X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim zaszlam w ciaze uwazalam ze ciaza to nie choroba i bede do konca pracowac. Jestem na L4 od 7 tygodnia. I dobrze ze tak to sie odbylo. Lekarz mi kazal isc na L4 i tyle. Nic nie pozakanczalam w pracy, nic nie ogarnelam, nie przygotowalam siebie ani szefa. Na poczatku pierwsze 3-5 dni martwilam sie, ale kolezanka z mojego zespolu powiedziala mi ze teraz najwazniejsze jest dziecko. Prace moge zawsze zmienic a jesli zaskodze dziecku to bede sama sobie pluc w brode.

Mama - ja tez slyszalam ze spokojniejsze dzieci rodza sie kiedy mama sie nie stresuje zwlaszcza na poczatku ciazy kuedy tworza sie polaczenia nerwowe. Ten bol nerki moze byc tez bolem od rozciagania macicy, on podobno potrafi promieniowac. Moja gin zalecala magnez i nospe, ale nospa tez w ograniczonej ilosci bo ponoć zaczyna sie laczyc niskie napięcie mięśniowe u dziecka z nadmiernym spozyciem nospy.

Karmellka - u nas podobnie ze zblizeniem, u nas po 10 latach przezywamy kolejny miesiac miodowy. Moj maz jeszcze pracuje tak ze zwykle w pracy jest 13-14 dni na miesiąc a reszte jest ze mna w domu. Bardzo fajnie jest miec go przy sobie. Ale jak juz jest w pracy to po 14 godzin.

Mistella - ja tak sie paskudnie czulam na piczatku L4 ze skupialam sie na tym zeby jakos przetrwac kolejny dzien. Teraz jest mi lepiej ale chyba ten okres adaptacji trwal razem z tym zlym samopoczuciem i nawet nie zauwazylam. Teraz nie wyobrazam sobie juz wrocic do pracy.

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu od 1,5 tyg. Na razie czuję się jak w raju. Łatwiej mi bo z dwójką dzieci nie nudzę się. A w końcu chłopcy szczesliwi bo wracają że szkoły a tu ciepły domowy obiad podany. Przez te 1,5 tyg tak odbiłam sobie chodzenie do pracy że pierogi ulepilam, pizze domowa zrobiłam, dwa ciasta już i takie rzeczy na które nie miałam zwyczajnie czasu. A i poleżeć ponudzic się mogę.. Na razie codziennie właściwie mam coś.. Nie miałam jeszcze takiego dnia żebym się nudziła cały .. A chętnie przygarne taki. :)
    Korzystam świadomie bo wiem że to moje ostatnie takie długie L4 a potem już do emerytury będę zapierniczac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:16

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wszyscy mowia zeby teraz wypoczywac i nadrabiac bo jak sie dziecko urodzi to juz nie bedzie kiedy. Gdyby tak dalo sie wyspac na zaś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 tak poznaliśmy sie z mężem w technikum i jesteśmy ze sobą od 16 roku życia :) w wieku 20 lat zamieszkaliśmy razem na studiach, i o dziwo to maz chciał nie ja ;P w wieku 24 lat wzięliśmy ślub, maz pracował i studiował zaocznie ja studiowałam dziennie i zaocznie wiec nie nudzialam sie. Pod koniec magisterki juz zaczęłam pracować na pełny etat - chyba zasłużyłam zeby w ciazy troszkę poleniuchować haha. A tak poważnie to były beztroskie czasy ;P teraz to wiecie w Krakowie jest szybkie życie odkąd zaczęłam prace to czas przeleciał mi przez palce zatrzymywał sie tylko jak wylatywalismy z mężem na wakacje, mam nadzieje ze jak sie urodzi juz niunia to czas zwolni, że będziemy mogli chłonąć ten czas z nią.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula No właśnie !!! Haha a jak tu człowiek ma sie wyspać przed porodem jak spc nie moze. W dzien spać nie pójdę bo nocka bedzie zarwana :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet szukałam ćwiczeń dla kobiet w ciąży ale te akurat które były na multisporta to w godzinach pracy, ostatnie gdzieś około 13. No czyli z założenia dla kobiet które do pracy nie chodzą :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie nudzi na l4, dużo czytam, ogarniam w mieszkaniu to na co nie było wcześniej czasu lub ochoty, sprzątam sobie już tak świątecznie bo później nie wiadomo jak się będę czuć. A od października idę znowu na studia zaoczne więc też mi trochę czasu i będzie :)

Nie poszłam do tego Lidla, nie chciało mi się. Znowu źle spałam w nocy :)

f1d9680377.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja nawet szukałam ćwiczeń dla kobiet w ciąży ale te akurat które były na multisporta to w godzinach pracy, ostatnie gdzieś około 13. No czyli z założenia dla kobiet które do pracy nie chodzą :)
    Ja właśnie czekam na tą wizytę teraz 24go i chce się zapytać czy mnie starowinie można ćwiczyć ;D
    Mam multisporta i mam nadzieję że go wykorzystam na zajęcia. Na razie szukałam to u Nas właśnie wszystkie cholera wieczorem, po pracy a ja wolałabym w ciągu dnia jak chłopcy w szkole. Musimy się zamienić hihi

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 ja w piątek chce zapytać właśnie czy na pilates dla ciężarnych bede mogła iść.

Malutka_mycha ja chciałam iść na podyplomowe właśnie, ale u matka prawnik wyczytałam ze nie mogę bo jak to sie wyda to mi cofną świadczenia w sensie pieniądze. A ty dopytywałas gdzieś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprzedaje cynk - przy rejestracji w H&M Club jest 20% zniżki na zakupy i 10% powitalnej. Nie wiem, czy można to łączyć, ale te 20% jest tylko do 13 października :)

Mała8, Sana lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka 12 lat w związku w twoim wieku to podziwiam :) Znam pary które są razem od czasu liceum ale to jednak rzadkość, fajnie jak takie związki jednak się utrzymują.
    Masz rację, ciąża bardzo zbliża w małżeństwie, mimo że u nas seksu znacznie mniej niż przed ciążą, ale jakoś nam to nie przeszkadza :)

My jesteśmy już razem prawie 20 lat :) a po ślubie 15 :) Mamy wspólne zdjęcia jeszcze z przedszkola, więc całe zycie gdzieś sie mijaliśmy. Jesteśmy ze sobą właśnie od szkoły średniej :D I powiem Wam, że z każdym rokiem kochamy się coraz bardziej. Ponad połowę mojego życia jeteśmy razem i nie wyobrażam sobie że mogło by być inaczej. Po tylu wspólnych latach jesteśmy ze sobą bardzo blisko.

Co do wagi to chyba jestem jedyną na tym forum co w ciąży nie chudnie ;) u mnie na wadze +4 kg.

Jeśli chodzi o Lidl to byłam i troszkę się obkupiłam :) kupiłam body, pajacyk i spodenki i chyba jakąś bluzeczkę :D już nie pamiętam nawet, byłam na szybko przed pracą :D Ja bardzo lubię ciuszki z bio bawełny i nie wiadomo kiedy znowu rzucą wię kupiłam. Brałam rozmiar 62-68, jak ten synek zachowa tendencje wzrostową jak było do tej pory u moich dzieci przy porodzie to pewnie będzie ponad 4 kg więc 50-56 mogą być za małe.

Ja już L4 nie mogę się doczekać, męczy mnie już to siedzenia 8h przed kompem. Niby pracę mam spokojną, ale w ciąży fajnie jest trochę po odpoczywać :)Nie martwię się co będę w domu robić, przy 3 dzieci zawsze mam zajęcie, poza tym kocham szyć na maszynie i zamierzam na L4 zacząć właśnie szyć wyprawkę :) już gromadzę mateiały :)
    Poza tym mam dość jedzenia mrożonek i wszystkiego na szybko, kiedy jak kiedy ale w ciąży trzeba o siebie zadbać :)

B_002 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 8 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka pierwsze słyszę, u mnie dużo koleżanek było i zakończyły z sukcesem bez przypalu. Muszę poczytać, dzieki

f1d9680377.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie dalej mdlosci?

Szonka, Salamandra1 lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Wczoraj jeszcze miałam... dzisiaj nie chce zapeszać ;P

Mała8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka pierwsze słyszę, u mnie dużo koleżanek było i zakończyły z sukcesem bez przypalu. Muszę poczytać, dzieki

Wiem właśnie, ze dziewczyny kończą studia kursy, latają na L4 na wakacje ale właśnie jak przeczytałam ten artykuł u matka prawnik i co bardziej realne komentarze pod nim, odechciało mi sie wakacji jak na razie i podyplomówke moze zrobię na macierzyńskim... chyba wole nie ryzykowac. W ogóle uważam ze powinni sie odwalić od kobiet w ciazy, tym bardziej ze przecież wszystkim zależy na tym by kobiety dzieci rodziły ... eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:

Lekkie ale tylko nad ranem.

Mała8 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Ja już nie mam

Ps. nie chciałam polubić postu tylko zacytować ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 8 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiem właśnie, ze dziewczyny kończą studia kursy, latają na L4 na wakacje ale właśnie jak przeczytałam ten artykuł u matka prawnik i co bardziej realne komentarze pod nim, odechciało mi sie wakacji jak na razie i podyplomówke moze zrobię na macierzyńskim... chyba wole nie ryzykowac. W ogóle uważam ze powinni sie odwalić od kobiet w ciazy, tym bardziej ze przecież wszystkim zależy na tym by kobiety dzieci rodziły ... eh
    Do artykułu nie dotarłam ale zobaczyłam sobie filmik, gdzie powiedziała że jak mam zwolnienie chodzące to muszę tylko spytać lekarza prowadzącego czy podjęcie studiów nie stoi w sprzeczności ze zwolnieniem. Więc luz. Mam teściowa w zusie, najwyżej mnie wybroni :D

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:

Ja mam i wymioty od czasu do czasu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha a mogłabyś tesciowa zapytać jak to wyglada? Bo ja bym wtedy tez chętnie poszła :):)

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ