X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mój też chrumka 😂 W ogóle takie zabawne dźwięki wydaje, że tego nie da się opisać 😂

Wieczorem tak długo i mozolnie go usypiałam, że w końcu zasnęłam twardo i kiedy się obudziłam, okazało się, że miał ponad 4-godzinną przerwę w jedzeniu. Nietypowo jak na mojego żarłoczka. Szybko przebrałam, dałam cyca i znowu twardo zasnęłam... Obudziłam się 2 godziny później, a dziecko cały czas z cycem w buzi 😱😱😱 Boże, jaka Matka Polka ze mnie. Teraz znowu karmię Klemka-chrumka 😅 Naprawdę mi kiedyś te suty odpadną! 😵

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka hmm zjadła dużo. Wiesz co ja miałam podobnie przy zatkanych kanalikach. Jak nacisnęłam mleko szło ale dziwne było bo nagle dziecko wisiało mi po 2 godziny na cycku zasnęła że zmeczenia, max godzina i się budziła i od nowa a na wadze przybrała wtedy nie za wiele coś przybrala ale kruchy i zaczęłam podawać mm po karmieniu i się okazało że wypijała. Może u ciebie też się zatkały co? U mnie laktator byl za słaby ten pierwszy ale ten drugi nie ciągnął tez z tych zatkanych tylko jak wyciskalam to lecialo.

Kurde Karmelka, pojęcia nie mam. Jak się to objawia, te zatkane kanaliki ?
    Laktator mam Canpol. Wiesz co, ja miałam już podobną sytuację tydzień temu, laktatorem nie ściągnęłam nic, a za jakieś 2 dni już ponad 120 ml. Nie wiem co jest grane.
    Wczoraj tak samo, cycki flaki, mała zjadła butlę i dopiero po 30 min zaczęły mi cycki „nabierać”, czułam to mrowienie i zaczęło mi kapać.
    Myślisz, że raz-dwa dziennie powinnam ją dokarmić mm ? Jakie mleko polecasz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 04:29

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Misia fajnie że jest jakaś szansa :) a ten kilogram w ile mały przybrał?
    Prawie 1200 g od najnizszej spadkowej do teraz, a jego najnizsza spadkowa to 2525 g. Przy wypisie ze szpitala 21 kwietnia miał juz odrobiona swoja spadkowa, 25 kwietnia miał juz prawie 3000 g u nenatolog w szpitalu na kontroli, a 26 kwietnia 3100 kg w poradni laktacyjnej. Obecnie ma prawie 3700 g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 04:39

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • india Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! Pola pierwszy raz przespała prawie cała noc :) obecne karmienie po 5.5h, czemu tsk nie jest codziennie??
    Bylalbym zawsze wyspana :)

Karola nie wiem co doradzić :( osobiście zanim bym ruszyła z mm najpierw zaxzełabym wazyc dziecko przed i po karmieniu ( tak robilam w szpitalu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 04:40

Mama36, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    OMG! Pola pierwszy raz przespała prawie cała noc :) obecne karmienie po 5.5h, czemu tsk nie jest codziennie??
    Bylalbym zawsze wyspana :)

Karola nie wiem co doradzić :( osobiście zanim bym ruszyła z mm najpierw zaxzełabym wazyc dziecko przed i po karmieniu ( tak robilam w szpitalu)

India nie mam wagi, w takim razie musiałabym pomyśleć o kupnie.
    Karmelka, czy Ty masz wagę ? Jeśli tak to jaką ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dokładnie.. Jak mała dobrze przybiera to po co mm..

Nie spałam stresant tylko nie biorę przy tym nocnym karmieniu tel na razi ei chce zobaczyć czy jestem rano bardziej przytomna.
    Musieliśmy teraz wypróbować ta wodę morska. Super sprawy. Mały harczal w Nosku a po wodzie przestał i od razu uśmiech do nas od ucha do ucha

Ja się zastanawiam co z tym kryzysem 6 tygodnia.. Bo cycki mięciutkie.. W końcu. Nie napompowane...nie leci pod ciśnieniem.. Mały nie je częściej... Moja mama mówi że to nie kryzys a po prostu laktacja mi się stabilizuje.. Jak nacisnelam mleko leci. Z jednej i drugiej..

Koleżanka mi mówila że w 6 będzie kryzys.. Nie pamiętam nic z poprzedniego razu takiego. I nie wiem czy podkręcić laktacje femiltakerem i Herbatkami czy zostawić żeby sobie nie narobić znów za dużo. Bo mały przynajmniej ulewa przestał.
    India?? Jak tam Twoje cycki w 6 tyg?
    Czy ktoras ma jak ja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    India nie mam wagi, w takim razie musiałabym pomyśleć o kupnie.
    Karmelka, czy Ty masz wagę ? Jeśli tak to jaką ?
    A nie możesz zadzwonić do przychodni się umówić na ważenie? Przyjmą Cię od razu jak powiesz ze z noworodkiem. I coś się dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja miałam ten kryzys w 3 tyg... Też dałam raz mm.. Bo już wieczorem płakałam że mały się nie najada i non stop na cycu i się wzięłam w garść.
    Powiedziałam o nie!!
    Laktator po każdym karmieniu przez 2 dni po 5 minut. Najpierw sciagalam po 15 ml... Po tych 2 dniach już po 40 ml... Mleko wrocilo pięknie aż właśnie leciało pod ciśnieniem do tej pory. :)
    Do Boju Laska!! Dla Marceli!

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, no właśnie u mnie tak jest, cycki miękkie, flaczkowate, naciskam to kapie a laktatorem nic wczoraj nie wydoiłam.
    Marcelina wczoraj cały dzień na cycku wisiała, jak jej wieczorem dałam mm, to po 30 min dopiero poczułam, że mi cycki trochę nabierają.

Lepiej Krystkowi po tej wodzie morskiej ? Bo moja też tak mega charczy i chyba muszę zakupić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama podaj nazwe tej wody morskiej pls...maly od 3charczal i denerwowal sue chcial spac a nos go wkurzal

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie dawaj mm tak ja mowi mama walcz...ja mysle ze spokojnie wykarmisz Marcepanka a mm tylko niepotrzebnie zamieszania narobisz....waz mala przed i po karmiemiu albo co 2dni...ja mam zwykla wage kuchenna cyfrowa a na niej blache do pieczenia

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po kazdym karmiemiu pieka i szczypia sutki a to przez kapturki karmie wogole mysle ze maluch ma zla technike ssania albo tak bardzo silno ciagnie ...bo nie jest to dla mnie przyjemne i boli...

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka juz pewnie w szpitlu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama podaj nazwe tej wody morskiej pls...maly od 3charczal i denerwowal sue chcial spac a nos go wkurzal
    Kochana wczoraj zdjęcie wrzucałam.. Nie widzialyscie? Zaraz wrzucę Jeszce raz.
    Atomizer mega.. Mały się nic nie denerwowal.
    Nasz ma najbardziej zatkany nosek rano widzę. I harczy bo zalega. Wczoraj "dusil" mi się z godzinę przez to harczenie.. Dziś od razu spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Szybko zleci kochsna. Trzymamy kciuki!!!! ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karola nie dawaj mm tak ja mowi mama walcz...ja mysle ze spokojnie wykarmisz Marcepanka a mm tylko niepotrzebnie zamieszania narobisz....waz mala przed i po karmiemiu albo co 2dni...ja mam zwykla wage kuchenna cyfrowa a na niej blache do pieczenia
    Zostałaś moim mistrzem!! Ze tez ja nie wpadłam na tą Kuchenna z blacha hihi.. Teraz już odpada bo mam do 5 kg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam w superpharm akurat ta
    8de30d93b0f62c12med.jpg
    Jakbyście szukały gdzie indziej, inna to nie może być spray tylko Atomizer. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 06:33

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola poczytaj sobie :)
    Sama czytam wlasnie!
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/wrazenie-braku-pokarmu-czyli-czy-kryzys-laktacyjny-na-prawde-istnieje/?fbclid=IwAR2yVm_cMetg9aGk0Xzvsw4O-q5PNE_QnrSXRFofctu4gHcpsW6heLGn6kY

Kasiulka90, Paula 90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega artykuł ten co wkleilam.
    Polecam Wszystkim!!
    Ja już jestem spokojna max!

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Jedziemy... Lekarka napisała, żeby być o 8....muszę jeszcze młodego w aucie nakarmić z cyca... Spałam 2 h... Od 1 młody niespokojny, płacz...cycki puste... Tak mi się wydaje...mama nadzieję, że nie stracę mleka przez te stresy... Jestem niewyspana, zmęczona, zestresowana... Czy wyjdę dziś, czy wszystko się uda...nie wzięłam ładowarki... Nie znam pinu bo mam nową kartę... Ech...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3119 3120 3121 3122 3123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ