Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Po karmieniu a wtedy na 100% ci nie braknie bo cycki wyprodukują do następnego karmienia nawet więcej niż wcześniej
A można do tej samej buteleczki ściągać z dwóch cycków na raz ewentualnie dwa odrębne odciągnięcia do jednej buteleczki?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Ej a czy którejś z was dziecko też dalej tak dużo śpi? Czy moja ma jakąś narkolepsję?? Jutro zapytam pediatrę czy to normalne ....
Potem ładnie zasypiała, ale tylko na mnie, sama nie chciała spać, więc się z nią długo męczyłam na rękach. W końcu w chuście siedzi i już minęły ponad 3h od jedzenia a ona smacznie śpiA ja mam dwie ręce wolne.
Też nie chcę jej nosić w chuście codziennie, wolę żeby miała możliwość ruchu i przeciągania się jak śpi, no ale czasem lepiej tak niż jak się obie męczymy.Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Mój tez dużo spi i tez się zastanawiałam czy to normalne xd w nocy je i śpi potem rano jak je 6-7 to ma takie 20-30 min aktywności potem znowu tylko je i śpi i ok 18 po jedzeniu znowu 20-30 min aktywności i znowu śpi.
Jak się budzi to od razu na-ten-tychmiast musi być żarełko. A koleżanka która ma synka 2 czy 3 tyg starszego mówi ze jej się budzi „bawią się” z godzinę półtorej czasem i dopiero jedzą. A mój się budzi i jak nie ma zaraz żarcia to się drze xd👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:A można do tej samej buteleczki ściągać z dwóch cycków na raz ewentualnie dwa odrębne odciągnięcia do jednej buteleczki?
Fasolka77, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ej a czy którejś z was dziecko też dalej tak dużo śpi? Czy moja ma jakąś narkolepsję?? Jutro zapytam pediatrę czy to normalne ....
Niby śpi ale jak chce odłożyć to się budzi.... Dziś ma dobry dzień na sen... ma że kryzys laktacyjny się skończył....Fasolka77
-
B_002 wrote:Wydaje mi się że z dwóch piersi do jednej butelki można, ale w jednym czasie, żeby to mleko miało ten sam czas od ociągnięcia, a nie że teraz z jednej piersi a za 2h z drugiej do tej samej butelki.
B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zrobiłam kurczaka w sosie słodko kwaśnym. Wyszedł obłędny!!
Tylko imbiru chyba coś za dużo bo aż mi gorąco hahha. Chlopcom kurczaka z frytkami.pozmywalam.. Siedzę jem.. Krystyna się pobawila.. Do chłopców posmaila i odleciała spać dalej...
Dalej czekam na tą ciszę przed Burza...Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Nasza położna skierowała nas do znajomej na oddział noworodków. Pojechaliśmy do szpitala. Pobranie trwało 3 minuty. Z zegarkiem w ręku i tylko jedno nakłucie.
A ta co u nas była męczyła mi dziecko przez ponad 30minut. I zrobiła 7 nakłuć.
Żeby ją pokręciło wredne babsko.
Jak nie umie to powinna powiedziec.
Po szpitalu poszliśmy na spacerek i już jesteśmy w domu. U nas lało przeokrutnie przed chwilą.
Tyle łez wylałam rano a okazuje się zero trwa chwilę.
W ogóle ta Pani co nam pobierała najpierw mnie uspokoiła, sama była spokojna. Powiedziała że to dziecko nie boli, że on płacze bo odczuwa dyskomfort ale wiele dzieci nawet się nie budzi do pobrania.
A Ignas jest niedotykalski, już w brzuchu taki był.
Uspokojona jestem, a mąż mówi żeby pojechał chętnie do przychodni nagadac tej pigule. I szukamy nowej przychodni chyba. Skoro ta niekompetentna baba jest wysyłana na zewnątrz do ludzi jako twarz działu dziecięcego przychodni to nie chcemy tam już być. -
Daffi wrote:Dziewczyny duzo kup robia wasze maluchy? Ja z 20 pampersow dziennie zmieniam.. W kazdym jakiś kleks.. On baka puści i z kupka.. Juz dupke odparzyl.. Średnio wyglada to tak ze przed karmieniem przebieram bo kupa.. W trakcie karmienia zrobi kolejna kupe.. I po karmieniu jak sie odbija robi trzecia.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Dziewczyny jak to zrobić żeby jednak odciągnąc trochę mleczka na jutro? Położna mówiła żeby trochę zostawić.... odciagac po karmieniu czy między? Nie braknie Buniowi dziś?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Paula dobrze wiem co czujesz.. Ja już się boję czwartku i szczepienia. Będę ryczalam strasznie.. Znam siebie.. Z chłopcami też ryczalam. Jeszcze idę sama.. Nawet się nie maluję. Nie ma sensu.
-
Mama36 wrote:Ja zrobiłam kurczaka w sosie słodko kwaśnym. Wyszedł obłędny!!
Tylko imbiru chyba coś za dużo bo aż mi gorąco hahha. Chlopcom kurczaka z frytkami.pozmywalam.. Siedzę jem.. Krystyna się pobawila.. Do chłopców posmaila i odleciała spać dalej...
Dalej czekam na tą ciszę przed Burza...Mama36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i mam w domu oficjalnie Filipa Marka. Julce nawet nie mówimy ze ma Fifi dwa imiona bo sie nie zgadzała.. Ale jedyny syn przedłużający nazwisko i nie mialby byc troszkę po tatusiu?
Zalatwilismy ubezpieczenia.. Okazało sie ze mam pakiet leczenia szpitalnego od 2 doby wiec obydwie hospitalizacje mam do wyplaty z PZU. Za urodzenie dziecka juz zlecili przekazanie.. W mojej firmie zglosilam macierzynski dokumenty skserowali mi akt w kolorze z wpisem za zgodnoscia z oryginalem. Jutro jeszcze OPS zeby zlozyc 500+ i becikowe. Aha i zgloszony zostap Fifi do odpadow komunalnychz jego produkcja pampersow w sumie sie nie dziwie.
DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość