Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Nie no ja zdaje sobie sprawę z tego że to nie jest dobre. Tylko po prostu chodzi mino rozbieżność w opiniach położnych
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:No mój absolutnie nie wyglada, urodził się 55 cm 2950 jest chudy i długi. Nadal jest chudy i długi chociaż wazy już 3260. Przytył z 2860 do 3260. A ja się zastanawiam jak zrobić żeby taki maluszek nie tył- jak mu wytłumaczyć ze dostanie mniej jedzenia jak płacze??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:49
-
Karmelllka90 wrote:I ma rację, ja dzisiaj u pediatry jak się pozalilam że ona mi je mało zostalam poinformowana ze je tyle ile powinna że pięknie przyrasta prwidlowo i mm opanowany odruch ssania i nie przekarmiamy małej dzięki temu. Po mnie weszłam dziewczyna chłopczyk urodzony 10 dni wcześniej ogólnie był wielki w tydz 480g powiedziała że za dużo że to nie zdrowo i dziwne bo dalej miał żółtaczkę. Mi już 3 pediatrów położna i dwóch CDL powiedziało że prawidłowy przyrost to 26-31g na dobę jak na razie a przekarmianie jest nie dobre dla dziecka co ma skutek później . Moja przyjaciółka przekarmiać mała ma 5 msc i juz ma nadwagę neonatolog bardzo ją karci za to
przekarmianie dla mnie jest wtedy gdy wciskam cyca czy wola czy nie i jak dziecko po tym zwraca.. bo jak zjada co 3 godz 100ml mleka to znaczy ze ma taka potrzebe. -
Daffi wrote:Fasolka ja mysle ze laktacja jest bardzo indywidualna i dostosowana do potrzeb Twojego dziecka. jeden mniej zje drugi wiecej.
Mi fifi dzis rano kombinowal.. byl glodny ale lapal piers chwile ciumkal wypuszczal i sie wkurzal i tak cale 35 min.. bylam umeczona tym karmieniem... wyciumkal nie malo bo piersi mi od razu zmiekly i zrobily sie wyraznie pustsze.. ale nie wiedzialam ile zjadl przez to denerwowanie i odciagnelam jeszcze 60ml w 10min i zaprzestalam bo nie bylo potrzeby wiecej. dojadl zostawiacjac doslownie 3 łyki.
takze moj to istny zarlok podejrzewam ze 100ml zjada na karmieniu.
A czemu odciagalas jeszcze po karmieniu?Fasolka77
-
Mama36 dzięki ogromne za artykuł o "kryzysie laktacyjnym". Chyba to wydrykuje i położę pod poduszką i będę w gorsze dni zaczynać od lektury tego tekstu. Dobrze robi na psychikę tym, co lubia się zamartwiac na zapas...😉
Karollinax26, Paula 90, Fasolka77, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:A czemu odciagalas jeszcze po karmieniu?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Laski, a zapytam Was o GoT. Dlaczego Lady Mormont nie zginęła wraz z armia Nocnego Króla i dopiero Jon Snow ja zegnal podpalakac z resztą poległych? Przecież ona zdążyła się przemienić w poprzednim odcinku, nie? Kurde, nie kumam.
-
Odebralismy dziś wózek naszej księżniczki, może mało dziewczęcy bo niebieski. Na żywo jest taki piękny 🤩. Wrzucam zdjęcie podglądowe bo nasz stoi ofoliowany w garażu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/629211f9bd72.jpgKarollinax26, B_002, Daffi, india, Sansivieria, DorotaAnna, estrella, Lolka30, Fasolka77, Kasiulka90, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
DorotaAnna wrote:No mój absolutnie nie wyglada, urodził się 55 cm 2950 jest chudy i długi. Nadal jest chudy i długi chociaż wazy już 3260. Przytył z 2860 do 3260. A ja się zastanawiam jak zrobić żeby taki maluszek nie tył- jak mu wytłumaczyć ze dostanie mniej jedzenia jak płacze??
Moja w ciągu 4 tyg przytyła 1100g.
Czytałam też gdzieś (ale nie wiem czy to prawda) że długotrwałe przejadanie się niemowląt powoduje rozciąganie żołądka a to w przyszłości powoduje skłonność do otyłości.
Ja się tym na razie nie przejmuję, przejmowałabym się gdyby mała bardzo skoczyła na siatce centylowej, jak trzyma się w miarę na podobnym poziomie to jest dobrze. Niech je
Dzisiaj to mi właśnie tak próbuje podjadać i denerwuje się na cycka, nie wiem dlaczego. No ale nawet też śpi, nic jej nie boli.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karollinax26 wrote:Menka, super pojazd, będzie jeździła jak prawdziwa księżniczka! ❤️
Mówiłaś a ja zapomniałam czy nie wspominałaś jak będzie miała na imię Wasza druga dama ? 🥰Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
B_002 wrote:Menka piękny wózek!
A to że niebieski to nie przeszkadza, akurat dla dziewczynek to każdy kolor może być, gorzej jak się ma chłopca a wózek różowy
Co to za model?B_002 lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka888 wrote:No właśnie nie moglismy z mężem dojść do kompromisu więc postanowiliśmy, że jak się urodzi i spojrzymy na nią to zdecydujemy, które bardziej będzie do niej pasować. Dylemat jest między Adrianna (Ada) i Hania.
Oba piękne! Gdybym to ja miała wybierać, zdecydowałabym się na Hanię.
Hanki są super! Tyle Hanek miałam w żłobku i każda charakterna 😁Menka888 lubi tę wiadomość