X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karolina, ale duży czlowiek w Tobie :D

Lilli możesz poprawić mój TP? Na 29.04 zamiast 29.03 :)

Zazdroszczę Wam nie brania leków. Ja mam takie migreny, że bez leków jestem wygięta z życia na co najmniej 2 dni. Miewają przez to L4 :/ To jest ból dla mnie nie do zniesienia, mam przy tym wymioty, chodzę po ścianach normalnie...
    Dzisiaj też mnie boli głowa, oby przeszło jak najszybciej i nie zmieniło się w migrene.

ups przepraszam za pomyłkę :) już poprawiam

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Natalia nie bede ukrywała ze cena jest wysoka i sama tak uważam ale ze jeszcze sie mieści w naszym budżecie na wózek a ogromnie mi sie podoba - No nie umiem sobie odmowic. Chociaż wiem ze sa super wózki ze w tej cenie to jeszcze bym miała i fotelik i moze cos jeszcze ale juz na długo przed ciąża tak sie mi podobały.
    To najważniejsze! :-)

Mała u mnie samopoczucie dobre, ale pojawił się stres przed jutrzejszymi prenatalnymi, mój mąż pierwszy raz będzie przy USG... ah z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strasznie się boję.

Mała8 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam wrazenie, ze już czuje ruchy. Ale to możliwe? W poprzedniej ciąży zaczelam czuć w skończonym 16tc i i tak to wydawało mi się mega wcześnie, ale na pewno byłam pewna, ze to ruchy. Teraz właśnie nie jestem pewna, ale mam tak od 2 dni. Niesamowite, ze niedawno byłam w ciąży a sama nie wiem, czy to to

Mistella lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha ja już czuje i jestem o tym przekonana, bardzo delikatnie ale to na pewno to <3

siamyrka lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny czy Wy z usg prenatalnego dostałyście jakieś nagranie na płycie ?? Bo coś kiedyś czytałam. Czy tylko zdjęcia ?

Nie każdy aparat ma nagrywarkę. Zazwyczaj przed trzeba zapytać i wtedy lekarz w trakcie nagrywa.
    Ja mam z pierwszej ciąży chyba 3 płyty (z każdego prenatalnego badania) i teraz też poproszę, jeżeli będzie możliwość - fajna pamiątka :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała moje samopoczucie kiepskie. Do tego stopnia, że zrobiłam awanturę mężowi a i synowi się oberwalo. Wkurzają mnie na maksa. Normalnie są cudowne, uwielbiam ich... Ale do szału mnie doprowadza powtarzanie im wszystkiego po 100 razy, a jeszcze przy tym robią te swoje miny cierpiętników... Wrrr dzisiaj już nie wytrzymałam :/
    Też potraficie się tak zagotować? Czy tylko ja jestem stuknięta i się czepiam? :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mała moje samopoczucie kiepskie. Do tego stopnia, że zrobiłam awanturę mężowi a i synowi się oberwalo. Wkurzają mnie na maksa. Normalnie są cudowne, uwielbiam ich... Ale do szału mnie doprowadza powtarzanie im wszystkiego po 100 razy, a jeszcze przy tym robią te swoje miny cierpiętników... Wrrr dzisiaj już nie wytrzymałam :/
    Też potraficie się tak zagotować? Czy tylko ja jestem stuknięta i się czepiam? :/

Mnie trz dziś zagotowało na to ze w kółko powtarzam coś a M i tak nie pamięta... aż skomentował ze mnie coś ugryzło dziś.

Ja wreszcie powiedziałam w pracy... no powiem wam ze łatwo nie było. Szefowa podejrzewała bo brzuch już wystaje no i w skrócie powiedziała mi ze jak mnie nie będzie rok to nie może mi obiecać ze będę mieć dokąd wracać... (kończy mi się umowa w maju ale myślałam ze bedize mnie chciała spowrotem). Ma przemyśleć spraw i ze mną pogadać jeszcze...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Karmelka super ten priam light, ale dla nas zdecydowanie za drogi. Ja jestem pewna, że spacerówki nigdy nie użyje a gondolę maksymalnie pół roku, więc cena ma dla nas duże znaczenie, takie maks to 2500zł, ale to już cena zaporowa, najlepiej w 2000zł byłoby się zmieścić :D
    Ja podobnie bym się chciała zmieścić w zakresie cenowym.
    Zastanawia mnie czy wszystkie elementy w takim wózku rzeczywiście się przydają.
    Na przykład do czego używacie dziewczyny gondoli? Czy tylko na spacery? Czy może w tym dziecko spać na przykład jak wyjedziemy na weekend, czy lepiej jak śpi gdzieś indziej wtedy? Proszę te doświadczone z was o poradę :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gondola tylko na spacer :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje poki co gondoli, moja córka bardzo mało korzystała i wózek został sprzedany w zasadzie jako nowy... kupuje za to fotelik donna który jest takim foteliko wózkiem i oczywiście odkurzam chustę. I tak córkę poprzednio głównie nosiłam... łóżeczko kupuje od razu dostawkę i nie będę się łudzić ze będzie spało osobno hehe

B_002, siamyrka lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli gondola okaże się potrzebna to zamówię joie mytrax właśnie ...

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, tylko zeby Ci nie przyszlo do glowy wozenie dziecka na co dzien w foteliku. To okropnie niszczy kregoslup i biodra. My jak moja siostra sie urodzila konsultowalysmy z mama u ortopedow i wszyscy zgodnie mówili ze zaraz obok kupowania uzywanych butow dziecku, wizenie go na codzien w foteliku to największe zbrodnie prxeciwko kregoslupowi.

Stresant - detektor mozesz kupić na olx. Uzywany jest o wiele tańszy a używasz go i tak tylko kilka miesiecy. Wiele kobiet sprzedaje nowe lub prawie nowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jeden z tysiecy artykulow na temat szkodliwosci wozenia dzieci w fotelikach:
    http://www.mamasy.pl/a/rodzicu-nie-uzywaj-fotelika-zamiast-gondoli-263.html

Oczywiscie wady wyjda za lat kilka, zmiany zwyrodnieniowe, deformacje, przepukliny. Nie od razu.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oczywiście o tym wiem, nie jestem z pierwszej łapanki ;) niemniej jednak głównie przemieszczam się samochodem i dość dużo wiec innej opcji nie widzę aby dziecko przebywało w foteliku w tym czasie

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    To najważniejsze! :-)

Mała u mnie samopoczucie dobre, ale pojawił się stres przed jutrzejszymi prenatalnymi, mój mąż pierwszy raz będzie przy USG... ah z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strasznie się boję.
    Będzie dobrze, trzymam kciuki i czekam jutro na dobre wieści☺

202312226851.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie tez o tym ze chustowwnie tez należy wykonać poprawnie ... i nie każde dziscko może być noszone , tez dobrze skonsultować z fizjo

Paula 90, siamyrka lubią tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hormony przejmują kontrolę. Mojemu mężowi sie też oberwalo dzis bo spoznil sie na obiad.. (byl korek jak sie okazalo) ale moje hormony dzis nakręciły mnie z tak głupiego powodu. Biedny sie nawet nie odezwal, a mi pozniej bylo tylko glupio

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie dobrze jest w pierwszych dniach/tygodniach przejść sie do fizjo. Zobsczyc jak nslezy podnosic dziecko i sprawdzić czy gdzieś motoryka nie jest zaburzona.
    Z tym chustowaniem tez zapytam, dzieki za radę :-)

Mistella lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego migreny.. nie biorę leków i to jest jazda bez trzymanki

202312226851.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po powrocie od lekarza złapał mnie ból z lewej strony w dole pleców, promieniujący do pośladka i nogi. Masakra, momentami tak boli, że aż kuśtykam :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ