X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co robić. Może pomożecie ?

Zrobiłam jej 120 ml mm, wypiła 100. Pierwszy raz podałam jej mm. Chciałam zobaczyć czy jest głodna czy co, z cycków laktatorem ściągnęłam kilka kropel, jak naciskam sutka to mleko tryska, cycki flaki. Mała cały dzień praktycznie wisiała na cycku.

Czy ja powinnam ją dokarmiać np 2 razy dziennie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny na mocne odparzenia tormentalum nie tormentiol? Czy sudocrem?
    Bepanthen chyba sobie nie radzi a ma czerwona pupke i takie drobne krosteczki.

Ja byłam u lekarza przepisał specjalna maść robiona i po paru dniach przeszło ;)

martusiawp, Daffi lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, powodzenia jutro, to niefajna taka rozlaka, ale jak mus to mus. Ja nie moge czytac takich rzeczy jak zamiescila Paula, za bardzo mnie sciska

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola.a mala placze, zw jest głodna?

Fasolka sciskam, oby jutro szybko poszło :* zebys mogla wrócić do domku, do swoich chłopaków <3

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Zrobiłam jej 120 ml mm, wypiła 100. Pierwszy raz podałam jej mm. Chciałam zobaczyć czy jest głodna czy co, z cycków laktatorem ściągnęłam kilka kropel, jak naciskam sutka to mleko tryska, cycki flaki. Mała cały dzień praktycznie wisiała na cycku.

Ja jak pierwszy raz podłączyłam się do laktatora to nic kompletnie nie wyleciało, kolejnym razem niecałe 30 ml i tak za każdym razem coraz więcej. Chyba cycek musiał sie przyzwyczaić do laktatora. Zreszta moja położna ciagle powtarza żeby się nie przejmować jeśli laktator nic nie ściągnie- czasem tak jest ale to nie znaczy ze nie masz mleka. Może akurat jakoś kryzys? Pij herbatki, sprawdzaj czy mała tyje, słuchaj czy połyka. Nam ciężko powiedzieć czy już dokarmiać czy jeszcze nie, musisz ją obserwować.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka będę jutro mocno trzymać kciuki za Ciebie i Twoich chłopaków żebyście wszyscy dali radę :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka powodzenia jutro ✊✊✊

Moje dzieci śpią więc i ja się kładę bo kto wie ile tego snu przede mną. Wieczory u nas do sajgon bo każda chce mieć mamę dla siebie ale jak już śpią to nie mogę się napatrzec na te moje aniołki ❤️ aż chciałoby się trzeciego do kolekcji 😉

martusiawp, Fasolka77, DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ona nerwowo ssie, puszcza i znów szuka, to trwa już kilka ładnych dni ale przy tym się pręży i napina, więc zwalam na brzuch. Tylko dziś mi cały dzień wisiała na cyckach, że może mi tam wyssała do końca ...

Nie mam pojęcia.

Fasolka, wiesz że życzę Ci jak najlepiej i trzymam kciuki!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Ja kupiłam 4moms mammaroo, zobaczymy jak się sprawdzi. Ma 5 trybów bujania i odgłosy jak w brzuchu mamy, szum, bicie serca.
    Też go dzisiaj kupiłam. Mała się właśnie na nim kołysze. Ekstra sprawa!! Szumi na cały pokój a ona to uwielbia nie muszę nosić szumisia ze sobą 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dlaczego znów nic nie ściągnęłam laktatorem ? Zaledwie kilk kropel, a z sutków tryska jak naciskam.
    Albo za słaby laktator albo troszkę się kanaliki przytkały, ja mam tak z lewą piersią ta chora laktator nie da rady a jak nacisne mogłabym oczy wybijać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Karolinka hmm zjadła dużo. Wiesz co ja miałam podobnie przy zatkanych kanalikach. Jak nacisnęłam mleko szło ale dziwne było bo nagle dziecko wisiało mi po 2 godziny na cycku zasnęła że zmeczenia, max godzina i się budziła i od nowa a na wadze przybrała wtedy nie za wiele coś przybrala ale kruchy i zaczęłam podawać mm po karmieniu i się okazało że wypijała. Może u ciebie też się zatkały co? U mnie laktator byl za słaby ten pierwszy ale ten drugi nie ciągnął tez z tych zatkanych tylko jak wyciskalam to lecialo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj wieczorem na USG piersi na szczęście nie ma.ropnia ale mam w lewej piersi duże torbiele 3 sztuki i będę musiała iść na ściągnięcie płynu z nich.

DorotaAnna powiedz mi jaka szałwię pijesz? Ja mam w torebkach dwie torebki zalewam na około połowę kubka i parze 15 minut 3razy dziennie, dzisiaj drugi dzień i kurde mleka mam w cholerę staram się ściągać tylko do ulgi a cycki twarde jak nie wiem teraz się mylam to dotknelam tylko a.z.nich poszła fontanna nie że kapalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka-dasz radę śpiewająco. Twój Honey Bunny nie urośnie w jeden dzień.
    Będzie tak samo jak u mnie jak zostawiłam chłopaków samych. Wróciłam, ojciec oglądał mecz a synuś zadowolony spał.
    Nasze obawy są większe niż rzeczywista waga problemu.

Fasolka77, DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Byłam dzisiaj wieczorem na USG piersi na szczęście nie ma.ropnia ale mam w lewej piersi duże torbiele 3 sztuki i będę musiała iść na ściągnięcie płynu z nich.

DorotaAnna powiedz mi jaka szałwię pijesz? Ja mam w torebkach dwie torebki zalewam na około połowę kubka i parze 15 minut 3razy dziennie, dzisiaj drugi dzień i kurde mleka mam w cholerę staram się ściągać tylko do ulgi a cycki twarde jak nie wiem teraz się mylam to dotknelam tylko a.z.nich poszła fontanna nie że kapalo

Zwykla w torebkach pije 3 razy dziennie :) tylko wiesz ja już mówiłam ja ogólnie miałam mało pokarmu wiec może dlatego szybciej to u mnie wszystko idzie. Już naprawdę ściągam niewielkie ilości a ale z prawego cycka tez mi nadal kapie mleko. I jest miękki i ledwo co tam z niego wyciskam ale kapie nieźle nie wiem od czego to zależy. Ty masz dużo pokarmu wiec powoli i na pewno sie uda. Aa i ja po każdym ściągnięciu przykładam zimny kompres- tak jak przy nawale się robiło

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym karmieniu i malutki zamiast spac to skrzeczy mocno. Fiu fiu cocto bedzie za noc.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASOLKA TRZYMAM KCIUKI🤗ŻEBYŚ SZYBKO OGARNĘŁA TEN SZPITAL I CAŁA I ZDROWA SZYBKO WRÓCIŁA DO SWOICH CHŁOPAKÓW! 🤗TRZYMAJ SIĘ TAM!

My tez po karmieniu.Idę wstawiać butelki😉i spać dalej😉

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezki kolejny dzien za mna ;) Nie nadazalam za Wami z czytaniem, bo bylam sama z chlopakami i byla u mnie cdl. Wydawala sie wiedziec na czymmrzecz polega. Zreszta ona prowadzi wyklady i szkolenie i egzaminuje przyszle cdl. Juz wczoraj rozmawialam z nia przez telefon. I jej diagnoza jest taka, ze mam szanse przestawic malego, choc zbyt pozno sie zglaszam, ale to bedzie zalezec od mojej determinacji. Maly raz ze przez butelke zaburzyl sobie odruch ssania, dwa ze jest ponoc „przezarty” i przybral zbyt duzo jej zdaniem, ponad kilogram a ma lekko ponad 3 tyg. I ze narzuca to mu niesamowicie ciezka robote trawienna, stad spadek energii, a w mniejszym stopniu z winy zoltaczki , czy napiecia miesniowego.

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jestesmy z Toba pisz do nas....

Mama oczywiscie spi ;)

test tak prawdziwy u mnie juz sie w polowie spelnia....ale takie zycie...

co do mleka ja ciagle mysle ze mam malo....mi nie tryska tak jak wam nie kapie nawet nie mam uczucia napiecia...maly jak wypije to az szczypie ttaka pustka....wczoraj o 18 wypil 1,5cyca i strasznie ssal smoka....nie chcialam mu dac te 0,5cyca ....ze dam po kapaniu.....ciagnal smoka darl sie w lazience....ewidentnie myslalam ze glodny..i co ? jak wykapalam dalam cyca 2x lpociagnal i spal jak kamien 3 godz....dziecko bylo zmeczone ...nie glodne...takie mylne sygnaly wysylal

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kombinuje z mm jak lekarz uzna ze za malo przybiera i kaze dokarmiac to wtedy.... jezeli mlody pije co 2 godz. stymuluje piersi do produkcji ...no nie mozliwe zeby pokarm sie nie tworzyl....chociaz tak jak mowie jak nie wiem co to nawal i uczuciel pelnej piersi.ktore mialam przy poprzednich dzieciach..

Misiabella, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia fajnie że jest jakaś szansa :) a ten kilogram w ile mały przybrał?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 3118 3119 3120 3121 3122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ