Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi, czekamy razem z Tobą!! ❤️
Kiwona, bo musi się chłopak wybawić, przynajmniej on 😊
Moja od dwóch dni przez te popołudniowe bóle brzucha śpi ni też po 5h w nocy. Wczoraj zasnęła o 23 umęczona i obudziła się o 4. Nie miałam serce jej budzić.!B_002 lubi tę wiadomość
-
Może coś poradzicie. Julik w dzień pięknie łapie pierś a w nocy mimo ze rozbudzony i ewidentnie głodny to łapie połyka co kapie i się odczepia. Potem płacze ze chce i tak się męczymy dobre 10 min. Próbuje na leżąco i siedząco to samo. Co ciekawe taki problem ma tylko z lewa, prawa jest ok.. jakby mu to ułatwić w nocy???
-
Juz mam wenflon jakis okropnie gruby byl potrzebny. O 7.30 wjezdza oxy ale nie w kroplowce tylko w pompie ma wolno byc podawana. Po badaniu mam 5cm rozwarcia.
Lolka30, Kiwona, Bubek, Fasolka77, xKlaudiax, Szonka, Karmelllka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi życzę Ci żeby poród był ekspresowy inbwzproblemowy, a potem już tylko tulenie Filipa ❤.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Mam nadzieję ze dlugo sie rozkrecalo to chociaż ten etap moze bedzie bardziej łaskawy. Jedno jest pewne.. Nigdy wiecej w ciazy nie będę. Bede miala swoje 2 skarby i to mi wystarcza.
MamaAga85, Fasolka77, AniaKJ, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Może coś poradzicie. Julik w dzień pięknie łapie pierś a w nocy mimo ze rozbudzony i ewidentnie głodny to łapie połyka co kapie i się odczepia. Potem płacze ze chce i tak się męczymy dobre 10 min. Próbuje na leżąco i siedząco to samo. Co ciekawe taki problem ma tylko z lewa, prawa jest ok.. jakby mu to ułatwić w nocy???
-
Daffi DASZ RADĘ KOCHANA❤❤❤ JUŻ TAK NIEWIELE I BĘDZIESZ TULIĆ SWOJEGO SYNKA❤❤❤❤
Mama36 Małego wysypało na buźce ale nie wiem czy to alergia...tak pomyślałam,że może to od czegoś co zjadłam...chociaż położna mówiła,że to ciągle te hormony jeszcze wychodzą w postaci tego trądziku noworodkowego
Od wczoraj mam już pomału nue wybudzać co 3 h i tu pytanie do Was -co ile jedzą Wasze maluchy ale te w podobnym wieku co mój Natanek? Ja przespałam budzik w nocy i aż się przestraszyłam bo minęło 5 godzin a On sobie spał w najlepsze... -
jak ja wam zazdroszcze ze wasze dzieci spia po 5 godzin......moj max 3 godziny wytrzyma a najczesciej to po 2 sie budzi....w nocy to by co godzine jadl......
dzisiejsza nocka od 24 nieprzespana......tak sie prezyl i stekal ze myslalam ze przepukline dostanie.....to nienormalne tak sie zapierac i stekac.... -
stresant wrote:jak ja wam zazdroszcze ze wasze dzieci spia po 5 godzin......moj max 3 godziny wytrzyma a najczesciej to po 2 sie budzi....w nocy to by co godzine jadl......
dzisiejsza nocka od 24 nieprzespana......tak sie prezyl i stekal ze myslalam ze przepukline dostanie.....to nienormalne tak sie zapierac i stekac....
do tego chrumka na nia mowimy bo jak grzecznie spi to itak dzwieki wydaje jak prosiątko i ja sie zaraz zrywam bo nie wime czy spi czy nie.
No i moja pierwszy sen ma dluzszy a tak to standardowo 2 w nocy, 4, 6 -
MamaAga85 wrote:Daffi DASZ RADĘ KOCHANA❤❤❤ JUŻ TAK NIEWIELE I BĘDZIESZ TULIĆ SWOJEGO SYNKA❤❤❤❤
Mama36 Małego wysypało na buźce ale nie wiem czy to alergia...tak pomyślałam,że może to od czegoś co zjadłam...chociaż położna mówiła,że to ciągle te hormony jeszcze wychodzą w postaci tego trądziku noworodkowego
Od wczoraj mam już pomału nue wybudzać co 3 h i tu pytanie do Was -co ile jedzą Wasze maluchy ale te w podobnym wieku co mój Natanek? Ja przespałam budzik w nocy i aż się przestraszyłam bo minęło 5 godzin a On sobie spał w najlepsze...
Mój się budzi co 2-4 godz w nocyFasolka77
-
Bubek moj to jak o 21 poje to spi do 24 z zegarkiem w reku....potem o 1 je .....no i do rana sie budzi co godzine 2 do 3 ciumka 4 do 5 ciumka i o 6 poje i ja wstaje robic sniadanie starszakom do szkoly wygladajac jak zombi po nieprzespanej nocy.....
od tej 7 jak poje to pobawil sie i postekal do teraz dostal jeszcze cyca na uspanie i niby spi.....chociaz juz raz u nigo bylam bo beczal.......
ide jeszcze spac bo mi leb peka...a hemoroidy znow wylazly.....a wszystkiie czopki z glistnika juz w dupe wsadzone....a inne nie pomagaja...musi mi kolezanka znow zamowic...... -
Przede mną dzisiaj małe wyzwanie bo muszę podjechać do szpitala z Buniem zbadać ponownie tą bilirubinę no i muszę jechać sama..... zamówiłam dopiero wczoraj lusterko do obserwacji dziecka więc pewnie się będę co 5 minut zatrzymywać sprawdzać jak tam sytuacja na tylnym siedzeniu w foteliku.... I niestety po godzinie będę musiała znowu wrócić bo wyniki Mam nadzieję że bilirubina spada. na majówkę jednak nie jedziemy bo pogoda do bani, moja mama będzie miała imieniny więc będzie kupa ludzi na imprezie, nowe miejsce, nowe twarze.... może to być za dużo bodźców dla Bunia no i jeszcze chrześniak będzie który ponoć jest przeziębiony ma jakąś wirusówkę więc już w ogóle odpada wyjazdFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Przede mną dzisiaj małe wyzwanie bo muszę podjechać do szpitala z Buniem zbadać ponownie tą bilirubinę no i muszę jechać sama..... zamówiłam dopiero wczoraj lusterko do obserwacji dziecka więc pewnie się będę co 5 minut zatrzymywać sprawdzać jak tam sytuacja na tylnym siedzeniu w foteliku.... I niestety po godzinie będę musiała znowu wrócić bo wyniki Mam nadzieję że bilirubina spada. na majówkę jednak nie jedziemy bo pogoda do bani, moja mama będzie miała imieniny więc będzie kupa ludzi na imprezie, nowe miejsce, nowe twarze.... może to być za dużo bodźców dla Bunia no i jeszcze chrześniak będzie który ponoć jest przeziębiony ma jakąś wirusówkę więc już w ogóle odpada wyjazd
ja ma na siedzeniu pasazera i moge lukac podczas jazdy -
Mój spi a ja to mam z kolei starcha,że to przez za niskie cukry...
Nie wiem jakie są standardy w PL ale zadziwia mnie to jak podchodzą do kontroli noworodka,ktorego matka ma cukrzycę typu 2...
Kontrolowali cukier tylko w szpitalu i na tym koniec.Przepraszam,już nawet ostatnia doba w szpitalu była bez kontroli.
Sama z siebie nie mogę zrobić Misiowi badania w labo...
A chętnie bym sprawdziła czy wszystko jest ok.
Wydaje mi się,że Wasze dzieci śpią krócej bo są karmione piersią.Bubek lubi tę wiadomość