Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Menka888 wrote:Mamusie, które dokarmiaja mm, jakiego mleka używacie?
Menka888 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka77 wrote:Przede mną dzisiaj małe wyzwanie bo muszę podjechać do szpitala z Buniem zbadać ponownie tą bilirubinę no i muszę jechać sama..... zamówiłam dopiero wczoraj lusterko do obserwacji dziecka więc pewnie się będę co 5 minut zatrzymywać sprawdzać jak tam sytuacja na tylnym siedzeniu w foteliku.... I niestety po godzinie będę musiała znowu wrócić bo wyniki Mam nadzieję że bilirubina spada. na majówkę jednak nie jedziemy bo pogoda do bani, moja mama będzie miała imieniny więc będzie kupa ludzi na imprezie, nowe miejsce, nowe twarze.... może to być za dużo bodźców dla Bunia no i jeszcze chrześniak będzie który ponoć jest przeziębiony ma jakąś wirusówkę więc już w ogóle odpada wyjazd
-
stresant wrote:my mamy w domu mm Bebilon nenatal dla wczesniakow takie kazali w szpitalu kupic...zrobilismy z niego 1 porcje 30ML ......jest napisane ze zuzyc do miesiaca ...myslicie ze trzeba? ze sie popsuje ?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Na tych które ja mam jest napisane żeby zużyć w ciągu 3 tyg i będę się tego trzymać, jak nie zuzyje to wyrzuce.
-
Niestety zadzwonilam do poradni laktacyjnej i powiedzieli mi ze nalezy przyjac, ze 1g odpowiada 1 ml, choc wiadomo rozna moze byc gestosc mleka i wtedy ciezar sie zwieksza, ale srednio sie tak przyjmuje. U mnie maly w takim razie zjada max 60 ml a bywa ze i 20scia. A odciagnietego zjada 70-90 ml na karmienie. Mam nadzieje ze to mu wystarcza. Wazy 3225 g.
-
Kochane mamy po cc i nie tylko w sumie, czy podajecie probiotyki maluchom? Mi nie kazali w szpitalu, pediatra wspomniała o dicoflorze. Teraz znalazłam ffbaby, że niby dobry. Na pewno coś kupię i będę podawała, ale może któraś z Was zrobiła już solidny risercz i poleci coś dobrego?
-
nick nieaktualnyPediatra w szpitalu jeszcze Powiedziala że jak karmie piersia to nie muszę bo to samo jest w moim mleku. Kupiłam i tak coloflor Cesario.. Dawałam bo Polozna powiedziała że może pomóc na brzuszek ale nie widziałam różnicy i odstawilam jak na razie.
-
Kiwona wrote:Stresant, ja bym nie użyła po tym czasie już tego mleka.
Ja mysle czy te biogaie podawac....pol noc i teraz cale dopoludnie maluch co chwile zaplacze nawet przez sen...meczy sie...ale kolka to nie jest ....zaplacze naprezy sie i pyknie -
nick nieaktualnyNo i ważymy 3985. Mały Pączuś Mamusi♥️
Wychodzi 60g na dzień od wyjścia ze szpitala. I tylko cyc.
A w ogóle kto został na ten moment oprócz mnie i mama18 na samym cycu?xKlaudiax, DorotaAnna, Mama36, B_002, AniaKJ, martusiawp, Fasolka77, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:No i ważymy 3985. Mały Pączuś Mamusi♥️
A w ogóle kto został na ten moment oprócz mnie i mama18 na samym cycu?i Basia jeszcze tez
Mama36, B_002, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:A w ogóle kto został na ten moment oprócz mnie i mama18 na samym cycu?
Mama36 u nas też to wygląda na skok rozwojowy bo dziś brzuszek nie boli, ale Zosia taka marudna jest strasznie i tylko przytulanie, kołysanie i smoczek pomaga. Jest po prostu rozdrażniona.
A i łezki się zaczynają pojawiać w oczach więc to pewnie to.
Obawiam się trochę wyjazdu w takim trudniejszym czasie. Dzisiaj po południu mamy jechać na kilka dni do teściowej.
Zmiana miejsca też może spowodować dodatkowe rozdrażnienie ale chyba już mąż będzie mi musiał wtedy pomóc, a jak będzie bardzo źle to wrócimy do domu wcześniej. Mamy 45min autem.
Powiedzcie mi jaką macie temperaturę w domu?
My mamy ustawione na 21, ale przez ostatnie dni się nagrzało od słońca do 22 i tak się utrzymuje.
U teściowej jest duży, stary dom, w którym już od jakiegoś czasu nie palą w piecu i jest zimno. Teściowa powiedziała że oczywiście napali i zagrzeje ale wychłodzony dom tak szybko nie nabierze temperatury. Pewnie będzie jakiś 18 stopni. Ma któraś z was taką temperaturę? Boję się że mi dziecko zmarznie.
W pokoju gdzie będziemy spać dodatkowo sobie zagrzejemy grzejnikiem elektrycznym bo pieluchy trzeba zmieniać w jakichś komfortowych warunkach dla dziecka.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Moje Malutkie ma dziś dzień bez snu.
Od 10 oczy jak 5 zl😁
Ja tu w planach robienie obiadu a On ciagle mnie za palca trzyma.
Czy Wasze maluchy też kilka razy dziennie mają czkawkę? U Nas conajmnie 3 razy dziennie🙄i to taka,że całe łóżeczko podskakuje
U Nas ból przy robieniu kupy...😥i wszystko zaczęło się od wit.D... -
Paula 90 wrote:No i ważymy 3985. Mały Pączuś Mamusi♥️
A w ogóle kto został na ten moment oprócz mnie i mama18 na samym cycu?Paula 90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny