X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, idę spać na godzinę :) Jak myślę o Syski „papa nie do zobaczenia”, to ciagle mi sie smiac chce, tak czuję, ze to tez moje motto ;)

Wiewióreczka, Fasolka77, Karmelllka90, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Misia :)

Ja spałam 2 h, teraz karmienie, pielucha i odciąganie. Mały śpi z nami w łóżku w nocy...jak go boli brzuch, pomaga położenie na Szymonku ręki, żeby wiedział, że jestem obok. Boję się, że nasz materac nie jest dla niego dobry, bo jest miękki.

Karmelka, ja właśnie nigdy nie miałam tych białych punktów, o których pisałaś...chyba jestem na tyle zdesperowana, żeby poprosić męża o pomoc,choć opory mam straszne...ale to po południu jak już, bo do pracy zaraz wstaje.

Przyjaciółka z dzieckiem starszym o miesiąc napisała, że włosy zaczęły jej wychodzić garściami...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu pobudka na karmienie.. Bunio całą noc nie zrobił kupki...samo siku.. zastanawiam się czy to aby nie jakieś kłopoty z brzuszkiem...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka pierwszy raz słyszę o czapeczce po kąpieli! Ale Ci średniowieczne metody wjechały hihi :D

Z włosami tak niestety będzie kochane.. Przeszłam dwa razy. Co nie wypadlo w ciazy.. Musi wypaść. Jest preparat dla kobiet w ciąży na włosy (dostałam 4 kapsułki na próbę, potem wam napisze jaki no jest w kuchni)

Malutka Mycha.. Całe forum o Tobie myśli. Pamiętaj ❤️

Co do płaczu (jak mówię ja też ryczalam i pewnie będę jeszcze) kochane, pamiętajcie że spada Nam poziom beta hcg! A to robi rozstroj w organizmie i nawet jak normalnie byśmy nie płakały to jestem wtrazliwsze. Ja np mam teraz etap "głupia". Jestem przerażona swoją głupota. Gadam jakieś głupoty, nie pamiętam znów prostych rzeczy czasem.. No ciąża wróciła!
    Poza tym to zrozumiałe że mamy doła jak czytamy że tam gdzie my mamy problem u innej jest super. To naturalna reakcja! Mnie np lekko doluje jak czytam że niektóre są na minusie z waga a moje cialo zostawia wiele do życzenia i jeszcze 7/8kg do zrzucenia.
    Tak jak inne doluje że np ja mam spacerki boskie.
    To zupełnie naturalne. Jedno wiem.. Mamy tu taka fajna enklawe że jestem pewna że żadna nie pisze takich rzeczy specjalnie.. Ba.. Możemy się tu wyzalic a to jest mega (nie chce czasem truc koleżankom które są przed tym jeszcze).. A to że możemy się wygadac pomoże nam przezd depresja.
    Mi bardzo brakowało tego po pierwszym porodzie. Nagle świat runął bo dziecko chore, i chyba samo przyszło plus brak wsparcia w exmezu.. Na szczęście ktoś mnie to psychologa zapisał i babeczka mnie wyleczyla.
    Kochane! Jesteśmy w kupie! Każda ma coś! Nie ma dziecka idealnego u Nas (a jak jest to siedzieć cicho hihi) i nie ma braku problemów. Są mniejsze czy większe.
    Przetrwamy!!
    Ja mam tych 14 i 12 latkow i jest naprawdę już z nimi fajnie.. To niedługo się doczekamy 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 05:52

Wiewióreczka, xKlaudiax, Karollinax26, MamaAga85, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, B_002, Sansivieria, valetta94 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora o wlosy tez mam obawy...narazie chyba poziom hormonow ciazowych mam wysoki bo nie spadnie z glowy ani jeden..w zyciu tyle wlosow na glowie nie mialam
    .ale ten stan nie potrwa dlugo :(

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U nas znowu pobudka na karmienie.. Bunio całą noc nie zrobił kupki...samo siku.. zastanawiam się czy to aby nie jakieś kłopoty z brzuszkiem...
    U mnie jak tak było to zwiastowalo bóle brzuszka bo znaczy że się zaczopowal ale przez przy KP może różnie kupy robić. Zwróciłas mi uwagę np ze mój dziś też nie robił a na razie odpukać nie ma żadnych nocnych boli. Pewnie strzeli mega przy karmieniu w ciągu dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te tabletki to Vitapil Mama. Pewnie kupię i zobaczymy czy coś działają.. Ale jak mówię... Co nie wypadło musi wypaść ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja mała miała 10 pktow od początku. Ale z tego widziałam chyba Paula napisała że Ignaś miał 10 punltow a napisała też że byk niebieski więc na pewno w 1 minucie nie miał 10 pktow bo chodzby za kolor skóry miał odjęte. Ale czy to ważne? Kochana wpisz 10 pkt jeśli tyle miała później i chcesz mieć wpisane punkty. A za co i was był odjęty?
    Mamy na karcie z wypisu wpisane 10pkt w każdej ocenie.

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w nocy sie spi a nie robi kupy ;) moj w nocy nigdy nie kaka....rano walnie ze dwie..
    Ja nawet pieluchy nie zmieniam w nocy
    4karmienia 21-24-3-6 bez kupy.....czassmi o 21 albo 6walnie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - u nas tak jak u mama18 taka dłuższa przerwa w kupie zwiastowała problemy z brzuszkiem. Nasz robi kupę co karmienie więc jak ponad pół dnia nie zrobił to już czułam że się coś szykuje.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18, aż miło się czyta :)<3

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tym połogiem on trwa 8 tyg u każdej? Bo ja jeszcze troszkę brudze ale psychicznie nie czuję już połogu.

Muszę jechać dzisiaj do księdza, jak ja tego nie lubię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka nie koniecznie problemy z brzuszkiem, niektóre dzieci nagle z każdej pieluchy z kupa robią ja nawet raz na 3 dni. Oby tak było u was.

• Bubek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja mała miała 10 pktow od początku. Ale z tego widziałam chyba Paula napisała że Ignaś miał 10 punltow a napisała też że byk niebieski więc na pewno w 1 minucie nie miał 10 pktow bo chodzby za kolor skóry miał odjęte. Ale czy to ważne? Kochana wpisz 10 pkt jeśli tyle miała później i chcesz mieć wpisane punkty. A za co i was był odjęty?
    no wlasnie nie powiedzieli mi, jak pytalam pozniej na sali to mowili ze pewnie kolor skory...ale nie wiem do dzis
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny gdzie byście poleciały na wakacje z dzieckiem koniec grudnia początek stycznia ale Europa
    gdzie najcieplej :D
    stresant wrote:
    Dziewczyny trzymajace wozek w domu...myjecie kola po spacerze czy jak robicie? Moje dzis tak zasyfione ze odczepilam gondole i tylko do domu wnioslam...... stelaz na podworku zostal.
    ja myje kolka bo mala w tymm wozku spi w gondolce w nocy.
    lozeczko nie wlezie obok nas przy lozku a chce ja miec obok poki co
    Sansivieria wrote:
    Ja mam dziś jakiś spadek nastroju. Skumulowal wszystko ten nieudany spacer.. jak piszecie o Waszych wyprawach i kilkugodzinnych pobytach na powietrzu to nie mogę uwierzyć, że jestem w domu jak w więzieniu z Kasia, a zawsze myślałam, że dziecko i spacer to pełna harmonia. Poplakuje dzisiaj gdzieś po kątach i myślę że to chyba baby blues..
    bardzo mozliwe - to przejdzie! a spacery mala tez pokocha, chwilowo jej cos nie lezy. Probuj dalej!
    Wiewióreczka wrote:

Dziewczyny, ubieracie czapeczkę po myciu główki?
    ja tez nakladalam :D nawet wczoraj hahaha - ale w takim razie juz nie bede, maz mi w glowe pukal, ale wiadomo, meza sie goni :D
    Karmelllka90 wrote:

Muszę jechać dzisiaj do księdza, jak ja tego nie lubię.
    ja dzis dzwonie do ksiedza i dosylam reszte papierow, a za 2 tyg kameralny Chrzest :)

kończymy dziś miesiąc ! :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 06:25

Fasolka77, martusiawp, Sansivieria lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić olej do picia estravita (??) Jakoś tak się nazywa. Podobno na kłaki rewelacja

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek na ile osób?
    Bo u nas z kameralnego chrztu wyszło 34 osób. W ogóle wczoraj teściowa kręciła nosem na to, że u nas do chrztu będą dwie matki chrzestne.taka zagorzała chrześcijanka a twierdzi że to mój wymysł i ksiądz się nie zgodzi ... Ooo masakra

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sensi ja byłam na jednym spacerze do tej pory i też był płacz, a ja znowu płacze przeważnie wieczorem jak mąż wróci z pracy. Najczęściej z powodu weiekszych głupot niż w ciąży 🙈.

Wiewiórka też zakładałem czapkę 😜.

Karmelka ten olej to chyba estrovita. A co do wakacji to chyba tylko Kanary.

Fasolka u mnie kupa 1-3 razy dziennie to norma.

Fasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bubek na ile osób?
    Bo u nas z kameralnego chrztu wyszło 34 osób. W ogóle wczoraj teściowa kręciła nosem na to, że u nas do chrztu będą dwie matki chrzestne.taka zagorzała chrześcijanka a twierdzi że to mój wymysł i ksiądz się nie zgodzi ... Ooo masakra
    ooo a dwoch chlopw tez mozna? ciekawilo mnie zawsze..
    a kameralnie owszem bo nasza czworka i rodzice chrzestni :) Chrzest bez mszy sw. tylko dla nas.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, u mnie 3 tyg po a nadal krwawię, nie to że brudzę.

Wiewiórka, ja czapeczki też nie zakładam, osuszam, wycieram, przebieram w piżamkę i okrywam kocykiem. Moja lubi ciepło.

U mnie dziś chyba wjedzie kapusta w cycki ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bubek na ile osób?
    nie wiedzalam ze mogą byc dwie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 3044 3045 3046 3047 3048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ