Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za Was wszystkie. Ja chciałam Wam napisać, ze dziś mało nie zemdlałam w sklepie. Zemdliło mnie, mroczki przed oczami , a byłam z córeczka 3 letnia... uważajcie na siebie ! Czasem zapominam ze jestem w ciąży , czuje się dobrze poza bólami piersi głównie w nocy i sporadycznymi mdlosciamj, ale od teraz będę bardziej uważać na siebie. Może to upały, a może fasolka daje się we znaki powoli.... powodzenia dziewczyny !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 11:08
-
nick nieaktualnyValetta trzymaj się kochana, nie powiem Ci nie stresuj się bo to nie zawsze oznacza najgorsze,bo wiem, że w takiej sytuacji nie da się nie stresować, ale postaraj się odciagać od siebie czarne myśli i jak najwiecej odpoczywaj narazie. Wizyta już niedługo, trzymam kciuki,żeby wszystko było w porzadku.
-
Ta pogoda nie sprzyja nikomu, a co dopiero ciężarnym. Ja wczoraj przeleżałam całe popołudnie, bo sił brakło.
-
valetta94 wrote:A ja dzisiaj na bieliznie zobaczyłam krew.. idę na 14stą do mojego ginekologa.. mam już czarne myśli i becze od rana
Ja zaczęłam plamić na brunatny kolor, jest tego nie dużo tyle co na papierze. I szukam na cito lekarza i ciężko coś znaleźć, a mój dopiero w piątek -
valetta94 wrote:A ja dzisiaj na bieliznie zobaczyłam krew.. idę na 14stą do mojego ginekologa.. mam już czarne myśli i becze od rana
Trzymaj się na pewno wszystko jest dobrze. Ja w 3 ciąży miałam krwawienia regularnie od 21tc do 30tc i nikt nie wiedział dlaczego. Teraz mam zdrowego syna:) Będzie dobrze!! -
nick nieaktualnySzonka to wsparcie już masz w domu.
Podziwiam kobiety, które maja 3 czy wiecej dzieci i tak wszystko ogarniają. Dom, dzieci, praca i jeszcze znajdą czas dla sibie jak dla mnie na tą chwilę to istny wyczyn. Sama boje się tego jak to ogarne jak pojawi się maluszek. -
Dziewczyny ja już po wizycie, wszystko jest Ok. Widziałam piękny pęcherzyk, który jest na swoim miejscu. Nie było łatwo go znalezć bo mam tyłozgięcie macicy. Krwawienie najprawdopodobniej z nadżerki albo po prostu mam tak ukrwione naczynia, przy implantacji też krwawiłam.. W dodatku upały nie sprzyjają ciąży. Mam brać więcej duphastonu i odpoczywać, pić wodę z cytryną na ukrwienie. Kolejna wizyta za tydzień. A krwawienie już ustępuje, tzn. jest to teraz śluz lekko zabarwiony. Summis95 a Ty z jakiego powodu krwawiłaś w 1 ciąży? Dziękuję za wsparcie dziewczyny! U mnie z bliskich nikt nie wie o ciąży tylko mąż, więc nawet nie mam komu się wygadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:12
Szonka, B_002, Rub45 lubią tę wiadomość
-
Valetta dobre wieści odpoczywaj.
-
Lili90 wrote:Szonka to wsparcie już masz w domu.
Podziwiam kobiety, które maja 3 czy wiecej dzieci i tak wszystko ogarniają. Dom, dzieci, praca i jeszcze znajdą czas dla sibie jak dla mnie na tą chwilę to istny wyczyn. Sama boje się tego jak to ogarne jak pojawi się maluszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:53
-
valetta94 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie, wszystko jest Ok. Widziałam piękny pęcherzyk, który jest na swoim miejscu. Nie było łatwo go znalezć bo mam tyłozgięcie macicy. Krwawienie najprawdopodobniej z nadżerki albo po prostu mam tak ukrwione naczynia, przy implantacji też krwawiłam.. W dodatku upały nie sprzyjają ciąży. Mam brać więcej duphastonu i odpoczywać, pić wodę z cytryną na ukrwienie. Kolejna wizyta za tydzień. A krwawienie już ustępuje, tzn. jest to teraz śluz lekko zabarwiony. Summis95 a Ty z jakiego powodu krwawiłaś w 1 ciąży? Dziękuję za wsparcie dziewczyny! U mnie z bliskich nikt nie wie o ciąży tylko mąż, więc nawet nie mam komu się wygadać.
Chyba nikt tego nie wie dlaczego krwawiłam. Leżałam tydzień w szpitalu na podtrzymaniu. Także dostałam duphaston. Jak już myslalam, że przeszło to poszłam na dłuższy spacer i znowu krwawienie. Ale po 12tc się skończyło. Lecz moja mama tak miała i moja babcia tez. Teraz się modlę żeby w tej ciąży było inaczej. Bo tutaj mi nie pomogą..
-
Summis 95 może u Ciebie to genetyczne uwarunkowanie z krwawieniami.. Na pewno będzie dobrze w tej ciąży! Mi dodatkowo lekarz zasugerował, że mogę mieć przegrodę macicy.. I już w ruch internet i milion teorii na ten temat, ahhh szkoda gadać.. Ja też mam dużo śluzu od samego początku, podbrzusze też pobolewa, trochę jak na okres i kłucia też sie zdarzają, więc myślę że to normalne
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tak samo dziewczyny.
Bóle podbrzusza codziennie lekkie, ale czasem coś mocniej zakłuje. Śluz jest od początku, nie taki jak płodny tylko bardziej kremowy.
Często mam też ostatnio tak jakby zatkany nos, podobno to też objaw.
Właśnie wróciłam z pracy i muszę się położyć, strasznie dziś senna jestem.
Dodatkowo chyba pierwszy raz dzisiaj poczułam mdłości, ale nie rano tylko koło południa w pracy, szybko pobiegłam po jakiegoś batonika zbożowego do sklepu żeby coś przegryźć no i przeszło.
Każda inaczej przechodzi ciążę.
Ja miałam długie cykle i miałam teraz brać duphaston jakby się przedłużył do 45 dnia bez @. Ten cykl zakończył się szczęśliwie, ale nie wiem czy ten duphaston powinnam przerwać czy nie, dziś dziewiąty dzień brania, czyli jutro ostatni.
Wizyta u lekarza za 9 dni, nie mam jak się wcześniej skontaktować. Mam jeszcze dodatkowe opakowanie więc mogłabym brać do wizyty w razie czego. Co sądzicie?
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
No dzisiaj ja idę do gina bo plamienie się nasila. Kurde aż płakać się chce nie ma z kim pogadać bo nik nic nie wie. Zwariuje do 19.
-
Valetta, napewno to nic złego. Oszczędzaj się, wtedy nie powinno się to powtórzyć.
Ale np mnie jak ktoś mówi oszczędzaj się to ja do tej osoby - ale ja się dowiedziałam pare dni temu dopiero o ciąży, gdzie tam jeszcze do końca. Wiec już mam się zacząć oszczędzać? Do mnie to jeszcze trochę nie dociera. Pewnie jak zobaczę fasolkę na scanie to wtedy dotrze ale na to jeszcze muszę pare dni zaczekać
To pewnie te objawy to norma. Niby to druga ciąża i myslalam, że nie będę wariować ale jednak - chyba nie ma to znaczenia czy pierwsza czy trzecia