Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam 3,5kg na minusie. Mam zakaz tracenia na wadze juz od diabetologa wiec pilnuje sie jak glupia zeby nie schusc ale tez nie zgrubsc za bardzo
Czuje sie lepiej, mam sily wiecej i nie śpię w ciagu dnia. Wiekszosc pierwszego trymestru wspominam jakbym siedziała pod wodą. Wszystko bylo takie nierealne, dźwięki dziwne, dni takie same, w półśnie.
Teraz zaczynam czuc się normalnie. Nawet mam takie chwile ze zapominam ze jestem w ciazy.
Moj laktator jest juz na poczcie, jutro go ide odebrac. Zamowilam tez misia i zabawke wiszaca do wózka a'la mamas and papas.
Okazuje sie ze moja szwagierka ma do oddania lozeczko i wózek nieuzywane prawie po swoim synku. On spal w lozku z nimi a w wózku dostawal bialej gorączki. Wiec uzyte doslownie po dwa razy. Odejdzie nam duzy koszt. Ciuszkow mam dla dziewczynki na pierwsze dwa lata dla dwoch dziewczynek doslownie a do 5 roku wiekszosc. 8 workow po 150 litrow. Polowa nowych bo nie zdazyli ubrac. Druga polowa jak nowe. Mocniej zuzytych 6 workow oddalam na cele dobroczynne. Jak bedzie chlopak to bede sprzedawac, podam Wam linka do mojego olx to moze cos wybierzecie
We wtorek prenatalne, dzisiaj o obudzilam sie w lekkiej panice juz. -
Ja na początku ciąży ważyłam 51,6, w 13 tc 51,1, także tylko pół kilo w dół.
A jeszcze zanim zaszłam w ciążę na wiosnę ważyłam 53, ale to wtedy schudłam ze stresu.
Za 2 tygodnie wizyta i myślę że teraz będzie coś do góry. Nie ważę się w domu wiec nie wiem.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Wy to dziewczyny takie chudziutkie.Ja schudłam dużo bo równe 10 kg.Przed ciążą specjalnie biagalam 10 km dziennie żeby schudnąć a waga stała w miejscu a tu teraz samo spadło.Ogolnie dziwnie mi bo mam ubrania z tamtej ciąży ale same 40 albo xl i wszytsko mi wisi.Musze na teraz kupić nowe ,bo brzucha jeszcze dużego nie mam ale nawet zwykłe jeansy mi wiszą.Samopoczucie ok.Ale dalej dużo śpię.Nie mam apetytu w ogóle .Tak sobie koczuje z dnia na dzień i czekam na wizytę 15
-
nick nieaktualnyJa też już się dużo lepiej czuję. Już nie śpię cale dnie, wystaeczy jedna drzemaka w poludnie, mdłosci pojawiają się delikatne, wymioty tylko raz dziennie, energia do pracy wrociła, brzuszek już się pokazuje także żyć nie umierać a co do wagi to jeszcze 0,5 kg i dobije wagi jaką mialam przed ciążą ( ogolnie zrzuciłam 3 kg)
-
Paula 90 wrote:Ja mam 3,5kg na minusie. Mam zakaz tracenia na wadze juz od diabetologa wiec pilnuje sie jak glupia zeby nie schusc ale tez nie zgrubsc za bardzo
Czuje sie lepiej, mam sily wiecej i nie śpię w ciagu dnia. Wiekszosc pierwszego trymestru wspominam jakbym siedziała pod wodą. Wszystko bylo takie nierealne, dźwięki dziwne, dni takie same, w półśnie.
Teraz zaczynam czuc się normalnie. Nawet mam takie chwile ze zapominam ze jestem w ciazy.
Moj laktator jest juz na poczcie, jutro go ide odebrac. Zamowilam tez misia i zabawke wiszaca do wózka a'la mamas and papas.
Okazuje sie ze moja szwagierka ma do oddania lozeczko i wózek nieuzywane prawie po swoim synku. On spal w lozku z nimi a w wózku dostawal bialej gorączki. Wiec uzyte doslownie po dwa razy. Odejdzie nam duzy koszt. Ciuszkow mam dla dziewczynki na pierwsze dwa lata dla dwoch dziewczynek doslownie a do 5 roku wiekszosc. 8 workow po 150 litrow. Polowa nowych bo nie zdazyli ubrac. Druga polowa jak nowe. Mocniej zuzytych 6 workow oddalam na cele dobroczynne. Jak bedzie chlopak to bede sprzedawac, podam Wam linka do mojego olx to moze cos wybierzecie
We wtorek prenatalne, dzisiaj o obudzilam sie w lekkiej panice juz.
Paula 90 Czy jesteś zorientowana czy na badaniach prenatalnych będziesz miała tylko USG czy jeszcze jakieś badania z krwi, np TEST PAPPA?
Ja mam w czwartek późnym popołudniem. Nie wiem czy w badaniu prenatalnym standardem jest samo USG czy połączone z testem z krwi.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Wy to dziewczyny takie chudziutkie.Ja schudłam dużo bo równe 10 kg.Przed ciążą specjalnie biagalam 10 km dziennie żeby schudnąć a waga stała w miejscu a tu teraz samo spadło.Ogolnie dziwnie mi bo mam ubrania z tamtej ciąży ale same 40 albo xl i wszytsko mi wisi.Musze na teraz kupić nowe ,bo brzucha jeszcze dużego nie mam ale nawet zwykłe jeansy mi wiszą.Samopoczucie ok.Ale dalej dużo śpię.Nie mam apetytu w ogóle .Tak sobie koczuje z dnia na dzień i czekam na wizytę 15
Kasionek jak nie masz apetytu spróbuj kupić sobie kapustę kiszoną z sokiem. Mi to pomagało na brak apetytu. Były dni, że każdy zapach jedzenia mnie odrzucał i mdłości. Kapustkę lub sok z kapustki kiszonej mogłam jeść i pić zawsze i o każdej porze dnia .Już pomijam fakt, że w kapuście jest dużo witaminy C, która na porę jesienną jest bardzo pomocna aby nie złapać jakiegoś wrednego przeziębienia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 11:26
-
Salamandra1 wrote:Paula 90 Czy jesteś zorientowana czy na badaniach prenatalnych będziesz miała tylko USG czy jeszcze jakieś badania z krwi, np TEST PAPPA?
Ja mam w czwartek późnym popołudniem. Nie wiem czy w badaniu prenatalnym standardem jest samo USG czy połączone z testem z krwi.
Już mam info
https://badaniaprenatalne.pl/czeste_pytania/
Przesiewowe badania prenatalne:
badanie USG oraz test PAPP-A (między 10 a 14 tygodniem ciąży), -
nick nieaktualnySalamandra1 wrote:Paula 90 Czy jesteś zorientowana czy na badaniach prenatalnych będziesz miała tylko USG czy jeszcze jakieś badania z krwi, np TEST PAPPA?
Ja mam w czwartek późnym popołudniem. Nie wiem czy w badaniu prenatalnym standardem jest samo USG czy połączone z testem z krwi.
Ja zapisywalam sie na USG plus Pappa. Pytali mnie przy zapisie. Samo usg kosztuje 250zl a pappa 200zl. -
Cześć dziewczyny.
U mnie po 3 tygodniach powróciły mdłości . Nie mam apetytu, ale to chyba przez katar.
We wtorek poczułam pierwszego kopniaka
W ten wtorek kolejna wizyta i mam nadzieję, że poznam płeć.
Ja od początku ciąży 2,5kg na plusie. Z synem na tym samym etapie byłam już +5kg. Przy moim 1.75cm wzrostu i nadwadze nie widać, że jestem w ciąży. I oby pozostało niewiadomą jak najdłużej.
-
Salamandra1 wrote:Kasionek jak nie masz apetytu spróbuj kupić sobie kapustę kiszoną z sokiem. Mi to pomagało na brak apetytu. Były dni, że każdy zapach jedzenia mnie odrzucał i mdłości. Kapustkę lub sok z kapustki kiszonej mogłam jeść i pić zawsze i o każdej porze dnia .Już pomijam fakt, że w kapuście jest dużo witaminy C, która na porę jesienną jest bardzo pomocna aby nie złapać jakiegoś wrednego przeziębienia .
-
nick nieaktualnyJa, schudłam 1 kg ale go nadrobiłam wiec wyszłam na zero ale ja nie mogę za dużo przytyć . U mnie ll trymestr zaczął sie porannymi wymiotami, hormony sie urochamiaja łatwo sie wzruszam mam często bóle pleców a tak poza tym czuje sie super. Nie śpię w dzien a jak sie położę to z nudów. Piersi zrobiły sie żylaste mam masę zielonych żyłek pierwszy rostęp na piersi, brzuszek mam juz spory i zaczyna mnie swędzieć skóra na nim co nie jest dobre chyba bo to oznacza u ze skóra sie rozciąga a z moja tendencja do rozstępów pewnie mi zaraz strząska - smaruje sie olejkiem na rozstępy momme z super skladem. I zaczyna mi sie robic taka ciemna kreska od piersi w dół na brzuchu a generalnie mam bujny zarost szybciej zdecydowanie mi rośną włoski co nie jest fajne powiem wam ze ja l trymestr tez wspominam dobrze mdłości były ale nie narzekam teraz sie juz zadziej zdąrzaja ale sa.
Ale nie mam apetytu nie mam smaka jem bo czuje głód ale jem bez apetytu. Nie mam smaków nie wiem jak to powiedzieć. Chociaż dzisiaj rozkoszowałam sie actimelem
My z mężem juz po zakupach spozywczych, kupiłam w końcu ten proszek i płyn Lovli i powiek wam ze za proszek w Auchan dałam 19,99 a w Rossmannie ten sam 25,99 jaka różnica
A na obiad dzisiaj Ikea jedziemy obejrzeć szafę i komodę wymierzyć i sprawdzić czy nasza koncepcja pokoiku dla małej sie sprawdziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 12:07
-
Karmelllka90 wrote:Ja, schudłam 1 kg ale go nadrobiłam wiec wyszłam na zero ale ja nie mogę za dużo przytyć . U mnie ll trymestr zaczął sie porannymi wymiotami, hormony sie urochamiaja łatwo sie wzruszam mam często bóle pleców a tak poza tym czuje sie super. Nie śpię w dzien a jak sie położę to z nudów. Piersi zrobiły sie żylaste mam masę zielonych żyłek pierwszy rostęp na piersi, brzuszek mam juz spory i zaczyna mnie swędzieć skóra na nim co nie jest dobre chyba bo to oznacza u ze skóra sie rozciąga a z moja tendencja do rozstępów pewnie mi zaraz strząska - smaruje sie olejkiem na rozstępy momme z super skladem. I zaczyna mi sie robic taka ciemna kreska od piersi w dół na brzuchu a generalnie mam bujny zarost szybciej zdecydowanie mi rośną włoski co nie jest fajne powiem wam ze ja l trymestr tez wspominam dobrze mdłości były ale nie narzekam teraz sie juz zadziej zdąrzaja ale sa.
Ale nie mam apetytu nie mam smaka jem bo czuje głód ale jem bez apetytu. Nie mam smaków nie wiem jak to powiedzieć. Chociaż dzisiaj rozkoszowałam sie actimelem
My z mężem juz po zakupach spozywczych, kupiłam w końcu ten proszek i płyn Lovli i powiek wam ze za proszek w Auchan dałam 19,99 a w Rossmannie ten sam 25,99 jaka różnica
A na obiad dzisiaj Ikea jedziemy obejrzeć szafę i komodę wymierzyć i sprawdzić czy nasza koncepcja pokoiku dla małej sie sprawdzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi wszystkie znajome wielokrotne mamy odradzaly kupowanie specjalnych proszkow dla niemowlat. Wiec ja nie kupuje.
Karmellka - sa bardzo fajne programy ba komputer, w ktorych mozna sobie wprowadzic wymiary mieszkania i dodawac meble, sprawdac czy "wejda". Ja sobie zrobilam na brystolu plan mojego mieszkania w skali i teraz jak chce cos kupic to wycinam sobie zarys i bawie sie w tetrisa na moim planie. Wbrew pozorom nie zajmuje to duzo czasu a oszczedza przestawiania mebli z miejsca na miejsce zeby jakos to wcisnąćB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula90 wiem ze sa nawet w ten sposób z mężem projektowaliśmy sami nasze mieszkanie ale zwyczajnie juz mi sie nie chce tego wymierzać wprowadzać, taki sie len zrobiłam ze wstyd mi za sama siebie.
W ikea było tyle ludzi dzisiaj ze szok, ale znalazłam komodę i szafkę na książki No i fotel, oczywiście szafy nie znalazłam nie ma i to mnie zdenerwowało ehh.
Tak sie najadłam ze ledwo sie dotoczyłam do samochodu
India tez bym chciała Max 10 kg ale co robic zeby nie przytyć wiecej? A prawde nie jem za dwoje jem mniej niż jadłam wcześniej takie mam wrazenie -
Karmelka pewnie nie ma na to recepty, kazda z nas jest inna i pewnie to tez bedzie mialo wplyw na ilosc kg.
Ja jem tak samo, nawet zadnych zachcianek nie mam poki co wydaje mi sie, ze mam spory brzuch jak na 16 tydzień. Ostatni dr ni powiedzial, ze mam duzo wód i sie zastanawiam czy wielkosc brzucha może zalezec wlasnie o tego