Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem przerażona. Wyglada na to że po prostu głodziłam małego. Ledwo ściągam 40 ml! Co drugie karmienie daje mu mm- robię mu 90 ml a on zjada tylko 40
Oj Daffi nie muszę już chyba pisać jak my tu mamy mocno zaciśnięte kciuki za Was! Za każdym razem jak wejdę to liczę na wiadomość od Ciebie że jesteśmy już bliżej zobaczenia Filipka👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Cos sie kręci samo moze oksy tylko to wspomoże ale bede sie tak meczyc co 9 min do 7.30 nie zregeneruje sil.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bcdd9820e6e.jpgLolka30, B_002, Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Pantera wrote:Cześć dziewczyny, podczytuję Was ostatnio, ponieważ jako Majówka sama zbliżam się do porodu
Chcę być mamą - czytałam Twój opis samopoczucia po porodzie i teraz ten post. Bardzo przypomina mi to mój pierwszy poród i źle gojącą się bolącą ranę po nacięciu w miejscu dokładnie jak opisujesz.
Chodziłam wtedy po internistach, którzy mówili ze wszystko ok (GP w UK). Jednak ból nie był zwyczajny i trwał 8 tygodni, a ja miałam w miejscu nacięcia taką gulkę wielkosci dużego pomidorka koktajlowego. Nie odważyłam sięvtam zajrzeć...
Po 6 tyg od porodu wybrałam się do polskiej ginekolog, która powiedziała, ze to był krwiak! Ktory juz wtedy trochę zmalał ale w końcu dobrze się goił.
Wydaje mi się, ze u Ciebie moze być podobnie i jeśli lekarz potwierdzi, że goi się dobrze, to daj sobie czas na wchłonięcie. Może zimne okłady coolpack pomogąPantera lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny jestem przerażona. Wyglada na to że po prostu głodziłam małego. Ledwo ściągam 40 ml! Co drugie karmienie daje mu mm- robię mu 90 ml a on zjada tylko 40
Oj Daffi nie muszę już chyba pisać jak my tu mamy mocno zaciśnięte kciuki za Was! Za każdym razem jak wejdę to liczę na wiadomość od Ciebie że jesteśmy już bliżej zobaczenia FilipkaStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
chce_byc_mama wrote:Ja mam właśnie taka gulke tam jak Ty piszesz!! Wybiorę się do polskiego ginekologa, ale mamy tam ponad 1h drogi wiec poczekam jeszcze aż Mały troszkę podrośnie bo nie wiem czy to nie za długo dla niego w foteliku, a ja sama tam nie pojade- musi zawiezc mnie maz wiec pojedzie cala nasza trojka
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
stresant wrote:Karola ze tak sie nieladnie zapytam czy M sie odezwal od ostatniej wizyty? jesli ci ciezko to nie pisz....
a co dziadzius posylasz zdjecia Marcepanka do Ameryki? pewnie juz kolejna paczke szykuje
Odzywał, powiedział że bardzo chce przyjechać i zobaczyć małą, ale najpierw musi naprawić samochód, bo gdy wracał ode mnie to coś się tam mu popsuło 😊 poza tym, w weekend będzie się bawił na weselu koleżanki.
A jeśli chodzi o dziadka, to kolejna paczka juz w drodze 😂B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja przepraszam ze tylko o sobie ale nie mam za bardzo jak czytac wszystkiego.
Mam wyjety cewnik i tylko częściowo mial odciagnieta wode.. Dosc spory balonik wydostal sie ze mnie. Teraz na pewno mam 4cm rozwarcia. Rano miescil sie palec a teraz 2 i jeszcze jest luz. Daje mi duza szanse na oksy. Juz zlecenie gotowe i 7.30 mnie podlaczaja.
Daffi dziś Ty i Fifi jesteście najważniejsiDaffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
A ja nie śpię, bo... Okładam cycki kapusta. Już myślałam, że mam spokój, a obudziłam się z kamieniami bolacymi. Biorę leki homeopatyczne od wczoraj, na wyciszenie laktacji. Liczyłam, że mi pediatra przepisze leki, ale nie była zainteresowana tematem i odesłał mnie do gina. No więc wstałam, utluklam mrożone liście i wsadzilam w cycki. Nie znoszę tego, potem chodzę i śmierdze bigosem
Daffi i co? Rozkrecilo się?
Karola, no strasznie mi żal M, że musi się biedak bawić na weselu i nie może przez to córki zobaczyć, serce pęka
U nas dzisiaj dzień pod kątem stresów męża, bo jedzie dogadać warunki nowej pracy. Nie zazdroszczę mu, bo obecnie pracuje u kolegi w małej firmie i będzie musiał się zwolnić. No i stres, bo to jednak zmiany a jakby coś nie poszło to teraz nie jest najlepszy czas na bezrobocie... Ale j amu kibicuje i wierzę, że sobie fajnie wszystko poukłada.
Chyba się już wyspalam. Jedno karmienie o 2 było i Kazik śpi do teraz. Śpi z nami od początkui mówię to ja, która była przeciwna! Ale tak kijowo nma się porusza po tej ciasnej sypialni, że najłatwiej spać z nim i mieć go pod ręką. Musimy pokombinować z ustawieniem jeszcze, bo jednak wolałabym, aby spał w łóżeczku, mimo tego, jaki jest słodki i uroczy i jak lubię zasypia jak mnie łapie za paluch...
Matkobosko, ale ja kocham tych moich chłopaków! ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Lolka30, AniaKJ, MamaAga85, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Kiwona bole sa caly czas. Znow mnie zalewa wydzielina z nitkami zywo czerwonymi i skrzepami wiec moze cały czas szyjka puszcza. Za 2 godz oxy. Chcialam zgłosić te skurcze i moze by mi ktg podpieli ale nie mogę ich znaleźć
-
nick nieaktualnyIwonka nawet przy wyciszaniu laktacji powinnaś odciągnąć lub odcisnąć piers z zastoju. Do ulgi. Mi CDL powiedziała że nawet jak wezme leki muszę troszkę pomoc piersiom, ginekolog znowu mówiła zeby ścisnąć bandażem.
Moja recepta już straciła chyba ważność muszę wypisać druga i niech leży jak ta i straszy 😂 -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Iwonka nawet przy wyciszaniu laktacji powinnaś odciągnąć lub odcisnąć piers z zastoju. Do ulgi. Mi CDL powiedziała że nawet jak wezme leki muszę troszkę pomoc piersiom, ginekolog znowu mówiła zeby ścisnąć bandażem.
Moja recepta już straciła chyba ważność muszę wypisać druga i niech leży jak ta i straszy 😂Kto Ci wypisal receptę i na jakie leki? Bromergon?
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja ciągnę a mała śpi już 5 h, wybudza się po mału w nocy zjadła 115 bez placzu więc się wyspalismy. Teraz zje i jeszcze jak prosimy z 3 godziny to będzie wyspanie super
My raczej nie śpimy tak długo, znaczy młody teraz właśnie je butle i pewnie pójdzie spać, ale ja nie umiem tak długo w łóżku być i my wstajemy już z K o tej godzinie
-
Daffi wrote:Kiwona bole sa caly czas. Znow mnie zalewa wydzielina z nitkami zywo czerwonymi i skrzepami wiec moze cały czas szyjka puszcza. Za 2 godz oxy. Chcialam zgłosić te skurcze i moze by mi ktg podpieli ale nie mogę ich znaleźć
Daffi lubi tę wiadomość
-
Jestem po ktg. Jest nadzieja.. Zapowiada sie dobrze.. Skurcze sie zapisuja.
Kiwona, didi123, Lolka30, Lili90, DorotaAnna, Fasolka77, Bubek, xKlaudiax, Karmelllka90, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość