X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, całe szczęście że przynajmniej jak leży na Tobie to nie płacze, u nas takie coś nie wchodzi w grę 😞 najlepsze chodzenie i noszenie .. a moje plecy wołają o pomoc.
    No już w końcu teraz nie płacze, ale też był dziś etap że siedzenie w miejscu nie wchodziło w grę no ale już ponad 2 godziny tak nie śpi to zmęczona.
    Zasypia teraz na cycu ale przydałoby się żebym ją odłożyła bo mam kilka rzeczy do ogarnięcia przy komputerze.
    Karolina rób sobie kanapki albo jakieś inne sniadanie wieczorem żebyś chociaż jedną ręką zjadła rano nosząc Marcelinę, musisz jeść regularnie żeby mieć siłę i pokarm :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy wy się pytalyscie ci przeciwgoraczkowego dla dziecka najlepiej.? Wolę kupic żeby stalo w razie po szczepieniu.
    Za czasow gdy moi byli mali to pamiętam jakiś nurofen czy coś takiego.. Malinowe jakieś były.

Już mam wodę morska. Pani w aptece sama powiedziała że musi być w atomizerze a nie sprayu i dała taka od 1 miesiąca życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Położyłam małego u siebie w łóżku i śpi już 3 godz... magia po prostu. Nie wiem czy budzić czy jeszcze czekać
    Czekaj!!! Daj magicznej chwili niech trwa!!! 😍😍😍

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Zjadłabym kebaba ale czy matkom karmiącym można ? 😊
    Ja jestem zdania że matkom karmiacym wszystko można jeść jeśli dziecko nie ma alergii pokarmowych :)
    Żywności wysoko przetworzonej bym unikała, ale od czasu do czasu jakiś fast food przecież nie zaszkodzi :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Położyłam małego u siebie w łóżku i śpi już 3 godz... magia po prostu. Nie wiem czy budzić czy jeszcze czekać
    Zazdroszczę! Ja jak moją odłożę to ona nie zasypia tylko domaga się uwagi i przytulania.
    Mąż mówi że widać że moja córka bo ja też bym się ciągle mogła przytulać :D

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochane czy wy się pytalyscie ci przeciwgoraczkowego dla dziecka najlepiej.? Wolę kupic żeby stalo w razie po szczepieniu.
    Za czasow gdy moi byli mali to pamiętam jakiś nurofen czy coś takiego.. Malinowe jakieś były.

Już mam wodę morska. Pani w aptece sama powiedziała że musi być w atomizerze a nie sprayu i dała taka od 1 miesiąca życia.
    najlepiej paracetamol w czopku, nurofen mozna od 3 miesiaca

Mama36 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tylko pewnie miałabym problem z wiązaniem 😞
    Wiąże się bardzo szybko, trzeba tylko wykorzystać moment żeby udało się dziecko na 3 minuty odłożyć bez płaczu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja wieczorem mam też takie małe możliwości czasowe, że aż mi się myśleć nie chce. Jeszcze jak Marcelina ma ciągle takie kiepskie wieczory. Jak mi ją mama przejmuje na jakiś czas, to zawsze znajdzie się coś innego do zrobienia, a to poskładanie prania, a to umycie się .. nawet nie myślę żeby zrobić sobie śniadanie na rano ..

😕

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Wiąże się bardzo szybko, trzeba tylko wykorzystać moment żeby udało się dziecko na 3 minuty odłożyć bez płaczu.

A Ty Basia jaką masz chustę ? Przypomnij, bo wiem że pisałaś niedawno.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja bym jadła! Kurde faktycznie tez bym zjadła może powiem małżowi żeby kupił jak będzie wracał bo na obiad tylko naleśniki z dżemem udało mi się zrobić xd

Dobre i to, ciesz się 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Pytałam lekarza, mówiła że Paracetamol. Kupiłam póki co Pedicetamol.

Mama36 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama jaka jest nazwa tej eody morskiej ? Jutro ojczyzna to kupie ...widze w nosie malego 2kozy takie twarde ale gruszka nie daje rady wyciagnac moze woda rozpuszcze....

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie taki problem z II? Ide codziennie ale stekam i boli...moze to przez ogromne ilosci czekolady jakie pochlaniam....ale jogurty tez jem...ziemniaki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza położna skierowała nas do znajomej na oddział noworodków. Pojechaliśmy do szpitala. Pobranie trwało 3 minuty. Z zegarkiem w ręku i tylko jedno nakłucie.
    A ta co u nas była męczyła mi dziecko przez ponad 30minut. I zrobiła 7 nakłuć.
    Żeby ją pokręciło wredne babsko.
    Jak nie umie to powinna powiedziec.

Po szpitalu poszliśmy na spacerek i już jesteśmy w domu. U nas lało przeokrutnie przed chwilą.

Tyle łez wylałam rano a okazuje się zero trwa chwilę.

W ogóle ta Pani co nam pobierała najpierw mnie uspokoiła, sama była spokojna. Powiedziała że to dziecko nie boli, że on płacze bo odczuwa dyskomfort ale wiele dzieci nawet się nie budzi do pobrania.
    A Ignas jest niedotykalski, już w brzuchu taki był.

Uspokojona jestem, a mąż mówi żeby pojechał chętnie do przychodni nagadac tej pigule. I szukamy nowej przychodni chyba. Skoro ta niekompetentna baba jest wysyłana na zewnątrz do ludzi jako twarz działu dziecięcego przychodni to nie chcemy tam już być.

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tylko pewnie miałabym problem z wiązaniem 😞
    Jak kupisz lennylamb elastyczna osobiście ja bardzo polecam. Tam jest instrukcja na prawdę bardzo czytelna a wizualnie jest mega latwe.

• india Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przeciwgoraczkowych i przeciwbolowych mam pedicetamol. Po szczepieniu kazali podac profilaktycznie od razi po powrocie do domu.

Daffi u nas idzie ok. 15 pampersow na dzien (czasem 12 a czasem 20 :p ).
    Mala tez praktycznie ciagle robi kupke i zdarza sie tak, ze zdaze przewinąć a po chwili musze czynnosc powtarzac. Lekarz mpwil, ze tak czeste kupy to tez norma przy kp.

Ja mam chuste LitlleFrog

Fasolka współczuję dolegliwosci, dobrze, ze w pore poszlas do lekarza

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - pedicetamol na gorączkę

Wiewióreczka - tak jak mama mówi, nawet jeśli nie do końca jest to dobre dla dziecka to ja i tak te 3-4 godziny w tygodniu będę używać. Nieraz nic nie pomaga i tylko marsupi daje nam ulgę. W Marsupi pozycja jest taka sama jak w chuście - embrionalna. A jednak bardziej obawiam się, że źle zamotam chustę niż założę Marsupi. Na kursie na lalce szło mi śpiewająco :D a na dziecku nie czuję tego.

Karolinka - ja sobie pozwoliłam już na McDonalda odkąd karmię ;) Tak jak mówi Ci Basia - musisz ładnie jeść, bo organizm musi mieć siłę, żeby produkować mleko. Jak mu nie dasz jedzenia to weźmie sobie z Twoich kości, narządów, skóry. Potem zęby zaczną się kruszyć, zęby wypadać a skóra szarzeć. Ja wiem że to jest trudne. Mnie mąż ogarnął. Powiedział mi, że jak o siebie nie zadbam to tak jakbym o Ignacego nie dbała. I w końcu się wykończę. Dało mi to do myślenia ;)

Nie wiem czy to kwestia tego femaltikera (a pewnie tak) bo nad ranem Ignacy zjadł mi tylko z jednej piersi i usnął na 4 godziny. Wstałam o 8 i odciągnęłam prawie 100ml z tego niezjedzonego cycka. Potem mały zjadł z cyca i pojechaliśmy do tego szpitala.

Karmelka - guru od mleka - powiedz mi - odciągnęłam mleko o 8 rano i od razu włożyłam do lodówki. O 11 wyciągnęłam i wzięłam na drogę do szpitala jakby tam się przeciągnęło itp. 2 godziny około było poza lodówką i jak wkładałam teraz do lodówki to nadal było zimne. I teraz mogę je zamrozić i podać później Ignacemu czy wlać do kąpieli? Co Ty byś zrobiła?

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny duzo kup robia wasze maluchy? Ja z 20 pampersow dziennie zmieniam.. W kazdym jakiś kleks.. On baka puści i z kupka.. Juz dupke odparzyl.. Średnio wyglada to tak ze przed karmieniem przebieram bo kupa.. W trakcie karmienia zrobi kolejna kupe.. I po karmieniu jak sie odbija robi trzecia.

Ależ oczywiście :) mój ma dużo bąków z niespodzianką :) myślę że 20 pieluch dziennie idzie jak nic ale na szczęście nie mamy odparzeń

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    No kurde ... Od piątku mamy problem z internetem. Nadrobiłam Was , odpisałam, i wciągało mi gdzieś posta. Ja pierniczę.

Fasolka przykro mi , a mówili dlaczego zrobił się ten stan zapalny ?

Paula kolejne pobranie, nerwy, czekanie. Nie zazdroszczę.[/QUOTE

Martusia ginka mówiła, że to efekt oslabienia i zmęczenia organizmu....boję się czy uda się to załatwić w jeden dzień :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja bym jadła! Kurde faktycznie tez bym zjadła może powiem małżowi żeby kupił jak będzie wracał bo na obiad tylko naleśniki z dżemem udało mi się zrobić xd

Ja na razie...odpukac....mam spoko dzień...byłam na spacerze i zahaczyłam o biedre...będę robić łososia na obiad... pewnie jak K. Wróci dopiero

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3111 3112 3113 3114 3115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ