X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    O super mi dałaś pomysł na obiad! Właśnie mam kurczaka i nie wiedziałam co z nim zrobić na jutro :)
    Basiula wrzuciłam marchewkę, cukinie, paprykę, ananasa z puszki kukurydzę pomidory z puszki, imbir oiepsz sól paprykę w proszku cebula czosnek 2 łyżki miodu.. Chyba wsio. Rzecz jasna w kostkach. Na koniec zagescilam maka ziemniaczana.. Dałam łyżeczkę imbiru ale polecam tak 3/4 łyżeczki.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni przy popołudniowym karmieniu Polcia zachowuje sie jak mały zwierzaczek. Nie wiem o co jej chodzi??

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na mocne odparzenia tormentalum nie tormentiol? Czy sudocrem?
    Bepanthen chyba sobie nie radzi a ma czerwona pupke i takie drobne krosteczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 16:14

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonka co u Was??
    Jak się wyrabiasz ze starszym i młodszym?
    U ciebie też tak jest jak u mnie.. Starzy wraca ze szkoły o 14 i już dzwoni do mnie "mama co na obiad?" więc ja albo muszę mieć w lodówce do Odgrzania albo już robić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny na mocne odparzenia tormentalum nie tormentiol? Czy sudocrem?
    Jak to są takie przy rowku jakby rozdraoane krostki czerwone to uczulenie na pieluszki. Nic nie pomoże przerabiam wszystkie maści.. Dopiero zmiana pieluchy. Jak ręką odjal.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kiwonka co u Was??
    Jak się wyrabiasz ze starszym i młodszym?
    U ciebie też tak jest jak u mnie.. Starzy wraca ze szkoły o 14 i już dzwoni do mnie "mama co na obiad?" więc ja albo muszę mieć w lodówce do Odgrzania albo już robić...
    U nas tego nie ma zawsze jest tak.. Mloda rano je sniadanie do szkoly bierze śniadanie ktorego nie zjada.. Je obiad w szkole.. Wraca do domu i wtedy bierze nie zjedzone sniadanie w reke i idzie na dwor.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jak to są takie przy rowku jakby rozdraoane krostki czerwone to uczulenie na pieluszki. Nic nie pomoże przerabiam wszystkie maści.. Dopiero zmiana pieluchy. Jak ręką odjal.
    To sa krostki i zaczerwienienie w srodku wlasnie przy odbycie.. Polozna mowila ze za szybko u nas na uczulenie od pieluszek wiec nie wiem juz..

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, my mamy szczepienie dzień przed Wami, 23 maja. Też już sram w majtki, dobrze że mi bokiem nie wypadnie!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 17 czerwca wizyte u gina pologowa, 18 czerwca Fifi ma usg bioderek i kurcze w piątek wizyta patronazowa. Od tego roku nie przychodzą juz do domu :( musimy iść do przychodni o zgrozo.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To sa krostki i zaczerwienienie w srodku wlasnie przy odbycie.. Polozna mowila ze za szybko u nas na uczulenie od pieluszek wiec nie wiem juz..
    U Nas mówiła że to uczulenie i miała rację. Kazała zmienić na inne od razu pomogło. Ba! Mama mówiła że to samo z tymi pieluchami miała moja siostrzemica a ja głupia kupiłam bella happy dwie paczki i się Bujam jak stresant bodajże...

stresant lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    U Nas mówiła że to uczulenie i miała rację. Kazała zmienić na inne od razu pomogło. Ba! Mama mówiła że to samo z tymi pieluchami miała moja siostrzemica a ja głupia kupiłam bella happy dwie paczki i się Bujam jak stresant bodajże...
    Moj maly nosi pampers premium care. A moze zaloze dade extra care bo mam z próbek szpitalnych i od poloznej kilka sztuk.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła też żeby w tym czasie Przemywac woda i wacikami pupe

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A można do tej samej buteleczki ściągać z dwóch cycków na raz ewentualnie dwa odrębne odciągnięcia do jednej buteleczki?
    Do jednej butelki ściągnij z jednego i drugiego jeden seans - do lodówki potem ściągnij znowu wstaw na 20/ min i możesz połączyć ze sobą oba .

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mój tez dużo spi i tez się zastanawiałam czy to normalne xd w nocy je i śpi potem rano jak je 6-7 to ma takie 20-30 min aktywności potem znowu tylko je i śpi i ok 18 po jedzeniu znowu 20-30 min aktywności i znowu śpi.

Jak się budzi to od razu na-ten-tychmiast musi być żarełko. A koleżanka która ma synka 2 czy 3 tyg starszego mówi ze jej się budzi „bawią się” z godzinę półtorej czasem i dopiero jedzą. A mój się budzi i jak nie ma zaraz żarcia to się drze xd
    Moja to ma tak że jak się budzi to trzeba zmienić pieluchę i leży wtedy spokojnie (ogólnie na przewijaku bardzo się uspokaja), ale jak tylko ją zdejmuję stamtąd to już ciumka ustami w powietrzu, pcha piąstki do buzi i robi taki wielkie oczy którymi szuka gdzie ten cycek :D I wydaje takie śmieszne odgłosy jakby chrumkania :D Muszę wtedy szybko dawać jeść!

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna sesja, po pół h z każdego cycka po karmieniu.... Uciagnelam 20 ml razem... To dobry wynik czy średnio?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moj maly nosi pampers premium care. A moze zaloze dade extra care bo mam z próbek szpitalnych i od poloznej kilka sztuk.
    Ja wypróbowałam Dada Extra Care i są całkiem fajne, nie uczulały Zosi. Jedynie są troszkę sztywniejsze, ale wg mnie bardzo to nie przeszkadza.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Moja to ma tak że jak się budzi to trzeba zmienić pieluchę i leży wtedy spokojnie (ogólnie na przewijaku bardzo się uspokaja), ale jak tylko ją zdejmuję stamtąd to już ciumka ustami w powietrzu, pcha piąstki do buzi i robi taki wielkie oczy którymi szuka gdzie ten cycek :D I wydaje takie śmieszne odgłosy jakby chrumkania :D Muszę wtedy szybko dawać jeść!

Ja czasem zmieniam przed karmieniem pieluchę a czasem po. Mojego raczej przewijak parzy wiec jak jest głodny to czasem już wole go nie drażnić przed jedzeniem bo potem ciężko uspokoić żeby normalnie jadł.
    Boże myślałam, że tylko mój chrumka! 😂

B_002 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na zakupach i w ramach walki z kilogramami nie kupiłam nicn słodkiego...

Powaliło mnie!!???
    Teraz chodze po szafkach i szukam. 😣😣😣🤤🤤🤤🤤😪😪😪

B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basiula wrzuciłam marchewkę, cukinie, paprykę, ananasa z puszki kukurydzę pomidory z puszki, imbir oiepsz sól paprykę w proszku cebula czosnek 2 łyżki miodu.. Chyba wsio. Rzecz jasna w kostkach. Na koniec zagescilam maka ziemniaczana.. Dałam łyżeczkę imbiru ale polecam tak 3/4 łyżeczki.
    Dzięki, będę robić wieczorkiem na jutro :)
    Zawsze pewniej się czuję jak mam obiad gotowy i tylko do odgrzania :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zosia jak spała tak śpi w tej chuście, już 4h od jedzenia. To był dobry pomysł na dzisiaj, przynajmniej się wyśpi dobrze i może nie będzie marudna.

Mama36, Karmelllka90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 3114 3115 3116 3117 3118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ