X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Byl kardiolog dopegyt trzeba odstawic bo mozliwa depresja poporodowa przepisal kombinacje 3lekow przy ktorych nie mozna zajsc w ciaze ....przez pare dni beda nastawiac dawki i obserwowac jak spadnie na 150/100 to mnie puszcza do domu

Pije 3litry wody dziennie plus herbate na karmienie a mleka co kot naplakal....wazyla malego przed i po karmieniu .....to bylo 5 g strasznie malo.. przystawiam co 3godziny ciagnie ze az boli a kurwa sie nie produkuje dzis 3 doba po CC to by juz cos moglo byc

Stresant jeszcze chwilka i na pewno się rozkręci! Dobrze,że masz nowe wytyczne co do ciśnienia- mam nadzieję, ze leki zadziałają i wkrótce będziecie z Franusiem w domku! <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski później nadrobie co skrobalyscie, tymczasem melduję się z domu 😁😁😁. Byłam już na spaghetti z mulami, lodach,zakupach 😆. Teraz cieszę się domem i mężem bo zara trzeba wracać rodzić 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:41

Karmelllka90, malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp, Paula 90, espoir, mysla.nieskalana, Natalia-tosia, estrella, DorotaAnna, Kasiulka90, Reniiata, Franka2104, AniaKJ, Misiabella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Drogie matki, czy oprócz karmienia i odciągania mleka jest w ciągu dnia czas na coś innego ? Chociażby umycie się i zjedzenie ? 😁
    Jasne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Drogie matki, czy oprócz karmienia i odciągania mleka jest w ciągu dnia czas na coś innego ? Chociażby umycie się i zjedzenie ? 😁
    Tak! A jak odpuścisz laktator to jest tego czasu na prawdę dużo. Sprzątanie pranie prasowanie spacerki zakupy ( tutaj warto mieć pokarm odciągnięty lub mm) ... U mnie rano organizacja jest super. Ale wieczorem już słabo haha, ale wtedy wolniej się ruszam. Ale wieczorem ogarnięcie małej zajmuje nam ponad godzinę haha

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Laski później nadrobie co skrobalyscie, tymczasem melduję się z domu 😁😁😁. Byłam już na spaghetti z mulami, losach,zakupach 😆. Teraz cieszę się domem i mężem bo zara trzeba wracać rodzić 😉.
    Zajebiscie!!! Mega... :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Zaaplikowali mi ten magiczny żel o 12:00, później ponad godzina KTG, coś tam pobolało ale to chyba bardziej od leżenia w jednej pozycji i nic...skurcze Jakie były takie sa. Po obiadku śmigałam po korytarzu dobre 30 min i w sumie to coś tam delikatnie czuję ale bez szału. Mam uczucie takiego delikatnego rozpierania, może faktycznie coś z tego będzie

trzymamy kciukasy!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nooo...to ten...czasem zdarzy mi się umyć zęby i zjeść o 4 w nocy banana :P
    A tak serio to coraz lepiej jest ;) trzeba korzystać i spać, gdy dzidzia śpi. Dziś na przykład byliśmy umowieni na rano na wizytę patronażową, ale małego tak męczyły kolki, że jak zasnął w naszym łóżku o 5, tak wszyscy spaliśmy do 10 ;) ale za to zdążyłam wyjść pierwszy raz od pół roku na zakupy do okolicznych sklepików...jakiś cycnik, rajstopy, apteka...rozjebałam 600 zł 😂

Karollinax26, Fasolka77, malutka_mycha, Karmelllka90, martusiawp, espoir, Kiwona, mysla.nieskalana, estrella, Lolka30, DorotaAnna, Kasiulka90, AniaKJ, Mama36 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Kochane kupowalyscie staniki te do karmienia na Bonprix??? I powiedzcie mi ile mamusie Wam te cycki po porodzie urosły? Bo chyba kupię rozmiar większy ...

ja kupiłam na bonprix, mierzyłam i mają jeszcze sporo luzu ale mi cycki nie urosły w ogóle.. ciekawa jestem jak wystrzelą po porodzie :) i czy się w nie zmieszczę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Miałaś nie dotrwac i oszczędzić... I tego Ci życzę!! Jeszcze noc przed Nami :)

Gdzie tu sprawiedliwość ?! Terminowo byłaś na równi ze mną, później się ustawiłaś i załatwiłaś sobie CC 😁 a Krystuś i tak wyszedł wcześniej, moje dziecko będzie uparte, po matce! 💪🏼

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja też zasypiam z laktatorem - zauważyłam, że łeb leci mi w przód, na boki a nawet raz do tyłu...bolał mocno kark jak się obudziłam :P

Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A tak serio to coraz lepiej jest ;) trzeba korzystać i spać, gdy dzidzia śpi. Dziś na przykład byliśmy umowieni na rano na wizytę patronażową, ale małego tak męczyły kolki, że jak zasnął w naszym łóżku o 5, tak wszyscy spaliśmy do 10 ;) ale za to zdążyłam wyjść pierwszy raz od pół roku na zakupy do okolicznych sklepików...jakiś cycnik, rajstopy, apteka...rozjebałam 600 zł 😂

Ee Wiewióra! Zaszalałaś 😁 i proszę mnie nie straszyć, ja bym czasem chciała się pomalować, zrobić jakieś jedzonko, dam radę ? 😂

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

szaleństwo Wiewióra! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    przy pierwszym dziecku (mówię całkiem serio) - dopóki Mąż nie wracał z pracy, to często tylko zęby sobie zdążyłam umyć. przy dwójce już było łatwiej :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    przy pierwszym dziecku (mówię całkiem serio) - dopóki Mąż nie wracał z pracy, to często tylko zęby sobie zdążyłam umyć. przy dwójce już było łatwiej :)

A ja dałabym rękę uciąć, że przy dwójce byłoby gorzej .. teraz byłabym bez ręki.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja dałabym rękę uciąć, że przy dwójce byłoby gorzej .. teraz byłabym bez ręki.
    to zależy jakie dziecko. Bartka to tylko nosiłam, bo wył przez kolki non stop...
    Maćko spokojniejszy, więc nawet się dawało nie zagłodzić jednego karmiąc drugiego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:21

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam ostatnią SR. Położna mówiła am o pozycjach wertykalnych.
    I powiedziała też o tych poduszkach motylkach.

I teraz szukam poduszki do wózka - przekonała mnie :) A dotychczas uważałam, że ta poduszka to zagrożenie.

Szukam poduszki i wkładki od razu, żeby pasowało do siebie. Nie chcę tylko Minky - nie cierpię tego materiału :D Znalazłam fajne z cottonmoose i teraz patrzę na nie od godziny i nie mogę się zdecydować.

Zeżarłam lasagne. Była przepyszna. Cukru miałam nie mierzyć, ale po 2h jest 130. Nawet nieźle, myślałam, że będzie ze 200.

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, masz rację. Przede wszystkim z tym, że żadna z nas tu nie chce dla żadnej źle. A więc Karmelka, Ty sobie marudz a my będziemy Ci kibicowaly, ok? I laski, jak ja będę jeczala zbytnio po porodzie to proszę mnie w dupala kopnac :)

Ja siedzę na ławce jak stara opa. Zaraz spadam na chatę, bo wieje mocno. Ale już poczekam na K, niedługo powinien wracać z pracy.

Mam takie napady głodu, że masakra. Wpierdzielilam wcześniej zupę i od razu musiałam sobie zrobić bułkę z serkiem i powidlami. Jadłam to aż mi się uszy trzesly. Jeszcze dobije do 90.kg,zobaczycie!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia... Współczuję.. Naprawdę... Wiem żei brak snu i dziecka... I Z dużo snu są problemem. Tak jak mówisz oby mała się sama dopominala niedługo. Daj znać co Polozna powie? A jaki poziom macie bilirubiny?
    Dopiero teraz mam czas odpisać. Poziom bilirubiny mieliśmy taki (nie wiem co to za jednostki):
    e81e2f809ed35c24med.jpg
    Ogólnie to ja się nie znam na tej żółtaczce. W szpitalu powiedzieli że jest fizjologiczna i przejdzie.

Położna uspokajała że w nocy jak zje 5-10 min z każdej piersi i pójdzie spać na dłużej niż 3 godziny to żeby się nie przejmować aż tak bardzo. Ważne że w dzień je częściej i się najada.
    Dziś rano to już tak często chciała jeść że brzuch jej się zrobił taki okrągły i zaczynała już ulewać a wciąż upominała się o cycka. W takich sytuacjach położna radziła dać smoczka jednak bo tu bardziej chodzi o odruch ssania a nie jedzenie. Oczywiście smoczka na razie nie nadużywać.

Moja córcia przybiera pięknie na wadze więc może rzeczywiście nie będę się aż tak stresować tym jedzeniem w nocy. Dziś waga 2640g, a 2 dni temu w szpitalu 2520g :)
    Jesteśmy na samej piersi i mała je co około 2-3 godziny po 10-15 min z każdej piersi (nie jestem w stanie powiedzieć ile ml, ale widocznie w sam raz).

malutka_mycha, Natalia-tosia, estrella, Fasolka77, AniaKJ, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się kładę w 38+6 i w ciągu 2 dni mam mieć wywołanie... ale decyzję podejmuje ordynator.. mam nadzieję, ze nie będę kiblować

Zazdroszczę 🙂 też bym chciała już wiedzieć, że tego i tego idę do szpitala i się mną zajmą.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, umalowana jestem codziennie - wolę być nieumyta niż bez makijażu :P :D
    A wczoraj nawet robiliśmy domową pizzę. Nie ma tragedii, choć czasu faktycznie malutko. Jeszcze wszystko zależy od malucha, nasz w dzień raczej śpi, a w nocy nie.

Karollinax26, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2699 2700 2701 2702 2703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ