Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chciałam polubić a zacytować...Karmelllka90 wrote:Ja wczoraj z mala nie spałam do 1 bo szukala piersi no ale nie mogłam jej dać więc beczalam ale w końcu zasnela na mnie ehh
straszne to...serce pęka...😢😢😢
powodzenia na szczepieniu!
U nas szczepienia dopiero od 3 m-ca życia...
Do tego czasu nawet na moment nie powinnam wchodzić z dzieckiem do sklepu? -
Moja też wczoraj jadła o 19 i potem dopiero przez północą. Szkoda że to nie jest później bo chętnie bym skorzystała z tylu wolnych godzin żeby się wyspać, a tak to za wcześnie dla mnie.DorotaAnna wrote:Mi wczoraj ktoś dziecko podmienił! Nie spał od 17 do 21! Noni potem był tak zmęczony ze ciężko było zasnąć... ale jadł po 19 i potem obudził się na jedzenie o północy. Jakby tak zawsze w nocy ciągiem 5 godz przesypiał...
DorotaAnna lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBasiu spałam tak dzisiaj 4 godziny czuję się jak polamanaB_002 wrote:Ja ostatnio nie śpię najlepiej, bo jak w nocy wezmę małą do łóżka to nie zdążę jej odłożyć bo sama wcześniej zasypiam przy karmieniu.
Znalazłam sobie wygodną pozycję z użyciem poduszki ciążowej, mam podparcie na plecy, głowę i rękę i dziecko karmi się samo
Ja się potem tylko budzę 3h później bo ona się zaczyna wiercić.
Problem w tym że w tej pozycji śpię, ale nie jest to sen mocny i twardy, dla kręgosłupa też lepiej byłoby spać na płasko. Już kolejna noc z rzędu i to samo
Muszę się chyba lepiej skupiać i ją próbować odkładać po karmieniu. -
nick nieaktualnyBoje się co będzie po szczepieniu a jak będzie chciała pierś...pewnie damMamaAga85 wrote:Nie chciałam polubić a zacytować...
straszne to...serce pęka...😢😢😢
powodzenia na szczepieniu!
U nas szczepienia dopiero od 3 m-ca życia...
Do tego czasu nawet na moment nie powinnam wchodzić z dzieckiem do sklepu? -
nick nieaktualnyU nas rekordy. Przerwy w nocy między karmieniami: pierwsza była 4,5h a druga 5,5h.
Pospane
Śniło mi się że miałam prowadzić pociąg. I chodziłam wkoło niego i się zaznajamiałam z maszyną, wybierałam muzykę na trasę i trabilam klaksonem. I wystraszylam tym jakieś młode dziewczyny na przejściu koło postoju pociągu.
Fasola - daj spokój, weźmiesz ten szpital tam szturmem i wrócisz "naprawiona". Chłopaki sobie świetnie poradzą. A Ty się nie stresuj, mleko Ci nie zniknie ot tak. Ty fighterka jesteś, nie łam się nam tutaj 😘
Karolina - ja już pisałam o swojej koleżance (Twojej immienniczce). Ona w 2 tygodniu życia córki wylądowała z małą w szpitalu bo okazało się że na piersi mała nie przybiera. Musieli podać mieszankę i naświetlać bo jeszcze żółtaczka się zrobiła. Walczyła o to kp jak lwica i u niej się udało zejść z mm na wyłącznie kp w końcu 4 miesiąca życia małej. Pisze to, żeby podkreślić że nasze cycki są niesamowite. Nawet prawie wygaszona laktacja może wrócić i wykarmić dziecko. Dla mnie ona jest najbliższym mi wzorem. Nie martw się, na pewno masz tyle mleczka co Marcepanek potrzebuje. A przystawia się częściej bo potrzebuje sobie pociumkać. Mój też tak robi, cycki miękkie, on się wkurza bo fontanna już się normuje a on lubił się w tym mleku topić dosłownie.
I nie wypija Ci Marcepanek tylko początkowego mleka - mi też się tak wydawało. Maluchy nasze i mamy19 są nauczone szybko łykać. Mój opróżnia piers w 6-8 minut. Potem daje mu druga i jak już robi się taki ospały i spokojny to czasem wracamy do tej pierwszej. Ale zwykle pod koniec drugiej piersi jest już spanko.
Pamiętaj, jeśli wydaje Ci się że masz mało mleka ale Twoje dziecko przyrasta na wadze i nie ma zapadniętego ciemiączka to masz rację - wydaje Ci się.
I wystarczy ważyć raz w tygodniu. Dzieci tak samo jak my mają wahania wagi plus rosną skokowo. Jak będziesz ważyć codziennie to będziesz się niepokoić bo na pewno któregoś dnia nie wzrośnie albo nawet może być lekko niższa. Spokojnie Kochana, dawaj tego cyca tyle ile potrzebuje i patrz w jej śliczne oczka 😄
Jak miesiąc przeleciał bez problemów z laktacją to kolejne to już bajka.
U nas jutro będzie równe 4 tygodnie. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało
Fasolka77, india, Kasiulka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Moje cycki już też miękkie i mleko leci. Jeszcze trochę widzę różnicę czy są pełne czy wydojone, ale nie robią się już takie twarde jak wcześniej.
6 tydzień kończymy pojutrze więc może to jest z tym związane.
Coś w tym jest.. my skończyliśmy trzeci tydzień i też flaczki... Nakarmilam Bunia w aucie, tata go przejął a ja czekam na IP.... Będę w miarę możliwości odciągać co trzy h aż do powrotu do domu... Mam nadzieję, że dobrze robię... I że dziś wrócę i że mleczko się nie zatrzyma i że będę mogła karmić po lekach i narkozie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 08:26
Paula 90, Mama36, DorotaAnna lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
nick nieaktualnyBasia - ja juz przestałam mieć złudzenia - Ignas śpi ze mną w łóżku i tak pewnie zostanie. Lubię mieć go blisko i się nauczyłam tak spać chociaż pierwsze noce były trudne. Raz mi ulał przez sen, natychmiast otworzyłam oczy i go podniosłam bo strasznie boję się że się zakrztusi. W szpitalu mi się zakrztusił wodami w nocy. Gdyby nie leżał koło mnie to nawet bym nie usłyszała. Położna też na szczęście była wtedy w pokoju z nami bo one wchodziły tak ci jakiś czas i sprawdzały w nocy.
Nasz Igs spał w łóżeczku raz. W dzień wolę go położyć do wózka albo do lezaczka Tiny love na płasko bo mam go "pod ręką" i zawsze dobujam w razie przebudzenia.
Ja już obudzona a synuś śpi. Uwielbiam na Niego patrzeć 😍 -
nick nieaktualnyDobra ... Cofam panikę. Teraz dawałam mleka na łyżeczkę pod espunisam to w sekundę cała łyżeczka... Czyli lakracjs się unormowala a nie kryzys. Z flaczka mleka pełno, i to po karmieniu!
Jak to oznacza koniec ulewania przez małego to jestem mega za! Mogą być miękkie flaczki! 😁
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Filip tez spi ze mna bo tak ulewal.. Dzis mu noskiem lekko cofnelo i nie słyszałam jak sie obudzilam na karmienie widzialam tylko taka plamke rozplynieta zaschnieta mleka..
Moja waga pokazuje - 16kg a przytylam w ciazy 1kg. Moje nadprogramowe kg sprzed ciąży to juz przeszłość. Ale się cieszę
Zauwazylam po ubraniach zwlaszcza bluzkach ze wisza na mnie i zrobily sie workowate.
Fasolka77, Bubek, Mama36, india, Kasiulka90, MamaAga85, Anete lubią tę wiadomość
-
Dzięki Paula, tak jak Mama19 uspokoiłaś mnie! 😊
Na Was to zawsze można liczyć ❤️
Jutro pójdę z nią do przychodni, żeby sprawdzić ile waży, ostatnio ważona była 2 tyg temu, wtedy było 3780.
Tak w ogóle to jutro moja córka kończy swój pierwszy miesiąc!! 🥰🥰 a ja pamiętam jak dziś to uczucie, kiedy mi ją z brzucha wyciągali, myślałam że poród nie jest w stanie wycisnąć ze mnie łez, jak bardzo się myliłam .. gdy tylko usłyszałam ten płacz to przepadłam, a jak mi ją pokazali to łzy leciały jak groch!
Moja córka, spełnienie moich marzeń ❤️

P.S. Proszę nie cytować 😊
Paula 90, Mama36, Wiewióreczka, india, Kasiulka90, Reniiata, Lolka30, Tysia89, MamaAga85, Daffi, Sansivieria, Menka888, B_002 lubią tę wiadomość

-
Ja nie mam czasu na forumMama36 wrote:Kiwonka co u Was??
Jak się wyrabiasz ze starszym i młodszym?
U ciebie też tak jest jak u mnie.. Starzy wraca ze szkoły o 14 i już dzwoni do mnie "mama co na obiad?" więc ja albo muszę mieć w lodówce do Odgrzania albo już robić...
Dyzo sobie odpoczywamy i ja bardzo cenię sobie ten rodzinny czas, więc telefon leży poza zasięgiem ręki 
U mnie też podobnie, starszak ma swoje potrzeby również. Trzeba się pouczyć na lekcje, poćwiczyć matmę, po przytulać czasem i posłuchać jka mu misja w grze poszła
A młodszy regularnie mnienobsrywa i obsikuje i nie nadazam z praniem
Ostatnio zdarza mu się zwymiotowac, nie wiem czy się nie przejada bo przeszedł z 90 ml na 120 ml...
Muszę przebrać, bo kupa... Buziaki dla wszystkich 😘
Mama36, DorotaAnna, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzok!!! Mega mega gratuluję. Naprawdę to była ciężka praca w ciazy!!Daffi wrote:Filip tez spi ze mna bo tak ulewal.. Dzis mu noskiem lekko cofnelo i nie słyszałam jak sie obudzilam na karmienie widzialam tylko taka plamke rozplynieta zaschnieta mleka..
Moja waga pokazuje - 16kg a przytylam w ciazy 1kg. Moje nadprogramowe kg sprzed ciąży to juz przeszłość. Ale się cieszę
Zauwazylam po ubraniach zwlaszcza bluzkach ze wisza na mnie i zrobily sie workowate.
Wielkie ogromne brawa 👏👏👏
Daffi lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, nie wiem co robić. Może pomożecie ?
Zrobiłam jej 120 ml mm, wypiła 100. Pierwszy raz podałam jej mm. Chciałam zobaczyć czy jest głodna czy co, z cycków laktatorem ściągnęłam kilka kropel, jak naciskam sutka to mleko tryska, cycki flaki. Mała cały dzień praktycznie wisiała na cycku.
Czy ja powinnam ją dokarmiać np 2 razy dziennie ?
a Ty dziewczyno cos jesz?
jak szczypior wygladasz, mowisz ze czasu nie masz na jedzenie to skad ma byc mleko?
Moze stracisz laktacje przez zle odzywianie
ratuj poki mozesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 09:12
-
Bubek,a co to za dziwny ton? Trochę słabe wg mnie. Niech każdy wygląda jak chce p9 co taki głupi komentarz,który nic nie wnosi???
My mamy łóżeczko dostawne to kinderkraft i dla mnie to hit...śpimy razem ale każdy ma swoją bezpieczną przestrzeń!
Mama36, Paula 90, Anete, Misiabella lubią tę wiadomość

-
Kochana, ja już robiłam zakupy z wózkiem w tamtym tygodniu 🙂 I małe dzieci poniżej 6 roku życia też nas już odwiedziły. Wszystko jest ok. Jestem zdania, że trzeba dziecko hartować, przyzwyczajać do różnych bakterii i różnorodnej diety od małego. Ale to tylko moje zdanie oczywiście, nikogo nie namawiam 😉 Staram się być matką o w miarę luźnym nastawieniu, ale uważną oczywiście.MamaAga85 wrote:Do tego czasu nawet na moment nie powinnam wchodzić z dzieckiem do sklepu?
Mysla.nieskalana, my też mamy łóżeczko dostawne Chicco i uważam, że miałam z tym doskonały pomysł 😄 O ile nie zasypiam twardo podczas karmienia (jak dzisiaj - Klemek ssał cyca ponad 2 godziny olaboga), to odkładam go do swojego łóżeczka i niby jest u siebie, obok, ale tak właściwie to prawie z nami, bo ma otwartą przestrzeń i może nas widzieć, a ja łatwo wyciągam rękę jak płacze, żeby czuł bliskość. Nie wiem, co będzie po 6 miesiącu, jak będziemy musieli kupić normalne szczebelkowe łóżeczko. Ale to się zobaczy.
U Was też dzisiaj taka dobra pogoda na spacer? 😊
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość