Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:Fasolka a nie mozesz fotelika z przodu zamontowac?
ja ma na siedzeniu pasazera i moge lukac podczas jazdy
Oj sama nie będę kombinować....mamy bazę wpięta z tyłu w ISOFIX...jazdy jest na 20 min w jedną stronę więc jakoś ogarnę....Fasolka77
-
Fasolka, ja bym się nie zatrzymywał co chwilę, im szybciej dojedziesz tym lepiej dla Was. Z ma to, że starszakiem sama jeździłam po 1,5 h w jedną stronę, ale uwierz ze takie zatrzymywanie tylko dodatkowo Cię nakreci a musisz się skupić na jeździe. Podejdź do tematu zadaniowy. Skup się na drodze. Będzie dobrze! Ja kupiłam już dawno lusterko ale ni cholery nie mogę go w domu znaleźć
Stresant, nie wolno wozić z przodu dziecka. A już na pewno, jeśli auto ma poduszkę powietrzna pasażera, nawet jeśli ja wylaczysz. W razie wypadku taka poduszka może zabić dziecko a jak wylaczysz to i tak nie masz gwarancji, że ona się jednak nie uruchomi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 09:14
Fasolka77, Bubek lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Mój spi a ja to mam z kolei starcha,że to przez za niskie cukry...
Nie wiem jakie są standardy w PL ale zadziwia mnie to jak podchodzą do kontroli noworodka,ktorego matka ma cukrzycę typu 2...
Kontrolowali cukier tylko w szpitalu i na tym koniec.Przepraszam,już nawet ostatnia doba w szpitalu była bez kontroli.
Sama z siebie nie mogę zrobić Misiowi badania w labo...
A chętnie bym sprawdziła czy wszystko jest ok.
Wydaje mi się,że Wasze dzieci śpią krócej bo są karmione piersią.
mamaAga jak ciebie coś martwi to oczywiście sprawdź ale też każde dziecko ma swój rytm...mój też czasem śpi 4 godziny i też się zastanawiam wtedy czy wszystko okej ale po prostu może akurat wtedy tyle potrzebuję spać... jak się tylko czym się martwisz to skonsultuj z lekarzemFasolka77
-
Kiwona nie wiedzialam ze nie mozna z przodu...poduszke mam wylaczona...i myslalam ze jest ok...
Niby spi ale juz 3razy plakal i pierdzi...wiec to na 100% brzuch powoduje....musze te biogaje kupic i podawac moze tez zaczne woda przepajac.....
Fasolka ile tej wody mowil Twoj pediatra 5ml przed jedzeniem ?
-
mysla.nieskalana wrote:Dziewczyny a czy nadal prasujecie ciuszki za każdym razem?
nie oplaca sie jak mlody pizame ma na sobie 2godz. Po czym ja przesika i jest do przebrania....czasami 5razy za dnia przebierany
Jedyne co prasuje to pieluchy tetrowe...bo jak podkladam to brzydko wygladaja takie zmietemysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Stresant, no ja mam to zakodowane akurat.
Generalnie jest zakaz (w Polsce), bo żaden producent auta nie da 100% gwarancji, że wyłączona poduszka nie wystrzelił w razie wypadku. Wypadki bywają różne, nie da się przewidzieć siły uderzenia itd. Więc jest zakaz i koniec.
Ja nie prasuje.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Dziewczyny a czy nadal prasujecie ciuszki za każdym razem?
mysla.nieskalana, espoir, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyMamy po CC -mam pytanie
Jak dlugo sie oczyszczalyscie ? Bo ja wczoraj rano kilka kropelek krwi i do dzis sucho.... nawet zero śluzu i nie wiem ci robic czy czekać czy sie martwic ??? (W poprzednich ciazach tK nie mialam stad zdziwiona jestem) bo skape krwawienie ale 7 dzien po cc i od wczoraj nic ?
Prosze o podpowiedz. Z gory dzieki ! -
stresant wrote:Kiwona nie wiedzialam ze nie mozna z przodu...poduszke mam wylaczona...i myslalam ze jest ok...
Niby spi ale juz 3razy plakal i pierdzi...wiec to na 100% brzuch powoduje....musze te biogaje kupic i podawac moze tez zaczne woda przepajac.....
Fasolka ile tej wody mowil Twoj pediatra 5ml przed jedzeniem ?
Stresant 5-10 ml godzinę po karmieniu ale ciężko się wstrzelić jak śpi 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 09:48
Fasolka77
-
Samari0702 wrote:Mamy po CC -mam pytanie
Jak dlugo sie oczyszczalyscie ? Bo ja wczoraj rano kilka kropelek krwi i do dzis sucho.... nawet zero śluzu i nie wiem ci robic czy czekać czy sie martwic ??? (W poprzednich ciazach tK nie mialam stad zdziwiona jestem) bo skape krwawienie ale 7 dzien po cc i od wczoraj nic ?
Prosze o podpowiedz. Z gory dzieki !
Ja jeszcze krwawię ale karmię piersią....są dni, że podpaska jest czysta a są, że dużo krwawięSamari0702 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyJa prasowalam tylko za pierwszym razem.
U nas wyłącznie KP i karmimy się w nocy co 2-4 godziny a w dzień co 1-3.
I zauważyłam że w nocy je dużo krócej - w sensie że pociągnie jednego cyca z 5-7 minut i śpi.
A w dzień karmienie trwa nawet do godziny, jeden cyc to zwykle za mało, więc dobija się drugim. Zdarza się że jak je co trzy godziny to śpi tylko godzinę - w międzyczasie je, rozgląda się, zmieniamy pieluszki i się tulimy.
Właśnie dopiero usnął a wstał o 7. Jadł już dwa razy z przerwą na 0,5h snu na mnie.
Powoli zaczynamy nosić ciuszki 56 bez podwijania kilka razy rękawówLolka30, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Ja jeszcze krwawię ale karmię piersią....są dni, że podpaska jest czysta a są, że dużo krwawię
pytanie odnosnie smoczka:
co ile wymienic na nowy? (chodzi mi o zupelnie nowy smoczek, nie co ile wyparzam)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 09:57
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Paula widze ze u Ciebie podbnie z karmieniami jak u mnie.....jaki ma przyrost wagi? Bo moj przez czeste karmienia za duzy
Po dwóch dniach 3250
Po 9 dniach 3655
Dzisiaj zaraz będzie położna to się zważymy. Ale nie mówili nam że za dużo rośnie.stresant, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość