Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha mój też chrumka 😂 W ogóle takie zabawne dźwięki wydaje, że tego nie da się opisać 😂
Wieczorem tak długo i mozolnie go usypiałam, że w końcu zasnęłam twardo i kiedy się obudziłam, okazało się, że miał ponad 4-godzinną przerwę w jedzeniu. Nietypowo jak na mojego żarłoczka. Szybko przebrałam, dałam cyca i znowu twardo zasnęłam... Obudziłam się 2 godziny później, a dziecko cały czas z cycem w buzi 😱😱😱 Boże, jaka Matka Polka ze mnie. Teraz znowu karmię Klemka-chrumka 😅 Naprawdę mi kiedyś te suty odpadną! 😵 -
Karmelllka90 wrote:Karolinka hmm zjadła dużo. Wiesz co ja miałam podobnie przy zatkanych kanalikach. Jak nacisnęłam mleko szło ale dziwne było bo nagle dziecko wisiało mi po 2 godziny na cycku zasnęła że zmeczenia, max godzina i się budziła i od nowa a na wadze przybrała wtedy nie za wiele coś przybrala ale kruchy i zaczęłam podawać mm po karmieniu i się okazało że wypijała. Może u ciebie też się zatkały co? U mnie laktator byl za słaby ten pierwszy ale ten drugi nie ciągnął tez z tych zatkanych tylko jak wyciskalam to lecialo.
Kurde Karmelka, pojęcia nie mam. Jak się to objawia, te zatkane kanaliki ?
Laktator mam Canpol. Wiesz co, ja miałam już podobną sytuację tydzień temu, laktatorem nie ściągnęłam nic, a za jakieś 2 dni już ponad 120 ml. Nie wiem co jest grane.
Wczoraj tak samo, cycki flaki, mała zjadła butlę i dopiero po 30 min zaczęły mi cycki „nabierać”, czułam to mrowienie i zaczęło mi kapać.
Myślisz, że raz-dwa dziennie powinnam ją dokarmić mm ? Jakie mleko polecasz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 04:29
-
DorotaAnna wrote:Misia fajnie że jest jakaś szansa
a ten kilogram w ile mały przybrał?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 04:39
-
OMG! Pola pierwszy raz przespała prawie cała noc
obecne karmienie po 5.5h, czemu tsk nie jest codziennie??
Bylalbym zawsze wyspana
Karola nie wiem co doradzićosobiście zanim bym ruszyła z mm najpierw zaxzełabym wazyc dziecko przed i po karmieniu ( tak robilam w szpitalu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 04:40
Mama36, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
india wrote:OMG! Pola pierwszy raz przespała prawie cała noc
obecne karmienie po 5.5h, czemu tsk nie jest codziennie??
Bylalbym zawsze wyspana
Karola nie wiem co doradzićosobiście zanim bym ruszyła z mm najpierw zaxzełabym wazyc dziecko przed i po karmieniu ( tak robilam w szpitalu)
India nie mam wagi, w takim razie musiałabym pomyśleć o kupnie.
Karmelka, czy Ty masz wagę ? Jeśli tak to jaką ? -
nick nieaktualnyKarola dokładnie.. Jak mała dobrze przybiera to po co mm..
Nie spałam stresant tylko nie biorę przy tym nocnym karmieniu tel na razi ei chce zobaczyć czy jestem rano bardziej przytomna.
Musieliśmy teraz wypróbować ta wodę morska. Super sprawy. Mały harczal w Nosku a po wodzie przestał i od razu uśmiech do nas od ucha do ucha
Ja się zastanawiam co z tym kryzysem 6 tygodnia.. Bo cycki mięciutkie.. W końcu. Nie napompowane...nie leci pod ciśnieniem.. Mały nie je częściej... Moja mama mówi że to nie kryzys a po prostu laktacja mi się stabilizuje.. Jak nacisnelam mleko leci. Z jednej i drugiej..
Koleżanka mi mówila że w 6 będzie kryzys.. Nie pamiętam nic z poprzedniego razu takiego. I nie wiem czy podkręcić laktacje femiltakerem i Herbatkami czy zostawić żeby sobie nie narobić znów za dużo. Bo mały przynajmniej ulewa przestał.
India?? Jak tam Twoje cycki w 6 tyg?
Czy ktoras ma jak ja? -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:India nie mam wagi, w takim razie musiałabym pomyśleć o kupnie.
Karmelka, czy Ty masz wagę ? Jeśli tak to jaką ? -
nick nieaktualnyKarolcia ja miałam ten kryzys w 3 tyg... Też dałam raz mm.. Bo już wieczorem płakałam że mały się nie najada i non stop na cycu i się wzięłam w garść.
Powiedziałam o nie!!
Laktator po każdym karmieniu przez 2 dni po 5 minut. Najpierw sciagalam po 15 ml... Po tych 2 dniach już po 40 ml... Mleko wrocilo pięknie aż właśnie leciało pod ciśnieniem do tej pory.
Do Boju Laska!! Dla Marceli! -
Mama, no właśnie u mnie tak jest, cycki miękkie, flaczkowate, naciskam to kapie a laktatorem nic wczoraj nie wydoiłam.
Marcelina wczoraj cały dzień na cycku wisiała, jak jej wieczorem dałam mm, to po 30 min dopiero poczułam, że mi cycki trochę nabierają.
Lepiej Krystkowi po tej wodzie morskiej ? Bo moja też tak mega charczy i chyba muszę zakupić. -
nick nieaktualnystresant wrote:Mama podaj nazwe tej wody morskiej pls...maly od 3charczal i denerwowal sue chcial spac a nos go wkurzal
Atomizer mega.. Mały się nic nie denerwowal.
Nasz ma najbardziej zatkany nosek rano widzę. I harczy bo zalega. Wczoraj "dusil" mi się z godzinę przez to harczenie.. Dziś od razu spokój. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystresant wrote:Karola nie dawaj mm tak ja mowi mama walcz...ja mysle ze spokojnie wykarmisz Marcepanka a mm tylko niepotrzebnie zamieszania narobisz....waz mala przed i po karmiemiu albo co 2dni...ja mam zwykla wage kuchenna cyfrowa a na niej blache do pieczenia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola poczytaj sobie
Sama czytam wlasnie!
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/wrazenie-braku-pokarmu-czyli-czy-kryzys-laktacyjny-na-prawde-istnieje/?fbclid=IwAR2yVm_cMetg9aGk0Xzvsw4O-q5PNE_QnrSXRFofctu4gHcpsW6heLGn6kYKasiulka90, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Fasolka juz pewnie w szpitlu....
Jedziemy... Lekarka napisała, żeby być o 8....muszę jeszcze młodego w aucie nakarmić z cyca... Spałam 2 h... Od 1 młody niespokojny, płacz...cycki puste... Tak mi się wydaje...mama nadzieję, że nie stracę mleka przez te stresy... Jestem niewyspana, zmęczona, zestresowana... Czy wyjdę dziś, czy wszystko się uda...nie wzięłam ładowarki... Nie znam pinu bo mam nową kartę... Ech...Fasolka77