Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka ja -15kilo, 5 kilo zostalo...ale wiem ze nie ruszy i zostanie na zawsze
u mnie karmienie jako dieta nie dziala niestety
Wszystkie bluzki mam zamale w cyckach ..jedynie t sherty sa dobre....spodnie ciazowe mi z dupy spadaja i nie da sie chodzic....a normalne mam za malenarazie chodze w dresach czekam na lato i sukienki
-
Wiewióreczka wrote:Karola, espumisan i sab simplex mają to samo w składzie. Jego cudowne działanie zawdzięcza się wyższemu stężeniu i większej dawce w porównaniu do espunisan40. Z kolei espumisan100 ma wyższe stężenie niż sab, on wyszedł stosunkowo niedawno, dlatego mało kto to wie.
Czy karmiąc można pić Karmi?? Piwo bezalkoholowe do 0,5...
Ja nie mam w ogóle ochoty na sex...może ze zmęczenia
Ja tez libido nadal zero...
A co do piwa to hmmmm wydaje mi sie, ze mozna...w koncu ten femaltiker to karmelowy slod jęczmiennyWiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
estrella boję się, że Ci namieszam, ale ja bym smoczka nie podawała teraz. Ty miałaś cesarkę 2 dni temu, w dodatku na zimno jeśli dobrze pamiętam, więc musisz rozkręcić laktację, a jak masz to zrobić nie dając dziecku wisieć na piersi... smoczek może Ci wszystko na tym etapie zaburzyć, szczególnie, że z córką też miałaś jakieś problemy z karmieniem, więc dodatkowo wjeżdża Ci stres z tym związany...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 02:39
Misiabella, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir, zgadzam sie z Toba, jak laktacja sie unormuje, lub bylyby jakies przeslanki ze dziecko jest przejedzone, to metoda ze smoczkiem jest spoko, ale kilka dni po porodzie dziecko musi rozkrecic laktacje...
-
stresant wrote:Kasiulka ja -15kilo, 5 kilo zostalo...ale wiem ze nie ruszy i zostanie na zawsze
u mnie karmienie jako dieta nie dziala niestety
Wszystkie bluzki mam zamale w cyckach ..jedynie t sherty sa dobre....spodnie ciazowe mi z dupy spadaja i nie da sie chodzic....a normalne mam za malenarazie chodze w dresach czekam na lato i sukienki
B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Espoir, Misiabella w sumie to macie rację, żeby z tym smoczkiem chociaż kilka dni zaczekać. Jak się laktacja rozkręci to potem już będzie można trochę inaczej działać, ale na początku najlepiej przestawiać dziecko jak najczęściej i obserwować.
Misiabella, espoir lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyWczoraj dawałam od 9 co 6 godzin Espumisan w dzien działał na pewno na te lekkie gazy bo Leonka jadła i spala budzila się co 3 godzinki, co prawda większość dnia spala sobie na brzuszku i na ogródku a ona uwielbia spacery i świeże powietrze to ja od razu usypia.
Wieczorem wybudziła się na jedzenie wcześniej i już około 20 brzuszek widać bolał bo kwilila polegała na moim brzuchu i uspokajala się od 21:30 już kazała na moim brzuchu i smoczka za cholerę nie chciała tylko wiedziala ze leży na cyckach więc cycek musiał być ale o 22 wziął ją mąż na rękę i tak 40 min uspokoiła się od razu i już przeszedł ból o 23 zjadła odbyła i spala do teraz -
nick nieaktualnyStressant u mnie ciążowe 4 kg jak nie zacznę jeść to nigdy nie schudnie bo mój organizm wszystko magazynuje nawet wodę. Ja jem śniadanie i wieczorem przypominam sobie że zjadłam ciasteczka i tyle, wczoraj zjadłam pizzę wieczorem jak już się bardzo słabo czułam
Muszę nakupić sobie jogurtów na szybko do wypicia - tylko chciałam unikać nabialu on podobno nie jest taki dobry -
Moja dieta tez pozostawia wiele do zyczenia. Wczoraj pozarlam czekoladki, bo potrzebowalam paliwa, by funkcjonowac z tak mala iloscia sniu. Niestety kiedys tez tak dzialalam i po porodzie przybralam wiecej niz w ciazy. Z zusu niedawno przyszlo do mnie pismo, ze mi odmawiaja wyplaty zasiłku chorobowego do 2 maja bo przekroczylam ilosc dni ile moge byc na zwolnieniu. I wyplacili mi do 14 kwietnia. Na poczatku myslalam, ze zus wie, ze urodzilam 14 kwietnia i nie dotarlo do mnie ze uplynela okreslona ilosc dni. Niezly zbieg okololicznosci
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie odnosnie wniosku. Niestety refleksja przyszla, jak maz juz ten wniosek zlozyl do ksiegowegowego. Ja tam nigdzie nie mialam informacji ze chcialabym by mi wyplacano po 80 procent przez caly rok, czy musze napisac ksiegowemu by mi to dopisal, czy termin zlozenia wniosku, albo to ze chodzi o polaczony macierzynski z rodzicielskim mi to gwarantuje, czy czas zlozenia wniosku. Tego nie kumam. Gdybym nie jezdzila do szpitala wczoraj i dzis bardziej bym to ogarnela. Wiem, ze tutaj tez pisalyscie cos o tym, ale nie pamietam co.
-
Wczesniej z Michalkiem mialam inny wzor wniosku i tam wszystko bylo napisane jak nalezy. 9 maja idziemy w ramach nfz do neurologopedy. Babka od laktacji nam poradzila i poinformowala, ze mam na razie przez pewien czas dostep do wszystkich specjalistow na terenie szpitala.
-
Misiabella to chyba jest tak, że jak złożysz wniosek w terminie 21 dni, to masz wypłacane przez cały rok po 80%. Jeśli się spóźnisz, to pół roku 100%, następne pół 60%.
Ja mam czas do wtorku, składam w poniedziałek.
Na moim wniosku też nie było takiej informacji.Misiabella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mi się wydaje że to chodzono to, że jeżeli złożysz wniosek, że chcesz macierzyński i zaraz po nim rodzicielski to wtedy jest wypłacane 80%. No i musisz to zrobić w ciągu 21 dni. Ale czy to są robocze to nie wiem... chyba normalne kalendarzowe dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 05:59
Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Misiabella wrote:A te 21 dni to chodzi o dni robocze?
Kalendarzowe 😊Misiabella lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualnyWłaśnie o to chodzi ze ja jej daje wisieć na cyckach tylko ona się denerwuje bo jest głodna i wcale tego nie chce. Niby dobrze ją przystawiam ale ona mi nie oproznia piersi... Od wczorajszego popołudnia są twarde a mimo, że ciumka to nie robią się inne. Ze smoczkiem próbowałam w akcie desperacji i lipa, nie chce... Pije femaltiker i widzę oraz czuje różnice. Moim zdaniem ona źle chwyta ale każdy mówi że jest ok... Z wagi spadła już 400 g więc gdyby nie mm to by była cały czas głodna... Moje piersi są inne, jedna wieksza druga mniejsza, tej mniejszej to prawie wcale nie chce taki jest nerw i odsuwanie się... Może to jej przeszkadza też. Nie wiem ☹️ poodciagam w domu laktatorem... Ale coś czuję, że ja poprostu nie jestem stworzona do KP. Nie potrafię chyba prawidłowo przystawic. A i jeszcze jedno... Jak jest spokojna i da się przystawic to zasypia na piersiach i muszę ją pobudzać... Z butli pije jak szalona a na cyckach albo śpi albo się wkurza. Tak więc chyba nie ma dla nas nadziei ☹️
-
nick nieaktualnyNo ale trudno jedno dziecko wychowałam i przeżyło bez KP to i drugie dam radę 😉 troche się zawiodłam na sobie... Myślalam, że tym razem dam radę no ale widać tak musi być.
A powiem wam że wczoraj był u mnie na obchodzie doktor ciacho 😃 aż wstyd pokazywać się takiemu przystojniakowi w takim stanie 😉 nie wiem jak wy możecie chodzić do przystojnych ginekologow na wizyty... Ja bym mu nic nie pokazała 😜