X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nosidła to polecam polska firmę Kavka lub Fidella. Są ergonomiczne, rozmawiałam z panią ze sklepu carrylove w Warszawie i generalnie mówiła, ze są lepiej wyprofilowane niż tula, za to tuła ma Modeny marketing :D cena podobna. My kupiliśmy kavke i jesteśmy bardzo zadowoleni, ale używaliśmy jakoś od 6mz. Bujaczek mamy spadkowy fischer price i był ok, ale bardzo krótko nam służył, od 4 miesiąca gdzieś do 6go, potem mała już nie chciała w nim leżeć bo zaczęła pełzać. U mnie ciążowe samopoczucie ok, ale moja alergia na roztocza tak się rozhulała, ze nie mogę w nocy spać, kicham prycham z nosa cieknie, oczy pieką. Nigdy aż tak nie miałam, hardcore. A odczulić w ciąży się nie można :(

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Iduna Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo ciężko mi Was nadrabiać ;)
    My wczoraj byliśmy na wizycie, z maluchem w porządku, raczej chłopak. Ja niestety mam cukrzycę, mam nadzieję, że uda się opanować dietą...
    Póki co wyprawki nie kupujemy, ale jak wrzucacie jakieś fajne rzeczy to zapisuję stronki:)

Udanego weekendu!

india lubi tę wiadomość

dev112prs__.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a6b9b329713.jpg

Wy też myślicie, że ddziewczyna? :D
    wg mnie tak :) ale lekarzem nie jestem i sugeruje sie tylko i wylacznie wiedza od mamyginekolog.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Wojna stronka super. W wiekszosci widzę siusiaka jak nic tyle że równoległego do kręgosłupa faktycznie, ale jedno zdjęcie jest nawet bardzo podobne do mojej niby pewnej dziewczynki hehe.
    Będzie co ma być. :) kochać będziemy tak samo a z trzecim synem przynajmniej będę wiedziała czego się spodziewać
    ja bardzo pragne drugiej córusi i czuje ze bedzie syn. tak jak w pierszej ciazy po cichu marzylam o synku i byla coreczka. :P

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Aby ocenić płeć musimy uzyskać dokładny przekrój przez sam środek dziecka. Jest to przekrój, który jest używany do pomiaru CRL (długości ciemieniowo–siedzeniowej). Większość z was powinna takie zdjęcie swojego dziecka dostać, ale nie znaczy to, że na każdym zdjęciu będzie widać to co nas interesuje, bo czasami obraz nie jest jednoznaczny…

Następnie patrzymy w okolice spojenia łonowego, tam jest takie coś, co roboczo nazywam “wyrostkiem płciowym”. U chłopców odstaje on do góry, pod mniej lub bardziej ostrym kątem, a u dziewczynek wyrostek ten jest też dość gruby i widoczny, ale przebiega równolegle do kręgosłupa.

to jest tekst z bloga mamy ginekolog. Czyli wynika, że to nie jest tak, że na każdym usg będzie to widoczne dziewczynki mają go też bardziej widoczny bo jest grubszy. Ja tak to rozumiem. W ogóle ciekawe czy my jak oceniamy te zdjęcia to w ogóle dobrze paatrzymy haha :):)
    okaze się za parę tyg albo po porodzie jakie z nas specjalistki :D

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna wrote:
    Hej dziewczyny, bardzo ciężko mi Was nadrabiać ;)
    My wczoraj byliśmy na wizycie, z maluchem w porządku, raczej chłopak. Ja niestety mam cukrzycę, mam nadzieję, że uda się opanować dietą...
    Póki co wyprawki nie kupujemy, ale jak wrzucacie jakieś fajne rzeczy to zapisuję stronki:)

Udanego weekendu!
    gratuluje synusia i bardzo wspolczuje cukrzycy.
    ja w tym tyg ide robic badania i to sa moje piersze badania w ciazy z czego zlecono mi badanie glukozy + Hb A1C i panicznie sie boje. nie umiem tego wyjasnic ale mam przeczucie ze bede miala cukrzyce ciazowa.

b2ujp2.png

• Salamandra1 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Mnie dzisiaj po dłuższym spacerze strasznie ciągnie w pachwinach i dół kręgosłupa boli. Muszę iść do osteopaty i może czas pomyśleć o jakiejś jodze czy coś...

Franka2104 Jak nie zażywasz jodu to polecam Pregnę Plus. A od 13 tygodnia Prenatal Duo jest to tańszy zamiennik. Ja na razie łykam Pregnę Plus a za tydzień lub 2 tygodnie zmieniam na Prenatal Duo. Jeszcze skonsultuje to z lekarzem na środowej wizycie i tyle :-).

m3sxdqk301rvw7js.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się za ciuszki które dała mi ciocia po córeczkę żeby wiedzieć co mam a co trzeba dokupić. Przeraża mnie ta ilość. 4 wory poszły do piwnicy z większymi rozmiarami a to jest rozmiar od 56 do 68.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c0a27504380.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f870f41b934.jpg

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra1 wrote:
    Franka2104 Jak nie zażywasz jodu to polecam Pregnę Plus. A od 13 tygodnia Prenatal Duo jest to tańszy zamiennik. Ja na razie łykam Pregnę Plus a za tydzień lub 2 tygodnie zmieniam na Prenatal Duo. Jeszcze skonsultuje to z lekarzem na środowej wizycie i tyle :-).
    France chyba chodziło o jogę dla ciężarnych w sensie ćwiczenia :) ale zgadzam sie ja biorę prenatal i chwale sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka super ciocia :) na prawde spora juz kolekcja. Ja dzisiaj bede robiła pranie ubranek tych co kupiłam w sh, nie wiem czemu ale nie mogę sie doczekać aż je wyprasuje a przecież ja nie znosze prasować haha

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to ja prasowa bardzo lubię ale z praniem się wstrzymam. Dużo nam odejdzie dzięki tym ubranko. I jeszcze łóżeczko turystyczne po nich mamy. Używane chyba z 6 razy :)

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się ze kupiłam właśnie piękny sweterek na ciążowym w h&m. Niby mam dużo ale mi się strasznie spodobał;)

Franka, ja jogę zaczynam od przyszłego tyg już się nie mogę doczekać!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis, czytam teraz o szpitalu Ujastek i jestem w szoku jak zle tam mozna trafić. Zmuszanie do dokarmiania itd czyli same przeciwności do tego co oni wypisują o sobie. Mi bardzo zależy na dobrej opiece i doradcy laktacyjnym po porodzie dlatego chyba musze szukać szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie przezroczysty śluz ? Ja mam od 3 dni, chyba wcześniej nie miałam tak mi sie wydaje. Czytałam ze przezroczysty jest normalny, i ze w ll trymestrze w ogóle moze być wiecej wydzieliny niż w l ale myślałam ze on bedzie taki mleczny. A tu przezroczysty ....

• india Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka ja tez mam taki az wodnisty

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india ja taki wodnisty juz miałam miałam tez żółty od luteiny, a teraz mam nie ze dużo ale tak przypomina troszkę ten płodny ale mniej go i mniej lepki jest. Juz skonsultowałam z kim sie da haha i jestem spokojna. Dobrze jest mieć i was i koleżanki w ciazy <3

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d0b81ca029e.jpg

Chwalę się brzuszkiem, podobno wyglądam jakbym miała jeszcze w tym roku rodzić haha :) Chyba magnez i duphaston tak mi pomogły rozciągnąć macicę :P Albo przez tyłozgięcie, jak wystrzeliła do przodu to hoho :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 18:05

czekoladowa201, siamyrka, Paula 90, malutka_mycha, kamylalyt, Szonka, B_002, Sana, Iduna lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś gorszy dzień, dlatego się nie odzywam. Mdłości okropne, rano wymioty i jakoś nie mogę dziś nic jeść...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zabrałam się za ciuszki które dała mi ciocia po córeczkę żeby wiedzieć co mam a co trzeba dokupić. Przeraża mnie ta ilość. 4 wory poszły do piwnicy z większymi rozmiarami a to jest rozmiar od 56 do 68.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c0a27504380.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f870f41b934.jpg

Ja mialam 12 workow 150 litrow. Polowe oddalam potrzebujacym. Reszte mam. Przebieranie tego zajelo mi 3 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d0b81ca029e.jpg

Chwalę się brzuszkiem, podobno wyglądam jakbym miała jeszcze w tym roku rodzić haha :) Chyba magnez i duphaston tak mi pomogły rozciągnąć macicę :P Albo przez tyłozgięcie, jak wystrzeliła do przodu to hoho :P

U mnie dokladnie tak samo :D. Bylo tylozgięcie i po cwiczeniach wyskoczyl nagle w ciagu 2-3 dni. Biore tez lutke i magneb6.

valetta94 lubi tę wiadomość

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ