X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a czy którejś z was dziecko też dalej tak dużo śpi? Czy moja ma jakąś narkolepsję?? Jutro zapytam pediatrę czy to normalne ....

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Po karmieniu a wtedy na 100% ci nie braknie bo cycki wyprodukują do następnego karmienia nawet więcej niż wcześniej

A można do tej samej buteleczki ściągać z dwóch cycków na raz ewentualnie dwa odrębne odciągnięcia do jednej buteleczki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej a czy którejś z was dziecko też dalej tak dużo śpi? Czy moja ma jakąś narkolepsję?? Jutro zapytam pediatrę czy to normalne ....
    Moja jak ma dobry dzień to śpi długo. Dziś rano przerwa między karmieniami była 4h.
    Potem ładnie zasypiała, ale tylko na mnie, sama nie chciała spać, więc się z nią długo męczyłam na rękach. W końcu w chuście siedzi i już minęły ponad 3h od jedzenia a ona smacznie śpi :) A ja mam dwie ręce wolne.
    Też nie chcę jej nosić w chuście codziennie, wolę żeby miała możliwość ruchu i przeciągania się jak śpi, no ale czasem lepiej tak niż jak się obie męczymy.

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez dużo spi i tez się zastanawiałam czy to normalne xd w nocy je i śpi potem rano jak je 6-7 to ma takie 20-30 min aktywności potem znowu tylko je i śpi i ok 18 po jedzeniu znowu 20-30 min aktywności i znowu śpi.

Jak się budzi to od razu na-ten-tychmiast musi być żarełko. A koleżanka która ma synka 2 czy 3 tyg starszego mówi ze jej się budzi „bawią się” z godzinę półtorej czasem i dopiero jedzą. A mój się budzi i jak nie ma zaraz żarcia to się drze xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, moja jak ma dobry dzień to śpi też sporo, 4h.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A można do tej samej buteleczki ściągać z dwóch cycków na raz ewentualnie dwa odrębne odciągnięcia do jednej buteleczki?
    Wydaje mi się że z dwóch piersi do jednej butelki można, ale w jednym czasie, żeby to mleko miało ten sam czas od ociągnięcia, a nie że teraz z jednej piersi a za 2h z drugiej do tej samej butelki.

Fasolka77, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Niby śpi ale jak chce odłożyć to się budzi.... Dziś ma dobry dzień na sen... ma że kryzys laktacyjny się skończył....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę...jeden sutek ssie Bunio a drugi laktator....zajebiście...

Wiewióreczka, Mama36, Karmelllka90, estrella, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Wydaje mi się że z dwóch piersi do jednej butelki można, ale w jednym czasie, żeby to mleko miało ten sam czas od ociągnięcia, a nie że teraz z jednej piersi a za 2h z drugiej do tej samej butelki.
    Dokładnie tak. Łączymy mleko o tej samej temperaturze.

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jak prawdziwa Mućka :P Wczoraj tak miałam :)

B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama jaka jest nazwa tej eody morskiej ? Jutro ojczyzna to kupie ...widze w nosie malego 2kozy takie twarde ale gruszka nie daje rady wyciagnac moze woda rozpuszcze....
    Ja kupilam w superpharm
    8174e5adc9321735med.jpg

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam kurczaka w sosie słodko kwaśnym. Wyszedł obłędny!!
    Tylko imbiru chyba coś za dużo bo aż mi gorąco hahha. Chlopcom kurczaka z frytkami.pozmywalam.. Siedzę jem.. Krystyna się pobawila.. Do chłopców posmaila i odleciała spać dalej...
    Dalej czekam na tą ciszę przed Burza...

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nasza położna skierowała nas do znajomej na oddział noworodków. Pojechaliśmy do szpitala. Pobranie trwało 3 minuty. Z zegarkiem w ręku i tylko jedno nakłucie.
    A ta co u nas była męczyła mi dziecko przez ponad 30minut. I zrobiła 7 nakłuć.
    Żeby ją pokręciło wredne babsko.
    Jak nie umie to powinna powiedziec.

Po szpitalu poszliśmy na spacerek i już jesteśmy w domu. U nas lało przeokrutnie przed chwilą.

Tyle łez wylałam rano a okazuje się zero trwa chwilę.

W ogóle ta Pani co nam pobierała najpierw mnie uspokoiła, sama była spokojna. Powiedziała że to dziecko nie boli, że on płacze bo odczuwa dyskomfort ale wiele dzieci nawet się nie budzi do pobrania.
    A Ignas jest niedotykalski, już w brzuchu taki był.

Uspokojona jestem, a mąż mówi żeby pojechał chętnie do przychodni nagadac tej pigule. I szukamy nowej przychodni chyba. Skoro ta niekompetentna baba jest wysyłana na zewnątrz do ludzi jako twarz działu dziecięcego przychodni to nie chcemy tam już być.
    Paula dobrze wiem co czujesz.. Ja już się boję czwartku i szczepienia. Będę ryczalam strasznie.. Znam siebie.. Z chłopcami też ryczalam. Jeszcze idę sama.. Nawet się nie maluję. Nie ma sensu.

• Bubek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny duzo kup robia wasze maluchy? Ja z 20 pampersow dziennie zmieniam.. W kazdym jakiś kleks.. On baka puści i z kupka.. Juz dupke odparzyl.. Średnio wyglada to tak ze przed karmieniem przebieram bo kupa.. W trakcie karmienia zrobi kolejna kupe.. I po karmieniu jak sie odbija robi trzecia.
    moja tak samo

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny jak to zrobić żeby jednak odciągnąc trochę mleczka na jutro? Położna mówiła żeby trochę zostawić.... odciagac po karmieniu czy między? Nie braknie Buniowi dziś?
    Ja kochsna odciagalam po karmieniach

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Zaraz po rym jak to napisałam to się skończyła ta chwila xd
    Zapeszylas!! Ajajaja.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula dobrze wiem co czujesz.. Ja już się boję czwartku i szczepienia. Będę ryczalam strasznie.. Znam siebie.. Z chłopcami też ryczalam. Jeszcze idę sama.. Nawet się nie maluję. Nie ma sensu.
    Ze mną idzie mąż. Mi tam pęknie serce. Mamy 24 maja.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja zrobiłam kurczaka w sosie słodko kwaśnym. Wyszedł obłędny!!
    Tylko imbiru chyba coś za dużo bo aż mi gorąco hahha. Chlopcom kurczaka z frytkami.pozmywalam.. Siedzę jem.. Krystyna się pobawila.. Do chłopców posmaila i odleciała spać dalej...
    Dalej czekam na tą ciszę przed Burza...
    O super mi dałaś pomysł na obiad! Właśnie mam kurczaka i nie wiedziałam co z nim zrobić na jutro :)

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja zaczęłam czytać to bałam się końcówki... "a drugi... Mąż" 🤣🤣

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam w domu oficjalnie Filipa Marka. Julce nawet nie mówimy ze ma Fifi dwa imiona bo sie nie zgadzała.. Ale jedyny syn przedłużający nazwisko i nie mialby byc troszkę po tatusiu? :)
    Zalatwilismy ubezpieczenia.. Okazało sie ze mam pakiet leczenia szpitalnego od 2 doby wiec obydwie hospitalizacje mam do wyplaty z PZU. Za urodzenie dziecka juz zlecili przekazanie.. W mojej firmie zglosilam macierzynski dokumenty skserowali mi akt w kolorze z wpisem za zgodnoscia z oryginalem. Jutro jeszcze OPS zeby zlozyc 500+ i becikowe. Aha i zgloszony zostap Fifi do odpadow komunalnych :) z jego produkcja pampersow w sumie sie nie dziwie.

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ