X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka i Wiewióreczka tulę❤❤❤ to zmęczenie...
    niestety ale chyba wpisane w życie każdej świeżo upieczonej mamy...
    ale...
    to Nasze Skarby❤❤🥰🥰🥰
    a za kilka tygodni minie to zmęczenie i ...ew.zacznie się ząbkowanie😉

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dzis chyba wszystkie dzieci maja kryzys ja od 15 malego nosze i zatykam cycem
    cycki puste nie wiem co na kolacje bedzie jadl bo wszystko z nich wypil

sprobuj inny ksztalt smoczka...ja mam kauczukowa kulke od razu zalapal..i ssie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    U mnie nawet z higieną osobistą czasem ciężko haha 😂 A jeśli już to prysznic trwa minutę :P
    Dziewczyny to bardzo ciężki okres, ale pomyślcie, że nasze dzieci już nigdy nie będą takie malutkie jak dziś...
    Znam znam... Marzę o polezeniu w wannie.. Ale czasem z prysznicem ciężko.. Jedna Reka myje nogi druga zęby żeby było szybciej.
    Moje dziecko właśnie zasnelo..a że ma drzemki 15 minutowe.. Miałam do wyboru zjeść i napic się czy umyć podłogi.. Oczywiście umylam podłogi i co.. Syrena się odpalił 😅😅
    Zwariujemy!!!!

Syska2202, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga dziś zobaczyłam reklamę środka na zabkowanie u już mną zatelepało... 😣😣😣😣

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Kochana spokojnie, spróbuj mu tego smoczka dać, może za którymś razem załapie, albo palec, moja chętnie ssałaby mój palec zamiast smoczka. Może dziś już za często je i go brzuszek boli przez to.
    Spróbuj go położyć na brzuchu na swoim udzie i ruszać dzieckiem na lewo i prawo, brzuszek będzie się masował, u mnie to pomaga.
    Wiem że jesteś zmęczona, ja też. Głowa mnie boli i czekam aż mąż wróci do domu, po pracy poszedł na siłownię.
    Liczę na to że mała się obudzi krótko przed jego przyjściem i po karmieniu on przejmie dziecko bo już nie mam też dzisiaj siły.

czasem łapie smoczka ale na chwilę, palec nie dziala.. może faktycznie inny smoczek mu podpasuje... kupiłam Lovi ale jutro coś innego kupimy.... macierzyństwo jest cudowne ale ja wymiękam jak dziecko płacze a ja nie wiem jak mu pomóc... jestem spocona, głodna....dieta pozostawia wiele do życzenia.. dobrze,że weekend..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka a spróbuj jak dajesz smoczka wsadzać go pod kątem do buzi nie na wprost- tak żeby podrażnić nim te górne twarde podniebienie to pobudza do ssania i po prostu przytrzymać go palcem aż dziecko porządnie zassie. Oj chyba każda ma taki dzień że nic tylko usiąść i płakać ale dasz radę Fasolka! Jutro będzie lepiej

te smoczki co mam sa chyba za małe... tak mi się cos widzi.. jutro ogarnę inne...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Co ja powinnam zrobić? Wypuscili mnie ze szpitala bez wypisu ze mam. Odebrać dzis
    . Maz jak juz wiecie wypial sie mial ważniejsze sprawy.. Tata kończyl prace o 15 i zawiozl mnie na ktg ale sekretariat czynny do 15.w chwili obecnej zostalam. Bez wypisu, karty ciąży i wyniku grupy krwi. Gdyby sie cos zaczelo moge jechac w ciemno do szpitala innego bez tych dokumentów? Normalnie sie poplakalam jak sobie z tego sprawe zdalam ze maz zafundowal mi powrot do tek rzeźni..

a te dokumenty są w sekretariacie ? może niech podjedzie do szpitala... i wyjaśni sytuacje... moze mu wydadzą...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daj znać. Oby wszystko było dobrze.
    Jak masz takie kamienie masuj przy odciaganiu od góry w stronę sutka kawałek po kawałku
    Jednak jej tego dzisiaj nie sprawdzili, sprawdza jutro. Już się nie kloce bo mnie ten jeden dzień nie zbawi

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś wypróbowałam chyba z 6 smoczków, żadnego nie chce. Espumisan póki co nic nie pomógł. A plecy to mnie tak napieprzają. Mama ją przejęła jakieś 20 min temu ale bez zmian.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę wypróbować różne smoczki i butelki bo Mała ewidentnie ma problem z jedzeniem i zasysaniem. Ale nie wiem czy to kwestia wędzidełka czy inny objaw choroby. Mam nadzieję że w tym nowym szpitalu się czegoś dowiem, tam już są poradni specjalisci

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to może rehabilitacja. Ja dostałam skierowanie na zabiegi tylko muszę znaleźć czas się umówić i chodzić 🤣🤣🤣🤣

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak na oderwanie. Wysłałam męża po zakupy z listą. Miał napisane: ziemniaki. Wiec kupił. Zobaczcie ile. Tak 3.

26616d628006bd7fmed.jpg

Kasiulka90, Misiabella, Fasolka77, Syska2202, xKlaudiax, MamaAga85, Sansivieria, Wiewióreczka, Reniiata, martusiawp, Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota 🤣🤣🤣 padne 🙈🙈

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny tak na oderwanie. Wysłałam męża po zakupy z listą. Miał napisane: ziemniaki. Wiec kupił. Zobaczcie ile. Tak 3.

26616d628006bd7fmed.jpg

Dla Ciebie, męża i psa 😁 po co więcej ?

stresant, DorotaAnna, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie coś... Dalej walczę o laktacje, pokarmu jest więcej ale za mało żeby starczyło, laktator odciaga tylko kilka kropli. Za to mała chce jeść więc daję jednego cycka, później drugiego, jak już się wkurza i złości, chwyta i puszcza sutki to daje mm... Ale ona mogłaby jeść o jeść mimo że mm ulewa to płacze o jeszcze, próbuję wtedy dać cycki ale się wkurza i nie chce chwytać... Walczymy tak po 2 godziny a nawet dłużej... Co mam robić bo boję się że niedługo moich piersi wcale nie będzie chciała ☹️

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten Sab Simplex to u nas niedostępny tak?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis sa wszystkie nasze dzieci popsute....jakis wirus chyba :)
    kurde wyje i wyje... na rekach spi odloze do kolyski 10 minut i ryk....rece juz mam po kolana od noszenia...dzieki bogu ze chce smoczek to przynajmniej na chwile go zatykam :)

wychlalam femaltiker i pol litra ziolek na laktacje ...mam nadzieje ze do godziny sie cos wytworzy...bo zas bedzie ryja darl

mowie ci Fasolka kup kauczukowy smoczek dzieci uwielbiaja bo sa mieciutkie i koniecznie kulka na koncu

• Anete Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka spróbuj smoczek z difraxa newborn, ma całkiem fajny kształt. Mój w zasadzie ciąga każdy, który mu podam, ale ten daję najczęściej. Wiele mam go też poleca. I głowa do góry! Jutro będzie lepiej 😊

atdcj48aq9519a2w.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, pytalas o bilirubine. Niestety nie jest to w standardzie przy morfologii.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny poradzcie coś... Dalej walczę o laktacje, pokarmu jest więcej ale za mało żeby starczyło, laktator odciaga tylko kilka kropli. Za to mała chce jeść więc daję jednego cycka, później drugiego, jak już się wkurza i złości, chwyta i puszcza sutki to daje mm... Ale ona mogłaby jeść o jeść mimo że mm ulewa to płacze o jeszcze, próbuję wtedy dać cycki ale się wkurza i nie chce chwytać... Walczymy tak po 2 godziny a nawet dłużej... Co mam robić bo boję się że niedługo moich piersi wcale nie będzie chciała ☹️

Spróbuj pić femaltiker. 2 dni po porodzie masz prawo mieć mało pokarmu. Może ona nie jest głodna tylko potrzebuje ssania?

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 2983 2984 2985 2986 2987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ