Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona a robiłaś ostatnio badania moczu? Ogólnie to jest to normalne, że masz bardzo mokro i że właśnie taki wodnisty śluz wylatuje. A boli Cię brzuch albo jakieś inne niepokojące objawy?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny ja nigdy na nic nie polowałam w lidlu. Myślicie, że normalnie jak tam pojadę rano np. Koło 10 to już będą mieli wyciągnięte wszystko co maja? Bo pewnie nie każdy lidl dostanie cały asortyment i właśnie się zastanawiam czy oni to zdążą już wyciągnąć i który lidl w moim mieście będzie najlepiej zaopatrzony👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Siamyrka na pewno będzie dobrze tylko daj znać koniecznie po! A o której masz?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny jak sobie radziłyście z bólem gardła? Wczoraj wszystko super a dziś obudziłam ale z piekącym gardłem, ciągle mi sucho i trudno przełykać.
Kupiłam tantum verde do ssania. Macie jakieś domowe sposoby?
Jak jutro się nie poprawi to we wtorek z rana idę do lekarza.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Ja znow mialam plamienia z niewiadomego powodu, brazowe ale ustaly. Brzuch mnie pobolewa jak na okres, zaczely sie znow mdłości a.juz mialam.spokoj. I te bole głowy.. w czwartek badania prenatalne.
Dość narzekania, brzuszek rośnie, mała ma 5,5 cm -
India ilość wód ma wpływ na rozmiar brzucha. Dziewczyna tutaj pisała że miała bardzo duży, a że sama mała to już w ogóle się w oczy rzucalo. Dziecko nie należało do największych tylko właśnie wody płodów tak wypchaly.
Ja jutro jadę na badania do laboratorium więc przy okazji do tego Lidla wejdę. Bo tak tylko po ciuszki to pewnie nie chciałoby mi się wstać
Trzymam kciuki za wizyty -
nick nieaktualnyDzisiaj jestem podekscytowana tym jutrzejszym badaniem. Jakbym miała isc do nowej pracy. Stres i radość ogromna.
U nas urzadzanie pokoiku bedzie jak Maluch podrosnie. Naeazie bedzie z nami w sypialni. Potem my sie przenosimy do salonu a dziecie otrzyma pokoj dla siebie. Chcemy starac sie pozniej o drugie dziecko wiec beda we dwójkę w jednym pokoju. Ja tak sie wychowywalam z bratem trzy lata mlidszym. Moze kiedyś pomyslimy o wielszym mieszkaniu, ale to za 5 lat albo i lepiej. Ja uwielbiam planowac mieszkanie i wystroj, bedzie frajda dla mnie ogromna.
Ja nosze legginsy ciazowe i tuniki albo rajstopy ciążowe i sukienki. Spokojnie mieszcze sie w swoje stare spodnie jeszcze, ale mama i babcia mi mowily ze ucisk jakikolwiek nie jest wskazany. Nie wnikalam czemu, ale nie nosze nic cos sie konczy na brzuchu, majtki kupilam bardzo luzne (zwykle z pepco), ktore koncza mi sie pod brzuchem.
U mnie mojro od poczatku. Cisgle biore tez luteine, ale nie nosze wkladek tylko zmieniam majtki pare razy dziennie bo po wkladkach mialam nieprzyjemny swiad.
A z tym lidlem to roznie, jak byly skorzane torebki to u nas pisali w gaze ie zs kolejka stala przed wejsciem juz i sie kobiety pobily. Nie bylam, ale wierze gazecie ale zdarza sie tez ze rynek nie potrzebuje i mozna spokojnie nawet na kolejny dzien kupic. Ja jednak chyba nie ide. Poogladalam ta gazetkę i te unisexy sa takie sobie a ja jeszcze nie wiem kto tam mieszka. Ciuszkow unisex mam troche juz wiec nie bede szalec bo chce zdazyc ubrac wszystko.
Mnie niepokoja moje cukry. Na czczo mam wysokie. Cos czuje ze sie pogłębia to cholerstwo. Mam wizytę za miesiac, ale jakby sie cos dzialo to mam przyjsc szybciej. -
Ja już nie śpię oczywiście nie mam dzieci z psem mąż rano wychodzi więc po co ja tak wcześnie wstaje?
Na razie chodzę głównie w ciążowych legginsach ewentualnie mam zwykłych czasem. Mam też dużo materiałowych spodni takich 7/8 które nosiłam bo się ładnie rozciągały ale zrobiło się trochę zimno w kostki już jeansów od jakiegoś czasu nie nosze przestałam bo bardzo mnie uciskaly. Chce kupić te jeansy ciążowe z hm, ale czekam aż mi troszkę brzuszek urośnie bo w sumie nie wiem jaki rozmiar kupić.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dzien dobry! U nas znowu jakaś choroba córkę chwyciła jak uznaniem am silu... a drugi tok przedszkola miał być lepszy niż pierwszy:(
Powodzenia dziewczyny na wizytach czekam na dobre wieści (oraz nie mogę doczekać się środy - chyba nie mamy wyjścia innego niż pojechać na prenatlane z kaszlącej dzieckiem bo nie chce wcale sama)
-
DorotaAnna wizytę mam 12:30
Obudził mnie Synek, żeby go przykryć - on sam dalej chrapię a ja nie mogę już zasnąć hehe.
Ja też chodzę w ciążowych z hm. Jeansy są mega wygodne
Dziś właśnie wybiorę się kupić jeszcze 1 parę.
B_002 ja powiem Ci, że z domowych sposobów, to tylko czosnek przechodzi i to ciężko. Wszystkie syropy zwracam, a teraz na sam ich zapach robi mi się niedobrze. Zresztą syrop z apteki to samo. Jedynie tabletki z apteki, nawilżające gardło w miarę. Ciepła herbatka z malinami też
Zdrówka dla Ciebie! :*
Ja już się tydzień mecze -
Siamyrka dzięki za rady.
Obudziłam się dzisiaj cała spocona, nie mam gorączki ale to ewidentnie osłabienie organizmu. Jadę do pracy, bo muszę coś dziś skończyć, ale po południu spróbuję się umówić do lekarza. Lepiej podziałać coś szybciej. Jutro miałam robić morfologię i badania moczu, ale to raczej nie ma sensu teraz, będę musiała to przesunąć aż będę zdrowa. Ładna była pogoda w weekend więc nie wiem z czego to się wzięło, musiał mnie ktoś zarazić bo innego powodu nie widzę
Jeśli chodzi o spodnie to od miesiąca nosiłam o rozmiar większe niż zwykle jeansy na gumce. Ale ostatnio kupiłam ciążowe w H&M w swoim zwykłym rozmiarze i są super wygodne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 07:29
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
na bol gardla to ja stosuje inhalacje fajnie nawilzaja i nie drapie ....plukanie szałwia....
Mnie w nocy zabolal brzuch....nie wiem czy tak macie podobny bol jak przy kichaniu.....zle sie odwrocilam z bolu na bok i jakby ktos miesien skrecal....czesto tak mam jak zle wstane albo sie przekrece...okropne uczucie, pozniej trzeba dlugo masowac zeby przestalo bolec....
a ja na L4 ale mi fajnie :)gorzej jak przyjdzie wyplata na konto -
nick nieaktualnystresant wrote:na bol gardla to ja stosuje inhalacje fajnie nawilzaja i nie drapie ....plukanie szałwia....
Mnie w nocy zabolal brzuch....nie wiem czy tak macie podobny bol jak przy kichaniu.....zle sie odwrocilam z bolu na bok i jakby ktos miesien skrecal....czesto tak mam jak zle wstane albo sie przekrece...okropne uczucie, pozniej trzeba dlugo masowac zeby przestalo bolec....
a ja na L4 ale mi fajnie :)gorzej jak przyjdzie wyplata na konto
Nie masuj. Masaz moze spowodowac skurcze i przedwczesny porod. Samo przejdzie. Poloz sie na lewym boku i podciagnij lekko kolana i przejdzie. To sa bole rozciagania macicy. Ale jakby nie mijaly po lezeniu na lewym boku to dobrze skondulyowac z lekarzem. Mi dwoch znakomitych ginekologow mówiło ze masowanie brzucha w ciazy to bardzo zly pomysl.
Chyba ze chce sie przyspieszyc porod. Wtedy masuje sie brzuch i piers(masaz piersi wyzwala oksytocyne, ktora przyspiesza akcje pirodowa - to akurat wiem od najlepszej poloznej i konsultantki laktacyjnej) -
nick nieaktualnyJa dzisiaj wybieram sie do Lidla ale popołudniu pojadę z mężem a ze mam kilka lidlow takich względnie blisko to jak w jednym nie bedzie pojadę do drugiego rano nie dam rady bo nie wiem bede wymiotować czy nie bede bo wczoraj juz nie wymiotowałam.
Ja juz śpię lepiej w nocy ale dzisiaj się obudziłam na siusiu i czułam taki lekki bol w dole brzucha wzięłam nospe bo chciałam dobrze spac, przeszło od razu i nie wiek czy tamlatka zdarzyła przelecieć przez przełyk nawet. Ale rano bym sobie pospała teraz to o 7:30 musze brać letrox zeby o 8:00 zjeść śniadanie i wziąć antybiotyk.
Moja koleżanka w ciazy kładła sie spać o 21 spała cała noc wymiotowała około 6 rano i spała do 15 aż wrócił jej maz chwile przed jego powrotem sie ogarniala. I tak cała ciąże poza weekendami