Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Margolia wrote:To i ja się przywitam:)
Termin na 03.04. Udało się zajść w ciążę przy pierwszym cyklu starań, fruwam z radości i całemu światu chciałabym oznajmić że jestem w ciąży, a tym czasem trzeba poczekać. 06.08 mam wizytę i liczę na bijące serducho. W pracy milcze i milczeć do zwolnienia ciążowego będę, umowę mam na czas określony więc nie jestem prawnie chroniona i mogą mnie zwolnić jak się pracodawca dowie o ciąży. -
Witam dziewczyny, można dołączyć? Mam 23 lata, dwuletnią córeczkę i zaraz będziemy z mężem obchodzić pierwszą rocznicę ślubu jako, że mieszkamy za granicą, 9 lipca na urlopie poszłam do ginekologa, okazało się, że mam policystyczne jajniki i ciężko będzie zajść w ciąże oraz dużą nadzerke. Odpuściłam ten cykl, bo po takich wiadomościach się odechciewa. I wczoraj 2 dni po spodziewanej @ która nie nadeszła zrobiłam 3 testy! 3 wielkie pozytywne testy. Odrazu wyszły drugie kreseczki. Nadal jesteśmy w szoku przewidywany termin na 05.04
valetta94, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Summis95
Bardzo dobre informacje. Widać jak natura lubi nas zaskakiwać.
Summis95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam ja zrobilam test niedawno liczy mnie na 31 marzec lub 1 kwiecien czy moge do was dolaczyc? Bo wpisalam sie tez na marzec W sierpniu bede miala usg to dowiem sie dokladmiej jaki termin mam chociaz jak znam zycie to i tak przenosze wiec pewenie bedzie kwiecien.
-
nick nieaktualny
-
Rub45 wrote:Witam ja zrobilam test niedawno liczy mnie na 31 marzec lub 1 kwiecien czy moge do was dolaczyc? Bo wpisalam sie tez na marzec W sierpniu bede miala usg to dowiem sie dokladmiej jaki termin mam chociaz jak znam zycie to i tak przenosze wiec pewenie bedzie kwiecien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 13:20
Rub45, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Margolia wrote:To i ja się przywitam:)
Termin na 03.04. Udało się zajść w ciążę przy pierwszym cyklu starań, fruwam z radości i całemu światu chciałabym oznajmić że jestem w ciąży, a tym czasem trzeba poczekać. 06.08 mam wizytę i liczę na bijące serducho. W pracy milcze i milczeć do zwolnienia ciążowego będę, umowę mam na czas określony więc nie jestem prawnie chroniona i mogą mnie zwolnić jak się pracodawca dowie o ciąży.
Margolia, nie bój się o umowę, nawet w przypadku umowy na czas określony jesteś chroniona przez całą ciążę, a jeśli umowa kończy się w trakcie to jest wg prawa automatycznie wydłużona do dnia porodu, potem oczywiście należy się urlop macierzyńskiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 07:27
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Nieśmiało mówię dzień dobry i wpisuję się na kwiecień...
Szi, Summis95, Szonka, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Frufru, gratulacje, robiłaś już betę?
Summis95, ja się czuję zniecierpliwiona. Wizyta u lekarza dopiero za 10 dni!
Nie mogę się doczekać, a jednocześnie nie chcę na razie wzbudzać podejrzeń w pracy.
Zawsze piłam kawę z ludźmi w pracy a teraz szukam wymówek, często umawiamy się na piwo po pracy i zastanawiam się co tu mówić żeby się na razie nie domyślili z jakiego powodu nie chcę pić
Jeśli chodzi o samopoczucie to całkiem nieźle, nie mam bardzo nasilonych objawów na razie, tylko takie subtelne, lekkie pobolewanie podbrzusza, lekko wrażliwe piersi, zatkany nos i ogromne ciągłe zmęczenie.
A jak u Was samopoczucie?
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyJa to szybko się teraz męczę, nie idzie nic konkretnego zarobić, do tego dokucza mi senność, czasami tylko niewielkie nudnosci i delikatne pobolewanie brzucha. A piersi to mam takie wrażliwe że nawet na boku nie moge spać bo mnie boli, chyba trzeba bedzie spać w biustonoszu jak tak dalej pojdzie.
-
Summis95 wrote:Tylko nie wiem jak to liczyć.. ostatnią @ miałam 17 czerwca, 40 dniowe cykle.. i jak wpisuje w każdy kalkulator to wyskakuje 6 tydzień, ale to mi nie pasuje na 5.04
Wiesz najpewniejsze datowanie to z usg podaj położnej termin miesiączki ostatniej powiedz ze masz cykle ok 40 dniowe ale nie wiesz kiedy zaszłaś w ciąże tak będzie lepiej jezeli trafisz na fajna położną to skieruje cie na usg datujące którego tu tak naprawdę przeważnie nie robią. W uk pierwsze usg ok 12tdc -
Żadnych dolegliwości. Jeszcze pobolewaly mnie piersi ale jakoś ustało i mnie znowu to martwi. Po obiedzie idę odebrać HCG to zobaczę czy dobrze przyrasta.
-
Rub45 wrote:Wiesz najpewniejsze datowanie to z usg podaj położnej termin miesiączki ostatniej powiedz ze masz cykle ok 40 dniowe ale nie wiesz kiedy zaszłaś w ciąże tak będzie lepiej jezeli trafisz na fajna położną to skieruje cie na usg datujące którego tu tak naprawdę przeważnie nie robią. W uk pierwsze usg ok 12tdc
U mnie bóle podbrzusza i wrażliwe piersi. Ogólne osłabienie, w głowie się kręci..Rub45 lubi tę wiadomość