Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój syn, mimo że był mały, wyrósł szybko z gondoli. Ja polecam łóżeczko turystyczne, jeździło z nami jak była potrzeba i nie mieliśmy kłopotu że spaniem na wyjazdach. Poza tym jest mega wygodne również na co dzień.
Mam migrene i smaruje się amolem. Jest na szczęście dosyć łagodna, oby się nie rozhulała mam mdłości Byle jeszcze pospać tej nocy... -
Dzień dobry! U nas gondola się sprawdziła-córka spała w nie niestety często w nocy bo dużo lepiej jej było..
A miała /planuje kupić któraś z was taka kołyskę dostawiana do łóżka na początek;)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 06:33
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Dzień dobry! U nas gondola się sprawdziła-córka spała w nie niestety często w nocy bo dużo lepiej jej było..
A miała /planuje kupić któraś z was taka kołyskę dostawiana do łóżka na początek;)?
Ja myślałam o tym dostawnym, ale po przeczytaniu miliona opinii jednak rezygnuję.
U nas mało miejsca przy łóżku naszym więc łóżeczko zwykle drewniane będzie stało przy samym łóżku. Ponadto planuję karmić piersią więc i tak do karmienia trzeba będzie wstać i wyciągnąć Małe. A ostatni punkt to względy czysto ekonomiczne - takie łóżeczko jest tylko na pól roku maksymalnie, sporo kosztuje i nie ma gwarancji że się sprawdzi.
-
B_002 wrote:Ja podobnie bym się chciała zmieścić w zakresie cenowym.
Zastanawia mnie czy wszystkie elementy w takim wózku rzeczywiście się przydają.
Na przykład do czego używacie dziewczyny gondoli? Czy tylko na spacery? Czy może w tym dziecko spać na przykład jak wyjedziemy na weekend, czy lepiej jak śpi gdzieś indziej wtedy? Proszę te doświadczone z was o poradęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 07:16
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Moze dziecko spać w gondoli ale max do ól roku bo potem wyrasta, tak jak z koszem Mojzesza czy kolyskami. Ja dużo spaceruje i dla mnie gondola byla na spacery.
U mnie podobnie, mamy pieska i z nim też spacerujemy, więc gondola to absolutna konieczność (na zmianę z chustą). Dodatkowo będzie wiosna Piękna wiosna. -
Karollinax26 wrote:Dziewczyny po powrocie od lekarza złapał mnie ból z lewej strony w dole pleców, promieniujący do pośladka i nogi. Masakra, momentami tak boli, że aż kuśtykam
Pewnie rwa kulszowa większość pierwszej ciąży się z tym meczylam. W ciąży, przez hormony, niektóre mięśnie się "obluzowuja" i tak jest z tymi przy kregoslupie. Wszystko osiadło i pewnie Ci uciskalo a w późniejszym czasie dochodzą uściski przez duże dziecko.
Oby szybko przeszło.
Ja przez rwe na porodowce, miałam ciężko na plecach wylezec
Co do gondoli, to ja dużo spacerowalam i dużo korzystałam. Miałam też chuste, ale nie korzystałam z niej codziennie na spacerach, w szczególności w zimę. gondola wydaje mi się najwygodniejsza dla dziecka.
Są też takie wózki 2w1, w których gondole przerabia się na spacerowke i nie trzeba nic przekładać. Co prawda one do mnie nie przemawiają heheh.
Kto dziś wizytuje?
Ja na 12 idę do pracy, po tyg siedzenia e domu. Mojemu dziecku średnio przeziębienie odpuszcza... Dziś zostaje z niania.
Ja mam zawalone gardło i nos. Rano budzę się aż opuchnieta. Żadne syropy z cebuli, czosnku i miodu nie pomagają a na dodatek, mdłości wróciły ((
Mimo wszystko - Miłego dnia! :* -
Paula 90 wrote:U nas mało miejsca przy łóżku naszym więc łóżeczko zwykle drewniane będzie stało przy samym łóżku.
U nas dokładnie tak samo. będzie przy samym łóżku.
Synek spał z nami, praktycznie w łóżeczku mało co. Karmilam piersią, budził się co godzinę i to było dla mnie dużo bardziej wygodne Teraz w planach mam bardziej pilnować odkładać dziecko do siebie, bo Mały przychodzi do nas w nocy i się mega rozpycha, byłabym się o Maleństwo. -
nick nieaktualnyJa wczoraj poszłam spać o 16 wstałam jakoś 18, i w nocy spać nie mogłam a w nocy, oczywiście najgłupsze musli w głowie sie piętrzą skąd sie to bierze masakra. Juz zaliczyłam wymiotowanie musiałam brać letrox drugi raz.
Karolina dobrze ze masz tak wczesnie prenatalne moze zapytaj lekarza o ten bol czy w jakoś sposób mozna sobie wtedy pomoc, mnie tez złapał taki kilka razy z tydzień temu. Po lewej stronie przestałam spać na lewym boku zeby odciążyć i pomoglo. Ja chce poprosic o skierowanie do fizjoterapeuty za tydzień na wizycie
W cybexie priam gondola jest na prawde duża w porównaniu do innych modeli które oglądałam. My lubimy spacerować wiec jesli tylko nasze dziecko bedzie lubiło to gondola na pewno sie przysłuży. I mam nadzieje ze wiosna bedzie taka piękna jak tego roku słoneczna.
Co do łóżeczka. My kupujemy drewniane do pokoiku małej ale spała bedzie u nas w sypialni ze względu na to ze łóżko jest postawione na środku pokoju nie mamy dużo miejsca a przestawić sie nie da tak zaprojektowałam sypialnie ;P lampki nocne przy łożku zwisają z sufitu dlatego mała bedzie spała w koszu Mojżesza do 6 miesiąca A pózniej zobaczymy albo juz u siebie w pokoju albo bede szukała innego rozwiązania nie mam dużego pola manewru a na prawde nie ma opcji zeby spała z nami pies nie ma opcji zeby dziecko z nami spało. Maz musiałby spać osobno z psem- ale takiego rozwiązania tez nie widze -
Karolina trzymam kciuki daj znać co i jak
U nas będzie zwykle łóżeczko stało oczywiście w naszej sypialni na początek, ale planuje też kupić kosz Mojżesza z racji tego, że moja mama mieszka w innym mieście a teściowie jeszcze w innym to już rozmawialiśmy, że u każdego z nich będzie łóżeczko turystyczne żebyśmy mogli spokojnie przyjeżdżać na noc👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:dziewczyny ja od rana mega stresss...mame odwiezli do szpitala z podejrzeniem zawału serca.....zyje, przytomna, czaji baze dzieki bogu, w poniedzialek na koronografie......niedokrwistość lewej komory (wiek 77 lat ma tylko mnie a ja ją)
ale strachu sie najadlam mam do niej 60km przebeczalam cała droge do szpitala chociaz przez telefon mowila ze mam niepanikować.....
leze i odpoczywam brzuch, czasami kłuje na kosci łonowej ( ale jak piszecie to dobry objaw) jutro rano pędze na usg podpatrzec czy dzidziuś przeżył i czy serduszko nadal bije.....i odrazu biore L4.
Chciałam zaraz isc na sor zeby sprawdzili ale nic mnie boli nie krwawie to na pewno by mnie odesłali.....
Chce kupic monitor tętna płodu (własnie na takie sytuacje jak dzis)wiecie czy mozna to w aptece nabyc czy trzeba w specjalistycznym sklepie?
Duzo zdrowka dla mamy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:14
-
Karmelllka90 wrote:Ja wczoraj poszłam spać o 16 wstałam jakoś 18, i w nocy spać nie mogłam a w nocy, oczywiście najgłupsze musli w głowie sie piętrzą skąd sie to bierze masakra. Juz zaliczyłam wymiotowanie musiałam brać letrox drugi raz.
Karolina dobrze ze masz tak wczesnie prenatalne moze zapytaj lekarza o ten bol czy w jakoś sposób mozna sobie wtedy pomoc, mnie tez złapał taki kilka razy z tydzień temu. Po lewej stronie przestałam spać na lewym boku zeby odciążyć i pomoglo. Ja chce poprosic o skierowanie do fizjoterapeuty za tydzień na wizycie
W cybexie priam gondola jest na prawde duża w porównaniu do innych modeli które oglądałam. My lubimy spacerować wiec jesli tylko nasze dziecko bedzie lubiło to gondola na pewno sie przysłuży. I mam nadzieje ze wiosna bedzie taka piękna jak tego roku słoneczna.
Co do łóżeczka. My kupujemy drewniane do pokoiku małej ale spała bedzie u nas w sypialni ze względu na to ze łóżko jest postawione na środku pokoju nie mamy dużo miejsca a przestawić sie nie da tak zaprojektowałam sypialnie ;P lampki nocne przy łożku zwisają z sufitu dlatego mała bedzie spała w koszu Mojżesza do 6 miesiąca A pózniej zobaczymy albo juz u siebie w pokoju albo bede szukała innego rozwiązania nie mam dużego pola manewru a na prawde nie ma opcji zeby spała z nami pies nie ma opcji zeby dziecko z nami spało. Maz musiałby spać osobno z psem- ale takiego rozwiązania tez nie widzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:14
-
nick nieaktualnyDaffi moja suczka ma 3,5 roku i nasze instynkty od małego ja i maz przelewalismy na nią jest jak człowiek ja mowię ze to jest człeseł. Teraz właśnie leży na poduszce obok i dosypia, bo ja się w nocy wierciłem a ona się nie wyspala. Niesamowicie mądry pies i bardzo obrażalski.
Ona jest tak łagodnym psem, że nie potrafi igryźć jak jej wejdziesz na łapę lub ogon to ona cię zaliże zamiast ugryźć. Ale jest też bardzo wymagająca keichodzi o przytulanie na pewno będzie zazdrosna. Ona dzieci omija nie przepada chyba że rzucają jej piłkę lub się z nią ganiają ale na jej zasadach inaczej omija dzieci.
Mam jeszcze królika, który ma 5,5 roku i też jest charakterny hahaDaffi lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny czytam Was od poczatku moge sie dolaczyc z terminem na 24.04? Balam sie napisac bo na wstku marcowek 2017 ledwo sie przywitalam a juz musialam sie zegnac teraz wyglada na to ze jest wszystko ok wiec postanowilam sie wcisnac do Was hehe to moj 12tc 11+2 i tez miewam bole kregoslupa ostatnio doszly bole miesiaczkowe ale sie wyciszyly po konskiej dawce magnezu a na plecy dostalam lek na recepte bo bol nieziemski miewalam... fajnie ze kwiecen bedzie taki obfity
siamyrka, kamylalyt lubią tę wiadomość