Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Frufru, gratulacje, robiłaś już betę?
Dzięki miałam iść dziś, ale kocioł w pracy i się nie wyrwę. Nie wiem czy nie polecę popołudniu, znalazłam laboratorium 24h. Przynajmniej w pracy nie będą dopytywać, a na razie nie chcę mówić... -
Gratulacje dziewczyny! U mnie jeszcze 8 dni do wizyty u gina.. Z objawów tylko pobolewanie podbrzusza, czasami trochę jakbym miała zakwasy, czasami jak na okres. Dzisiaj robiłam bhcg aby zobaczyć czy dobrze przyrasta i się troszkę uspokoić, czekam na wynik
Rub45 lubi tę wiadomość
-
U mnie na razie mało objawów, nabrzmiałe bolesne piersi i w zasadzie to wszystko. Momentami mnie mdli, ale tylko chwilowo. Energii mam sporo, ciągle coś bym robiła. U mnie pierwsze 2 ciąże były łagodne obiawowo, a ostatnią znosiłam bardzo ciężko. Juz na tym etapie miałam mdłości 24h do 12 tyg, ledwo żyłam. Mam nadzieję, że tym razem tak nie będzie, bo nie wiem jak dam radę w pracy, a nie chcę iść na razie na zwolnienie.
Ja niecierpliwie wyczekuję środy, wtedy mam pierwszą wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że zobaczę tylko 1 pęcherzyk nie wiem czemu, ale mam stresa, że mogą być bliźniakivaletta94 lubi tę wiadomość
-
U mnie w zasadzie to lekkie pobolewanie brzucha i nabrzmiałe piersi. Jest mi mega gorąco, ale to dlatego że w pracy siadła klima...
-
Szonka masz przeczucie co do blizniaków? Nam w wróżbie na weselu wyszło, że pierwsze będą blizniaki a potem kolejne blizniaki A chcemy mieć czwóreczkę, więc szybko by poszło Odebrałam betę i moje wyniki wyglądają tak:
9 dpo - 7,22
11 dpo - 37,07
13 dpo - 129,4
15 dpo - 316,1
19 dpo - 1663
Jestem przeszczęśliwa Zrobię jeszcze jedną betę za 4 dni. -
Super dziewczyny!
Valetta wyniki piękne Ja jakoś się stresuję robieniem badania bety, dlatego postanowiłam nie robić co chwilę.
Zrobiłam w czwartek (16dpo) i zrobię w kolejny czwartek, będę spokojniejsza, a potem w jeszcze następny, wtedy też po południu będę mieć pierwszą wizytę u lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 17:47
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Mój mąż miał sen, że po przyszłotygodniowych badaniach zadzwoniłam do niego i powiedziałam, że będą blizniaki i to w dodatku 2 chłopców Ale chyba beta na blizniaki jest większa niż standardowo, czy to nie ma znaczenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 17:16
-
Summis95 wrote:Nie mam pojęcia ale też się zastanawiałam nad bliźniakami, bo dwa dni po planowanej @ miałam takie grube drugie krechy na teście, jak kontrolne albo i lepsze a z corka nawet po tygodniu takich nie mialam
Moze zapłodnienie było wcześniej to masz normalnie ok 40 dniowe cykle nie znaczy ze tym razem owu tez była później moze była wcześniej i dzidziuś jest starszy -
valetta94 wrote:Szonka masz przeczucie co do blizniaków? Nam w wróżbie na weselu wyszło, że pierwsze będą blizniaki a potem kolejne blizniaki A chcemy mieć czwóreczkę, więc szybko by poszło Odebrałam betę i moje wyniki wyglądają tak:
9 dpo - 7,22
11 dpo - 37,07
13 dpo - 129,4
15 dpo - 316,1
19 dpo - 1663
Jestem przeszczęśliwa Zrobię jeszcze jedną betę za 4 dni.
Może nie przeczucie co lęk przed nimi Mam już 3 w domu i 5 to moglo by być dla mnie za duże wyzwanie -
nick nieaktualny
-
Może Wam przyda się :)Uśrednone wymiary pęcherzyka i długości zarodka jakie powinny być na jakim etapie. ( ze strony parenting.pl )
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
5 tydzień 1 dzień 5 mm -
5 tydzień 2 dzień 6 mm -
5 tydzień 3 dzień 7,5 mm -
5 tydzień 4 dzień 9 mm 1 mm
5 tydzień 5 dzień 10 mm 2 mm
5 tydzień 6 dzień 11 mm 3 mm
Pierwszy wymiar to wielkość pęcherzyka, druki maluszka.
Przygotowuję się w ten sposób na jutrzejszą wizytę Mam nadzieję że zobaczę małą kropeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 09:33