X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajace wozek w domu...myjecie kola po spacerze czy jak robicie? Moje dzis tak zasyfione ze odczepilam gondole i tylko do domu wnioslam...... stelaz na podworku zostal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie byście poleciały na wakacje z dzieckiem koniec grudnia początek stycznia ale Europa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziękuję :)

Karmelka, no właśnie za bardzo nie widać tylko jak podotykasz kupę pieluchą, to się ciągnie jak białko jajka.
    O matko, ja jak zmieniam pieluchę to patrze czy kolor dobry i wyrzucam jak najszybciej ... No ale sprawdzę

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny trzymajace wozek w domu...myjecie kola po spacerze czy jak robicie? Moje dzis tak zasyfione ze odczepilam gondole i tylko do domu wnioslam...... stelaz na podworku zostal.
    Wczoraj i dziś myłam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja spaceruje po chodnikach więc są powiedzmy ukurzone przecieram na mokro na klatce i do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 21:34

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 moj starszak mial 5 pkt. skonczyl na 8 ale zaintubowany przez 2tygodnie...a teraz na IQ 140....takze apgary o niczym nie swiadcza kochane

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Misiabella, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny gdzie byście poleciały na wakacje z dzieckiem koniec grudnia początek stycznia ale Europa
    Chyba nigdzie w Europie o tej porze roku ale ja jestem mega ciepłolubna. I jak już latam to im ciepłej tym lepiej. Fakt że że względu na szkolniakow możemy właściwie w wakacje latać i tak nastawiamy się na pierwszy raz z małym Grecja, Bułgaria..
    Ale latem.. Chętnie posłucham czy gdzieś jest fajnie w Europie zima

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama18 moj starszak mial 5 pkt. skonczyl na 8 ale zaintubowany przez 2tygodnie...a teraz na IQ 140....takze apgary o niczym nie swiadcza kochane
    No ja Ci powiem że jak bym miałam szczerze oceniać to ten który był reanimowany i miał p. Apgar do bani to faktycznie jest skurczybyc o wiele bardziej inteligentny niż drugi.. Mimo że jako matka nie powinnam tak oceniac... Ale coś w tym jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 21:38

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez tak myslalam z tym wozkiem ale kurde tyle mycia ja mam piankowe kola i pelno kamieni powbijanych glina z trawa....najpierw musialam szpachelka zedrzec zeby potem szmata przejechac..

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama u nas to ewidentnie widac to IQ....my to widzimy nauczyciele w szkole ...po ocenach widac i nawet mlodsza mowi ze starszak taki madry i wszystko wie i zawsze sie go radzi..

nick nieaktualny, B_002 lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś jakiś spadek nastroju. Skumulowal wszystko ten nieudany spacer.. jak piszecie o Waszych wyprawach i kilkugodzinnych pobytach na powietrzu to nie mogę uwierzyć, że jestem w domu jak w więzieniu z Kasia, a zawsze myślałam, że dziecko i spacer to pełna harmonia. Poplakuje dzisiaj gdzieś po kątach i myślę że to chyba baby blues..

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja nie doradze dla mnie tylko baltyk sie liczy ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera pisalam ze my dzis 15min. I powrot z placzem a pol godziny kola pucowalam...wogole sie nieoplacalo isc

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Chyba nigdzie w Europie o tej porze roku ale ja jestem mega ciepłolubna. I jak już latam to im ciepłej tym lepiej. Fakt że że względu na szkolniakow możemy właściwie w wakacje latać i tak nastawiamy się na pierwszy raz z małym Grecja, Bułgaria..
    Ale latem.. Chętnie posłucham czy gdzieś jest fajnie w Europie zima
    My lataliśmy wrzesien- listopad jedynie w tym roku byliśmy w lipcu i nigdy więcej a tym bardziej z dzieckiem.
    Na razie myślę Teneryfa ale może gdzieś jeszcze, głównie chodzi mi o krótki lot

• espoir Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria Bartek tolerował gondole 1,5 miesiąca, potem nie dało się z domu wyjść. żeby móc iść chleb kupić woziłam go w foteliku, bo tylko w nim nie było spazmów. dlatego ja nigdy nie patrzę krzywo na matki z dziećmi w fotelikach. bo różne powody mogą nimi kierować...

nick nieaktualny, Sansivieria, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My lataliśmy wrzesien- listopad jedynie w tym roku byliśmy w lipcu i nigdy więcej a tym bardziej z dzieckiem.
    Na razie myślę Teneryfa ale może gdzieś jeszcze, głównie chodzi mi o krótki lot
    To chyba uwierzysz że jestem ciepłolubna jak napisze ze byliśmy teraz w sierpniu w Egipcie i ja się czułam rewelacja. Malz i starszy zdychali z gorącą.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja mam dziś jakiś spadek nastroju. Skumulowal wszystko ten nieudany spacer.. jak piszecie o Waszych wyprawach i kilkugodzinnych pobytach na powietrzu to nie mogę uwierzyć, że jestem w domu jak w więzieniu z Kasia, a zawsze myślałam, że dziecko i spacer to pełna harmonia. Poplakuje dzisiaj gdzieś po kątach i myślę że to chyba baby blues..
    Każda z Nas to przechodziła i pewnie będzie przechodzić z różnych powodów. Ciężkie te początki ale damy radę

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, moje dziecko przez kolki było na dworze może z 6 razy a ma 7 tygodni.

U mnie masakra z cyckiem, nie odciągnelam 8 h i chyba skończy się antybiotykiem. Nakarmilam małego z jednego cycka w nocy a drugiego miałam odciągnać laktatorem i zasnelam...mam przytkany kanalik, bo wyczuwam twardą rurkę i skórę czerwoną w tym miejscu

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant właśnie jak u Ciebie przeczytałam o spacerze to mi się taki sam mój przypomniał.
    Dziękuję za ciepłe słowa espoir, mama36 i stresant!!
    Czuje że nagromadzilam w sobie dużo napięcia, żalu, pretensji do Męża i do tej pory to w sobie duszę, aż dziś jeden incydent nie taki znów straszny, a ja nie mogłam powstrzymać łez, dosłownie mi kapaly prosto na Kasię którą akurat karmilam.
    Okazuje się, że mogę choć tu u Was się wyzalic, bo w domu zgrywam twarda i zadowolona z życia.

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko współczuję bardzo, zawsze mnie przerażają problemy z cyckami. I to jeszcze po prostu z wyczerpania się nie obudziłaś na czas.. oby szybko pomógł antybiotyk. Moja koleżanka przeszła z piersiami wszystkie problemy z wyjątkiem ropnia, choć już była u chirurga na konsultacji. Wszystko jednak pokonała i szczęśliwie karmi już 7 miesiąc.

age.png
    age.png
‹‹ 3042 3043 3044 3045 3046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ