X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja mam dziś jakiś spadek nastroju. Skumulowal wszystko ten nieudany spacer.. jak piszecie o Waszych wyprawach i kilkugodzinnych pobytach na powietrzu to nie mogę uwierzyć, że jestem w domu jak w więzieniu z Kasia, a zawsze myślałam, że dziecko i spacer to pełna harmonia. Poplakuje dzisiaj gdzieś po kątach i myślę że to chyba baby blues..

Sansiviera ja też miałam takie dni że sobie popłakiwałam, każda ma trudniejsze dni i trzeba ulżyć emocjom. Ważne żebyś znalazła coś pozytywnego i nie pogrążała się w tym dołku :) mi np bardzo pomogło dokarmianie mm i odciąganie laktatorem a nie przystawianie do piersi- po prostu mniej mnie to wszystko boli. Jeśli u Ciebie problemem są spacery- powiedz co robisz po kolei jak chcesz wyjść? Czasem wystarczy zmienić mały szczególne by było lepiej :) czy maleństwo w domu w wózku też płacze? Czy tylko na dworzu? Może uda nam się coś doradzić :)

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, jeszcze walczę, wzięłam ibuprom i maltretuję cycka cały dzień masażem, odciąganiem, przystawianiem małego. Ale antybiotyk już naszykowany, jak do rana nie przejdzie, to biorę, bo boję się ropnia właśnie. Moja kuzynka miała, więc wiem co to znaczy...

Dziewczyny, ubieracie czapeczkę po myciu główki?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, ja w ramach zahamowania laktacji nabawiłam się tego samego. Czułam kilka takich rurek właśnie w ekwej piersi i miała czerwone plamy. Bolało jak cholera, więc wjechal ketonal, poszłam pod prysznic i masowalam baaardzo długo, najpierw punktowo a potem cała pierś i tka kilka cykli. Na koniec coraz zimniejsza woda polewalam aż do lodowatej. Potme mrożona utluczona kapusta do stanika i tak na koc zostawiłam. Rano znów ketonal bo działa też przeciwzapalnie. Przy masażu też upuscilam sporo mleka z piersi. No i muszę Ci powiedzieć, że mimo ogromnego strachu, że skończy się antybiotyków, udało się przetrwać bez. Aha, rano umylam oieris i znów okladalam kapusta. Kapusta to hit. Może spróbuj. Ketonal dostawałam w szpitalu i można przy nim karmić piersią.
    Sansi, nie katuj się tymi spacerami, daj Wam czas. Mój starezak nie lubił spacerów, więc wychodziłam z nim na ławkę pod domem chociaż. Wsadzilam do gondoli i ławeczka. Nie było wyjścia, taki typ. A z Kazikiem byliśmy wczoraj pół godzinki pierwszy raz i spoko, choć jak zaczął się złościć to aż mi serce zdarzało, żeby nie było jak z Grzesiem. Ale nie. Dzisiaj spacerowalam już sama z nim jakąś godzinkę. Pewnie męczy Cię baby blues, ale to minie. Pamiętaj, że idealna matka nie istnieje, wszystkie jesteśmy tylko ludźmi a nasze dzieci kochają nas bezwzględnie, wiem co mówię! 😘
    Dla mnie każda kobieta, która rodziła sn to bogini. Szapo ba!
    Ja moje obie cc wspominał z trauma, nie sądzę abym dała radę urodzić sn, skoro tak ciężko znioslam cc. Dla mnie to jest niewykonalne.

Wiewióreczka, Kasiulka90, Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, ja nie dość, że nie dałam rady urodzić starszego i skończyło się cc, pokarm mi zaniknął po 3 tygodniach, młody nie znosił spacerów, miał mega bóle brzuszka i nikt nie słuchał moich sugestii że o alergia, to jeszcze słyszałam od chlopa, żem gruba i zaniedbana. Skończyło się mega depresja, która leczyłam latami. Nie warto kochana, naprawdę nie warto dać się wkręcić w tnę dołek! Mój syn mnie kochs i ja kocham jego i to, jakie były początki nie ma na to żadnego wpływu.

Sansivieria, Misiabella, Mama36, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byli dzisiaj goście, moja siostra z rodzinką i mama. I fajnie, ale jak już pojechali to ulga była niesamowita ;)

Tunia76 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Sansi, jeszcze walczę, wzięłam ibuprom i maltretuję cycka cały dzień masażem, odciąganiem, przystawianiem małego. Ale antybiotyk już naszykowany, jak do rana nie przejdzie, to biorę, bo boję się ropnia właśnie. Moja kuzynka miała, więc wiem co to znaczy...

Nie, nawet o tym nie pomyślałam.
    Współczuję problemów z cyckami. Masz tak dużo pokarmu, że 8h przerwy tym skutkuje?

atdcj48aq9519a2w.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie ubierałam czapki. nie wiem po co w domu...? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 23:18

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, moja córka też nie za bardzo jest za tymi spacerami. Raz po 15 min biegiem wracałam do domu, wczoraj też myślałam, że tak będzie. Po wyjściu z domu zaczął się płacz, minęło 5 min i stwierdziłam, że wracam do domu ale jakoś się uspokoiła.

Przyzwyczai się powoli! Głowa do góry! 😊

Sansivieria lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja też nie ubierałam czapki. nie wiem po co w domu...? :)
    Jakiś głupi odruch mam, że ubierałam i właśnie dziś mnie tknęło, że po co :)

Anete, dużo mam pokarmu i chyba stąd efekt...zła jestem na siebie, że nie dopilnowałam.

Kiwona, dziękuję za opis i rady <3
    Kapustę stosuję, dla mnie tez to hit. Ketonal mam w domu, więc chyba się skuszę. A wiesz, że tak cały dzień o Tobie dziś myślę jak się czujesz i jak dałaś radę z tym hamowaniem laktacji. Dobrze wiedzieć, że jest szansa obejść się bez antybiotyku, będę walczyć!

Kiwona lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Malutkiej Mychy...mam nadzieję, że niedługo będzie już z córeczką i się odezwie.

Misiabella, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My lataliśmy wrzesien- listopad jedynie w tym roku byliśmy w lipcu i nigdy więcej a tym bardziej z dzieckiem.
    Na razie myślę Teneryfa ale może gdzieś jeszcze, głównie chodzi mi o krótki lot

Może Madera?

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Stresant właśnie jak u Ciebie przeczytałam o spacerze to mi się taki sam mój przypomniał.
    Dziękuję za ciepłe słowa espoir, mama36 i stresant!!
    Czuje że nagromadzilam w sobie dużo napięcia, żalu, pretensji do Męża i do tej pory to w sobie duszę, aż dziś jeden incydent nie taki znów straszny, a ja nie mogłam powstrzymać łez, dosłownie mi kapaly prosto na Kasię którą akurat karmilam.
    Okazuje się, że mogę choć tu u Was się wyzalic, bo w domu zgrywam twarda i zadowolona z życia.

To normalne,,,ja też kilka razy zalalam Bunia łzami, daj sobie czas, pozwól na emocje, nie wstydź się ich ;)

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Nie ubieram. Moj malutki byl kapany wczoraj ale To nie jest jego ulubione zajęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 01:51

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To chyba uwierzysz że jestem ciepłolubna jak napisze ze byliśmy teraz w sierpniu w Egipcie i ja się czułam rewelacja. Malz i starszy zdychali z gorącą.
    Oooo.matko 😂😂 dla mnie Kreta w lipcu to parówa a co dopiero Egipt

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona tabletki.ktore mam na recepcie to Dostinex

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera emocjom musimy dawać ujście. Nie da się tego kumulować w sobie bez konsekwencji. A już szczególnie w połogu. Musisz mówić głośno, zwłaszcza mężowi bo on nie będzie mógł w żaden sposób ci pomóc jak nie wyrazisz tego co czujesz czy oczekujesz, komunikacja jest bardzo ważna zwłaszcza teraz gdy kopnięcie kamienia powoduje płacz.
    Co do spacerów czy to twój pierwszy spacer? Jak mała była.ubrana jaka pogoda?

Fasolka77, mysla.nieskalana, Sansivieria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka 🐿️ czy na sutku masz widoczny biały punkt ? Jeśli tak sprobuj go jakby wycisnąć poprzez rolowanie sutka między palcami lub drastyczny sposób podważenia sterylna igła. Przed karmieniem ciepły okład na ten kanalik i masowanie w dół po karmieniu -dziecko najlepiej ściąga lub ( wiem to okropne ) mąż broda w kierunku tego zatkanego kanalika - zimny okład w miejsce kanalika.
    Jeśli masz możliwość w aptece kupić kompresy multi mam to zimne na sutek nosić cały czas rozmiekczaja ładnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 02:34

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka maz to nic okropnego nawet mu sie podobalo ;)
    Jak wdzial jak sie mecze laktatorwm w chorym cycu co 2godz. A i tak nic nie kapie ...to sam sprobowal....cyc sie troche rozkrecil ;)
    Nie naje sie z niego do syta i poprawia zawsze ze zdrowego....wogole bardzo szybko go oprozni 5min. I cyc pusty....zdrowy cyc nigdy nie jest pusty to worek bez dna ;)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ryczy temu na spacerze ze nie lezy na brzuchu we wozku

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycho, pamietamy o Tobie :-*

DorotaAnna, Fasolka77, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 3043 3044 3045 3046 3047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ