X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja -15kilo, 5 kilo zostalo...ale wiem ze nie ruszy i zostanie na zawsze :( u mnie karmienie jako dieta nie dziala niestety :(

Wszystkie bluzki mam zamale w cyckach ..jedynie t sherty sa dobre....spodnie ciazowe mi z dupy spadaja i nie da sie chodzic....a normalne mam za male :( narazie chodze w dresach czekam na lato i sukienki

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karola, espumisan i sab simplex mają to samo w składzie. Jego cudowne działanie zawdzięcza się wyższemu stężeniu i większej dawce w porównaniu do espunisan40. Z kolei espumisan100 ma wyższe stężenie niż sab, on wyszedł stosunkowo niedawno, dlatego mało kto to wie.

Czy karmiąc można pić Karmi?? Piwo bezalkoholowe do 0,5...

Ja nie mam w ogóle ochoty na sex...może ze zmęczenia

Ja tez libido nadal zero...
    A co do piwa to hmmmm wydaje mi sie, ze mozna...w koncu ten femaltiker to karmelowy slod jęczmienny ;)

Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella boję się, że Ci namieszam, ale ja bym smoczka nie podawała teraz. Ty miałaś cesarkę 2 dni temu, w dodatku na zimno jeśli dobrze pamiętam, więc musisz rozkręcić laktację, a jak masz to zrobić nie dając dziecku wisieć na piersi... smoczek może Ci wszystko na tym etapie zaburzyć, szczególnie, że z córką też miałaś jakieś problemy z karmieniem, więc dodatkowo wjeżdża Ci stres z tym związany...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 02:39

Misiabella, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, zgadzam sie z Toba, jak laktacja sie unormuje, lub bylyby jakies przeslanki ze dziecko jest przejedzone, to metoda ze smoczkiem jest spoko, ale kilka dni po porodzie dziecko musi rozkrecic laktacje...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasiulka ja -15kilo, 5 kilo zostalo...ale wiem ze nie ruszy i zostanie na zawsze :( u mnie karmienie jako dieta nie dziala niestety :(

Wszystkie bluzki mam zamale w cyckach ..jedynie t sherty sa dobre....spodnie ciazowe mi z dupy spadaja i nie da sie chodzic....a normalne mam za male :( narazie chodze w dresach czekam na lato i sukienki
    Mam identycznie! Kochana, nic się przejmuj, kupimy sobie nowe spodnie i nowe bluzki 😅 Dzieciątko było warte tych dodatkowych kilogramów ❤

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, Misiabella w sumie to macie rację, żeby z tym smoczkiem chociaż kilka dni zaczekać. Jak się laktacja rozkręci to potem już będzie można trochę inaczej działać, ale na początku najlepiej przestawiać dziecko jak najczęściej i obserwować.

Misiabella, espoir lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dawałam od 9 co 6 godzin Espumisan w dzien działał na pewno na te lekkie gazy bo Leonka jadła i spala budzila się co 3 godzinki, co prawda większość dnia spala sobie na brzuszku i na ogródku a ona uwielbia spacery i świeże powietrze to ja od razu usypia.
    Wieczorem wybudziła się na jedzenie wcześniej i już około 20 brzuszek widać bolał bo kwilila polegała na moim brzuchu i uspokajala się od 21:30 już kazała na moim brzuchu i smoczka za cholerę nie chciała tylko wiedziala ze leży na cyckach więc cycek musiał być ale o 22 wziął ją mąż na rękę i tak 40 min uspokoiła się od razu i już przeszedł ból o 23 zjadła odbyła i spala do teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant u mnie ciążowe 4 kg jak nie zacznę jeść to nigdy nie schudnie bo mój organizm wszystko magazynuje nawet wodę. Ja jem śniadanie i wieczorem przypominam sobie że zjadłam ciasteczka i tyle, wczoraj zjadłam pizzę wieczorem jak już się bardzo słabo czułam
    Muszę nakupić sobie jogurtów na szybko do wypicia - tylko chciałam unikać nabialu on podobno nie jest taki dobry

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dieta tez pozostawia wiele do zyczenia. Wczoraj pozarlam czekoladki, bo potrzebowalam paliwa, by funkcjonowac z tak mala iloscia sniu. Niestety kiedys tez tak dzialalam i po porodzie przybralam wiecej niz w ciazy. Z zusu niedawno przyszlo do mnie pismo, ze mi odmawiaja wyplaty zasiłku chorobowego do 2 maja bo przekroczylam ilosc dni ile moge byc na zwolnieniu. I wyplacili mi do 14 kwietnia. Na poczatku myslalam, ze zus wie, ze urodzilam 14 kwietnia i nie dotarlo do mnie ze uplynela okreslona ilosc dni. Niezly zbieg okololicznosci ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ja po prostu dałam swojej „wisieć” na cycku. Też miałam problemy z laktacją, piłam Femaltiker i małą dostawiałam tak często, jak chciała.

Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jem ciastka w łóżku, bo później to nie wiem o której uda mi się cokolwiek zjeść.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie odnosnie wniosku. Niestety refleksja przyszla, jak maz juz ten wniosek zlozyl do ksiegowegowego. Ja tam nigdzie nie mialam informacji ze chcialabym by mi wyplacano po 80 procent przez caly rok, czy musze napisac ksiegowemu by mi to dopisal, czy termin zlozenia wniosku, albo to ze chodzi o polaczony macierzynski z rodzicielskim mi to gwarantuje, czy czas zlozenia wniosku. Tego nie kumam. Gdybym nie jezdzila do szpitala wczoraj i dzis bardziej bym to ogarnela. Wiem, ze tutaj tez pisalyscie cos o tym, ale nie pamietam co.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej z Michalkiem mialam inny wzor wniosku i tam wszystko bylo napisane jak nalezy. 9 maja idziemy w ramach nfz do neurologopedy. Babka od laktacji nam poradzila i poinformowala, ze mam na razie przez pewien czas dostep do wszystkich specjalistow na terenie szpitala.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella to chyba jest tak, że jak złożysz wniosek w terminie 21 dni, to masz wypłacane przez cały rok po 80%. Jeśli się spóźnisz, to pół roku 100%, następne pół 60%.

Ja mam czas do wtorku, składam w poniedziałek.

Na moim wniosku też nie było takiej informacji.

Misiabella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te 21 dni to chodzi o dni robocze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 05:35

relg3e5e8ajpipsb.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że to chodzono to, że jeżeli złożysz wniosek, że chcesz macierzyński i zaraz po nim rodzicielski to wtedy jest wypłacane 80%. No i musisz to zrobić w ciągu 21 dni. Ale czy to są robocze to nie wiem... chyba normalne kalendarzowe dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 05:59

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A te 21 dni to chodzi o dni robocze?

Kalendarzowe 😊

Misiabella lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry. U nas co 2h pobudka ale przynajmniej od razu zasypiala. Dzieki Bogu bo wieczor byl na rekach z wrzaskammi.
    Teraz jemy i idziemy spac a nadrabiac bede jak sie rozbudze :)
    Zaczynam przypominac zombie....

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi ze ja jej daje wisieć na cyckach tylko ona się denerwuje bo jest głodna i wcale tego nie chce. Niby dobrze ją przystawiam ale ona mi nie oproznia piersi... Od wczorajszego popołudnia są twarde a mimo, że ciumka to nie robią się inne. Ze smoczkiem próbowałam w akcie desperacji i lipa, nie chce... Pije femaltiker i widzę oraz czuje różnice. Moim zdaniem ona źle chwyta ale każdy mówi że jest ok... Z wagi spadła już 400 g więc gdyby nie mm to by była cały czas głodna... Moje piersi są inne, jedna wieksza druga mniejsza, tej mniejszej to prawie wcale nie chce taki jest nerw i odsuwanie się... Może to jej przeszkadza też. Nie wiem ☹️ poodciagam w domu laktatorem... Ale coś czuję, że ja poprostu nie jestem stworzona do KP. Nie potrafię chyba prawidłowo przystawic. A i jeszcze jedno... Jak jest spokojna i da się przystawic to zasypia na piersiach i muszę ją pobudzać... Z butli pije jak szalona a na cyckach albo śpi albo się wkurza. Tak więc chyba nie ma dla nas nadziei ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale trudno jedno dziecko wychowałam i przeżyło bez KP to i drugie dam radę 😉 troche się zawiodłam na sobie... Myślalam, że tym razem dam radę no ale widać tak musi być.

A powiem wam że wczoraj był u mnie na obchodzie doktor ciacho 😃 aż wstyd pokazywać się takiemu przystojniakowi w takim stanie 😉 nie wiem jak wy możecie chodzić do przystojnych ginekologow na wizyty... Ja bym mu nic nie pokazała 😜

‹‹ 2986 2987 2988 2989 2990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ