Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka ja tez się będę bardzo stresować jak będę jechać sama z małym pierwszy raz, ale pociesza mnie to że jechaliśmy ze szpitala i na sesje i jak tylko się go wyniesie z domu w foteliki to on zaraz zasypiał i spał cała drogę. Będzie dobrze
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyKiwona wrote:Odciskalam wieczorem pod prysznicem a potem zimna woda lalam, ale nie chciałam już laktatorem, żeby nie pobudzać... No ale może za mało odcisnelam, bo kamienie jednak, zwłaszcza lewa
Kto Ci wypisal receptę i na jakie leki? Bromergon?
-
Ja też już nie krwawię, nieboski w, ta taka żółta wydzielina też się w zasadzie skończyła. No ale ja miałam łyżeczkowanie wiec tez może dlatego tak szybko.
W nocy dawałam małemu mm. Powiem Wam że jak wstałam o 2.30 przewinelam małego, w dwie minuty zrobiłam mleko chyba w 5 min on je zjadł, od razu zasnął, ja umyłam butelkę i szlam spać, to sobie tak pomyślałam: kurde super, nic mnie nie boli nie mecze się przez godzinę, nie zasypiam na siedząco z małym przy cycku... okropna jestem pewnie coKarmelllka90, estrella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyKiwona wrote:To fajnie, ładnie śpi
My raczej nie śpimy tak długo, znaczy młody teraz właśnie je butle i pewnie pójdzie spać, ale ja nie umiem tak długo w łóżku być i my wstajemy już z K o tej godzinie
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Daffi trzymam kciuki porwz enty 😂 tym razem musi się to już zakończyć i powitamy
Filipka ❤️Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Karmelllka90 wrote:Moja ginekolog ale właśnie nie bromergon i moja CDL mówiła.ze.to co ja mam wypisane jest lepsze ale zabij mnie zapomniałam nazwy i muszę odnaleźć receptę, ale.to dwie tabletki bierze się je po połowie rano i wieczorem dwa dni
Moja kuzynka mi mówiła, że 5 tygodni brała leki! 😫 Ten bromergon. Ale może źle zrozumiałam, bo aż mi się wierzyć nie chce. -
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Może coś poradzicie. Julik w dzień pięknie łapie pierś a w nocy mimo ze rozbudzony i ewidentnie głodny to łapie połyka co kapie i się odczepia. Potem płacze ze chce i tak się męczymy dobre 10 min. Próbuje na leżąco i siedząco to samo. Co ciekawe taki problem ma tylko z lewa, prawa jest ok.. jakby mu to ułatwić w nocy???
-
nick nieaktualny
-
kiedyś też tu było pytanie o podawanie paracetamolu na zaś po szczepieniu. My tak podawaliśmy i tutaj przy szczepieniu dają specjalnie na to receptę. już nawet nie chodzi o gorączkę, ale dziecko może być obolałe. jak mi dawali szczepionkę na krztusiec to 3 dni ręka mnie bolała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 10:17
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Nie mamy po szczepieniu poważnych skutków ubocznych, ale wczoraj od 21 do 1 był taki nieposkromiony płacz i pisk, że mały był spocony jak szczur od tego. I nie była to kolka. Dziś już jest w porządku.
Rehabilitujemy mu ten kręcz szyjny, przychodzi co tydzień fizjoterapeuta. Polecam Wam dziewczyny, bo ja u Szymona nie widzę na ten moment żadnych problemów natury fizjo, a jednak neurolog i fizjoterapeuta widzą. Są niewielkie i szybko się to wyprowadzi, ale zaniedbane mają opłakane skutki.
Mam popękane ręce od mycia butelek, że ciężko palce zginać
Ja prasuję ciuchy...tzn.mążFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ja też już nie krwawię, nieboski w, ta taka żółta wydzielina też się w zasadzie skończyła. No ale ja miałam łyżeczkowanie wiec tez może dlatego tak szybko.
W nocy dawałam małemu mm. Powiem Wam że jak wstałam o 2.30 przewinelam małego, w dwie minuty zrobiłam mleko chyba w 5 min on je zjadł, od razu zasnął, ja umyłam butelkę i szlam spać, to sobie tak pomyślałam: kurde super, nic mnie nie boli nie mecze się przez godzinę, nie zasypiam na siedząco z małym przy cycku... okropna jestem pewnie comy z mężem żeby skrócić ten czas jak dawaliśmy w nocy modyfika to tylko tego gotowego w płynie :p nadal je zamawiam z tym że mniej bo Bebilon kosztował 3,3 za sztukę a HiPP 5,5
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:kiedyś też tu było pytanie o podawanie paracetamolu na zaś po szczepieniu. My tak podawaliśmy i tutaj przy szczepieniu dają specjalnie na to receptę. już nawet nie chodzi o gorączkę, ale dziecko może być obolałe. jak mi dawali szczepionkę na krztusiec to 3 dni ręka mnie bolała...
A ja dziewczyny prawie 7 tyg po porodzie i wciąż mam czasem lekkie plamienie...nie wiem czy to normalne. -
nick nieaktualnyMenka888 wrote:Mamusie, które dokarmiaja mm, jakiego mleka używacie?
Menka888 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Karmelka, plis, sprawdź te receptę dla mnie. Jak będzie źle to się gdzieś wcisne do gina i wydebie.
Moja kuzynka mi mówiła, że 5 tygodni brała leki! 😫 Ten bromergon. Ale może źle zrozumiałam, bo aż mi się wierzyć nie chce.Kiwona lubi tę wiadomość
-
Menka888 wrote:Mamusie, które dokarmiaja mm, jakiego mleka używacie?
Ja nan optipromysla.nieskalana, Menka888 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jeżdżę z małą z przodu, poduszkę mam wyłączona bazę przypięta pasami jest bardzo stabilna. Moja mała jak tylko ją ubieram do wyjścia ona już zasypia włożoną w wózek lub fotelik jest w błogim niebie, jak jedziemy i zatrzymamy się na parkingu to jest pobudka albo jak na światłach dlugo stoimy to puszcza kontrolera (otwiera jedno oko i kontroluje sytuację)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 10:35
martusiawp lubi tę wiadomość