X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1,5 na plusie , 48 obecnie ;)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stoję w miejscu :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3,5kg na minusie. Mam zakaz tracenia na wadze juz od diabetologa wiec pilnuje sie jak glupia zeby nie schusc ale tez nie zgrubsc za bardzo :-D

Czuje sie lepiej, mam sily wiecej i nie śpię w ciagu dnia. Wiekszosc pierwszego trymestru wspominam jakbym siedziała pod wodą. Wszystko bylo takie nierealne, dźwięki dziwne, dni takie same, w półśnie.
    Teraz zaczynam czuc się normalnie. Nawet mam takie chwile ze zapominam ze jestem w ciazy.

Moj laktator jest juz na poczcie, jutro go ide odebrac. Zamowilam tez misia i zabawke wiszaca do wózka a'la mamas and papas.

Okazuje sie ze moja szwagierka ma do oddania lozeczko i wózek nieuzywane prawie po swoim synku. On spal w lozku z nimi a w wózku dostawal bialej gorączki. Wiec uzyte doslownie po dwa razy. Odejdzie nam duzy koszt. Ciuszkow mam dla dziewczynki na pierwsze dwa lata dla dwoch dziewczynek doslownie a do 5 roku wiekszosc. 8 workow po 150 litrow. Polowa nowych bo nie zdazyli ubrac. Druga polowa jak nowe. Mocniej zuzytych 6 workow oddalam na cele dobroczynne. Jak bedzie chlopak to bede sprzedawac, podam Wam linka do mojego olx to moze cos wybierzecie :-)

We wtorek prenatalne, dzisiaj o obudzilam sie w lekkiej panice juz.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży ważyłam 51,6, w 13 tc 51,1, także tylko pół kilo w dół.
    A jeszcze zanim zaszłam w ciążę na wiosnę ważyłam 53, ale to wtedy schudłam ze stresu.
    Za 2 tygodnie wizyta i myślę że teraz będzie coś do góry. Nie ważę się w domu wiec nie wiem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to dziewczyny takie chudziutkie.Ja schudłam dużo bo równe 10 kg.Przed ciążą specjalnie biagalam 10 km dziennie żeby schudnąć a waga stała w miejscu a tu teraz samo spadło.Ogolnie dziwnie mi bo mam ubrania z tamtej ciąży ale same 40 albo xl i wszytsko mi wisi.Musze na teraz kupić nowe ,bo brzucha jeszcze dużego nie mam ale nawet zwykłe jeansy mi wiszą.Samopoczucie ok.Ale dalej dużo śpię.Nie mam apetytu w ogóle .Tak sobie koczuje z dnia na dzień i czekam na wizytę 15 ;-)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już się dużo lepiej czuję. Już nie śpię cale dnie, wystaeczy jedna drzemaka w poludnie, mdłosci pojawiają się delikatne, wymioty tylko raz dziennie, energia do pracy wrociła, brzuszek już się pokazuje także żyć nie umierać :) a co do wagi to jeszcze 0,5 kg i dobije wagi jaką mialam przed ciążą ( ogolnie zrzuciłam 3 kg)

• Salamandra1 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam 3,5kg na minusie. Mam zakaz tracenia na wadze juz od diabetologa wiec pilnuje sie jak glupia zeby nie schusc ale tez nie zgrubsc za bardzo :-D

Czuje sie lepiej, mam sily wiecej i nie śpię w ciagu dnia. Wiekszosc pierwszego trymestru wspominam jakbym siedziała pod wodą. Wszystko bylo takie nierealne, dźwięki dziwne, dni takie same, w półśnie.
    Teraz zaczynam czuc się normalnie. Nawet mam takie chwile ze zapominam ze jestem w ciazy.

Moj laktator jest juz na poczcie, jutro go ide odebrac. Zamowilam tez misia i zabawke wiszaca do wózka a'la mamas and papas.

Okazuje sie ze moja szwagierka ma do oddania lozeczko i wózek nieuzywane prawie po swoim synku. On spal w lozku z nimi a w wózku dostawal bialej gorączki. Wiec uzyte doslownie po dwa razy. Odejdzie nam duzy koszt. Ciuszkow mam dla dziewczynki na pierwsze dwa lata dla dwoch dziewczynek doslownie a do 5 roku wiekszosc. 8 workow po 150 litrow. Polowa nowych bo nie zdazyli ubrac. Druga polowa jak nowe. Mocniej zuzytych 6 workow oddalam na cele dobroczynne. Jak bedzie chlopak to bede sprzedawac, podam Wam linka do mojego olx to moze cos wybierzecie :-)

We wtorek prenatalne, dzisiaj o obudzilam sie w lekkiej panice juz.

Paula 90 Czy jesteś zorientowana czy na badaniach prenatalnych będziesz miała tylko USG czy jeszcze jakieś badania z krwi, np TEST PAPPA?
    Ja mam w czwartek późnym popołudniem. Nie wiem czy w badaniu prenatalnym standardem jest samo USG czy połączone z testem z krwi.

Paula 90 lubi tę wiadomość

m3sxdqk301rvw7js.png
  • Salamandra1 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Wy to dziewczyny takie chudziutkie.Ja schudłam dużo bo równe 10 kg.Przed ciążą specjalnie biagalam 10 km dziennie żeby schudnąć a waga stała w miejscu a tu teraz samo spadło.Ogolnie dziwnie mi bo mam ubrania z tamtej ciąży ale same 40 albo xl i wszytsko mi wisi.Musze na teraz kupić nowe ,bo brzucha jeszcze dużego nie mam ale nawet zwykłe jeansy mi wiszą.Samopoczucie ok.Ale dalej dużo śpię.Nie mam apetytu w ogóle .Tak sobie koczuje z dnia na dzień i czekam na wizytę 15 ;-)

Kasionek jak nie masz apetytu spróbuj kupić sobie kapustę kiszoną z sokiem. Mi to pomagało na brak apetytu. Były dni, że każdy zapach jedzenia mnie odrzucał i mdłości. Kapustkę lub sok z kapustki kiszonej mogłam jeść i pić zawsze i o każdej porze dnia :-).Już pomijam fakt, że w kapuście jest dużo witaminy C, która na porę jesienną jest bardzo pomocna aby nie złapać jakiegoś wrednego przeziębienia :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 11:26

m3sxdqk301rvw7js.png
  • Salamandra1 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra1 wrote:
    Paula 90 Czy jesteś zorientowana czy na badaniach prenatalnych będziesz miała tylko USG czy jeszcze jakieś badania z krwi, np TEST PAPPA?
    Ja mam w czwartek późnym popołudniem. Nie wiem czy w badaniu prenatalnym standardem jest samo USG czy połączone z testem z krwi.

Już mam info :-) :-):-)

https://badaniaprenatalne.pl/czeste_pytania/

Przesiewowe badania prenatalne:

badanie USG oraz test PAPP-A (między 10 a 14 tygodniem ciąży),

m3sxdqk301rvw7js.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra1 wrote:

Ja zapisywalam sie na USG plus Pappa. Pytali mnie przy zapisie. Samo usg kosztuje 250zl a pappa 200zl.

• kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 7 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie po 3 tygodniach powróciły mdłości :(. Nie mam apetytu, ale to chyba przez katar.
    We wtorek poczułam pierwszego kopniaka <3
    W ten wtorek kolejna wizyta i mam nadzieję, że poznam płeć.
    Ja od początku ciąży 2,5kg na plusie. Z synem na tym samym etapie byłam już +5kg. Przy moim 1.75cm wzrostu i nadwadze nie widać, że jestem w ciąży. I oby pozostało niewiadomą jak najdłużej.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra1 wrote:
    Kasionek jak nie masz apetytu spróbuj kupić sobie kapustę kiszoną z sokiem. Mi to pomagało na brak apetytu. Były dni, że każdy zapach jedzenia mnie odrzucał i mdłości. Kapustkę lub sok z kapustki kiszonej mogłam jeść i pić zawsze i o każdej porze dnia :-).Już pomijam fakt, że w kapuście jest dużo witaminy C, która na porę jesienną jest bardzo pomocna aby nie złapać jakiegoś wrednego przeziębienia :-).
    Kapusta ok ogólnie dużo jej jem bo cukier obniża.U mnie ten brak apetytu wynika chyba z lenistwa .Poprostu nie chce mi się gotować .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, schudłam 1 kg ale go nadrobiłam wiec wyszłam na zero :) ale ja nie mogę za dużo przytyć :/. U mnie ll trymestr zaczął sie porannymi wymiotami, hormony sie urochamiaja łatwo sie wzruszam mam często bóle pleców a tak poza tym czuje sie super. Nie śpię w dzien a jak sie położę to z nudów. Piersi zrobiły sie żylaste mam masę zielonych żyłek pierwszy rostęp na piersi, brzuszek mam juz spory i zaczyna mnie swędzieć skóra na nim co nie jest dobre chyba bo to oznacza u ze skóra sie rozciąga a z moja tendencja do rozstępów pewnie mi zaraz strząska - smaruje sie olejkiem na rozstępy momme z super skladem. I zaczyna mi sie robic taka ciemna kreska od piersi w dół na brzuchu :/ a generalnie mam bujny zarost szybciej zdecydowanie mi rośną włoski co nie jest fajne :P powiem wam ze ja l trymestr tez wspominam dobrze mdłości były ale nie narzekam teraz sie juz zadziej zdąrzaja ale sa.

Ale nie mam apetytu nie mam smaka jem bo czuje głód ale jem bez apetytu. Nie mam smaków nie wiem jak to powiedzieć. Chociaż dzisiaj rozkoszowałam sie actimelem :)

My z mężem juz po zakupach spozywczych, kupiłam w końcu ten proszek i płyn Lovli i powiek wam ze za proszek w Auchan dałam 19,99 a w Rossmannie ten sam 25,99 jaka różnica :/
    A na obiad dzisiaj Ikea :) jedziemy obejrzeć szafę i komodę wymierzyć i sprawdzić czy nasza koncepcja pokoiku dla małej sie sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 12:07

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja, schudłam 1 kg ale go nadrobiłam wiec wyszłam na zero :) ale ja nie mogę za dużo przytyć :/. U mnie ll trymestr zaczął sie porannymi wymiotami, hormony sie urochamiaja łatwo sie wzruszam mam często bóle pleców a tak poza tym czuje sie super. Nie śpię w dzien a jak sie położę to z nudów. Piersi zrobiły sie żylaste mam masę zielonych żyłek pierwszy rostęp na piersi, brzuszek mam juz spory i zaczyna mnie swędzieć skóra na nim co nie jest dobre chyba bo to oznacza u ze skóra sie rozciąga a z moja tendencja do rozstępów pewnie mi zaraz strząska - smaruje sie olejkiem na rozstępy momme z super skladem. I zaczyna mi sie robic taka ciemna kreska od piersi w dół na brzuchu :/ a generalnie mam bujny zarost szybciej zdecydowanie mi rośną włoski co nie jest fajne :P powiem wam ze ja l trymestr tez wspominam dobrze mdłości były ale nie narzekam teraz sie juz zadziej zdąrzaja ale sa.

Ale nie mam apetytu nie mam smaka jem bo czuje głód ale jem bez apetytu. Nie mam smaków nie wiem jak to powiedzieć. Chociaż dzisiaj rozkoszowałam sie actimelem :)

My z mężem juz po zakupach spozywczych, kupiłam w końcu ten proszek i płyn Lovli i powiek wam ze za proszek w Auchan dałam 19,99 a w Rossmannie ten sam 25,99 jaka różnica :/
    A na obiad dzisiaj Ikea :) jedziemy obejrzeć szafę i komodę wymierzyć i sprawdzić czy nasza koncepcja pokoiku dla małej sie sprawdzi :)
    Obiad w IKEA to ostatnio moja ulubiona opcja.;-)kiedyś non stop jadłam pupelciki a teraz jem ta pierś grliowana .A meble z ieki dla dzieciaczka bardzo mi się podobają :-)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam niecałe 3 kg. Tendencja nie jest zła. Idę tak jak z innymi ciąża i chodź pewnie będzie mi bliżej drugiej.
    W pierwszej 12 kg, w drugiej 16.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek ja juz na prawde dawno nie byłam, nie było czasu bo praca pózniej ciąża po pracy wolałam odpoczywać pózniej dwa tugodnie leżę ie bo krwiaczek i tak zlecialo. I dzisiaj mowię do męża ze juz mus jest jechać haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystkie znajome wielokrotne mamy odradzaly kupowanie specjalnych proszkow dla niemowlat. Wiec ja nie kupuje.

Karmellka - sa bardzo fajne programy ba komputer, w ktorych mozna sobie wprowadzic wymiary mieszkania i dodawac meble, sprawdac czy "wejda". Ja sobie zrobilam na brystolu plan mojego mieszkania w skali i teraz jak chce cos kupic to wycinam sobie zarys i bawie sie w tetrisa na moim planie. Wbrew pozorom nie zajmuje to duzo czasu a oszczedza przestawiania mebli z miejsca na miejsce zeby jakos to wcisnąć :D

B_002 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytulam 1.5 kg, a czuje sie jakby mi przybyło 2 razy tyle ;) marzy mi sie przybrac max. 10kg

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 wiem ze sa nawet w ten sposób z mężem projektowaliśmy sami nasze mieszkanie ale zwyczajnie juz mi sie nie chce tego wymierzać wprowadzać, taki sie len zrobiłam ze wstyd mi za sama siebie.

W ikea było tyle ludzi dzisiaj ze szok, ale znalazłam komodę i szafkę na książki No i fotel, oczywiście szafy nie znalazłam nie ma i to mnie zdenerwowało ehh.

Tak sie najadłam ze ledwo sie dotoczyłam do samochodu :)

India tez bym chciała Max 10 kg ale co robic zeby nie przytyć wiecej? A prawde nie jem za dwoje jem mniej niż jadłam wcześniej takie mam wrazenie

• india Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka pewnie nie ma na to recepty, kazda z nas jest inna i pewnie to tez bedzie mialo wplyw na ilosc kg.
    Ja jem tak samo, nawet zadnych zachcianek nie mam :) poki co wydaje mi sie, ze mam spory brzuch jak na 16 tydzień. Ostatni dr ni powiedzial, ze mam duzo wód i sie zastanawiam czy wielkosc brzucha może zalezec wlasnie o tego

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ