X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny tak na oderwanie. Wysłałam męża po zakupy z listą. Miał napisane: ziemniaki. Wiec kupił. Zobaczcie ile. Tak 3.

26616d628006bd7fmed.jpg

no ale heloł.... napisałaś ile? :) faceci są konkretni... ziemniaki to ziemniaki.. 3 to liczba mnoga przecież ;)

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny poradzcie coś... Dalej walczę o laktacje, pokarmu jest więcej ale za mało żeby starczyło, laktator odciaga tylko kilka kropli. Za to mała chce jeść więc daję jednego cycka, później drugiego, jak już się wkurza i złości, chwyta i puszcza sutki to daje mm... Ale ona mogłaby jeść o jeść mimo że mm ulewa to płacze o jeszcze, próbuję wtedy dać cycki ale się wkurza i nie chce chwytać... Walczymy tak po 2 godziny a nawet dłużej... Co mam robić bo boję się że niedługo moich piersi wcale nie będzie chciała ☹️

Mi się ładnie rozkręciła laktacja więc ciężko mi coś doradzić... na pewno cierpliwości rozkręci się na pewno!

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ten płacz to chyba też wina upału... jak wracałam ze spaceru to pod koniec Młody się zaczął drzeć... weszłam do korytarza a tam chłodek i jak ręką odjął... myśle, że może popołudniu już było tak mieszkanie nagrzane, że dziecku po prostu było za gorąco.. mnie było... może kurcze klimę czas zainstalować? ....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny poradzcie coś... Dalej walczę o laktacje, pokarmu jest więcej ale za mało żeby starczyło, laktator odciaga tylko kilka kropli. Za to mała chce jeść więc daję jednego cycka, później drugiego, jak już się wkurza i złości, chwyta i puszcza sutki to daje mm... Ale ona mogłaby jeść o jeść mimo że mm ulewa to płacze o jeszcze, próbuję wtedy dać cycki ale się wkurza i nie chce chwytać... Walczymy tak po 2 godziny a nawet dłużej... Co mam robić bo boję się że niedługo moich piersi wcale nie będzie chciała ☹️

Estrella a pijesz ten femaltiker?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dzis sa wszystkie nasze dzieci popsute....jakis wirus chyba :)
    kurde wyje i wyje... na rekach spi odloze do kolyski 10 minut i ryk....rece juz mam po kolana od noszenia...dzieki bogu ze chce smoczek to przynajmniej na chwile go zatykam :)

wychlalam femaltiker i pol litra ziolek na laktacje ...mam nadzieje ze do godziny sie cos wytworzy...bo zas bedzie ryja darl

mowie ci Fasolka kup kauczukowy smoczek dzieci uwielbiaja bo sa mieciutkie i koniecznie kulka na koncu

a co to za kulka na końcu smoczka? Masz jakąś konkretną firmę do polecenia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Fasolka spróbuj smoczek z difraxa newborn, ma całkiem fajny kształt. Mój w zasadzie ciąga każdy, który mu podam, ale ten daję najczęściej. Wiele mam go też poleca. I głowa do góry! Jutro będzie lepiej 😊

kupie i difraxa i kauczukowe! oby pomogło!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a co to za kulka na końcu smoczka? Masz jakąś konkretną firmę do polecenia?
    Kauczukowe bibs są ponoć super. Mają kulkę. A otoczke z plastiku.

Ewentualnie cały kauczukowy https://www.babybyann.com/smoczek-okragly-z-kauczuku-naturalnego

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka, pytalas o bilirubine. Niestety nie jest to w standardzie przy morfologii.

ooo! no to się pomylił lekarz... na szczęście nie wpisał ilości badań więc sobie dokreślę bilirubinę :)
    bo w sumie nie wiem po co badać żelazo u dziecka... hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 20:20

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Kauczukowe bibs są ponoć super. Mają kulkę. A otoczke z plastiku.

Ewentualnie cały kauczukowy https://www.babybyann.com/smoczek-okragly-z-kauczuku-naturalnego

Ja mam tego bibsa, tą kulkę mogę sobie wsadzić .. 😊 moja nie chce i tego!!! 🙈

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was czasem z sentymentu bo rok temu mialam takie same "dylematy" i pewnie teraz jesteście zmęczone i troche zagubione, ale to wszystko minie nim sie obejrzycie ;)

Co do laktacji to odciaganie po karmieniu moze pomoc w rozkreceniu i metoda power pumping, nie stosowalam jej co prawda u siebie, ale jedna dziewczyna u nas na wątku sobie chwalila :p Po za tym przystawianie jak najczestsze, moj synek wisial przy piersi prawie non stop na poczatku i karmie go do tej pory chociaz poczatki tez byly trudne i rozkrecalam laktatorem laktacje bo maly mial problem ze ssaniem :p

Mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie, ze sie wtrącilam, chcialam pomoc ;)

MamaAga85, DorotaAnna, Mama36, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp, B_002, Misiabella, Lolka30, Paula 90 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka co do diety się nawet nie wypowiadam...Ja cukrzyk a jem tak, że masakra z porażką w jednym...Rano śniadanie udaje mi się zjeść jak Mały zasypia...Fakt, że ostatnio zmywalam podlogi z kanapka w ręce ale bylo zjedzone a potem przychodzi moment, ze wogole nie chce mi się jeść a jak chce to nie mam jak i jem dopiero kolacje...
    U Nas teraz Bąbel z tatą ale już piszczy więc kończę kolacje i lecę do Niego(odwyklam od żarcia na wyścigi🙄😂).
    Gdyby nie to,ze mąż musi iść po zakupy to bym Piszczka Mu zostawiła😉a ja najchętniej do wanny i poleżeć z muzyczka w tle...pomarzyc piękna rzecz 😂😂😂😂

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoka -u nas testowany byl Avent,Mom i inne i stanęło na jakimś klasyku z Nuka.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Podczytuje Was czasem z sentymentu bo rok temu mialam takie same "dylematy" i pewnie teraz jesteście zmęczone i troche zagubione, ale to wszystko minie nim sie obejrzycie ;)

Co do laktacji to odciaganie po karmieniu moze pomoc w rozkreceniu i metoda power pumping, nie stosowalam jej co prawda u siebie, ale jedna dziewczyna u nas na wątku sobie chwalila :p Po za tym przystawianie jak najczestsze, moj synek wisial przy piersi prawie non stop na poczatku i karmie go do tej pory chociaz poczatki tez byly trudne i rozkrecalam laktatorem laktacje bo maly mial problem ze ssaniem :p

Mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie, ze sie wtrącilam, chcialam pomoc ;)

pewnie, że nie.. ja mam obiekcje tak cały czas Malego przystawiać... nie ulewało się Twojej dzidzi? nie bolał brzuszek? co to za metoda power pumping?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka co do smoczka to wlasnie cos takiego jak poslala Karmelove :

https://www.babybyann.com/smoczek-bibs-vanilla

ja kupilam tez ten calokauczukowy ale maly go nie chce .....woli ten z plastikowa otoczka......

ja kupuje tansze smoczki za 5 zl bo te z bibsa sa drogie...ale nie wiem czy one sa dostepne w PL

https://www.drmax.cz/baby-nova-dudlik-latex-kulaty-b

moze w PL dr. max bedzie nie wiem

taki tez mam i tez maly akceptuje

https://www.benu.cz/siditko-detske-03-flora-s-krouzk-folie-1ks

ale to wszystko na jedno kopyto latexowa kulka i najwazniejsze ze nie kosztuje 20 zl bo latexowe trzeba czesciej wymieniac

no w koncu zasnal....mam 15 na kapiel a ja zamiast isc do lazienki to na forum siedze :)

ale sie wkurzylam na mloda.....siedze i kramie usypiam lulam Francika i tylko slyszej jak mloda prysznic bierze minuta dwie leje sie woda jak minelo 10 minut to myslalam ze sie zagotuje ze zlosci a zawyc nie moglam ze ma w tej chwili zakrecic bo bym malego obudzila......jak wparowalam do lazienki odrazu wiedziala o co chodzi......prosto do skarbonki szla ....od dzisia j sie dorzucaja do rachunkow :) ja za ich fanaberie placic nie bede......wrrrrrrrr

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka co do diety się nawet nie wypowiadam...Ja cukrzyk a jem tak, że masakra z porażką w jednym...Rano śniadanie udaje mi się zjeść jak Mały zasypia...Fakt, że ostatnio zmywalam podlogi z kanapka w ręce ale bylo zjedzone a potem przychodzi moment, ze wogole nie chce mi się jeść a jak chce to nie mam jak i jem dopiero kolacje...
    U Nas teraz Bąbel z tatą ale już piszczy więc kończę kolacje i lecę do Niego(odwyklam od żarcia na wyścigi🙄😂).
    Gdyby nie to,ze mąż musi iść po zakupy to bym Piszczka Mu zostawiła😉a ja najchętniej do wanny i poleżeć z muzyczka w tle...pomarzyc piękna rzecz 😂😂😂😂

ja jadę na jakiś chałkach, drożdżowych ciastach, jabłko... obiadokolację jemy jak K. wraca z pracy.. przejmuje Młodego a ja odpoczywam w kuchni... tak mi brakuje warzyw i owoców, że szok...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

aaaa i jeszcze mi sie przypomniała rada pielęgnarki z poradni diabetologicznej :)

"ważne aby trzymać po porodzie dietę! jeść często i mało" ahahahahaha

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    pewnie, że nie.. ja mam obiekcje tak cały czas Malego przystawiać... nie ulewało się Twojej dzidzi? nie bolał brzuszek? co to za metoda power pumping?

Ulewało mu sie, ale raczej tak "standardowo" jak wiekszosci niemowlakow, brzuszek go nie bolal w tym czasie kiedy go czesto przystawialam, kolki sie u nas zaczely wyjatkowo pozno bo dopiero kolo 4-5 miesiaca, a wtedy jadl juz rzadziej ;) Wiadomo kazda z Was zrobi jak uwaza, ale mysle, ze na poczatku mozna dziecku pozwolić na takie wiszenie tylko dla rozkrecenia laktacji :p
    O tej metodzie czytalam tutaj http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/05/power-pumping/

Misiabella lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny, czytam Was i się martwię, co będzie za kilka dni... Ja mam teraz takie chwile, że mi się nudzi. W tym momencie oglądam telewizję i nasłuchuję i czekam aż się maluszek obudzi 😄 Dzisiaj zrobiłam obiad, kolację, pranie, prasowanie, pospacerowałam z Klemkiem na tarasie, mieliśmy dużo czasu na całowanie i tulenie. Ojjj oby mu nie przeszło ❤❤❤ Jest cudownym dzieckiem ❤

ago91, xKlaudiax, AniaKJ, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradzcie co na odparzenia ...rano jade do ojczyzny to bym kupila...
    W domu mam sudocrem i bepanten masc
    Nic nie pomaga

Maly ma w pachwinach odparzenie schodzi mu skora i ma krosteczki i czerwone trudno to miejsce wietrzyc bo ma tam faldki...

• stresant Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mi sie chce sexic ;) tez tsk macie? Jeszcze 3 tygodnie i dopiero fo lekarza na kontrole....sie zobaczy czy mozna

martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

‹‹ 2984 2985 2986 2987 2988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ