X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karolina, ale duży czlowiek w Tobie :D

Lilli możesz poprawić mój TP? Na 29.04 zamiast 29.03 :)

Zazdroszczę Wam nie brania leków. Ja mam takie migreny, że bez leków jestem wygięta z życia na co najmniej 2 dni. Miewają przez to L4 :/ To jest ból dla mnie nie do zniesienia, mam przy tym wymioty, chodzę po ścianach normalnie...
    Dzisiaj też mnie boli głowa, oby przeszło jak najszybciej i nie zmieniło się w migrene.

ups przepraszam za pomyłkę :) już poprawiam

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Natalia nie bede ukrywała ze cena jest wysoka i sama tak uważam ale ze jeszcze sie mieści w naszym budżecie na wózek a ogromnie mi sie podoba - No nie umiem sobie odmowic. Chociaż wiem ze sa super wózki ze w tej cenie to jeszcze bym miała i fotelik i moze cos jeszcze ale juz na długo przed ciąża tak sie mi podobały.
    To najważniejsze! :-)

Mała u mnie samopoczucie dobre, ale pojawił się stres przed jutrzejszymi prenatalnymi, mój mąż pierwszy raz będzie przy USG... ah z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strasznie się boję.

Mała8 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam wrazenie, ze już czuje ruchy. Ale to możliwe? W poprzedniej ciąży zaczelam czuć w skończonym 16tc i i tak to wydawało mi się mega wcześnie, ale na pewno byłam pewna, ze to ruchy. Teraz właśnie nie jestem pewna, ale mam tak od 2 dni. Niesamowite, ze niedawno byłam w ciąży a sama nie wiem, czy to to

Mistella lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha ja już czuje i jestem o tym przekonana, bardzo delikatnie ale to na pewno to <3

siamyrka lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny czy Wy z usg prenatalnego dostałyście jakieś nagranie na płycie ?? Bo coś kiedyś czytałam. Czy tylko zdjęcia ?

Nie każdy aparat ma nagrywarkę. Zazwyczaj przed trzeba zapytać i wtedy lekarz w trakcie nagrywa.
    Ja mam z pierwszej ciąży chyba 3 płyty (z każdego prenatalnego badania) i teraz też poproszę, jeżeli będzie możliwość - fajna pamiątka :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała moje samopoczucie kiepskie. Do tego stopnia, że zrobiłam awanturę mężowi a i synowi się oberwalo. Wkurzają mnie na maksa. Normalnie są cudowne, uwielbiam ich... Ale do szału mnie doprowadza powtarzanie im wszystkiego po 100 razy, a jeszcze przy tym robią te swoje miny cierpiętników... Wrrr dzisiaj już nie wytrzymałam :/
    Też potraficie się tak zagotować? Czy tylko ja jestem stuknięta i się czepiam? :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mała moje samopoczucie kiepskie. Do tego stopnia, że zrobiłam awanturę mężowi a i synowi się oberwalo. Wkurzają mnie na maksa. Normalnie są cudowne, uwielbiam ich... Ale do szału mnie doprowadza powtarzanie im wszystkiego po 100 razy, a jeszcze przy tym robią te swoje miny cierpiętników... Wrrr dzisiaj już nie wytrzymałam :/
    Też potraficie się tak zagotować? Czy tylko ja jestem stuknięta i się czepiam? :/

Mnie trz dziś zagotowało na to ze w kółko powtarzam coś a M i tak nie pamięta... aż skomentował ze mnie coś ugryzło dziś.

Ja wreszcie powiedziałam w pracy... no powiem wam ze łatwo nie było. Szefowa podejrzewała bo brzuch już wystaje no i w skrócie powiedziała mi ze jak mnie nie będzie rok to nie może mi obiecać ze będę mieć dokąd wracać... (kończy mi się umowa w maju ale myślałam ze bedize mnie chciała spowrotem). Ma przemyśleć spraw i ze mną pogadać jeszcze...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Karmelka super ten priam light, ale dla nas zdecydowanie za drogi. Ja jestem pewna, że spacerówki nigdy nie użyje a gondolę maksymalnie pół roku, więc cena ma dla nas duże znaczenie, takie maks to 2500zł, ale to już cena zaporowa, najlepiej w 2000zł byłoby się zmieścić :D
    Ja podobnie bym się chciała zmieścić w zakresie cenowym.
    Zastanawia mnie czy wszystkie elementy w takim wózku rzeczywiście się przydają.
    Na przykład do czego używacie dziewczyny gondoli? Czy tylko na spacery? Czy może w tym dziecko spać na przykład jak wyjedziemy na weekend, czy lepiej jak śpi gdzieś indziej wtedy? Proszę te doświadczone z was o poradę :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gondola tylko na spacer :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje poki co gondoli, moja córka bardzo mało korzystała i wózek został sprzedany w zasadzie jako nowy... kupuje za to fotelik donna który jest takim foteliko wózkiem i oczywiście odkurzam chustę. I tak córkę poprzednio głównie nosiłam... łóżeczko kupuje od razu dostawkę i nie będę się łudzić ze będzie spało osobno hehe

B_002, siamyrka lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli gondola okaże się potrzebna to zamówię joie mytrax właśnie ...

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, tylko zeby Ci nie przyszlo do glowy wozenie dziecka na co dzien w foteliku. To okropnie niszczy kregoslup i biodra. My jak moja siostra sie urodzila konsultowalysmy z mama u ortopedow i wszyscy zgodnie mówili ze zaraz obok kupowania uzywanych butow dziecku, wizenie go na codzien w foteliku to największe zbrodnie prxeciwko kregoslupowi.

Stresant - detektor mozesz kupić na olx. Uzywany jest o wiele tańszy a używasz go i tak tylko kilka miesiecy. Wiele kobiet sprzedaje nowe lub prawie nowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jeden z tysiecy artykulow na temat szkodliwosci wozenia dzieci w fotelikach:
    http://www.mamasy.pl/a/rodzicu-nie-uzywaj-fotelika-zamiast-gondoli-263.html

Oczywiscie wady wyjda za lat kilka, zmiany zwyrodnieniowe, deformacje, przepukliny. Nie od razu.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oczywiście o tym wiem, nie jestem z pierwszej łapanki ;) niemniej jednak głównie przemieszczam się samochodem i dość dużo wiec innej opcji nie widzę aby dziecko przebywało w foteliku w tym czasie

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    To najważniejsze! :-)

Mała u mnie samopoczucie dobre, ale pojawił się stres przed jutrzejszymi prenatalnymi, mój mąż pierwszy raz będzie przy USG... ah z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strasznie się boję.
    Będzie dobrze, trzymam kciuki i czekam jutro na dobre wieści☺

202312226851.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie tez o tym ze chustowwnie tez należy wykonać poprawnie ... i nie każde dziscko może być noszone , tez dobrze skonsultować z fizjo

Paula 90, siamyrka lubią tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hormony przejmują kontrolę. Mojemu mężowi sie też oberwalo dzis bo spoznil sie na obiad.. (byl korek jak sie okazalo) ale moje hormony dzis nakręciły mnie z tak głupiego powodu. Biedny sie nawet nie odezwal, a mi pozniej bylo tylko glupio

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie dobrze jest w pierwszych dniach/tygodniach przejść sie do fizjo. Zobsczyc jak nslezy podnosic dziecko i sprawdzić czy gdzieś motoryka nie jest zaburzona.
    Z tym chustowaniem tez zapytam, dzieki za radę :-)

Mistella lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego migreny.. nie biorę leków i to jest jazda bez trzymanki

202312226851.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po powrocie od lekarza złapał mnie ból z lewej strony w dole pleców, promieniujący do pośladka i nogi. Masakra, momentami tak boli, że aż kuśtykam :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ