka90, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Może położna szyje takie bajery i chciała opchnąć :D Żarcik ofkors!
    Jakby szyła to by było po problemie. Kupiłabym od Niej. A tak spędziłam dwie godziny na allegro 🙃

mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, jest w tym jakaś logika 👍 Dziękuję za wyjaśnienie 😊 Bardzo dobrze, że dodałaś ostatni akapit, bo właśnie słyszałam o takiej opcji. Właściwie nie opcji, tylko konieczności - jeśli już ktoś się na motylka zdecyduje, to dla zdrowia dziecka TRZEBA wyjąc wypełnienie ze środka. No cóż, poczekam z tym do czasu pierwszego spaceru i wtedy się okaże, czy nasze dziecko tego potrzebuje 🙂

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:34

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - godzinę po posiłku powinno być do 140. Czyli 105 to bardzo ładnie ;-)
    A mi powiedzieli, że mogłoby być mniej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja motylka kupiłam po rozmowie z fizjoterapeuta. Ja mam z lamillou i z allegro

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzisiaj miałam ostatnią SR. Położna mówiła am o pozycjach wertykalnych.
    I powiedziała też o tych poduszkach motylkach.

I teraz szukam poduszki do wózka - przekonała mnie :) A dotychczas uważałam, że ta poduszka to zagrożenie.

Szukam poduszki i wkładki od razu, żeby pasowało do siebie. Nie chcę tylko Minky - nie cierpię tego materiału :D Znalazłam fajne z cottonmoose i teraz patrzę na nie od godziny i nie mogę się zdecydować.

Zeżarłam lasagne. Była przepyszna. Cukru miałam nie mierzyć, ale po 2h jest 130. Nawet nieźle, myślałam, że będzie ze 200.

ja też żałuję, ze zamówiłam do kosza MINKY... sztuczności...
    ja po żurku i kromce zwykłego chleba miałam 87....
    zajadałam brownie.. bo własnie upiekłam :) gotuje się rosół i będe robić pierożki z mięskiem z rosołu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Tuniu zostajesz w szpitalu, czy Cię wypuszczają do domu? Czemu masz dietę cukrzycową, skoro nie ma cukrzycy? Myślisz, że to ciśnienie faktycznie jest wysokie, czy to efekt białego fartucha?
    Zostaję w szpitalu na obserwacji ciśnienie. W domu mierze 2xdziennie i najwięcej miałam 127/71. Przyjmowała mnie taka młodziutka lekarka i stwierdziła, że nie pozwoli mi iść do domu. Starsza położna zmierzyła mi jeszcze z ciekawości na korytarzu, jak już siedziałam na luzie i wyszło 134/71, tyle co zawsze u lekarzy. Ona stwierdziła, że do domu, ale ona nie decyduje. 😥

A co do cukrzycy, to chyba ze względu na moją masę. Krzywa cukrowa wyszła mi super.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jestem po badaniu na oddziale. Ktg piękne, skurczy zero. Usg mała 3400g (ale robił jakiś bardzo młody lekarz).
    Mięśniak 6cm, czyli zmniejszył się (z 9cm na początku ciąży). Nie przeszkadza w porodzie SN.
    Prawdę mówiąc to nie wiem, czy się cieszyć czy płakać. Nastawiłam się na cesarkę przed świętami.
    Ciśnienie na oddziale 147/71.
    Dostałam dietę cukrzycową. Pomiary glukozy po 3 posiłkach.
    Godzinę po obiedzie miałam 105. To dobrze, czy źle?

a dlaczego dostałaś dietę cukrzycową?? Norma po 1h to <140 także pięknie! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam komplet do wózka z taką cieniutką poduszeczką.
    Mam w planach używać, zeby mniej główka skakała w wózku.
    Oczywiście w łóżeczku na płasko, bez poduszki.

Syska2202, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2700 2701 2702 2703 2704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ