X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajace wozek w domu...myjecie kola po spacerze czy jak robicie? Moje dzis tak zasyfione ze odczepilam gondole i tylko do domu wnioslam...... stelaz na podworku zostal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie byście poleciały na wakacje z dzieckiem koniec grudnia początek stycznia ale Europa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziękuję :)

Karmelka, no właśnie za bardzo nie widać tylko jak podotykasz kupę pieluchą, to się ciągnie jak białko jajka.
    O matko, ja jak zmieniam pieluchę to patrze czy kolor dobry i wyrzucam jak najszybciej ... No ale sprawdzę

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny trzymajace wozek w domu...myjecie kola po spacerze czy jak robicie? Moje dzis tak zasyfione ze odczepilam gondole i tylko do domu wnioslam...... stelaz na podworku zostal.
    Wczoraj i dziś myłam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja spaceruje po chodnikach więc są powiedzmy ukurzone przecieram na mokro na klatce i do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 21:34

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 moj starszak mial 5 pkt. skonczyl na 8 ale zaintubowany przez 2tygodnie...a teraz na IQ 140....takze apgary o niczym nie swiadcza kochane

Mama36, Karmelllka90, Misiabella, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny gdzie byście poleciały na wakacje z dzieckiem koniec grudnia początek stycznia ale Europa
    Chyba nigdzie w Europie o tej porze roku ale ja jestem mega ciepłolubna. I jak już latam to im ciepłej tym lepiej. Fakt że że względu na szkolniakow możemy właściwie w wakacje latać i tak nastawiamy się na pierwszy raz z małym Grecja, Bułgaria..
    Ale latem.. Chętnie posłucham czy gdzieś jest fajnie w Europie zima

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama18 moj starszak mial 5 pkt. skonczyl na 8 ale zaintubowany przez 2tygodnie...a teraz na IQ 140....takze apgary o niczym nie swiadcza kochane
    No ja Ci powiem że jak bym miałam szczerze oceniać to ten który był reanimowany i miał p. Apgar do bani to faktycznie jest skurczybyc o wiele bardziej inteligentny niż drugi.. Mimo że jako matka nie powinnam tak oceniac... Ale coś w tym jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 21:38

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez tak myslalam z tym wozkiem ale kurde tyle mycia ja mam piankowe kola i pelno kamieni powbijanych glina z trawa....najpierw musialam szpachelka zedrzec zeby potem szmata przejechac..

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama u nas to ewidentnie widac to IQ....my to widzimy nauczyciele w szkole ...po ocenach widac i nawet mlodsza mowi ze starszak taki madry i wszystko wie i zawsze sie go radzi..

Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś jakiś spadek nastroju. Skumulowal wszystko ten nieudany spacer.. jak piszecie o Waszych wyprawach i kilkugodzinnych pobytach na powietrzu to nie mogę uwierzyć, że jestem w domu jak w więzieniu z Kasia, a zawsze myślałam, że dziecko i spacer to pełna harmonia. Poplakuje dzisiaj gdzieś po kątach i myślę że to chyba baby blues..

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja nie doradze dla mnie tylko baltyk sie liczy ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera pisalam ze my dzis 15min. I powrot z placzem a pol godziny kola pucowalam...wogole sie nieoplacalo isc

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Chyba nigdzie w Europie o tej porze roku ale ja jestem mega ciepłolubna. I jak już latam to im ciepłej tym lepiej. Fakt że że względu na szkolniakow możemy właściwie w wakacje latać i tak nastawiamy się na pierwszy raz z małym Grecja, Bułgaria..
    Ale latem.. Chętnie posłucham czy gdzieś jest fajnie w Europie zima
    My lataliśmy wrzesien- listopad jedynie w tym roku byliśmy w lipcu i nigdy więcej a tym bardziej z dzieckiem.
    Na razie myślę Teneryfa ale może gdzieś jeszcze, głównie chodzi mi o krótki lot

• espoir Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria Bartek tolerował gondole 1,5 miesiąca, potem nie dało się z domu wyjść. żeby móc iść chleb kupić woziłam go w foteliku, bo tylko w nim nie było spazmów. dlatego ja nigdy nie patrzę krzywo na matki z dziećmi w fotelikach. bo różne powody mogą nimi kierować...

Mama36, Sansivieria, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    My lataliśmy wrzesien- listopad jedynie w tym roku byliśmy w lipcu i nigdy więcej a tym bardziej z dzieckiem.
    Na razie myślę Teneryfa ale może gdzieś jeszcze, głównie chodzi mi o krótki lot
    To chyba uwierzysz że jestem ciepłolubna jak napisze ze byliśmy teraz w sierpniu w Egipcie i ja się czułam rewelacja. Malz i starszy zdychali z gorącą.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja mam dziś jakiś spadek nastroju. Skumulowal wszystko ten nieudany spacer.. jak piszecie o Waszych wyprawach i kilkugodzinnych pobytach na powietrzu to nie mogę uwierzyć, że jestem w domu jak w więzieniu z Kasia, a zawsze myślałam, że dziecko i spacer to pełna harmonia. Poplakuje dzisiaj gdzieś po kątach i myślę że to chyba baby blues..
    Każda z Nas to przechodziła i pewnie będzie przechodzić z różnych powodów. Ciężkie te początki ale damy radę

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, moje dziecko przez kolki było na dworze może z 6 razy a ma 7 tygodni.

U mnie masakra z cyckiem, nie odciągnelam 8 h i chyba skończy się antybiotykiem. Nakarmilam małego z jednego cycka w nocy a drugiego miałam odciągnać laktatorem i zasnelam...mam przytkany kanalik, bo wyczuwam twardą rurkę i skórę czerwoną w tym miejscu

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant właśnie jak u Ciebie przeczytałam o spacerze to mi się taki sam mój przypomniał.
    Dziękuję za ciepłe słowa espoir, mama36 i stresant!!
    Czuje że nagromadzilam w sobie dużo napięcia, żalu, pretensji do Męża i do tej pory to w sobie duszę, aż dziś jeden incydent nie taki znów straszny, a ja nie mogłam powstrzymać łez, dosłownie mi kapaly prosto na Kasię którą akurat karmilam.
    Okazuje się, że mogę choć tu u Was się wyzalic, bo w domu zgrywam twarda i zadowolona z życia.

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko współczuję bardzo, zawsze mnie przerażają problemy z cyckami. I to jeszcze po prostu z wyczerpania się nie obudziłaś na czas.. oby szybko pomógł antybiotyk. Moja koleżanka przeszła z piersiami wszystkie problemy z wyjątkiem ropnia, choć już była u chirurga na konsultacji. Wszystko jednak pokonała i szczęśliwie karmi już 7 miesiąc.

age.png
    age.png
‹‹ 3042 3043 3044 3045 3046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ