Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobranoc, idę spać na godzinę
Jak myślę o Syski „papa nie do zobaczenia”, to ciagle mi sie smiac chce, tak czuję, ze to tez moje motto
Wiewióreczka, Fasolka77, Karmelllka90, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Dobranoc Misia
Ja spałam 2 h, teraz karmienie, pielucha i odciąganie. Mały śpi z nami w łóżku w nocy...jak go boli brzuch, pomaga położenie na Szymonku ręki, żeby wiedział, że jestem obok. Boję się, że nasz materac nie jest dla niego dobry, bo jest miękki.
Karmelka, ja właśnie nigdy nie miałam tych białych punktów, o których pisałaś...chyba jestem na tyle zdesperowana, żeby poprosić męża o pomoc,choć opory mam straszne...ale to po południu jak już, bo do pracy zaraz wstaje.
Przyjaciółka z dzieckiem starszym o miesiąc napisała, że włosy zaczęły jej wychodzić garściami... -
nick nieaktualnyWiewioreczka pierwszy raz słyszę o czapeczce po kąpieli! Ale Ci średniowieczne metody wjechały hihi
Z włosami tak niestety będzie kochane.. Przeszłam dwa razy. Co nie wypadlo w ciazy.. Musi wypaść. Jest preparat dla kobiet w ciąży na włosy (dostałam 4 kapsułki na próbę, potem wam napisze jaki no jest w kuchni)
Malutka Mycha.. Całe forum o Tobie myśli. Pamiętaj ❤️
Co do płaczu (jak mówię ja też ryczalam i pewnie będę jeszcze) kochane, pamiętajcie że spada Nam poziom beta hcg! A to robi rozstroj w organizmie i nawet jak normalnie byśmy nie płakały to jestem wtrazliwsze. Ja np mam teraz etap "głupia". Jestem przerażona swoją głupota. Gadam jakieś głupoty, nie pamiętam znów prostych rzeczy czasem.. No ciąża wróciła!
Poza tym to zrozumiałe że mamy doła jak czytamy że tam gdzie my mamy problem u innej jest super. To naturalna reakcja! Mnie np lekko doluje jak czytam że niektóre są na minusie z waga a moje cialo zostawia wiele do życzenia i jeszcze 7/8kg do zrzucenia.
Tak jak inne doluje że np ja mam spacerki boskie.
To zupełnie naturalne. Jedno wiem.. Mamy tu taka fajna enklawe że jestem pewna że żadna nie pisze takich rzeczy specjalnie.. Ba.. Możemy się tu wyzalic a to jest mega (nie chce czasem truc koleżankom które są przed tym jeszcze).. A to że możemy się wygadac pomoże nam przezd depresja.
Mi bardzo brakowało tego po pierwszym porodzie. Nagle świat runął bo dziecko chore, i chyba samo przyszło plus brak wsparcia w exmezu.. Na szczęście ktoś mnie to psychologa zapisał i babeczka mnie wyleczyla.
Kochane! Jesteśmy w kupie! Każda ma coś! Nie ma dziecka idealnego u Nas (a jak jest to siedzieć cicho hihi) i nie ma braku problemów. Są mniejsze czy większe.
Przetrwamy!!
Ja mam tych 14 i 12 latkow i jest naprawdę już z nimi fajnie.. To niedługo się doczekamy 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 05:52
Wiewióreczka, xKlaudiax, Karollinax26, MamaAga85, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, B_002, Sansivieria, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:U nas znowu pobudka na karmienie.. Bunio całą noc nie zrobił kupki...samo siku.. zastanawiam się czy to aby nie jakieś kłopoty z brzuszkiem...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Moja mała miała 10 pktow od początku. Ale z tego widziałam chyba Paula napisała że Ignaś miał 10 punltow a napisała też że byk niebieski więc na pewno w 1 minucie nie miał 10 pktow bo chodzby za kolor skóry miał odjęte. Ale czy to ważne? Kochana wpisz 10 pkt jeśli tyle miała później i chcesz mieć wpisane punkty. A za co i was był odjęty?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Moja mała miała 10 pktow od początku. Ale z tego widziałam chyba Paula napisała że Ignaś miał 10 punltow a napisała też że byk niebieski więc na pewno w 1 minucie nie miał 10 pktow bo chodzby za kolor skóry miał odjęte. Ale czy to ważne? Kochana wpisz 10 pkt jeśli tyle miała później i chcesz mieć wpisane punkty. A za co i was był odjęty?
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny gdzie byście poleciały na wakacje z dzieckiem koniec grudnia początek stycznia ale Europa
stresant wrote:Dziewczyny trzymajace wozek w domu...myjecie kola po spacerze czy jak robicie? Moje dzis tak zasyfione ze odczepilam gondole i tylko do domu wnioslam...... stelaz na podworku zostal.
lozeczko nie wlezie obok nas przy lozku a chce ja miec obok poki co
Sansivieria wrote:Ja mam dziś jakiś spadek nastroju. Skumulowal wszystko ten nieudany spacer.. jak piszecie o Waszych wyprawach i kilkugodzinnych pobytach na powietrzu to nie mogę uwierzyć, że jestem w domu jak w więzieniu z Kasia, a zawsze myślałam, że dziecko i spacer to pełna harmonia. Poplakuje dzisiaj gdzieś po kątach i myślę że to chyba baby blues..
Wiewióreczka wrote:
Dziewczyny, ubieracie czapeczkę po myciu główki?nawet wczoraj hahaha - ale w takim razie juz nie bede, maz mi w glowe pukal, ale wiadomo, meza sie goni
Karmelllka90 wrote:
Muszę jechać dzisiaj do księdza, jak ja tego nie lubię.
kończymy dziś miesiąc !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 06:25
Fasolka77, martusiawp, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBubek na ile osób?
Bo u nas z kameralnego chrztu wyszło 34 osób. W ogóle wczoraj teściowa kręciła nosem na to, że u nas do chrztu będą dwie matki chrzestne.taka zagorzała chrześcijanka a twierdzi że to mój wymysł i ksiądz się nie zgodzi ... Ooo masakra -
Sensi ja byłam na jednym spacerze do tej pory i też był płacz, a ja znowu płacze przeważnie wieczorem jak mąż wróci z pracy. Najczęściej z powodu weiekszych głupot niż w ciąży 🙈.
Wiewiórka też zakładałem czapkę 😜.
Karmelka ten olej to chyba estrovita. A co do wakacji to chyba tylko Kanary.
Fasolka u mnie kupa 1-3 razy dziennie to norma.Fasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelllka90 wrote:Bubek na ile osób?
Bo u nas z kameralnego chrztu wyszło 34 osób. W ogóle wczoraj teściowa kręciła nosem na to, że u nas do chrztu będą dwie matki chrzestne.taka zagorzała chrześcijanka a twierdzi że to mój wymysł i ksiądz się nie zgodzi ... Ooo masakra
a kameralnie owszem bo nasza czworka i rodzice chrzestniChrzest bez mszy sw. tylko dla nas.
-
Karmelllka90 wrote:Bubek na ile osób?
Bo u nas z kameralnego chrztu wyszło 34 osób. W ogóle wczoraj teściowa kręciła nosem na to, że u nas do chrztu będą dwie matki chrzestne.taka zagorzała chrześcijanka a twierdzi że to mój wymysł i ksiądz się nie zgodzi ... Ooo masakra