X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - przepraszam, źle doczytalam ;) myślałam, że pisałaś o nosidle babybjorn.

Ja dziś prawie cały dzień na powietrzu z Synkiem. Padam na twarz. A Młody mnie psychicznie wykańcza dziś hehe

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka nic nie szkodzi.
    My właśnie weszliśmy do domu z mężem i psiakiem bo rak ciepło ze trzeba wykorzystać.
    Valetta ty masz juz cudowny brzuszek na prawde! Moja przyjaciółka ma taki i jest w 33 tygodniu jej mala ma 1800g. Ja tez juz mam spory i widzę ze sie powiększył przez ostatnie dwa dni.

Dziewczyny a powiedzcie mi co sądzicie o nosidełku Manduca moja siostra mi właśnie napisała ze ona mi da bo ona musiała je kupić dla lepszego rozstawienia bioderek. Ale mała była w nim tylko 4 razy. To podobno najlepsze nosidło w Niemczech.

valetta94 lubi tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d0b81ca029e.jpg

Chwalę się brzuszkiem, podobno wyglądam jakbym miała jeszcze w tym roku rodzić haha :) Chyba magnez i duphaston tak mi pomogły rozciągnąć macicę :P Albo przez tyłozgięcie, jak wystrzeliła do przodu to hoho :P
    Cudny, nie przejmuj się, mam podobny. To moja 3 ciąża plus tylozgiecie.. Może faktycznie to przyczyna bo wsystkie takie miałam ciąże. Jest piękny :*

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Cudny, nie przejmuj się, mam podobny. To moja 3 ciąża plus tylozgiecie.. Może faktycznie to przyczyna bo wsystkie takie miałam ciąże. Jest piękny :*

Dziękuję za pocieszenie bo bratowa ma płaski jak deska, a ja już różne myśli miałam :P Chyba to tyłozgięcie tak wpływa na wielkość bo to moja 1 ciąża.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta ale czym ty sie przejmujesz ze ona ma płaski. Piękny masz brzuszek!

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta pewnie ze śliczny, w ciąży chodzi o to żeby brzuszek był, gdyby go nie było to byś się dopiero martwiła że Ci dzidzia nie rośnie :)

Ale o to tylozgiecie muszę spytać, bo ja też mam. Ciekawe czy to już się wyprostować. Bo mi też z dnia na dzień dosyć brzuch wywaliło do przodu :) nie pomyślałam że to może być powód.

f1d9680377.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie.. Ale po to są fora żeby coś tam olsnilo. Bo jeżeli w każdej ciąży od 3msc mam bebech jak w 6 Msc, nie zależnie od wielkości dziecka i tego ile ja przytyłam (w cale nie dużo) to mzoe to to JAK Wy też tak macie :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!! <3 Mi lekarz powiedział w 12 tygodniu, że macica się wyprostowała.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brzucha nie ma ale ginekolog powiedziała wczoraj, że jeszcze urośnie :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra1 wrote:
    Franka2104 Jak nie zażywasz jodu to polecam Pregnę Plus. A od 13 tygodnia Prenatal Duo jest to tańszy zamiennik. Ja na razie łykam Pregnę Plus a za tydzień lub 2 tygodnie zmieniam na Prenatal Duo. Jeszcze skonsultuje to z lekarzem na środowej wizycie i tyle :-).

Dzięki za podpowiedź, zaopatrze się w jod przy pierwszej okazji. Co do bardziej złożonych preparatów to raczej unikam bo mogę przyjmować tylko metylowany kwas foliowy w konkretnej dawce.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A u mnie brzucha nie ma ale ginekolog powiedziała wczoraj, że jeszcze urośnie :)
    Jeszcze będziesz biała go dosyć .Ja też nie mam pokaźnego.Ale za zaczyna być w końcu trochę widoczny.To takie urocze ,że teraz tak na ten brzusio czekamy a potem będziemy narzekać bo kręgosłup ,bo ogolić się nie można .Mnie najbardziej męczy pęcherz .Po ostatniej ciąży już miałam problem a teraz już powoli robi się masalra ,non stop mi się chce do toalety .

Aga2606 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Siamyrka nic nie szkodzi.
    My właśnie weszliśmy do domu z mężem i psiakiem bo rak ciepło ze trzeba wykorzystać.
    Valetta ty masz juz cudowny brzuszek na prawde! Moja przyjaciółka ma taki i jest w 33 tygodniu jej mala ma 1800g. Ja tez juz mam spory i widzę ze sie powiększył przez ostatnie dwa dni.

Dziewczyny a powiedzcie mi co sądzicie o nosidełku Manduca moja siostra mi właśnie napisała ze ona mi da bo ona musiała je kupić dla lepszego rozstawienia bioderek. Ale mała była w nim tylko 4 razy. To podobno najlepsze nosidło w Niemczech.

O tej Manduce slyszalam tylko same dobre opinie ;-)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Jeszcze będziesz biała go dosyć .Ja też nie mam pokaźnego.Ale za zaczyna być w końcu trochę widoczny.To takie urocze ,że teraz tak na ten brzusio czekamy a potem będziemy narzekać bo kręgosłup ,bo ogolić się nie można .Mnie najbardziej męczy pęcherz .Po ostatniej ciąży już miałam problem a teraz już powoli robi się masalra ,non stop mi się chce do toalety .

Kasionek mam to samo dziś 3 razy w nocy musiałam iść...

Kamellka patrzyłam wczoraj Na ta manduke i chyba rozważę.. ja się przyznaje ze w poprzedniej ciąży kupiłam nosidełko trochę bez przygotowania i jest bardzo takie sobie... a młoda spała w nim mnóstwo. Także zaraz szukam manduki jakie są ceny i czy są używane..

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czujecie na tym etapie ciąży ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje się znacznie lepiej, trochę doskwiera mi zmęczenie wieczorami i bóle pleców i brzucha gdy się przeforsuje... ale nie mdli mnie i mam apetyt. Ja mam tylozgiecie , druga ciąża i brzuszek jest malutki. Poprzednio miałam taki, ze jak wyszłam ze szpitala to już prawie się wchłonął a po tygodniu mam zdjęcie jak trzymam córkę to był już płaski... życzę sobie tego również teraz ;)

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę :)

Jutro prenatalne - ahhhh <3 nie mogę się doczekać!

Spalam 12 godz, z przerwami na siusiu ;)
    Ja ogólnie czuje się dużo lepiej. Nie mam już takich mdłości. Są dni gorsze, ale ogólnie dobrze. Sił trochę mało mam i zadyszke ale jakoś z tym sobie radzę.

My dziś na obiad rodzinny jedziemy. To ta strona rodziny, gdzie chyba tylko kuzynka wie ;) Także reszta się dziś dowie

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella oj ja też bym sobie życzyła żeby się tak szybko brzuszek wchłonął :)

Witam Was w 13+2 :) czyli albo już jestem w drugim trymestrze albo będę za pare dni :) wczoraj byliśmy na weselu, do 20 bawiłam się na niewysokich obcasach potem przebrałam na balerinki. Zabawa super! Świetnie wesele, ale ja już po 1 miałam dość tańczenia :( ale cóż trzeba słuchać swojego ciała.

Dziewczyny a jak z waga na końcówce tego pierszego trymestru? Ja zaczynałam z waga 58,6 a teraz 57. Schudłam najpierw do 56, a potem przytyłam ten 1 kg. Nie chodzi o to ile ważycie :) tylko ile przytyłyście, schudłyście? :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o mdłości to faktycznie mi też odpuściły. Siusiam jak głupia, i często boli mnie kość ogonowa. Wczoraj na tym wedselu się śmiałam do męża, że czuje się jak stara baba na tym weselu. Nie pije alkoholu, plecy mnie bolą, wyciągam go głównie do wolniejszych piosenek i do tego biegam co chwile siku :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mistella oj ja też bym sobie życzyła żeby się tak szybko brzuszek wchłonął :)

Witam Was w 13+2 :) czyli albo już jestem w drugim trymestrze albo będę za pare dni :) wczoraj byliśmy na weselu, do 20 bawiłam się na niewysokich obcasach potem przebrałam na balerinki. Zabawa super! Świetnie wesele, ale ja już po 1 miałam dość tańczenia :( ale cóż trzeba słuchać swojego ciała.

Dziewczyny a jak z waga na końcówce tego pierszego trymestru? Ja zaczynałam z waga 58,6 a teraz 57. Schudłam najpierw do 56, a potem przytyłam ten 1 kg. Nie chodzi o to ile ważycie :) tylko ile przytyłyście, schudłyście? :)

Ja schudłam 5 kg, ważyłam 50, teraz 45.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam 8 kg i dalej mi kg lecą. Ale ogolnie mam z czego, więc moja gin się cieszy. Nie jem w ogóle słodyczy, bo mnie odrzucilo i zaczęłam już się ruszać. Więc może do porodu pójdę z mniejszą waga niż zaczęłam :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ