Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na 8 karmień 70 ml więc jak karmisz piersią cały czas daj dodatkowo 4 karmienia mm po 70 ml . Mi tak kazała jak miałam te zastoje mała ładnie przybierała
    No to tak właśnie dziś daje 4 razy po 70, zobaczymy czy będzie ok.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:35

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Tunia, mysla.nieskalana napiszcie proszę w wolnej chwili jak wygląda opieka poporodowa na Kopernika. Będę tam miała KTG i boję się, że mnie zapuszkują ze względu na nadciśnienie.
    Dla mnie opieka w Koperniku super, położne bardzo pomocne. Te od dzieciaków również. Chetnie brały dzieci na noc, o ile miały wolne miejsca w sali noworodkowej. One ma nocnej zmianie napewno nie spały. 😉
    Na oddziałach poporodowych jest mega problem z miejscami. W sobotę wypisali nas 2, a na miejsce czekało 14. Były rozrzucone po wszystkich oddzialach szpitala, a dzieci na salach noworodkowych z dala od matek.

Jedyne co mi się nie podobało, to to, że trzeba kontrolować, czy dostaje się dobre lekki. Niestety przez te trzy tygodnie miałam chyba 4 pomyłki. Może niegroźne, ale jednak.

Rudzik1 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny po cc! Byłam dzisiaj u fizjoterapeuty na mobilizacji blizny i mega polecam! Rozmasowała, porozciągała mi tę bliznę i jest o wiele lepiej, zgrubienie jest dużo mniejsze i ogólnie czuję dużą różnicę. Teraz będę sama nad nią pracować w domu i kontrola za 3 tyg. Sprawdzała mi też rozejście mięśnia prostego i mam tylko na max pół cm więc ładnie się zeszło, bo w ciąży miałam na 2,5cm. Jak macie możliwość pójść to naprawdę warto.

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fasolka,taki termin mi ustalili,powiedzieli, że to ok.

mi wszyscy mowią, że najwcześniej jak dziecko skończy 6 tygodni...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecicie jakieś lusterko obserwacji dziecka do autka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Do Was położne przychodzą z waga? Bo dzisiajw przychodni pediatra kazała przyjść do 2 tyg na wizytę żeby zwazyc itd. I se myślę, że po co. Wy macie przychodzić co jakiś czas profilaktycznie do przychodni? W sumie mogłam dopytać, ale zamieszanie mieliśmy bo młody walnal kupsko na wizycie i jakoś nie zapytałam... W czwartek będzie połozna, ciekawa jestem, co to wniesie.

u mnie była już 3x i 1x przyniosła wagę, za tydzień w poniedzialek ma tez przynieść żeby sprawdzić progres Bunia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    polecicie jakieś lusterko obserwacji dziecka do autka?
    ja mam firmy be safe i jest ok

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z opieki jestem bardzo zadowolona. Położne super,studenci mi w ogóle nie przedzkadzali, mogę polecić serio. A czy Cię zostawia to nie ma reguły. Ja miałam ciśnienie wyższe niż Tunia i dla mnie nie było chyba miejsca,a ją zostawili od razu.

Rudzik1 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,no widzisz.. I to jest myśl! Dziękuję, bo ja bladze po omacku ❤

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka mnie w szpitalu kazali między 4 a 6 tyg..

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:35

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 godz wyciagaja chyba cewnik. Jak dotąd nie zmienilo sie nic ale zbada mnie po wyjęciu i oceni. O 7 rano oxytocyna i porodowka. Jesli do 12 nie ruszy nic.. To wtedy cc jeszcze jutro mi zrobia

Fasolka77, espoir, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Reniiata, nick nieaktualny, B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz zostanę tu jedyną orką - no super... :P

KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Za 2 godz wyciagaja chyba cewnik. Jak dotąd nie zmienilo sie nic ale zbada mnie po wyjęciu i oceni. O 7 rano oxytocyna i porodowka. Jesli do 12 nie ruszy nic.. To wtedy cc jeszcze jutro mi zrobia
    Tasiemki nie proponują?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Tasiemki nie proponują?
    Nie. Powiedzieli ze musi być preindukcja i dwa podejscia indukcji.. Mówili o oxy ale zobaczyny po wyjeciu cewnika czy cokolwiek uleglo zmianie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pierwszy alergen wykluczamy chyba, na moje oko ale jutro i tak wizyta u lekarki kontrolna wagi więc wypytam.
    Durna matka zjadła dziś pierwszy raz czekoladę.. Ale nie mogła kostkę tylko wpierdzielilam od razu pół tabliczki ehhh i dziecko wysypane.nie bardzo ale ja to widzę. Poza tym był marudny całe popołudnie ale to nie był brzuszek. Pewnie go swedzialo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Do Was położne przychodzą z waga? Bo dzisiajw przychodni pediatra kazała przyjść do 2 tyg na wizytę żeby zwazyc itd. I se myślę, że po co. Wy macie przychodzić co jakiś czas profilaktycznie do przychodni? W sumie mogłam dopytać, ale zamieszanie mieliśmy bo młody walnal kupsko na wizycie i jakoś nie zapytałam... W czwartek będzie połozna, ciekawa jestem, co to wniesie.
    Do mnie Polozna przychodzi z waga ale wlqnsie jak pisałam mam jutro wizytę u lekarza na ważenie po 2 tyg od wizyty patronazowej więc to chyba normalne.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu jak u nas z lekarzem. Jest jakiś fajny?
    Jeszcze nie wybrałam przez ten szpital, a teraz nie mam czasu.
    Położna mnie olala. Miała dzwonić i cisza.
    Tunia my zapisaliśmy do pani dr Tobiasz (nie pamiętam imienia), ale na wizycie patronażowej byliśmy u dr Małgorzaty Kozickiej bo do naszej nie było bliskich terminów, a w przychodni można zapisać na wizytę do dowolnego pediatry.
    Lekarka w porządku, powiedziała nam o szczepieniach, zbadała małą, wszystko ok. Nie mogę więcej powiedzieć bo to była tylko jedna wizyta. Ale pani dr dość miła.
    Na wizytę szczepienną już zapisaliśmy do tej Tobiasz więc zobaczymy.

A położna możliwe że ma długi weekend, bo my się mieliśmy umówić na za 2 tygodnie od poprzedniej wizyty i wypadało na dzisiaj to przesunęła na poprzedni piątek bo coś tam o weekendzie wspominała. Napisz do niej SMSa z pytaniem to może odpisze.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi juz nie wiem Kochana co ci napisać by w jakiś sposób Cię pocieszyć... ostateczny dzień Waszego spotkania z synkiem jest jutro i kropka❤❤❤ bądź dzielna tą ostatnią noc!!!

Mama36 u Nas też buzia wysypana i nie wiem czy to ja dałam dupy z czymś co zjadłam czy od czegoś innego Mały to ma.

U Nas lekko zielone i zbite kupy się zaczęły...Mały placze przy tym ale tak że serce pęka bo widzę, że Go boli....

Na spacerku byliśmy🤩 zniosłam stelaż a potem Niunia w gondoli🤩

Dziś pominiemy kąpiel chyba bo juz późno a On przysypia...

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ