Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Na 8 karmień 70 ml więc jak karmisz piersią cały czas daj dodatkowo 4 karmienia mm po 70 ml . Mi tak kazała jak miałam te zastoje mała ładnie przybierałaStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Rudzik1 wrote:Tunia, mysla.nieskalana napiszcie proszę w wolnej chwili jak wygląda opieka poporodowa na Kopernika. Będę tam miała KTG i boję się, że mnie zapuszkują ze względu na nadciśnienie.
Na oddziałach poporodowych jest mega problem z miejscami. W sobotę wypisali nas 2, a na miejsce czekało 14. Były rozrzucone po wszystkich oddzialach szpitala, a dzieci na salach noworodkowych z dala od matek.
Jedyne co mi się nie podobało, to to, że trzeba kontrolować, czy dostaje się dobre lekki. Niestety przez te trzy tygodnie miałam chyba 4 pomyłki. Może niegroźne, ale jednak.
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Aaa dziewczyny po cc! Byłam dzisiaj u fizjoterapeuty na mobilizacji blizny i mega polecam! Rozmasowała, porozciągała mi tę bliznę i jest o wiele lepiej, zgrubienie jest dużo mniejsze i ogólnie czuję dużą różnicę. Teraz będę sama nad nią pracować w domu i kontrola za 3 tyg. Sprawdzała mi też rozejście mięśnia prostego i mam tylko na max pół cm więc ładnie się zeszło, bo w ciąży miałam na 2,5cm. Jak macie możliwość pójść to naprawdę warto.
-
Kiwona wrote:Do Was położne przychodzą z waga? Bo dzisiajw przychodni pediatra kazała przyjść do 2 tyg na wizytę żeby zwazyc itd. I se myślę, że po co. Wy macie przychodzić co jakiś czas profilaktycznie do przychodni? W sumie mogłam dopytać, ale zamieszanie mieliśmy bo młody walnal kupsko na wizycie i jakoś nie zapytałam... W czwartek będzie połozna, ciekawa jestem, co to wniesie.
u mnie była już 3x i 1x przyniosła wagę, za tydzień w poniedzialek ma tez przynieść żeby sprawdzić progres BuniaFasolka77
-
Ja z opieki jestem bardzo zadowolona. Położne super,studenci mi w ogóle nie przedzkadzali, mogę polecić serio. A czy Cię zostawia to nie ma reguły. Ja miałam ciśnienie wyższe niż Tunia i dla mnie nie było chyba miejsca,a ją zostawili od razu.
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Za 2 godz wyciagaja chyba cewnik. Jak dotąd nie zmienilo sie nic ale zbada mnie po wyjęciu i oceni. O 7 rano oxytocyna i porodowka. Jesli do 12 nie ruszy nic.. To wtedy cc jeszcze jutro mi zrobia
Fasolka77, espoir, estrella, xKlaudiax, Reniiata, Karmelllka90, B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to pierwszy alergen wykluczamy chyba, na moje oko ale jutro i tak wizyta u lekarki kontrolna wagi więc wypytam.
Durna matka zjadła dziś pierwszy raz czekoladę.. Ale nie mogła kostkę tylko wpierdzielilam od razu pół tabliczki ehhh i dziecko wysypane.nie bardzo ale ja to widzę. Poza tym był marudny całe popołudnie ale to nie był brzuszek. Pewnie go swedzialo.
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Do Was położne przychodzą z waga? Bo dzisiajw przychodni pediatra kazała przyjść do 2 tyg na wizytę żeby zwazyc itd. I se myślę, że po co. Wy macie przychodzić co jakiś czas profilaktycznie do przychodni? W sumie mogłam dopytać, ale zamieszanie mieliśmy bo młody walnal kupsko na wizycie i jakoś nie zapytałam... W czwartek będzie połozna, ciekawa jestem, co to wniesie.
-
Tunia76 wrote:Basiu jak u nas z lekarzem. Jest jakiś fajny?
Jeszcze nie wybrałam przez ten szpital, a teraz nie mam czasu.
Położna mnie olala. Miała dzwonić i cisza.
Lekarka w porządku, powiedziała nam o szczepieniach, zbadała małą, wszystko ok. Nie mogę więcej powiedzieć bo to była tylko jedna wizyta. Ale pani dr dość miła.
Na wizytę szczepienną już zapisaliśmy do tej Tobiasz więc zobaczymy.
A położna możliwe że ma długi weekend, bo my się mieliśmy umówić na za 2 tygodnie od poprzedniej wizyty i wypadało na dzisiaj to przesunęła na poprzedni piątek bo coś tam o weekendzie wspominała. Napisz do niej SMSa z pytaniem to może odpisze.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi juz nie wiem Kochana co ci napisać by w jakiś sposób Cię pocieszyć... ostateczny dzień Waszego spotkania z synkiem jest jutro i kropka❤❤❤ bądź dzielna tą ostatnią noc!!!
Mama36 u Nas też buzia wysypana i nie wiem czy to ja dałam dupy z czymś co zjadłam czy od czegoś innego Mały to ma.
U Nas lekko zielone i zbite kupy się zaczęły...Mały placze przy tym ale tak że serce pęka bo widzę, że Go boli....
Na spacerku byliśmy🤩 zniosłam stelaż a potem Niunia w gondoli🤩
Dziś pominiemy kąpiel chyba bo juz późno a On przysypia...
Daffi lubi tę wiadomość