Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:No i ważymy 3985. Mały Pączuś Mamusi♥️
Wychodzi 60g na dzień od wyjścia ze szpitala. I tylko cyc.
A w ogóle kto został na ten moment oprócz mnie i mama18 na samym cycu?
dzis 4 tygodnie !
Paula 90, MamaAga85, B_002, AniaKJ, xKlaudiax, Fasolka77, DorotaAnna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:U Nas ból przy robieniu kupy...😥i wszystko zaczęło się od wit.D...
Wcześniej dawałam przed południem ale do dwóch dni daję rano, około 8 i też mieliśmy ból przy robieniu kupy a już nie ma.
Może to też zasługa Espumisanu, ale bardziej zauważyłam tą zmianę odkąd witaminę D daję rano.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyMoj dziś nawet dostał czkawke u pediatry podczas badania.. Chyba tak się zaaferował wszystkim.
Basia dokładnie to o czym piszesz mamy dziś 3 dzień i dziś właśnie są uśmiechy z wydawanymi dźwiękami.
Też mam dylemat powiem Ci co do teściów bo u Nas w domu ciepło. Ja chodzę w bluzce na ramiączkach i krotkie spodenki. Czasem pod koc mam ochotę. A u teściów stary dom i mi tam zawsze zimno, ale majówkę odpuszczamy więc na razie nie myślę o ubieraniu tam dziecka
Ciekawe co u Daffi kurcze.. Oby poszło gładko. Należy jej się -
Mama36 wrote:Moj dziś nawet dostał czkawke u pediatry podczas badania.. Chyba tak się zaaferował wszystkim.
Basia dokładnie to o czym piszesz mamy dziś 3 dzień i dziś właśnie są uśmiechy z wydawanymi dźwiękami.
Też mam dylemat powiem Ci co do teściów bo u Nas w domu ciepło. Ja chodzę w bluzce na ramiączkach i krotkie spodenki. Czasem pod koc mam ochotę. A u teściów stary dom i mi tam zawsze zimno, ale majówkę odpuszczamy więc na razie nie myślę o ubieraniu tam dziecka
Ciekawe co u Daffi kurcze.. Oby poszło gładko. Należy jej się
My właśnie zdecydowaliśmy się pojechać bo potem nie będziemy mieć znowu kiedy, różne plany weekendowe mamy w maju, nawet jedno wesele więc zobaczymy jak to będzie.
Ja w domu też w bluzce na ramiączkach a Zosia w samym body, tylko jej skarpetki zakładam żeby stópki nie marzyły.
Będziemy się u teściowej ubierać w swetry, a jak będzie ciężko to wrócimy wcześniej. Chociaż ona nas namawia żeby zostać do niedzieli, ja powiedziałam że max do piątkuNajbardziej się zmęczę tym wyjazdem więc stawiam na swoim.
Też jestem ciekawa do u Daffi, ale jak nie pisze to stawiam że albo rodzi, albo ma CC, albo już po i napisze później
Czekam z niecierpliwością
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Pewnie z tym tak jak a ciąży, czyli można, ale zapytam żeby się upewnić.
Czy karmiąc piersią farbujecie włosy?
Wydaje mi się że nie ma przeciwwskazań.
Mam ochotę na odświeżenie koloru
Swoją drogą tak mi wyszlo że powiedzieli u mnei w domu ze są ciemniejsze... Jak ja widzę jaśniejsze 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 15:18
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona my podajemy colofor cesario połozna mowiła, że w przypadku problemow z brzuszkiem u dzidzi kropelki te może pic tez mama. Podaje małemu, sama tez piłam, ale jakiegoś super efektu nie zauważyłam. Zastanawiam się nad zmianą na inny probiotyk.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, bo mnie szlag zaraz trafi na miejscu. Męża rodzina mówi że trzeba koniecznie dziecku wycierać buzię w środku po każdym karmieniu. Oni są chyba niepoważni. Przecież to naruszy dziecku delikatna błonę śluzową i będzie bolało.
Tak mi się wydaje...
A może nie mam racji i powinnam? Co Wy na ten temat wiecie? -
Misiek zasnal jakaś godzinę temu a ok.16.30(po 3.5h)powinien jeść ...jeszcze spacerek przed Nami...😉
Basiu co do witaminy ja daję tą tabletkę z wit.D ok.10-11 przy okazji karmienia.może to przez fluor w składzie🤔🤔🤔🤔
Ja tez mam ochotę zrobić włosy ale pokico się wstrzymuje przez strach o ponowny pobyt w szpitalu nie wchodzi w gre kiedy Miś taki malutki... -
Ja jeszcze się turlam, w nocy popłakałam się z bólu, nie mogłam się podnieść bo mała wsadziła nogi pod zebra i nie mogłam oddychać. Mąż przerażony nie wiedział co zrobić, chciał mnie podnieś do pionu, żeby mała zeszła na dół ale dla mnie to był taki ból, że nie dałam rady. Bałam się, że albo polame sobie zebra albo jej nogi...
Po wizycie ktg ze skurczami ale krótkie były, mała waży 4358g więc jeszcze nie dobila do magicznych 4500g ale mój lekarz twierdzi, że to nie jest wskazanie do cc. Według niego na dniach urodze a ja z doświadczenia wiem, że do końca będę się męczyć. Kolejna wizyta pojutrze...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4f37617ce1f.jpg
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Młody 5206gr
Pani doktor mówi że pięknie przybiera! Idealnie wszystko
Szczepienia rozłożone na dwie daty. 9 i 16 maja. Na jednych rotavirusy dodatkowo na drugich prenevar 13
Mama18 ale slodka kluseczka Wam rośnieMama36 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Dziewczyny, bo mnie szlag zaraz trafi na miejscu. Męża rodzina mówi że trzeba koniecznie dziecku wycierać buzię w środku po każdym karmieniu. Oni są chyba niepoważni. Przecież to naruszy dziecku delikatna błonę śluzową i będzie bolało.
Tak mi się wydaje...
A może nie mam racji i powinnam? Co Wy na ten temat wiecie? -
Nasz Bunio cały czas ma za duże ciuszki 56 więc czekamy aż podrośnie
wróciłam właśnie ze szpitala... niestety musiałam zaliczyć dwa kursy ponieważ okazało się że nie było pieczątki przychodni na skierowaniu więc pobrali mu krewke, płakał strasznie A ja razem z nim..... wróciłam do przychodni po pieczątkę wróciłam do szpitala po wyniki i wróciłam znowu do przychodni żeby te wyniki skonsultować z lekarzem .....bilirubina spada nieznacznie ale spada bilirubina bezpośrednia jest na dobrym poziomie a to znaczy że Bunio ma sprawną wątrobę
dostałam jeszcze skierowanie do poradni kardiologicznej zgodnie z wypisem ze szpitala aby skontrolować serduszko za 4 miesiące .....
misja się udałaBunio był grzeczny a teraz wisi na cycu
martusiawp, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77